Gevonden: een Jaguar E-Type in onderdelen

Auteur: , 6 Reacties

De klassieker zal een nieuw leven krijgen. Zoals het heurt.

E-Type

Als er één auto een hoge Barnfind reputatie heeft opgebouwd dan is het wel de Jaguar E-Type. In tal van verhalen speelt de Britse klassieker een hoofdrol. Ook dit verhaal gaat over een E-Type, alleen kun je in dit geval niet spreken over een ‘auto’. Althans, niet in deze staat. Het voertuig bestaat voor nu uit onderdelen

Het zal een flinke puzzel worden om de E-Type weer rijdend te krijgen, maar Classic Motor Cars of Bridgnorth (CMC) gaat deze klus klaren. De klassieker, met chassisnummer 875256, is één van de eerste 500 E-Types die Jaguar produceerde. De auto werd gevonden in Frankrijk.

De E-Type werd in juli 1961 nieuw geleverd aan de Belgium Motor Company. Een autodealer gevestigd in Brussel. De auto ging naar Luxemburg en in 1975 werd het voertuig naar Frankrijk geïmporteerd. Vrijwel alle onderdelen van de E-Type zijn aanwezig. Ooit zijn restaurateurs begonnen aan het herstellen van de klassieker, maar de klus is nooit afgemaakt. CMC pakt de handschoen op om de E-Type eindelijk weer rijdend te krijgen. “Het zal een flinke klus worden. Uiteindelijk zal de E-Type onze werkplaats verlaten, zoals de auto in 1961 Browns Lane verliet.”, aldus David Barzilay van CMC.

Op dit moment is CMC druk met de documentatie, om de historie van de auto goed in kaart te brengen. Het is niet bekend hoelang het project gaat duren.

Jaguar6 reacties

Leg een paar munten op tafel en je hebt een van de mooiste auto’s ooit…
Dit wordt in feite een replica met wat opgeknapte originele onderdelen er op… maar ja een chassisnummer is nou eenmaal je vrijbrief om voor origineel door te mogen.
+1 voor dit project.
Ik zie ook al een (nieuw? of gereviseerd) motorblok liggen? Zouden het matching numbers zijn?
Het blijven mooie auto’s!
Zal een godsvermogen kosten. CMC is een van de meest prestigieuze restaurateurs die er is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).