Hamilton: stoppen met F1 na dit jaar is een optie

Auteur: , 21 Reacties

Hamilton mijmert over zijn toekomst en zijn legacy.

LH44

We hebben het daarbij niet over zijn Subaru Legacy, maar over de manier waarop LH44 graag herinnerd wil worden na zijn F1 carrière. In het partijblad van de FIA genaamd Auto (scoor jouw exemplaar hier!), babbelt Lil’ Lewis wat over zijn carrière tot nu toe en zijn persoonlijke ontwikkeling naast de baan.

Aan het eind van het interview komt Lewis’ legacy ter sprake. Zelf krijg ik altijd een beetje de kriebels van mensen die daar ontzettend serieus mee bezig zijn. Toegegeven, de interviewer vraagt Lewis expliciet naar wat hij voor legacy achter wil laten. De Britse kampioen gaat daar vervolgens echter, na voor de vorm te zeggen dat hij er niet zo mee bezig is, wel héél serieus op in. Desalniettemin komt er in de conversatie een interessant punt bovendrijven, want LH44 heeft het onder andere over het moment dat hij zou kunnen stoppen met de F1:

“My destiny is in my own hands. I can decide to stop at the end of this year. Does that mean my legacy is less great than it would be if I stop in five years’ time? Who’s to say? I don’t like to plan for it because I don’t know what’s around the corner, I don’t know what I’m going to do. Whatever I know I’m going to do, if I apply myself the way I’ve always applied myself in my racing and I apply it to anything else I want to do in life, or even if it’s still in racing, I feel I can achieve great things. I’m never going to stop pushing the limits of whatever it is I do with myself and I’m always going to strive for greatness in whatever world it is that I’m in. So I think that mission or that mentality will create my legacy.”

Hoewel we het niet waarschijnlijk achten dat de 32-jarige Hamilton aan het eind van het jaar het voorbeeld van zijn voormalig teamgenoot Rosberg volgt en ‘oké, doei‘ zegt tegen de sport, is het toch opvallend dat HAM de deur van de uitgang vast op een kier zet. Eerder gaf hij in navolging van Alonso al aan dat hij met de F1 stopt als de uitbreiding van de F1-kalender die Liberty Media voor ogen heeft doorgaat.

Misschien doet Mercedes er goed aan wat vlugzout in te slaan voor Toto aan het eind van het jaar, gewoon voor het geval dat. We zien het namelijk wel gebeuren dat de Oostenrijker van de graat valt als hij zijn tweede wereldkampioen verliest in evenzoveel jaar.21 reacties

Nico Rosberg is een extreem intelligente jongen. Die heeft de F1 niet nodig. Lil’ Lewis mag zijn handjes dichtknijpen met het leven wat hij nu leid. Ik denk niet dat hij betere dingen te doen heeft dan de wereld rondreizen, F1 racen en tientallen miljoenen per jaar incasseren. Maar het komt natuurlijk wel stoer over om te suggereren dat je F1 maar zo zo vindt en dat je overal succesvol in kunt zijn.
@riddertevoet: Lewis kan met een paar handige investeringen dit leven gewoon doorleven hoor. Die is “settled for life” hoeft zich nergens zorgen over te maken. Wellicht zoekt ie volgend jaar een leuke vrouw en wil hij nog vader worden oid en daar alle tijd aan besteden…no one knows

– tot zover mijn bijdrage aan AutoBoulevard
@eetvlagetmoney: Vrouw? Lewis? Die vindt het andere geslacht meer interessant…
@basjaski: oke, in dat geval volgend jaar een man en een chihuahua opvoeden.
@riddertevoet: Euh, zijn er veel dingen die leuker zijn dan in de F1 rijden, de hele wereld over te vliegen en miljoenen te verdienen? Ik denk dat de 90% van de wereldbevolking nu direct de helft van zijn of haar IQ inruilt voor een leventje als dat.

Overigens vraag ik mij af waar je het vandaan haalt dat Rosberg een intelligente jongen ins en Hamilton niet?
@riddertevoet: de meest onzinnige comment van de week. Proficiat!
@riddertevoet: Maar Lewis kan juist overal succesvol in zijn. Zo’n naam, status en vermogen openen enorm veel deuren voor hem. Als hij nu besluit om iets met mode te gaan doen, zullen de designhuizen, investeerders en kledingmerken zich maar al te graag aan hem verbinden. Zijn andere bekende passie is muziek. Dat is een lastige wereld om in door te breken, maar Lewis heeft mede door zijn status contacten opgebouwd met artiesten als Rihanna, Drake en Kanye West. Drie keer raden wie meer aandacht krijgt van de pers, Jan-Arie die met zijn webcam en gitaar vanaf zijn bed een liedje opneemt en op YouTube gooit, of Lewis Hamilton die door zijn eigen bekendheid en die van zijn vrienden (c.q. gastartiesten?) al miljoenen fans heeft opgebouwd.
En vergeet één ding ook niet: Dat Lewis wellicht niet zo intelligent als Nico is, wil niet zeggen dat hij geen intelligente mensen aan zijn zijde heeft staan die hem begeleiden bij het maken van investeringsbeslissingen.
@edge:
Bier??????????
Uit Zuid Frankrijk?
Mooiii kan max naar mercedes, en winnen maaarrrr
RB&STR uit de sport, Bottas naar Ferrari, Kimi achter de geraniums, RIC+VES naar Mercedes. Sainz naar Renault/McLaren en Kvyat naar de FormulaE.
Resultaat: 80% van de artikelen op AB over F1 zijn niet meer nodig en eigenlijk heeft niemand meer wat te klagen over de stoeltjesverdeling ook.
@gregorius: tot de situatie zich voordoet dat Ferrari dominant is en Mercedes ondanks alle inspanningen net niet mee kan. Dan begint het geklaag weer van voor af aan, met in dat geval Mercedes als lijdend voorwerp in plaats van Red Bull/Renault.
Misschien leuk voor Ham om te proberen de grote 3 allemaal binnen te hengelen. Le Mans met Toyota volgend jaar. En daarna de overstap naar de indy 500. Alhoewel ik me afvraag hoe welkom hij daar zal zijn.
Legacy? Is dat iets om je druk over te maken als je een hobby aan het uitoefenen bent?
So I think that mission or that mentality will create my legacy.”: Wat een hoogmoed. Proleet!.
Ga hem wel missen als hij er vertrekt vind hem qua charme en uitstraling de laatste (misschien met Kimi) echte F1 coureur. Bij de rest van de coureurs krijg ik altijd zo een politiek correct JOVD gevoel.
Oke, doei. Ik ga hem niet missen. Onuitstaanbaar mannetje vind ik die HAM.
@kapiteinaudi: Achja, persoonlijkheden, daar zijn we niet zo van in Nederland.
Is het niet een sneer naar Rosberg voor een “laffe” beslissing??
Ik lees alleen;
Wat zou je doen als je stopt?
Nou dan zou ik misschien dit
OMG!! Lewis gaat stoppen!!111~
Jammer zou toch nog graag een keer meemaken dat Verstappen die kwallebal schijtrijd.
Hij ziet natuurlijk al aankomen dat hij voor spek en bonen meerijdt als Max een winnende auto onder de kont krijgt.. vast even voorsorteren dan lijkt het net alsof je andere dingen wil gaan doen IPV dat je afhaakt omdat je de concurrentie niet aan kan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).