Giedo van der Garde houdt grindbaktraditie in ere [video]

Auteur: , 86 Reacties

"Je bent geen Nederlander in de Formule 1 als je niet van elk circuit een keer de grindbak hebt uitgeprobeerd". Giedo van der Garde nam deze compleet fictieve uitspraak van Jos Verstappen ter harte, en testte het Australische grind tijdens de vrije training in Melbourne.

Dit weekend barst het Formule 1-geweld weer los, met de eerste race van het seizoen in Australië. Voor het eerst sinds Christijan Albers (2007) rijdt er weer een Nederlander mee, namelijk Giedo van der Garde met een bolide van F1-laagvlieger Caterham.

Dat alle begin moeilijk is bewees Giedo toen hij zijn groene vierwieler in de grindbak parkeerde. Maar goed, beter nu dan tijdens de race zullen we maar zeggen. Bekijk HIER (mirror) een video van het wat ongelukkige debuut van onze landgenoot.

Durft er zich al iemand aan een voorspelling te wagen? Wordt het weer Vettel, of lukt het grootverdiener Alonso dit jaar misschien wél om zijn derde wereldtitel te halen? En wat mogen we verwachten van Lewis Hamilton bij Mercedes? De voortekenen zijn onheilspellend, want ook Lewis maakte vandaag een uitstapje naar het grind.

Waar kijken?

Als je Sport 1 hebt, dan kan je het hele seizoen volgen. Als je geen zin hebt om hiervoor te betalen, dan kan je uitwijken naar de Beeb, deze zendt ook dit seizoen 10 races uit.

Australië moet je dan wel missen, want de eerste live-uitzending die in de planning staat is tijdens de GP van China, op 14 april (volledig uitzendoverzicht HIER). Voor de andere races zal je moeten uitwijken naar brakke internetstreams.86 reacties

Kusje erop ;-)
Ter land, ter grind en in de lucht.
Jammer dat Giedo hier gelijk op gepakt wordt…. om hard te kunnen gaan moet je de limiet ook op kunnen zoeken.
Geef hem wat tijd :-)
@gertjan2012: Volledig mee eens!! Nederlandse hoernalisten (en nu dus ook bloggers) zijn populistisch. Oh, Van der Garde in de grindbank, na de eerste poging. Oooohhhhh, wat een nieuws zeg………

Vind hem persoonlijk een erg aardige gozer en gun hem zeer zeker zijn succes.
@camber24: nah…rijdt ook de sloomste tijd…
@gertjan2012: inderdaad, gun hem wat tijd zoals bij onze beloftevolle Belg D’Ambrosio. kijk waar die geraakt is…

Word eens wakker, hij rijdt in een Caterham. Hij mag nog zo goed zijn, hij zal er nooit in slagen om zich te tonen. Best jammer, maar het is nu eenmaal niet anders.
@Carreza: Alonso begon in een Minardi.
@Carreza: Onzin. Hij heeft een uitgangspositie waarbij hij zichzelf in de kijker moet spelen. Bv uitblinken in een chaotische regenrace, met Vettel strijden om een positie, et cetera. Misschien moet je eens wat realistischer naar de autosport kijken.
@Carreza:
Voorlopig heeft hij bij elke test en training het onderspit moeten delven tov Charles Pic (zijn teamgenoot) dus dat voorspelt al niet veel goeds. Het lijkt er tot nu toe ook op dat ze Marrusia niet kunnen volgen en dat was vorig jaar ook wel anders.
Voor de Ollanders zit er weinig anders op dan wachten op Frijns of Nicky de Vries.
Die schat ik hoger in. Giedo heb ik vanaf zijn 10de gevolgd en dat was niet het grootste talent van zijn generatie.
@jrk68:
Driewerf Onzin!
1.
Er is nog geen enkele keer een rechtstreekse confrontatie tussen de twee geweest. Tijdens de tests rijdt er maar 1 coureur per dag.
2.
Pic reedt vorig jaar al een seizoennetje F1, da”s een voorsprong dat zich naar mijn bescheiden mening niet noemenswaardig laat blijken.
3.
Pic en Guido waren in de GP2 al eens teamgenoten. Toen was er weinig verschil tussen beide mannen en wist Guido Pic dus geregeld te verslaan.
@ramshoek:
Check jij de tijden van de vrije trainingen ff wijsneus, voordat je over onzin begint te janken.
Ik gun hem het beste maar ik heb nog geen rede gezien om aan tenemen dat hij Pic in gaat pakken. De eerste die je moet kloppen is immers je teamgenoot.
Ik ken Giedo al uit zijn tijd op de minikarts en kan zijn capaciteiten dus redelijk inschatten.
Je vergeet ook ff te gemakkelijk dat Giedo flink wat jaren langer rijdt dan Charles en nu pas zijn debut in de F1 mag maken en dat heeft ook een rede….
@jrk68:
Ik begrijp dat mijn mening iets anders is dan de typisch Nederlandse – doe maar normaal dan doe je al gek genoeg / steek vooral niet je hoofd boven het maaiveld uit / dat wij in Nederland ergens goed in zijn is onmogelijk – mening.
Maar volgens mij heb ik mijn mening wel met redelijke argumenten toegelicht.
Dat je mij een van ”janken” beschuldigd, begrijp ik dan ook niet.

ps. Er is een verschil tussen ”reden” en ”rede”…
@ramshoek:
Dat heeft niks met die vervelende nederlandse trekjes te maken.
Maar met het roepen dat iemand die zo’n 20 jaar met dit soort jongens bezig is “onzin” uitkraamt gaat wel ver.
Geen idee hoe diep jij in de sport zit, maar als dat niet verder komt dan een beetje TV kijken dan weet ik genoeg.
Ik heb er weinig vertrouwen in dat hij het ver gaat schoppen al hoop ik voor Giedo dat hij het tegendeel bewijst.
@gertjan2012: Inderdaad; geef je jongen een kans.
Is Guido nou anders dan Robert, Christian of Jos.
Robert komt steeds lekker in het nieuws en vond zichzelf een stuk beter dan dat anderen het vonden.
Christian was gewoon een gigantisch verwende kwal die maar mazzel heeft dat zijn papa centjes heeft, want zelf zou ie nooit in het normale leven kunnen functioneren.
Jos was leuk om naar te kijken; elke keer als ie goed reed was er een spanning: Houdt ie m erop? Maar goed, na zijn race level is ie ook al een paar keer op een mindere manier in het nieuws gekomen.
Guido lijkt wel een degelijke jongen te zijn. Probeert niet heel tof te doen voor de camera. En ja, een rijke schoon/stief vader (welke was het nou), daar moet je geluk mee hebben!
Vind WRC altijd wat stoerder dan het WK pitstop-planning.
@garp: haha, inderdaad helemaal met je eensch
Zit Olaf Mol zonder werk?
@ErikkNL: Olav Mol is de komende drie seizoenen verslaggever op locatie voor Sport1. Zo heeft hij bekendgemaakt in een radio-interview. Eerder werd al bekend dat het commentaar bij de Formule 1-races verzorgd zal worden door Ronald van Dam.
Ah, het azijnzeiken is nu pas begonnen.
Ik vind het stom dat ik geen formule 1 meer kan zien zonder er voor te betalen (maar commercieel gezien is het vast erg handig, ookal bereiken ze nu minder mensen)
@maferick74: je vind het stom… Er zijn genoeg mogelijkheden om te kijken zonder betalen. En je kan ook kiezen voor pay-per-view, of 10 losse races bestellen. Opties zat, niet zo zeuren. En 15 euro in de maand is ook niet direct een grote uitgave.
@Robbert89: Hmm best knap dat je in mijn portemonnee kan kijken.
@Robbert89: Persoonlijk vind ik dat een behoorlijke klap geld voor het gebodene. Je bent per seizoen minstens 107.10 Euro kwijt (1e race gratis, dus 18 races a 5,95 Euro als je per race betaalt), met een abbo op Sport1 zelfs 186 Euro per jaar. Terwijl in het afgelopen seizoen slechts twee of drie races de moeite waard waren om van begin tot einde te kijken.
@maferick74: kan iemand uit NL even proberen of zattoo.com voor jullie werkt (volgens mij is het Zwitsers en ik zit in Zwitserland, dus voor mij werkt het).
Je kan als het goed is gratis upsignen en daarna online tv kijken.
In dat geval zal de Zwitser (SF1, SF2 of SFinfo) m uitzenden zonder al te veel reclame (3 keer 5 minuten oid in een hele race). Ook zal je m kunnen zien op RTL Duitsland. ORF: de Oostenrijkse, zendt t ook vaak uit. Ja, het commentaar is in het Duits; maar daar wen je zo aan; ook is het goed voor je talenkennis: dus niet zeuren!
Daarnaast heeft RTL Duitsland ook een webplayer die toegankelijk is vanuit het buitenland: volgens mij krijg j m zelf in HD.
@gregorius: en Zattoo heeft ook BBC; voor de genen die dat in NL nog steeds niet hebben.
@gregorius: Zattoo.com is in Utrecht nog niet ‘aangesloten’..
Ik hoop dat ie een beetje meekomt. Gun het hem van harte. Hij gaf gelijk toe dat het een eigen fout was. Dus geen afschuifgedrag, vind ik altijd klasse. Gewoon toegeven als je zelf de fout maakt ipv afschuiven op monteurs. Vervelend om op deze wijze wat extra testtijd mis te lopen maar goed, shit happens.
Indien je Ziggo hebt kun je de eerste GP gratis bekijken via deze link
https://www.ziggo.nl/#entertainment/tv-op-bestelling/formule1 (indien je vooraf besteld)
@kjeld: Goeie tip ! Bedankt.
(tweede race via BBC, zien we vanaf race 3 wel verder).
We lekker dat de sport1 commentator bij zijn debuut al de fout maakt door te zeggen dat Van de Garde bij Marussia rijdt (0.33 sec). Dit belooft veel goeds!
Hoop dat hij het goed gaat doen, ook al zal ik de races moeten missen. Jammer dat het nu achter de decoder gaat.

OT: Als hem dit vaker overkomt kan hij altijd nog met die Mercedes G63 6*6 gaan racen… Even groen spuiten en gaan.
Ik gun het Vettel en Alonso zeker voor een nieuwe wereldtitel… maar mijn favoriet is Raikkönen.
Ben benieuwd of er ook een item was gemaakt als vd Garde iets van 15-16e tijd had getraind. Iets wat in de Caterham best een prestatie zou zijn.
Ik denk dat de strijd om de 1e en 2e plek weer tussen Vettel en Alonso zal gaan. 3e en 4e plek tussen Raikkonen waarschijnlijk Hamilton. McLaren heeft nog wat achterstand in te halen en hebben ook niet de beste coureurs.
@berlinetta: Inderdaad, al kan Webber daar nog een stokje voor steken…

Voor mij mag Raikkonen de wereldtitel winnen. Topcoureur en het is altijd lachen met die kerel.
@sir_ smokalot: door dit artikel ga je steeds meer op @robbie: lijken en dat is allesbehalve een compliment!
@w0o0dy: ik ben er zeker van dat er ook een artikel zou geschreven worden als hij een derde plaats behaalt… ik zie het probleem dus niet.
@Carreza: tja, zegt dat iets over het “afzeikgehalte” van dit artikel of zegt dat meer over jou? Het toontje van dit flutstukje is nogal zielig, imo.
@Carreza:
Er is geen grindbak traditie er is een traditie in NL van autosport onkunde in de media
@Carreza: Maar natuurlijk, en uiteraard hopen we het beste voor onze landgenoot. Dit was echter een te mooie parrallel om te laten liggen.

Niets tegen vd Garde verder, we zullen zien wat het seizoen hem brengt!
@w0o0dy: Nee man, ik ben veel knapper dan @robbie.
@sir_smokalot: ik val niet op mannen dus dat maakt me niet zoveel uit :-p
@sir_smokalot: you wish!
@w0o0dy: er is idd maar ruimte voor 1 @robbie
Ik zit niet te wachten op na-apers zoals @sir_smokalot
kijk dat de gewone media van die flauwe grindbak grappen maakt is nog daar aan toe maar dat ook hier dat simpele gelul plaats vind is een beetje jammer.
Gelullig zijn we al verlost van dat oevenloos dom gelul van Olaf Mol en nu nog verlost worden van de grindbak media
@yerrie: Jammer dat Olaf Mol weg is? Luister eens naar het commentaar van Ronald van Dam, dan springen de tranen pas in je ogen…
@motoragent:
Niemand roept bij mij meer ergenis op dan Olaf Mol, moet weel heel erg zijn dan met van Dam.
Gun het hem echt! Hoop dat ie een paar keer de top 10 gaat halen. Voor mij blijft de ware kampioen echter Vettel :D
Wat een dramatisch slecht commentaar op Sport1 zeg.
@robbie: Om te janken zo slecht! Alsof ik naar iemand zat te luisteren die voor het eerst naar de F1 zat te kijken…. Mag hopen dat men daar nog wel wat gaat verbeteren… Doe mij maar heerlijk Sky of BBC, dat commentaar is tenminste van hoger niveau!
@robbie: Vier is ook niet echt kwaliteit, geef mij maar de BBC, met Brundle op de grid & de 2 legendarische stemmen achter de microfoon & die 3 jongens in hun lelijke hemden natuurlijk ;)
Ik had eigenlijk op de BBC gerekend. Eens kijken wie het dan uitzend hier in het VK.
@sketcher: Sky Sports dus, mmm die heb ik niet in mijn paket zitten volgens mij. :-(
RTL Duitsland is er ook nog hoor! :-)
@VeniVidiVici: idd, heb ik in het verleden wel naar gekeken. Lang niet slecht.
@sketcher: Precies en is ook goed voor de taalkennis haha
Weet iemand nog een goede gratis live stream? Of eventueel een mogelijkheid om rtl deutschland live stream te bekijken in NL (misschien proxy oid?)
@undifined1: Hoezo RTL Duitsland livestream? Zit in je standaard zenderpakket hoor.
@VeniVidiVici: niet bij upc helaas
@undifined1: Ow, dat is stom. Ziggo pakken dan :-)
Giedo je lijkt verstappen wel. Wereld kampioen zul je nooit worden en bij de eerste 10 droom maar verder.
@musquito: Hamilton zat ook in de grindbak. En die is al wereldkampioen.
@potver7: Of je bent een mega pesimist of een internet Troll om reacties te scoren!!
Gezien de sporen waar Giedo staat zijn er meer af gegaan, maar hadden het geluk dat de auto niet vast kwam te staan.
@potver7: Sorrie potver7, moet @musquito zijn ;-)
Dus ik begrijp dat de BBC de F1 ook niet meer uitzend?
Ik lach me een breuk. Het feit dat greedy monster Eiklestone de F1 nu overal achter betaalzenders heeft geplakt, gaat ‘m een héééleboel kijkers(en dus sponsorinkomsten) schelen…
@lemans96:
De BBC zend er 10 uit, voor de rest zul je uit moeten wijken naar RTL duitsland of de samenvattingen op Veronica.
@jrk68: Sjuust. Thanks for that, al verwacht ik er maar een paar te zien hoor, er vallen er aardig wat samen met sportscar evenementen.
@lemans96:
Om dit weekend te beginnen met de 12uur van Sebring, of heb je de Daytona 24uur ook gezien. Vorig weekend de seizoens opener van de V8 supercars gekeken dus ik zit er al weer lekker in.
@jrk68: Ik heb de livetiming voor de 12 uren van Sebring al even op de achtergrond openstaan(eerstvolgende sessie rond 18:15, Q1).
Daytona viel me wat tegen, vv.w.b. de topklasse dan, de GT’s waren weer mooi om te zien.
Voor de Aussie V8’s vind ik ’t vooral gaaf dat de nieuwe Mercedessen en Nissans het veld internationale allure geven.
@sir_smokalot: Ik kan de video niet bekijken omdat in belgië woon, mirror aub? :)

Sjah, dan deed onze belg het toch stukken beter hoor!
via http://www.wiziwig.tv zijn alle live sporten te volgen met streams.
Streams van minder kwaliteit en zeer goede streams van hoge HD kwaliteit.
Ik verdom het om een abbo te nemen op sport1 of wat dan ook, ik hang met een kabel mijn laptop aan de TV en heb gewoon HD beeld, zelfs met Nederlands commentaar aangezien zij sport1 als bron gebruiken.
Voor sommige streams vooral die van goede kwaliteit is een software programma vereist zoals acestream of sopcast.
Vooral de goeie streams maken gebruik van deze twee, het is 100% veilig, mocht je dat niet willen gebruiken dan zijn er ook streams in flash maar daarvan is de kwaliteit over het algemeen matig tot redelijk.
HAVE FUN!!!
@kwaliteituitturijn Sopcast & Acestream zijn btw gratis!!
Raikkonen wordt kampioen.
@Ra1kkoneN: Ja, en jij hebt nu al teveel alcohol door je keeltje laten glijden hahaha
@VeniVidiVici: nee
@Ra1kkoneN: Tja, dan zit je in een hele mooie droom… Joehoe… wakker worden! :-)
Hamilton heeft een zeer goede beslissing genomen om naar mercedes te verhuizen
de mclaren is echt een pak hooi wat hebben ze daar gedaan met de auto van eind vorig jaar
Jongens, bij mij staat er gewoon F1 op de upc guide bij de bbc morgen.
@aallex: Ja en highlights paste net niet bij de titel, wat een gierige kamelen.
@aallex: Haha, jammerdebammer. Heb even een link met uitzendoverzicht bij artikel gezet.
Update: Van Der Garde heeft in de Q1 zijn auto ook meermaals laten spinnen, met als gevolg dat hij een voorvleugel kwijt was. De 2de keer kon hij hem nog nipt op de baan houden, maar dat was toch ook een flinke schuiver, zo dwars over de baan schuiven is toch nooit goed.

In deze sessie kan je toch echt wel het kaf van het koren scheiden.
Kijk naar Alonso, Vettel, Button & Kimi, geen enkele schuiver!
Bijna alle anderen hebben er wel een schuiver opzitten.
Hamilton ook een paar keer, maar dat valt makkelijk te verklaren, hij heeft een zeer agressieve rijstijl, en dat in een nieuwe wagen, direct in het nat.
@vale46: En morgen weten we pas hoe er gekwalificeerd gaat worden.. Maar gun de nieuwe jongens een beetje tijd. Zij zitten per slot van rekening nog niet jaren achter het stuur van een F1-wagen.
@sir_smokalot:
Idd, maar in je outlap je neus eraf rijden blijft heel onhandig.
Al zijn er maar weinig geweest die hem in Q1 op het zwarte hebben kunnen houden.
Vannacht om 1 uur volgt Q2.
@sir_smokalot: De uitvallers in de Q1 staan wel al bekend.
Da’s waar, zelfs gevestigde waarden als Massa & Hamilton hebben mooie pirouettjes laten zien.
Maar je zou denken dat ze het gas een beetje extra in houden om de wagen uberhaupt naar huis te brengen. Want jongens zoals Gutierrez , Perez, Chilton kunnen betere reclame maken voor zichzelf door in zo een situatie gewoon te finischen (al is het een plaatsje lager) dan 5 minuten in beeld te zijn met een gecrachte bolide met de de achtergrond de eerste race van het seizoen.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, als je het nog niet 100% kan, probeer er dan ook niet 100% voor te gaan.
Helemaal waar, maar volgens mij zijn het echt listige dingen. En bovendien, als we Lee McKenzie mogen geloven, spookt het daar echt enorm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).