Hamilton: “zo winnen voelt niet spectaculair”

Auteur: , 46 Reacties

Nee, joh..

De Grand Prix van Rusland was wel degelijk spannender dan de wedstrijd van vorig jaar. Dat gezegd hebbende, aangezien de race van 2017 slechts één enkele inhaalmanoeuvre telde, is dat ook niet heel lastig. Vandaag had de wedstrijd nog tamelijk interessant, maar vooral rechtvaardig kunnen zijn, ware het niet dat Mercedes uiteindelijk team orders inschakelde. Hoewel Hamilton hierdoor dichterbij de titel is gekomen, ziet ook hijzelf in dat het de spanning uit de wedstrijd heeft gehaald.

Na de wedstrijd liet Hamilton tijdens de interviews weten dat hij niet enorm tevreden was met het feit het team hem de winst heeft gegeven, ten faveure van zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Fin was het gehele weekend goed op weg en kwalificeerde zich als eerste, waardoor hij zeker kans maakte op de zege. Echter, een ietwat hectische pitstopfase en een (zo zegt Mercedes) onverwachte strategie, had als gevolg dat Bottas uiteindelijk genoegen moest nemen met een tweede positie.

“It is actually quite a difficult day because Valtteri did a fantastic job all weekend and was a real gentleman to let me by. The team did such an exceptional job to have this advantage on Ferrari and have a 1-2, and usually we would be elated. But I can understand how difficult it was for Valtteri today and he deserved to win. Championship wise, as a team, we are trying to win both championships, and I think today was a real team effort. While it doesn’t feel spectacular I know he is going to do great in the following races to come.”

Vooral dit laatste is belangrijk om te herinneren. Formule 1 is, hoe je het ook wendt of keert, een teamsport. De beslissingen die gemaakt worden, moeten dus ook in het voordeel van het team zijn, in plaats van in het voordeel van de individuele coureurs. Hoewel dat in dit geval misschien niet helemaal op lijkt te gaan, heeft Mercedes er het maximale uitgetrokken. Hamilton vergroot zijn voorsprong op Vettel en Bottas scoort goed voor het constructeurskampioenschap.

Hoewel Bottas hiervoor ongetwijfeld getekend zal hebben en dit diep in zijn hart ook dondersgoed weet, was hij na de race duidelijk teleurgesteld.

“We got maximum points, but personally as everyone says, quite a difficult race. We always go through all the scenarios and all the facts. Lewis is now fighting for the championship and we are fighting for the constructors. We always have a plan but today it is always difficult to predict what will happen in the race and how it is going to go.”

We hopen stiekem dat Bottas dit jaar zijn verdiende overwinning nog pakt, maar ergens denken we dat dit niet zal gebeuren46 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Een beetje Standaard verhaal van hamilton
@mikje90: Het is ook standaard dat hij wint, na zoveel overwinningen zou het knap zijn als hij nog iets zinnigs/verassend wist te brengen…
@johnhert: Verassend heeft meer met crematie te maken. #taalnazi
@mopar70: of met een houtkachel.
@mikje90: Soms is de waarheid gewoon vrij standaard. Deal with it.
@mikje90: Op het podium leek het er even op dat Hamilton zijn bokaal aan Bottas wilde geven, maar dat Bottas dat toch maar afsloeg.
@donvincenzo: zodra Hamilton kampioen is mag Bottas nog een paar keer winnen.
@roland78: Dat verwacht ik ook. Nog 2 of 3 races en het is zover
@mikje90: ik vond hamilton netjes. Toen hij uit zn auto kwam ook al eerste naar Bottas
Dan moet je ballen hebben en de plek gewoon weer terug geven aan Bottas.
Kijk, daar hebben we de open deur van de dag.

Wat een prachtige, gloedvol betoogde goedmaker weer. Zou die achter de schermen nog van trofee hebben geruild met z’n Wingman?
We weten wat max had gezegd…
@rolov: “Ja het was gewoon k*t”
*kriebelt aan zijn neus*
“We hebben er het maximale uitgehaald”
*wrijft over zijn voorhoofd*
@metalmike: nee hij had nee gezegd.
Ik heb geen enkel probleem met teamorders. Zo werkt het nu eenmaal in de wereld van de F1. Maar van dit gezwam daar krijg ik een hangzak. Net als voetballers die niet huigen als ze scoren tegen hun oude cclub. Hou toch op met die onzin. Wees gewoon blij met je overwinning. Hier werk je al jaren hard voor.
@pomoek: en dan vergeet ik gewoon mijn punt: doe het dan niet Lewis! Zeg dan tegen Toto de clown: we gaan gewoon racen voor de overwinning!
@pomoek: Dat kan ook niet. Bottas gaat langzamer, gaat opzij… als je er dan niet voorbij gaat ben je uiteindelijk 3e, want dan pakt Vettel dat gaatje wel.
@pomoek: bij juichen had iedereen gezegd dat het onverdiend was, een prestatie van bottas. Het is nooit goed… Ik vind dit professioneel. De interviewers vragen om een reactie en krijgen een professionele reactie. Prima toch?
Ik vond wel dat Hamilton in elk geval nog zichtbaar moeite deed om Bottas in mijn ogen wel gemeend te bedanken
@rob5nismo: alles voor de fans. Zoals Lewis iedere race zegt, the best fans in the world where here today…
@baske: Ja, het zou raar zijn als Lewis gewoon zichzelf voor zou doen als een mens he?

Achja, zolang aan de top met zoveel overwinningen, mensen gaan je vanzelf haten.
@87sandyd: haten? Serieus? Ik vind het vanaf het begin al een eikel eerste klas maar het is een waanzinnig goed coureur. Maar als je kritiek levert op iemand dan haat je hem dus gelijk? Als Hamilton zelf overtuigd is van zijn eigen klasse en kunnen dan had hij tegen Wolff NEIN moeten zeggen of denkt hij nu echt dat hij geen kampioen gaat worden? Deze wanvertoningen is alleen maar gedaan om Ferrari te pijnigen (waarvoor ik Mercedes geen ongelijk kan geven) maar als Hamilton dit echt niet had gewild dan had hij het niet moeten doen en tegen Toto zeggen dat hij dat na de race wel even zal uitleggen aan hem en dat hij zich vanaf dat moment weer gaat richten op zijn P2 en het op P3 houden van Vettel. Ook dan laat je zien wat een waanzinnig goed coureur je bent maar nu heeft hij zich weer als een ongelofelijke eikel laten zien.
@baske: Denk je? Zou Lewis het verschil tussen where en were echt niet kennen?
@donvincenzo: waarschijnlijk verkeerd verstaan. Vond hem wat nasaal klinken, door zijn neuspiercing vermoed ik…
Even door de google bullshit translator gehaald:

Ha Jack, ik ben super blij met deze overwinning! Hier werk ik al die jaren zo hard voor, dit soort momenten! En hopelijk ben ik nu nog sneller kampioen! Bottas? Die Zweedse tuinkabouter? Recht op de overwinning? Die jongen rijdt alleen in een Mercedes omdat Nico de Duitsman er 2 jaar geleden plotseling mee ophield. We hadden toen snel een vervanger nodig, hij vroeg niet al te veel geld dus werd hij het. En laten we eerlijk zijn, elke aap die kan schakelen moet in een Mercedes vooraan kunnen rijden, en dat lukt hem af en toe wel maar meestal niet. En moet ik hem, terwijl hij kansloos is in het kampioenschap de overwinning gunnen? Ik denk het niet. Wat zeg je? Komt ie uit Finland? Lekker belangrijk! Moehahaha!
@pomoek: en iedereen lag in een deuk
@babybenz: ach, ik had er zelf lol aan!
@pomoek: ik ook :)
Het is ook niet fijn om je teamgenoot publiekelijk te castreren, maar hey, Bottas wist waar hij aan begon, hij is toch ook niet achtelijk. Toch? Toch? Hmm volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Als Hamilton het echt meent, dan laat hij – als zijn kampooenschap veilig is gesteld – Bottas gewoon passeren in een andere race waar ze 1 en 2 rijden.
@vroaaar: waarschijnlijk is Bottas dat ook beloofd door Toto.
@vroaaar: Zou Bottas het dan wel fijn vinden om een race op zo’n manier te winnen?
Max maakt in iedere geval kortenmetten met het fabeltje dat er niet ingehaald kan worden
De laatste race laat Lewis Bottas wel voorbij gaan. De titel gaat toch naar Lewis
Één Inhaalactie? Ik heb er wel een paar gezien, oké vooral van Max maar toch… Die van Hamilton op Vettel was genadeloos goed. Zo vlak na die vieze actie van Vettel keihard toeslaan is erg sterk.
@w0o0dy: Lezen… Dat ging over 2017…
Lewis gedraagt zich als een mens, loopt direct naar Bottas, juicht niet, laat duidelijk merken dat Bottas had moeten winnen maar dat het team dit besloten heeft, bedankt Bottas duizend keer, en nog, dan nog gaan mensen haten :’)

Wat een diepe haat hebben mensen naar die gozer
@87sandyd: dat, en Hamilton heeft met zijn actie op Vettel laten zien dat hij op de baan een absolute baas is. Dat was misschien wel de grootste mentale klap die hij heeft kunnen uitdelen vandaag.
@Dizono: als ie echt zo’n baas is, moet ie het kampioenschap gewoon op eigen kracht winnen.
@vroaaar:

Dat had ie dus liever ook gedaan, alleen trekt hij niet aan de touwtjes in het team. Hij is ook maar een werknemer.
Was anders geweest als Lewis zelf het had gevraagd.
De tribune was toch leuker. Poetin en Bernie… twee boeven 😎
Er zal bij Bottas heus wel een soort van officieuze afspraak zijn dat hij Lewis nooit en te nimmer in de weg mag zitten. Dat hij 2e rijder is in dienst rijdt van Hamilton dat is al langer bekend en zichtbaar. Officieel niet uiteraard. Hamilton zal het allemaal prima vinden en al lang blij zijn dat hij Ocon niet als teamgenoot heeft. Ik kan mij niet voorstellen dat er soort nog een vuurwerk komt zoals tussen Hamilton en Rosberg destijds. Simpelweg omdat Bottas daarvoor ” klein/ kort” wordt gehouden door Toto.
Als toeschouwers zouden de meesten waarschijnlijk maar wat graag Ocon in de 2e Mercedes zien i.p.v Bottas maar dat zal niet snel gebeuren. Ik zie eerder Russel over een seizoen of wat die plek bezetten.

Ik heb niets tegen Bottas persoonlijk. Maar ik mis het racen wat hij bij Williams wel kon laten zien en het verwoorden tot een automatische piloot die hij nu is in de AMG -Mercedes.
Je hebt teamorders en je hebt teamorders. Als het nou allemaal heel dicht bij elkaar zou zitten, soit. Maar dit was gewoon een hele laffe van Merc. Ook daarom zou Jos gewoon moeten doen wat hij Max beloofd heeft mocht die ooit buigen voor zo’n call en Bottas in zijn niet bestaande noten schoppen. En als ‘ie dan toch bezig is, doe Toto en Ham er ook maar even bij.
Ik begrijp echt wel dat het team dat ze beide titels willen winnen. Ook weet iedereen en z’n moeder dat Lewis de prioriteit binnen het team heeft, zeker gezien hij in de titelstrijd zit, maar dat ze Vallteri deze winst door de neus boren is echt niet oké.. Dit is hét circuit waarop hij elk jaar zeer goed presteert en dit jaar was geen uitzondering, gun hem die winst dan ook. Natuurlijk, die 7 punten kunnen het verschil maken aan het eind van het seizoen, maar met een verschil van 40 punten, nog maar een paar races te gaan én een team dat als een goed geoliede machine loopt waar je meest directe concurrentie als het erop aankomt vrij chaotisch is, heb je best wel een buffer. Ik ben absoluut een Hamilton fan en wil graag dat hij de geschiedboeken ingaat als een coureur met meer titels dan Vettel, maar op deze manier is die titel toch wel een hollow victory..
Als Bottas 1 was geworden en Hamilton 2 hadden ze toch ook het maximale voor de Constructeurstitel? Hamilton wint echt wel van Vettel, die laatste gaat alleen maar gekkere fratsen uithalen in de laatste races waarmee hij zijn gat nog even wat dieper graaft. Die kerel kan onder druk rare dingen doen.

En wat mij betreft; Hamilton kwam niet op eigen kracht langs Bottas want hij bleef er steeds een seconde of 2 achter zitten. Ook toen hij er eenmaal voorbij was kon hij niet echt bij Max aanhaken, ja pas toen Max werd tegengehouden door achterliggers zat hij ineens in zijn staart. Bewijst maar weer dat de Mercedes beter voorop rijdt dan in vuile lucht.

Anyhoo, het punt dat ik wilde maken. Als ze Hamilton via teamorders naar voren hadden gestuurd om het gat met Vettel te vergroten had hij daarna best Bottas zijn plek terug kunnen geven, en dan was Bottas als hij er even goed over had nagedacht er tóch nog trots op geweest. Want op eigen kracht kwam Hamilton hem niet voorbij, alleen met behulp van teamorders. Ondanks dat hij misschien wat sneller was, dat hoort ook bij racen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).