Had Alfa Romeo de Kia SPORTSPACE moeten maken?

Auteur: , 35 Reacties

Het eerste merk dat ons te binnen schoot bij het zien van de Kia SPORTSPACE Concept, was Alfa Romeo. Gezien de comments waren we niet de enigen, dus bij deze schotelen we jullie een interessante impressie mét Alfa-driehoek in de grille voor.

Renderings van Alfa-concepts zijn dermate vaak en in matige vorm voorbijgekomen, dat we anno nu niet eens meer de moeite nemen om die slechte soepjes überhaupt nog te bekijken. Gelukkig is daar onze eigen dizono, de Photoshoptovenaar ons eerder al trakteerde op een 8C zonder driehoek.

Het eindresultaat van zijn werk check je in de gallery, maar waarschijnlijk hadden de fanboys geen droge skinnyjeans gehouden als Alfa dit ding zou bouwen. Ook hadden we dan een jaar lang moeten aanhoren hoe de Italiaanse messias al die Duitse troep aan gort ging rijden, inclusief voorspellingen van de 1750tBi met 330 pk en een rollout naar de hele wereld enz enz enz. Helaas voor hen, want in juni weten we pas wat de Italianen voor de wereld in petto hebben om voor eens en altijd af te rekenen met het Duitse premiumgeweld.35 reacties

Tja, Alfa had van alles gekund…
G.E.I.L.
@mauritsh, rendering en photoshop zijn behoorlijk verschillend, maar ok

Grill zit er scheef in :-)
@autogedrocht: aangezien de autofabrikanten vaak teruggrijpen naar het verleden is dit best realistisch… italiaanse flair van weleer ;-)
Nu is die nog mooier:p
Waarschijnlijk heeft Alfa exact dezelfde auto gepland voor 2039…

Het geeft wel aannhoe de verhoudingen nu liggen, en dat is een groot compliment voor Kia.
@gtwillem: Waar, maar ook weer niet helemaal. Alfa heeft mooi een 4C uitgebracht terwijl Kia kwam aanzetten met een concept 2zitter met motor achterin en carbon monocoque…waw..voor ooit eens.
@heidekonijn: top dat Alfa een onderontwikkelde midscheeps sportwagen voor veel te veel geld op de markt brengt.

Kia is in elk geval zo verstandig om te zorgen dat hun modellen gamma tenminste altijd relatief vers is. Bij Alfa is de 4C echt krankjorem eigenlijk. Het is ook niet echt een segment waarvan je lekker wat aantallen wegzet (Lotus zit voornamelijk in dit segment wn houdt met moeite boven water). Geen opvolger voor de GT, 159, 166, Spider, Brera/GTV. Geen SUV of crossover waar de markt toch om vraagt. Geen carroserie varianten. Geen BMW 2-serie Active Tourer concurrent (dat is eigenlijk best prettig).

Alfa bouwt twee hatchbacks die hooguit gemiddeld in hun klasse zijn en dus die sportwagen. Top.
@gtwillem: topreactie! Helemaal mee eens!
via iPhone app
@potjak: zoals Johan Derksen zou zeggen: “Ik merk dat jij er behoorlijk verstand van hebt!”
@gtwillem: klopt allemaal. Als ik een goedkope suv wil kopen kan Alfa me niets bieden. Gelukkig wil ik er geen, doe mij maar een sportwagen. En dan kan Kia dus helemaal nop.
Alfa wil veel, maar maakt weinig.
Zijn jullie nou helemaal gek geworden?! Een Kia voor Alfa Romeo verslijten. Moet zeggen dat de Koreanen (met de Duitse designer) de goede kant op gaan, maar het zijn nog geen Italianen.
Ik ga er maar vanuit dat de Giulia er nog een stuk beter gaat uitzien, en niet alleen de concept, maar ook de daadwerkelijke productieversie. Want in tegenstelling tot veel andere merken maakt Alfa wel vaak gewoon van de concept de productieversie.
@trustmeiamanengineer: toch vind ik de huidige Kia’s mooier dan de huidige Alfa’s. De Mito vind ik maar een lelijk hok en de Giulietta kan ik ook niet echt mooi noemen. Dat geldt ook voor de 4C. Met het uit productie gaan van de 159, Brera en Spider zijn er geen mooie Alfa’s meer vind ik.
@trustmeiamanengineer: hey. Engineer. Dit is toch een prachtig plaatje zo? Either Kia or Alfa.
@trustmeiamanengineer: Kia is al Jaren erg goed bezig net als Hyundai. Had nooit gedacht dat ik dat zou zeggen maar ze zitten in dezelfde fase als Jappen in de Jaren 80, men heeft vooroordelen maar heb je wel eens in een niet zo oude Koreaan gereden? ze zitten in alle uithoeken van de wereld, vooral daar waar klimaat niet goed is voor auto’s. Daar waar een Alfa het niet zonder maandelijks dealer bezoek zou uithouden, blijven die krengen gaan net als de jappen destijds, en voor een klap minder geld….

Ik hou van Alfa dankzij de vroegere designs, maar ik heb ook ervaren wat een nieuwe Alfa voor ellende kan geven, dat nooooit weer.
@trustmeiamanengineer: nou, ik vraag me af, of je hetzelfde had gezegd als AB deze foto’s 1 week terug had geplaatst, voordat Kia deze Sportspace had vrijgegeven. (en dan met de grill er recht in en de zelfde shine erop).
Hij is mooi maar toch hebben de ontwerpers waarschijnlijk een ferrari FF als achtergrond gehad bij het ontwerpen van de achterkant.
@ettie:
Ik vind de achterkant eerder op een Honda Accord Wagon (het deel onder de achterruit) lijken dan op een Ferrari FF.
Het zou een mooie opvolger van de 159 zijn geweest ja.
Prachtige Kia. Kia heeft in een korte tijd een enorme verbetering doormaakt en heeft daarbij vele Europese merken (zoals Alfa) achter zich gelaten. Qua kwaliteit, marketing, netwerk, vormgeving (ok, da’s smaak).. Ik kan wachten op een Giulia, maar wachten is des Zuideuropeanens tweede natuur en er gebeurt intussen niet veel.
De kabouterniche Alfa zie je nergens als het gaat om beleving en spanning voor eenieder (het volk). De Mito? Hmmm… Kia zet hoog in en maakt het waar. Ik rijd geen Kia trouwens, maar heb heel veel respect voor het marketingmodel wat daar is geïntroduceerd en met Aziatische discipline gerealiseerd. Woorden, dromen en hersenspinselen blijken vooral Italiaans.
Kan overigens genieten van Italiaans. Vooral eten, wijn, land en cultuur.
In feite rust er een enorm zware taak op de schouders van de designers bij Alfa Romeo. Na zoveel jaren van uitstellen moeten ze nu werkelijk iedereen van hun sokken blazen met de opvolger van de 159. Één foute lijn, één designmisser en de boeken kunnen waarschijnlijk voor eeuwig en altijd toe.
Alfa word het nieuwe Lancia.
Kwestie van tijd en wanbeleid…
Alfa? Is dat niet dat merk voor mensen die niet weten dat ze al overleden zijn?
Doet me toch iets teveel aan een 159 denken. ’t Is een beetje Alfa 156 meets Toyota Avensis ofzo.

Kortom, ’t is het nét niet…
Ik vind van wel!!!
Seems legit.
Alleen graag nog even de velgen van de 8C eronder photoshoppen. Een echte Alfavelg heeft natuurlijk ronde gaten in plaats van deze hakenkruis look-a-like velgen…
Ja
@dizono: Nu nog de goede Alfa velgen en dan is ie af
Die driehoekgrille is veel te klein en past niet bij de rest van de sleufen en gaten.

Van mij mag het een Kia blijven en mogen die jungs bij Alfa goed hun best doen.
“Had Alfa Romeo de Kia SPORTSPACE moeten maken?” Ja! Want dit is een waardige opvolger van de 159. Ik ben nogal bang dat Alfa het design van de Mito en 4C doorzet en je dus een heel drukke auto krijgt die niet echt mooi is.
hmmm, misschien moeten ze samen gaan werken met de Koreanen, die zetten namelijk wel door!
Nee, die voorkant ziet er echt niet uit
Had ook een Saab kunnen zijn

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).