Goede bezoekerscijfers Salon Brussel, weinig incidenten

Auteur: , 22 Reacties

Gistermiddag werd met een traditioneel luid toeterconcert in Brussel een punt gezet achter de 92ste editie van 'Het Salon', zoals de zuiderburen het noemen. Ook dit jaar liep er een handjevol deviante mensen rond, zoals je hierboven kunt zien.

Collateral damage op Het Salon

In totaal registreerde de organisatie 585.000 bezoekers, geen record, maar wel een kleine 25.000 meer dan in 2012, toen de laatste grote editie werd gehouden. Voor de Belgische importeurs is een goedbezochte Salon van wezenlijk belang, want op deze verkoopbeurs wordt een flink deel van de jaarafzet gerealiseerd.

Als gezegd, een dergelijk evenement trekt een paar mensen die niet helemaal 100 zijn in hun bovenkamer. In 2012 joeg een legertje beursfappers de Suzuki-standdames de stuipen op het lijf door hun kloppende kwarkstengel in het openbaar aan een voorhuid-jogsessie te onderwerpen, en verwarde een ander een VW met een openbaar toilet. Kan gebeuren.

Dit keer was het wederom Volkswagen dat het haasje was, een man die kennelijk nog een appeltje met het merk te schillen had nam een stanleymes ter hand, schilde hier echter geen fruit mee, maar leefde zich uit op de bekleding van naar verluidt 10 standmodellen van het merk. Wat hebben die stoelen jou ooit misdaan, lelijke VAG-vandaal??

Enfin, verder wisten de bezoekers zich redelijk te gedragen, ook boze actievoerders en Greenpeace-gekkies bleven uit. Lekker gemoedelijk dus.

Foto: nieuwsblad.be22 reacties

Ik ben gisteren geweest. Vond het een leuke beurs. Ga zeker weer. Lekker ff bij de F-Type coupe staan kwijlen. Wel jammer dat die zijwaarts openende achterklep het niet gehaald heeft.
De bekleding in een VW is schijnbaar niet meer wat het geweest is.
@brekkenbats: Was de bekleding vroeger van Kevlar dan?
@daandaan: Nee, gewoon geweven staaldraad. Beetje koud in shorts, maar wel stevig…
@Esprit_de_Flandre: Van Bekaert? Anders zou dat de verklaring kunnen zijn waarom ze zijn moeten overschakelen.. ;-)
Jammer dat hier op autoblog geen kort filmpje werd gezet van wat er te zien was in Brussel..
Er was namelijk meer dan enkel de IVA-stand…
@Dimglor: Waar was die IVA stand?
@jensdm: Geen idee!
Ik heb er rondgelopen op het autosalon en ik heb die stand niet zien staan…
Om eerlijk te zijn hebben we echter ook enkel de interessante zalen gedaan, met dus alle automerken, en niet alle standen ernaast met meer accessoires enzo…
Toont aan dat het een beetje jammer is dat ze enkel daarover een filmpje hebben gemaakt hier op autoblog…
@Dimglor: Van hetzelfde hier. Dus @AB: volgend jaar verwachten we een filmpje over het autosalon in Brussel!
Ben zelf niet op de beurs geweest (want vaniut Wenen is het toch een beetje ver) maar ik vind dat je met je tengels van andermans dingen vanaf moet blijven! Vandalisme vind ik gewoon niet kunnen!
@rocky: beursfappen mag dus wel?
@parker: beursfappen?? ehm… wat is dat?? fappen?
@rocky:
Wat Rocky deed met zijn gebalde vuisten buiten de ring…
@rocky: een oude belgische traditie..
tja vandalisme en diefstal heb je onvermijdelijk als er zoveel mensen langskomen. Vast een oud VW/Audi arbeider die zijn ontslag niet kon verkroppen.

Alle beurswagens worden trouwens met korting verkocht na reparatie. Als er +1000 man in en uit-stapt heb je onvermijdelijk wel krassen enzo. Vroeger zag je wel eens op het einde van de beurs dat er onderdelen van de wagens weg waren. Pookknop (nu lijmen ze die vast), sier elementen etc…

Maar al bij al een mooie beurs dit jaar en beduidend drukker dan vorige jaren. Dus ik denk dat de standhouders niet malen om wat beschadigde wagens na de goede verkoop. De Belgische automarkt is nu al groter dan die in Nederland.
Lol ja, las al zoiets, dat elk jaar alle sigarettenanstekers verdwenen bijvoorbeeld. Wat een trofee zeg…
Ik ben er dit jaar niet geraakt, moeten ze dat nu ook altijd in het midden van de examenperiode doen?

Ik ben ook niet verbaasd dat er dit jaar meer bezoekers waren, de laatste paar jaar moest je een beetje moeite doen om aan gratis kaarten te komen, dit jaar werden ze langst alle kanten naar je kop gegooid.
Was het parkeren daar een beetje te doen? bij Interclassics en Topmobiel waren er nog geen 30,000 man geweest, en was het al een hel.
@mclarenf1lm: Als je vroeg bent, geen probleem. Beurs opent om 10u, was er 9u45, stond eerste rij. Wel op een weekdag.. Niks aanschuiven, en lekker als eerst de dream car hall binnen :)
“hun kloppende kwarkstengel in het openbaar aan een voorhuid-jogsessie te onderwerpen,”.
10/10!
Was erg leuk zaterdag! Zeker als je een Mercedes rijdt, gratis parkeren, gratis auto-checkup en gratis aflevering bij de ingang; tot geregeld!
Zielige en gefrustreerde mensen die zoiets doen. Maar dat niet gelaten, dochter heeft gisteren nog een Golf VII Variant bestelt. Limestone Grey, full option (GPS, park assistant, dikke velgen, sportzetels) voor een prijsje van 24900 Euro

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).