‘Hamilton houdt de stoelendans tegen’

Auteur: , 22 Reacties

Het 'silly season' is al in volle gang, maar er mag wel een beetje vaart achter, aldus de man van Ginger Spice.

Lewis Hamilton

Het Formule 1-seizoen van 2018 is leuk, de strijd om de titel is spannend en we hebben maar liefst 13 (!) races te gaan. Je zou dus denken dat iedereen volop bezig is met het concentreren op dit seizoen, maar niets is minder waar. De stoelendans voor het komende jaar is weer bezig. Althans, als we de geruchten mogen geloven. Volgens Christian Horner mag de stoelendans echter nog wel wat intensiever, maar volgens de Brit ligt dat allemaal aan Lewis Hamilton. Horner claimt dat de keuze van Hamilton ook bepalend is voor de toekomst van glimlachkoning Daniel Ricciardo.

Vanmiddag werden Toto Wolff en Christian Horner gelijktijdig geïnterviewd. Tijdens dat interview werd er gevraagd naar de toekomst van Carlos Sainz. De Red Bull protégé rijdt op dit moment voor Renault, maar op het moment dat Ricciardo de keuze maakt om voor een ander team te gaan rijden, is het de bedoeling dat Sainz weer terug komt naar Red Bull.

I think the whole driver market is waiting for Toto’s driver to kick that off. I’m hoping at Silverstone you’re going to finally get your finger out and sign a contract. He’s worth every penny! As soon as Toto signs his contract, or two contracts, that then will cascade, and Carlos Sainz will be a mechanism within that. It’s all down to Toto, really.

Ja, dat is lekker makkelijk. Wanneer er wordt gevraagd wanneer ze gebruik gaan maken van de diensten van Carlos Sainz, legt Horner de verantwoordelijkheid bij Toto Wolff neer. Gelukkig wordt er nog doorgevraagd. Horner geeft toe dat hij liever de vraag ontwijkt, dan beantwoord. Volgens Horner ligt het er vooral aan of ze hem nodig hebben. Mocht dat het geval zijn, zullen ze met Carlos in gesprek gaan. Die kans acht hij echter vrij klein, hij verwacht voor de zomerstop dat Ricciardo bijtekent. Daarbij heeft Renault ook aangegeven Sainz te willen behouden.22 reacties

Sainz bij Red Bull, samen met Max? Die hadden toch niet zo’n beste onderlinge verstandhouding meer, toch?

Net zo iets als dat ik niet geloof dat Vettel opnieuw Ricciardo als teamgenoot gaat accepteren.
@RRRobert: Inderdaad. Dan is het ook gelijk afgelopen met de funny promotiefilmpjes van 2 lollige coureurs.
Hamilton, een coureur die een race saai vindt hij als op P5 rijdt, maar wanneer hijzelf een saaie race wint dan dolenthousiast wilt overkomen. Echt een hypocriet die gozer. En na afloop altijd dat Berlijn over hoe geweldig het publiek is geweest en dat zij het beste publiek zijn die hij ooit heeft meegemaakt.
@sollie1984: Berlijn = geslijm
@sollie1984: Tussen 5e worden en 1e zitten een heuleboel saaie dollars. Daar wordt ik ook wel vrolijk van!
@lacker: denk niet dat Lewis zich daar druk over maakt
@lacker: die paar euro’s die hij misloopt merkt hij niets van.
@sollie1984: wat moet hij dan zeggen? Ik heb zo’n vermoeden dat die man sowieso weinig goed kan doen in uw ogen.
@rikus: hij moet niet slap lopen ouwehoeren en gewoon eerlijk wezen.
@sollie1984: ik proef hier een zeer hoge mate van afgunst dat jij dit in het echte leven niet kunt roepen zoals Hamilton maar alleen hier op het forum …
@erik2907: lekker makkelijk om een mening meteen aan afgunst te koppelen. Maar niet getreurd, ik ben geen jaloerse type. Ben zeer gelukkig met mijn leven, hoe ik leef en wat ik bezit.
@sollie1984: wat een absolute onzin. Hij beschrijft zo’n race vanuit zijn eigen ervaring vanuit de auto. Niet met het overzicht van het kijken naar de tv. Hij is geen analist maar een rijder. Als hij op p5 zijn rondjes heeft gereden en verder niemand gezien heeft is het voor hem een saaie race. Maakt verder niet uit wat er nog meer gebeurd. Als hij zijn rondjes rijdt op p1 zonder bedreiging heeft hij de adrenaline van het mogelijk winnen van de race en was het dus spannend voor hem.
@sketcher: Ik heb nieuws voor je, als hij vanaf pole vertrekt komt hij ook niemand tegen. Dus dat stukje over alleen rijden op P5 gaat ook niet op. Mij gaat het erom dat meneer een keer het tempo niet heeft en verslagen is door 4 andere snellere coureurs en dat hij de race dan meteen als saai bestempelt. Alleen omdat hij dan niet vooraan rijdt. Terwijl als hij wel wint en ook doodleuk in z’n eentje heeft rondgereden dat hij een race dan niet saai vindt. Terwijl de handelingen, of je nou op P5 of P1, toch hetzelfde blijven. Je bent aan telkens aan het pushen. Maar meneer Hamilton durft gewoon niet toe te geven dat hij een mindere dag heeft gehad. Nee meneer gooit het op saaiheid. Kan genoeg dagen opnoemen dat de races echt saai waren met hem op P1.
Waar zou Hamilton heen moeten als hij niet bijtekent bij Mercedes, “Red Bull” als 2de rijder achter Max. :LOL:
Terug naar McLaren, of naar Ferrari. ??
Ik zie niet gebeuren dat hij ergens anders zou gaan rijden.
@HZW: het zou kunnen is dat Hamilton ophoudt met rijden. Hij krijgt nu elke dag een WhatsApp bericht van Nico Rosberg over hoe leuk het leven als ex-coureur wel niet is. Dus hij denkt al een tijdje na over een volgende carrière: playboy, rapper, premier van Groot Brittannië, mode ontwerper, afwashulp in een sterrenrestaurant, presentator van Top Gear, het ligt allemaal binnen zijn bereik.
@mashell: hamilton is, realistisch, de enige op de grid die binnen nu en de grote regel verandering in de 20’s elk record van schumacher kan verbreken, ook wk’s.
@mashell: Ik denk niet dat Hammie gaat stoppen. Hij is een narcist in hart en nieren en vindt het winnen en de aandacht veel te mooi om te stoppen. Rosberg is de enige het snapt. Eerst genoeg munten binnenharken zodat je nooit meer hoeft te werken en dan gewoon met je 31e met pensioen gaan en van het leven gaan genieten op top nivo.
@evdw: Een narcist, echt? Kerel, je hebt echt geen idee van narcisme…
@lekbak: Lees je eerst eens in over narcisme voordat je iets doms zegt.
@evdw: Ik hoef me niet meer in te lezen, ik heb helaas heel veel ervaring met die ziekte. De mensen die er met mij mee te maken hebben hebben veel minder verdriet van kanker dan van de narcist. Zegt volgens mij wel wat…
@lekbak: Geen idee wat dat zegt maar het doet niets af aan het feit dat Hamilton narcistische trekken heeft.
@evdw: ik denk dat narcistische wel meevalt. Hamilton is ook vaak afgeleid (denk aan de activiteiten buiten het circuit, die die kille racerobots als Prost, Lauda, Schumacher, Verstappen niet zouden doen) en als hij niet onder druk staat dan presteert hij ook niet optimaal. Hij is eigenlijk helemaal niet van de makkelijke overwinningen. Hamilton kan zich bijzonder kinderachtig gedragen als het eens niet lukt, hij kan het zelf verprutsen als er niemand is die hem dwingt zijn best te doen, hij is absoluut niet de racer pur sang, hij is eigenlijk best wel een gewoon mens. Die gewone mensen denken er wel eens over na te stoppen als de buit toch al binnen is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).