Hamilton: “Ik heb het heel zwaar met de auto”

Auteur: , 24 Reacties

Heel zwaar leven.

Vectra

Lewis Hamilton gaat na vijf races fier aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1. Ondanks dat teamgenootje Bottas hem van dichterbij in de nek hijgt dan ooit tevoren, is LH44 bij de bookies de torenhoge favoriet om ook dit jaar weer het kampioenschap over de finish te trekken. Toch is de Brit na vijf een-tweetjes van zijn team zelf niet geheel tevreden met hoe het jaar tot nu toe verloopt.

De onvrede spitst zich met name toe op de kwalificaties. Hoewel Lil’ Lewis in Australië een dominante pole position scoorde, is het de man die meer F1-poles achter zijn naam heeft staan dan wie dan ook sindsdien niet meer gelukt zijn W10 op de eerste gridpositie te parkeren. Althans niet voor de start van een F1-race. In Bahrein ging Charles Leclerc er met de buit vandoor, maar het zal HAM vast nog meer pijn doen dat sindsdien VB77 drie keer achterelkaar de snelste was op zaterdag.

Ham geeft bij Motorsport.com dan ook aan dat hij nog niet helemaal happy is met de auto, terwijl Valtteri dat wel is. Het ligt volgens de vijfvoudig kampioen niet aan de afstelling van de auto, want hij en BOT hebben wat dat betreft min of meer dezelfde wensen. LH44 gaat met de race in Monaco voor de boeg, waar de kwalificatie erg belangrijk is, dan ook nog eens met zijn techneuten om de tafel zitten om te kijken wat er te verbeteren valt.

Hamilton is overigens wel blij met de W10 in de race en zegt opvallend genoeg dat hij daarin het verschil met Bottas kan maken door wat meer uit de banden te halen. De Fin weet dus wat hem te doen staat als hij zichzelf aan het eind van het jaar wereldkampioen wil kunnen noemen.

Instagram: Little Lil’ Lewis via de gramz24 reacties

Ik heb het ook erg zwaar met mijn gazelle. Vandaag vloog de kettingkast er weer af. Nu maar geaccepteerd dat het kapot is. Ik verdien er geen geld mee, maar het komt nu toch wel heel dichtbij… zie dezelfde struggles
@keeper1: ik voel je emotie, maar parkeer m even om er later op terug te komen
@keeper1: dat komt dan wel heel dichtbij! Sterkte jongen! #houvol!
@jeroenwz: ja bedankt. De auto kan ik in de stad beter achterwege laten, dus mn gazelle is mijn trouwe metgazelle (ha, woordgrapje)
@keeper1: De hele kettingkast?!
@mennok: nee slecht 1 achtste…. Ja. De hele kettingkast
En maar sandbaggen…….
Echt zo’n medelijden met die jongen, en toch elke race weer terugkomen ondanks dat hij weet dat het een niet te winnen strijd is. Dan heb je echt karakter! Jongens als Russell en Kubica hebben het maar makkelijk, die cruisen hem zo naar de finish zonder daar enige moeite voor te hoeven doen.
Vandaag mn banden nog opgepompt, komt allemaal wel heel dichtbij zo.
@jaapyo: geen aandacht voor de overwinning van Beitske Visser op Zolder in de W-series?
@w0o0dy: ik las overwinning bij Beitske op zolder… :X
@jaapiyo: moeilijk, moeilijk, moeilijk….. Nee, maar echt heel zwaar.
@crosscabouter: 😎Hamilton, de Brigitte Kaandorp van de F1
Ik heb het idee dat Mercedes al vanaf de winter test met zand aan het strooien is. Want in die eerste week werd er geroepen Mercedes heeft een aerodynamisch probleem duurt maanden om op te lossen en week 2 reden ze iedereen op de Ferrari na de moeder
Och arme jongen. Je zou toch bijna medelijden met hem krijgen.
Ik heb bijzonder veel respect voor Hamilton. Waar hij vandaan is gekomen, hoe hard hij ervoor heeft gevochten en hoe hij het nu maximaal uitbuit. Ook kan hij alleen maar nummer 1 worden. Alles eronder is een deceptie. Beste coureur in de beste auto. Die ineens ambitieuze Fin kan hij hebben. Dus de druk is enorm. Hij moet gewoon winnen.

Echter! Dat constante gezeur en gezever. Ik reken deze uitspraak even niet mee. Via de pers kan de context van zijn zin anders geïnterpreteerd worden. Nee, in zijn interviews en via de communicatie tijdens de race. Alles is mis. Alles gaat fout. Het was moeilijk. En hij wint met drie ronden voorsprong. Dankzij het publiek. Dude: je bent geweldig. Je bent fantastisch. Je bent een van de beste F1 coureurs allertijden. Mag je best zeggen. Niemand die daar aan twijfelt.
@willeme: Ach… bescheidenheid?
@michaelb: siert de mens ;-)
@willeme: ik ben Hamilton moe, hij is 5 voudig wereldkampioen
@enjoypunani: en loopt te piepen alsof hij voor ’t eerst naar school moet.
@willeme: hij lijkt qua gezeur op Nigel Mansell. Die zat na een gewonnen race ooit te zeuren over een blaar die hij had op zijn hand en hoeveel last hij daarvan had. In de Britse pers was zijn bijnaam dan ook Moansell…
Mooie vent die Hamilton, gekomen van niks, alles gewonnen, nu de grootste narcist van de F1, iedereen moet buigen, de man in de beste auto, met naar eigen zeggen, de beste looks en de meeste “swagger”, deelt het bed met Rihanna, kan alles kopen wat hij wil, en toch..ondanks al deze mooie dingen, totaal niet gelukkig met zichzelf. Het leven is soms hard.
@ghost: het moeilijkste is om al die dingen die je opnoemt ook te houden, das vaak nog veel moeilijker dan het te bereiken. Dat kan enorm veel stress opleveren en die stress moet eruit. Vandaar het gejammer. James Hunt verdreef dat vroeger door zich als playboy te gedragen (en hij was lang niet de enige), maar tegenwoordig is iedere oen van een smartphone voorzien, voor je het weet staan je escapades op film om aan de Sun verkocht te worden. Eigenlijk had Lauda het nog zo gek niet bekeken, een pilotenlicentie halen om vliegen als concentratie-oefening te gebruiken. Hij vond er geen zak aan, maar het hielp bij het focussen.
Ben vrijwel heel zijn carrière al fan van Hamilton de coureur, maar ben Hamilton de persoon wel een beetje beu. Dat eeuwige gezever.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).