Hamilton haalt Verstappen het bloed onder de nagels

Auteur: , 18 Reacties

De strijd om de titel van 2020 is begonnen.

Lil-troll

Na vanavond mag Lewis Hamilton de titel van 2019 officieel mee naar huis mag nemen. Een mooi moment voor de Brit, voor wie de teller dan op ‘zes’ zal staan. Daarmee neemt LH44 afstand van Juan Manuel Fangio en hoeft hij alleen de Rekordmeister nog voor zich te dulden in de all time pikorde van de Formule 1. Dat laatste is meteen een mooie reden voor Lil’ Lewis om gemotiveerd te blijven voor 2020. Mocht het volgend jaar weer lukken de titel de pakken, wordt hij samen met Shuey de mede-Rekordmeister.

Maar, als de vorm van de tweede seizoenshelft een indicatie is voor hoe de zaken er volgend jaar voorstaan, zal HAM er dan wel weer eens een keer voor moeten werken. Als we alles beoordelen zoals we het zien en onszelf niet verliezen in gezellige complottheorieën, zijn Ferrari én Red Bull Racing gedurende het seizoen dichterbij gekomen aan team zilver. Mochten de krachtsverhoudingen zo blijven, zal Hamilton volgend jaar een zware dobber krijgen aan mannen als Leclerc, Vettel en misschien toch vooral ook Verstappen.

Dat laatste realiseert Hamilton zich al een tijdje. Verstappen heeft, ondanks dat het de tweede seizoenshelft allemaal wat minder loopt dan vlak voor de zomer, laten zien dat hij in seizoen vijf schrikbarend veel snelheid heeft. Vraag dat maar aan Ricciardo, maar zeker ook aan Gasly en Albon. Hamilton weet het al: hij is nu nog de koning van de F1, maar Verstappen komt eraan, met in diens kielzog Leclerc. Dus wordt het voor Hamilton nu ook de hoogste tijd voor mindgames.

Na de clash tussen HAM en VER in de Grand Prix van Mexico was de Brit er als de kippen bij om te claimen dat de start voor hem moeilijk was, omdat Vettel maar ook Verstappen hem ‘bijna van de baan rosten’. In werkelijkheid was zeker de touché met Verstappen minstens net zo goed toe te schrijven aan Hamilton als aan Verstappen. Doch de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars en die heette in Mexico Stad Hamilton. Ook in de persconferentie na de race deelde HAM, samen met VET trouwens, nog een tikje uit aan Verstappen door te stellen dat hij ‘problemen aantrekt’. Tevens zou Hamilton Verstappen altijd een beetje meer ruimte geven dan andere coureurs die met meer respect racen.

Max Verstappen en Jos Verstappen waren duidelijk niet echt te spreken over het een-tweetje tussen Hamilton en Vettel, zo bleek vrijdag in een uitzending van Ziggy. Dat het hele gebeuren ook nog een beetje in Max’ hoofd zat, bleek in de kwalificatie van gisteren. Toen Hamilton en Verstappen aan het einde van Q2 nog een run deden om het gevoel vast te krijgen voor Q3 zat Hamilton Verstappen in de weg. De Nederlander klaagde hier meteen over op de radio en na de race ook bij het journaille met de woorden ‘als jij mij verziekt verziek ik jou’. Het zou volgens hem een ongeschreven regel zijn dat je een coureur niet inhaalt als die nog even voor een snel rondje gaat in de kwali. De wedstrijdleiding onderzocht trouwens het voorval maar achtte ingrijpen niet noodzakelijk.

Inmiddels heeft de kritiek van Verstappen ook Hamilton bereikt en heeft de Brit laconiek gereageerd. Met zijn beste trollface op wuift LH44 de opmerking van Verstappen weg door te zeggen dat de regel waar Verstappen het over heeft helemaal niet bestaat. Verder zegt hij dat het juist Verstappen was die ‘in een keer met hem begon te racen’ in plaats van vice versa. Maar de clincher is de laatste opmerking van de Brit. Hij vond het hele voorval naar eigen zeggen ‘wel grappig’. Oeffffffffff. Ouch. Die doet zeer. Ik word bijna zelf boos van dit level passieve agressie. Laten we hopen dat Lewis volgend jaar écht een goede reden heeft om deze trucendoos open te trekken.18 reacties

Kunnen ze niet een valium pil maken die alleen de eerste ronde werkt? En dat Ver dan weer scherp is daarna?
@acakoning: die bestaat al hoor…zat kortwerkende benzo’s in het fk.
Hamilton is lekker bezig, ik geniet met volle teugen!
@vaakbenjetebang: ‘Als we alles beoordelen zoals we het zien en onszelf niet verliezen in gezellige complottheorieën, zijn Ferrari én Red Bull Racing gedurende het seizoen dichterbij gekomen aan team zilver.’
Dat is toch elk jaar aan het eind zo? Van mij mag iedereen speculeren wat ie wil hoor, maar het loopt toch altijd anders dan gedacht. Met Mercedes als winnaar 🙈
Eerst maar afwachten of Red Bull zijn huiswerk goed maakt en uitvoert.
Als ze het de eerste races weer niet voor elkaar hebben, rij je de rest van het seizoen weer achter de feiten aan.
Straks ook maar weer afwachten of Max de eerste ronde door komt zonder tegen andere auto’s aan te rijden.
@HZW: Haha inderdaad. Eerst bocht na heuveltje op is echt een knijper. En aangezien Max aan de buitenkant staat… we gaan het meemaken (fingers crossed🙈)
@HZW: Eerst kijken of Hamilton niet crasht. Als dat gebeurt en Bottas wordt eerste, is Hamilton nog niet kampioen
@HZW: Zaten we er beide mooi naast :-)
Oranje bril of niet, max zorgt voor reuring en dat maakt het interessant. Bottas kan rijden maar die flikt niks bij Hamilton, leclerq wil wel maar mag niet, tenzij hij echt rondjes om Vettel kan rijden, en de rest van t veld, tja mooie opvulling. Misschien moeten ze terug dat de rijder zijn geld meeneemt ipv dat het team betaald en bepaald hoe hard je gaat. Max past daarin trouwens prachtig bij Redbull, jonge honden die van extreme houden ipv mercedes en ferrari die auto’s moeten verkopen de dag erna.
Het is de kunst over te komen als een sportieve joviale coureur en tegelijkertijd de ander op de kast te krijgen. Omdat het artikel van een mug een olifant maakt kunnen we stellen dat Lewis meer waar kreeg voor z’n geld dan hij hoopte.
Haha mooi, Max is een beetje dat (meestal iets dikkere) driftkikkertje op de lagere school dat om alles en niets los ging en je heerlijk triggeren kan.
@hamerhaai: Eric Cartman?
Ben benieuwd hoe erg Lewis gaat piepen als hij geen milimeter ruimte krijgt van een aantal rijders. Ik heb de herhaling bij Skypad met Anthony Davidson gezien en Max reageerde bloedsnel haakte aan en gaf Hamilton een lesje. “Anything you can do I can do better”. Het mooiste was dat Hamilton zijn banden vlak moest remmen om niet tegen Kvyat aan te knallen. Geloof niet dat hij relaxt in de auto zat op dat moment. Niet voor niets bakte hij weinig van Q3. Max daarentegen was de enige die twee keer verbeterde. Irritatie of boosheid maakt Max mega-snel.
Ja en weer won er 7 dagen geleden… niet Verstappen denk.
Als coureur vind ik Hamilton echt een topper, maar als persoon een narcistische omhooggevallen kwal van jewelste! Hoop daarom ook dat hij NOOIT Schumi van zijn plaats gaat stoten. Max en Leclerc… stop h’m af!
Dus de schoen van Ricciardo is recordkampioen?
Ik vind F1 en z’n extravagante karakters, zoals HAM of VER, leuk. Het geeft wat meer kleur aan ’t geheel. Maar soms lijkt ’t alsof ik naar GTST zit te kijken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).