Gespot: Porsche 911 GT3 RS in pimp(el)paarse kleurstelling

Auteur: , 35 Reacties

Maak paars.

Het oranjerode introductiekleurtje is niet de enige tint waarin je je 911 GT3 RS kunt bestellen, de Duitsers bieden ook een bemmende paarstint aan. Wij noemen het purple swag, Porsche houdt het op ‘ultraviolett’. Een fabrieksexemplaar van de vanaf mei uit te leveren auto werd door de man achter dit Instagram-accout gespot. Like?

De nieuwe 911 GT3 RS is standaard voorzien van 380 mm-schijven voor en achter, optioneel kan de klant de aanschafprijs van een kwart miljoen euro nog wat ophogen, en voor 410/390 mm carbonschijven gaan. Deze generatie heeft een gigantische 21 inch op de achteras, en standaard volledige kuipjes. Pussykopers kunnen ook een loeizware, volledig elektrisch verstelbare stoel aanvinken. Shame on you, Porsche!

Jum

Het magnesium dak op de RS is 1 kg lichter dan een carbon-exemplaar, en de zescilinder-symfonie wordt de wereld ingebulderd via een titanium einddemper. De rode lijn van de 3.996 cc tellende boxermotor ligt met 8.800 tpm fractioneel lager dan op de GT3, en het maximumvermogen wordt bij 8.200 tpm behaald. Met 300 op de teller genereert de auto 216 kg neerwaartse druk op de achteras.

Het DIN-gewicht bedraagt 1.420 kg, onder andere door de grotere banden (325 mm breed achter), PDK-bak, en achterwielbesturing is dit iets hoger dan op zijn voorganger. Laten we ook niet vergeten dat de 991 dik 10 cm langer is dan de 997.35 reacties

Niet mijn voorkeur.
@viezefreddyw: je bedoelt niet je “voorkleur”…
@reobnednab: echte maandag ochtend humor
Prima te doen, al had zelf wat anders gekozen.
Nee die kleur vind ik niks. Vreselijk dikke wagen maar doe maar in het oranje of wit. Of felgroen. Een felle opvallende kleur erop.
Graag
Dit is praktisch op de p plaats van het EZW. Wel frappant, want als deze foto’s zijn gemaakt door iemand uit Weissach gaat hij of zij tegen de strenge geen foto maken regeling in…
Hoewel ik erg pro paars ben vind ik deze niet zo geslaagd. Een ietsje donkerder metallic paars kan erg goed uitpakken, maar dan wel op een Bentley ofzo.
@C6_R: Ik heb het ook niet zo op Unikleur, behalve als het een mat textuur betreft. Liever metallic of mild parelmoer indien het glossy is.
Ik denk dat je eerst het nut van de auto moet kunnen begrijpen voordat je kan oordelen of je m in paars wil?
Ik snap die hele GT3RS-heiza al niet. Vraag me verder ook af hoeveel % van de eigenaars daadwerkelijk in hun GT3RS van huis naar circuit rijden om dat ding daar uit te laten; want voor op de normale weg lijkt het me toch dat de andere 911 smaken beter tot hun recht komen.
@gregorius: ik denk van de gt3 rs rijders wel een hoop. Van de gewone gt3 een stuk minder.
Gave kleur, maar toch mis ik eigenlijk de RS bestickering. Beetje fout, maar het hoorde er wel bij. Net als een Alpina zonder striping: ja, het is volwassener, maar toch mis je wat.
@gtwillem: Absoluut en ook de brave zilver kleurige wielen helpen niet mee in dit geval!
-=edit: check!=-

On topic: heerlijke bak in deze kleur, zelf zou ik hem wel niet zo nemen.
@remylahaye: Jij moet dan even je eerste zin volLedig maken ;)
Liever een gele, dit is een beetje saai.Al zullen de belabberde foto’s ook niet helpen.
lekker onverkoopbare kleur, niet heel handig, had ik eerder een meer waardevaste kleur gekozen en een paarze wrap gegeven, want volgensmij ben je ook weer redelijk uitgekeken op zo’n kleurtje
@maarten020: alleen kleuren die je een leasebak kan bestellen zeker? Zwart grijs en donkerblauw?
@mrrallycross: ik zou zelf denk ik voor zwart gaan met zwarte velgen of antraciet met cognac leder interieurs. jij mag het een leasebak kleur vinden, ik vind het tijdloos en stijlvol. bovendien vind ik paars op een porsche niet staan, bij een lamborghini is het een ander verhaal..
Zou de man op de laatste 2 foto’s in het paarse shirt er in rijden? Aan de kleur moet ik wel even wennen. Denk dat ik het uiteindelijk wel een vette kleur vind.
Wat een ontzettend gave bak zeg!!! De kleur zou niet mijn voorkeur zijn. Doe mij hem maar in het wit en dan met Martine striping!!
Doe mij maar een gele.
Geen fraaie kleur en er mag ook wel een ander setje wielen onder. Vind deze niet echt geslaagd. Die carbon remmen zien er daarentegen wel erg indrukwekkend uit!
Vooral foto 5 is erg geslaagd.
Volgens mij zijn het juist de Carbon remmen, deze hebben gele klauwen. Op de render onderaan het artikel zijn het rode klauwen, dat zijn de niet carbon remmen. :-)
Je kon nog wel eens gelijk hebben. Dank voor t opletten!
Als ik hem krijg vind ik elke kleur mooi. Wat een gave wagen is de 991 toch.
Maak groen, maak geel homie maak paars
Heeft wel wat vind ik.
En dan niet eens een paarse rolkooi achterin. Ik zat ook nog te lezen dat je de roosters bij de voorwielen eruit kan halen zodat je meer downforce krijgt. Alleen dit mag niet op de openbare weg. Verder echt een kanon.
Jammer, ik mis wel de gekleurde velgen en de side-decal van de Carrera RS
De kleur lekker boeie, maar haal aub die picknicktafel eraf blehh wat smerig.
Niet zulke mooie velgen
Bhhhh… zoveel mooie kleuren en dan rondrijden in milka paars. Knal die spoiler er achterop ook maar af. (zal wel niet kunnen).
De kleur ziet er zeker niet verkeerd uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).