Ghanese president is ruim 200 overheidsauto’s kwijt

Auteur: , 38 Reacties

President Nana Akufo-Addo hobbelt noodgedwongen rond in een tien jaar oude BMW omdat de vorige regering meer dan 200 auto's "kwijt" is geraakt.

BMW 7 Serie waar de president nu in rijdt

De nieuwbakken president (sinds 7 januari) wordt door zijn chauffeur rondgereden in een tien jaar oude BMW 7 Serie, omdat er ruim 200 overheidsauto’s verdwenen zijn. Dat zou er zelfs toe geleid hebben dat de president privémiddelen moest inzetten in meer afgelegen gebieden. De president gebruikt vaak zijn eigen Toyota Land Cruiser, omdat de regering die auto’s niet meer heeft. Nadat de nieuwe regering was aangetreden deden ze een inventarisatie van vijf type auto’s binnen het wagenpark.

De Toyota Land Cruiser is de meest gebruikte auto in het wagenpark. Er zouden er 196 van moeten zijn, maar er zijn er slechts 74 gevonden. Van de Toyota Land Cruiser Prado zouden er 73 moeten zijn, maar konden er slechts 20 gevonden worden. Verder zouden er 24 Mercedessen moeten rondrijden, maar er werden er slechts 11 gevonden. Toyota Avalon: slechts 2 van de 28 gevonden. En van de 6 BMW’s uit het presidentiële wagenpark waren er ook nog slechts 2 te traceren. Er is een speciale taskforce opgericht om de verduisterde auto’s terug te halen.

De auto’s zouden zijn verduisterd door de uitgaande regering, volgens een woordvoerder van de president. Maar een verhaal heeft altijd twee kanten. Vertegenwoordigers van de vorige regering zeggen namelijk dat het om smoesjes gaat, zodat de nieuwe regering lekker nieuwe auto’s kan gaan shoppen.

Bron: citifmonline.com.
Foto: een dikke BMW ter illustratie38 reacties

Ja zo gaat dat in bananenlanden..
@pinut187: Politiek moddergooien blijft machtig mooi. Zeker als het in andere landen gebeurt, want dan weet je het niet over je eigen belastingcenten gaat.
In een hoop landen zullen auto’s worden geleased. Maar ja, dat zal allemaal wat lastiger liggen in de meeste landen in Afrika.
Maar de echte vraag is: mag je als NLer bij deze praktijken gelijk naar een bananenland verwijzen, terwijl er hele volkstammen in NL zijn die leven met het motto: ‘Pakken wat je pakken kan, daar is de overheid voor’? En dat tuig schijnt nog een podium te krijgen op tv ook; hoorde ik.
@gregorius: daar heeft Dré Hazes toch een liedje over gemaakt? “Pak Alles wat je kan” – dus tokkies doen het massaal!
@gregorius: als er Bananen groeien is het een bananenland, simpel zat.

Dat ze paar Autos Hebben weggedrukt is niet zo spannend, dat is centen Werk. Je zou eens moeten weten voor hoeveel miljoenen ontwikkelingsgeld nieuwe villa’s worden gebouwd in Afrika ……

Dat heb ik uit vertrouwelijk bronnen bij Nederlandse ambassade personeel gehoord
@pinut187:

NL valt ook onder die bananenlanden. Na een paar updates zit NL in versie 2.0.
En daarom moet ontwikkelingshulp besteed worden aan drukmiddelen om de politiek in die bananenrepublieken te hervormen. Structurele oplossingen, daar zou het om moeten draaien.

(En ja, ik snap dat ik daarmee zeg dat wij het in west-Europa beter weten dan in Ghana, maar dat is ook zo.)
@Jochempie: die grap heeft in het Midden Oosten ook verkeerd uitgepakt. Democratie kan je niet gedwongen overbrengen.
@thomasbol: Eh… Je gaat dit meesterlijke (*kuch*) plan toch niet vergelijken met de regering verjagen en het volk aan de rebellen over laten? :)
@jochempie: Ha ..vergeet niet ze te bewapenen en te trainen .
@Jochempie: hij heeft gelijk, kijk naar andere landen waar ‘wij’ de dictator hebben ‘weggehaald’, alleen maar meer ellende en 0 controle
@lekkaah: Daarom moeten we er een Europees staatshoofd neerzetten :)
@jochempie: die zal niet heel lang leven :)
@Jochempie: doe maar staats, dat hoofd verdwijnt vanzelf
@thomasbol: Misschien een idee om ze met rust te laten ?
@thomasbol: zoals Trump zei:

We kunnen de democratie niet opdringen, we kunnen enkel laten zien dat het bij ons goed werkt, zodat andere landen ons voorbeeld uit zichzelf willen volgen.

Amen to Trump!
@phevtreb: Trump is een mooie voorbeeld :)
@riri: ;)
@Jochempie: ontwikkelingsgeld mogen ze mooi hier in eigen land besteden. Waar geen wil is, is ook geen weg. Die problemen blijven daar toch bestaan.
@Jochempie: of gewoon niet helpen en eerst zorgen dat iedereen lekker met fatsoenlijk pensioen kan met 65 en de nederlanders goed te eten hebben in nederland.
@allesmetturbo: Ah, anekdote-retoriek, kom je ver mee.

Met pensioen met 65 is niet vol te houden. Daarvoor leven we te lang. Snap je toch ook wel? Toen de pensioenleeftijd van 65 werd vastgesteld werden we gemiddeld 72 jaar oud. Nu worden we 10 jaar ouder, en tegen de tijd dat de mensen die nu met pensioen gaan sterven, zijn ze nog ouder. Ik gun iedereen alle vrije tijd die ze willen, maar we kunnen het niet betalen.
@allesmetturbo: heb je enig idee waarom we aan ontwikkelingssamenwerking doen? Dat is niet omdat we hen daar zielig vinden of zo. Zo goedhartig zijn we helemaal niet. Dat is om de doodeenvoudige reden dat we willen voorkomen dat zij van daar naar ons komen.
@mashell: Dat kan makkelijker. Eerst doen we de Britten na door uit de EU stappen (dag Schengen, dag Geneefse conventies!), en vervolgens volgen we het voorbeeld van Trump en bakenen we onze landsgrenzen af met een grote muur. Het is misschien niet netjes, ethisch of handig, maar het is wel effectief.
@Edge: Amerika kan een poging doen om te doen alsof ze zonder de wereld kunnen, maar Nederland importeerde 100% van de ICT hardware, 99,9% van de auto’s en exporteert 70% van de agrarische producten. Wat dacht je van de gevolgen voor Rotterdamse haven. Hoelang blijft KLM nog in Nederland als de Franse collega’s een werk vergunning moeten aanvragen voor alles wat ze willen doen. Hetzelfde voor ING, sorry we hebben een storing, maar de mensen van IBM moeten eerst een visum aanvragen dus zaken doen kan over twee weken weer gedaan worden, excuses voor het ongemak.
Ach het fijne zullen we er nooit van weten. En om nou elke keer nieuwe auto’s aan te schaffen als ze het nog prima doen. Iets langer met je materiaal doen is nooit verkeerd, doen ze in Italië ook.
@flik2punt0: Koning Willem Alexander, alle ministers en alle overheidsinstanties, leest u even mee.
Dieven zijn het. Maar verander de moraal maar eens.
@dare2think: je bent de omkoop en fraude zaken hier kennelijk al vergeten :)
@riri: Pas het dan maar toe op alle ambtenaren.
Lekker, 200 auto’s verduisterd….
@mrrallycross: of op papier de auto’s gekocht en het aankoopbedrag besteedt aan andere zaken.
En onze wimlex heeft 1 Audi…..
*Kijkt naar al die goedkope Bimmers in de loods van een Afrikaanse handelaar*
Prado Landys, dikke Avalons… Nog altijd wagenpark, waar ik me niet zou voor schamen
Corruptie is doodnormaal in die landen helaas. Je krijgt je goederen de haven niet in of uit zonder een steekpenning te betalen. Arbeidsinspecteurs zijn vaak effectief beroeps chanteurs: Je betaald een grove som of ze sluiten je bedrijf, zelfs al doe je in werkelijkheid niets mis.

Wanneer je als accountant de jaarrekening van deze bedrijven moet samenstellen, zul je al heel snel een aardige post met “incentive costs” tegenkomen.

Ik vond het trouwens ook opvallend op de beelden waar de oude president Gambia het land uit werd gezet in een privé jet, dat hij kwam aanrijden in een Rolls Royce.
Je zou denken aan Navara’s ipv LandCruisers. Die kunnen op een jaar of 8 helemaal verdwijnen zonder dat iemand iets fout doet.
Even een @lincolntje doen :

Giro 555 ..
Laat gewoon iedereen een beetje meer belasting betalen en je hebt het geld voor die nieuwe auto’s zo weer terug
Opgelicht door Nigeriaanse prins? Ik heb hier nog paar contactgegevens van hem liggen ik krijg nog $2.000.000 van hem ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).