De überdikke Jeep Chief en zes andere Jeep-concepts

Auteur: , 23 Reacties

Liefst zeven verschillende dikke conceptcars neemt Jeep mee naar de Easter Jeep Safari in Moab, Utah. Deze Chief is de vetste, al zitten er nog wel een paar bij die we niet zouden afslaan.

Jeep Chief Concept

Ja, je kijkt echt naar een gloednieuwe wagen. Ondanks het frontje dat onmiskenbaar van een Jeep Cherokee/Wagoneer (SJ) is, die gebouwd werd tussen 1963 en 1991. Wie nog eens goed kijkt, ziet dat de deuren en de voorruit van deze Jeep Chief Concept helemaal niet van een oude Wagoneer of Cherokee zijn, maar dat ze uit de huidige generatie Wrangler komen. Dat is dan ook precies wat deze Jeep Chief onderhuids is: een vierdeurs Wrangler. Alleen dat interieur met bloemetjesmotief, dat had dan weer niet gehoeven…

Jeep Staff Car Concept
Jeep is een verbastering van GP, de afkorting van General Purpose en de naam die de eerste Bantam-, Ford- en Willys-jeeps uit de Twee Wereldoorlog oorspronkelijk kregen. Met deze Staff Car heeft Jeep een fijne tribute op de weg gezet, inclusief canvas-dakje, een gebrek aan deuren, een jerrycan achterop en een bijl aan de zijkant. Zelfs de lange antenne is aanwezig. Kunnen we die Amarok’s nog afbestellen?

Jeep Renegade Desert Hawk Concept
Tussen al het Jeep-geweld zit ook deze mindere god. Deze Jeep wordt nota bene in Italië in elkaar geschroefd. Onder de motorkap met landkaart-decal gaat een 2,4-liter viercilinder schuil met een negentraps automaat. Zie die maar eens te fixen midden in de woestijn. Het boodschappenmandje bovenop lijkt me best handig als je weer eens te veel hebt gehamsterd bij de plaatselijke Appie.

Jeep Cherokee Canyon Trail Concept
Laten we de Cherokee er maar meteen achteraan gooien, want dan heb we de lelijkste twee Jeeps weer achter de rug. Was de Cherokee vroeger nog een stoere terreinwagen, nu is het… ja, wat is het eigenlijk? De eerste die de geknikte louvres en de maffe koplampen mooi vindt, moet ik nog tegenkomen.

Jeep Wrangler Red Rock Responder
Vroeger wilde ik brandweerman worden en als ik deze Red Rock Responder zie, dan vraag ik me af of ik uiteindelijk wel de goede keus heb gemaakt. Zwaailichten erop en gaan!

Jeep Grand Cherokee Overlander
Eerder vandaag gaven we je al aan waar je op moet letten als je een gebruikte Jeep Grand Cherokee wil kopen, Jeep laat je zien wat je met de nodige Mopar-accessoires, een daktent en een busje verf kunt doen. Laat je niet foppen door de SRT8-motorkap, want eronder gaat een 3.0 V6-diesel schuin. En laten we eerlijk zijn, zo’n dieselblok hoort gewoon in een ruige offroader als deze.

Jeep Wrangler Africa Concept
Die Jeep Chief Concept is natuurlijk leuk, maar gaat nevernooitnie in productie. Deze Wrangler Africa Concept mag wat mij betreft zo de folder in! Het verdriet om het heengaan van de Land-Rover Defender is alweer half vergeten bij het aanzien van al dit lekkers!23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
D’r zitten toffe concepts tussen, met de Chief als tofste. En hoewel het dus een Wrangler met Cherokee/Wagoneer neus is, zie ik er met gemak ook juist een oude Cherokee in. En dat is erg tof.


Het liefste had ik een concept gezien die een voorbode voor een nieuwe Wagoneer zou zijn.
@toyotafortuner: tof dat je het zo tof vindt! ;)
@toyotafortuner: mazzeltov!
@toyotafortuner: Het zijn idd toffe wagentjes.
Die jeep chief kan je zo voor de deur zetten! alleen zonder dat bloemetjes motief op de stoelen…
Dat vind ik dus de mooiste jeep knutselaars! Echt mooi
Wat ongelofelijk gaaf, dat zouden meer merken moeten doen, terug gaan naar hun roots
mijn vader heeft een Jeep Willys MB, wat is dat een geweldige wagen! lekker mee leunen in de bochten, door de bossen crossen in Lieshout, een hernia oplopen door z’n bladveren, het geweldig gebrom dat eruit komt, de koplampen die je naar binnen kunt draaien, met 7 personen in de jeep de weg op en raampje omlaag en nog 100 andere dingen. blijft een icoon die voor mij specialer is dan de Land-Rover Defender, Mercedes G, toyota landcruiser en noem het maar op. de jeep is de oer-vader van alle SUV’s. dus voor mij als het kan de staff car concept. mooie hommage aan de willys MB. autoblog maak eens een leuke review over de jeep zou ik zeggen blijft een belevenis om in zo’n jeep te mogen rijden!
Die overlander ziet er dik uit, lijkt wel een beetje op een Hummer moet ik zeggen.
@mrrallycross:
Oh, ik moest bij de kant juist aan de LM002 denken.
Ok, ik heb de laatste tijd nogal veel lopen zeuren over hoe Marchionne op dit moment zijn zaakjes lijkt te regelen met veel (on)gepaste kritiek.

Maar ik moet toegeven: Dodge heeft interessante modellen en ook al deze Jeeps zijn zeker de moeite waard.

Ik heb altijd zitten denken: Alfa moet boven alles zsm weer groeien. Ome Sergio dacht het anders, Alfa in de koelkast, Lancia in de lijkdoos en de merken van De Grote Aantallen (Chrysler, Dodge, Jeep) krijgen extra aandacht. En bij die merken is er nog iets van een marge, in tegenstelling tot Fiat Pandaatjes. Eerst zo veel mogelijk geld binnenharken. Vervolgens Alfa uit de koelkast halen en opnieuw opbouwen.
Die Red Rock responder…wauw wat een beest is dat
Fantastische concepts, Land Rover, Letten we op?
Wauw die chief! Wat een mooie wagen zeg! En die red rock mag er ook zijn.
Die red rock vind ik wel baas!
Jammer dat die Chief geen 3drs is. Hoort wel vind ik. Verder moddervet. Zou ik graag rijden! Hellcat motor dr in :)
@E34M5Touring: je hebt gelijk. Wil het een echte moderne SJ Cherokee (die overigens alleen tussen 74 en 83 gebouwd zijn, de opgegeven bouwjaren gelden alleen voor de SJ Wagoneer. @dizono) zijn, moet het een 3-deurs zijn en met de striping die op de Chief-modellen zat. Dan doet ie zijn naam pas écht eer aan.
wauw die red rock responder ziet er lekker uit zeg! die chief is natuurlijk heerlijk retro, maar mijn voorkeur gaat naar de grote rode :)
Cherokee=Lelijk –> JA
Renegade=Lelijk –> Neen, eindelijk een creatief leuk bakje (zoals de Cube bijvoorbeeld) en we schieten het gelijk af….
Ik vind het neusje zeer geslaagd met de retro look en die achterlichten ook erg leuk!
Als je dit langst zo’n Land cruiser of G-klasse zet is het toch maar een triestig ding.
Twee retro-modelletjes, een omgekatte 500X met stalen rekje, een Cherokee met wat zwart plastiek, een Wrangler die om een totaal oninteressante reden een grote bak achteraan gekregen heeft, de mooiste Jeep van het moment met een tent erop, en een Wrangler in een zandkleurtje…

Nee, ik vind het ronduit zwak…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).