Heldenauto vindt zijn Waterloo op N324

Auteur: , 46 Reacties

Dit doet pijn.

Sommige dingen wil je niet zien. Zeehond-puppies waarvan het hoofd opnieuw gevormd wordt door een houten knuppel. Je ex-vriendin die ineens met Badr Hari gaat. Of je oudtante in de zomercollectie van Marlies Dekkers. Daar valt een gecrashte Alfa Romeo ook onder. We maken weleens grapjes over Alfa’s, maar ze gaan ons aan het hart. Met name de donkerrode Alfa Romeo in dit specifieke geval.

Wat de oorzaak is, is niet bekend. Grote kans dat het met de gladheid heeft te maken. De auto in kwestie is een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in de kleur Rosso Competizione. Het is overigens niet het exemplaar waar Bram Moskowicz mee rondtoert, maar deze Giulia Quadrifoglio werd wel meerdere malen gespot. De tranen worden alleen maar heviger als een vlugge kentekencheck ons leert dat het een versie met handbak is. Jullie aller @ikschrijfookoverautos wist onlangs te melden dat juist deze variant niet meer gebouwd gaat worden: de automaat is de enige mogelijkheid.

Het blijft een triest beeld. Een heroïsche auto die zo aan zijn einde gekomen is, net zoals deze blauwe Giulia Quadrifoglio. Ondanks dat er in Rotterdam-Zuid ongetwijfeld een paar Handige Harries zijn die deze deuken eruit kunnen poetsen, lijkt de auto Total Loss. Een video van een bijna soortgelijke auto kun je via deze link bekijken.

Fotocredit: Luuk Merkus/Persbureau Heitink46 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Zo te zien geen persoonlijk letsel. Dat is het belangrijkste. De financiële schade is verzekerd.
@min2max: Dat hoop ik maar;)
@min2max: en anders moet de eigenaar gewoon wat langer sparen. Het zal vast goedkomen!
Zonde zeg… Flinke klapper ook zo te zien, hopelijk geen gewonden verder. Ik neem aan dat er gewoon weer een verse Q van de band rolt binnenkort, nu met automaat.
@trustmeiamanengineer: die dingen worden sneller total loss verklaard dan dat Alfa ze uit de fabriek kan laten rollen heb ik het gevoel :(..
Het is natuurlijk geen Giulia Quattrofoglio..
@lekkaah: Giulia GTA twin spark toch?
Morgen op de site bij Jetcars, met wat plamuur weten zij er nog wat van te maken..
@toyotaprius: Wauw een jetcars grap. Die heb ik nog nooit gehoord.
@720s: iemand moet de eerste zijn
@toyotaprius: “moet”
@toyotaprius: je moet wat te lachen hebben, met een Prius onder je gat
@porker: wel de ideale midlifecrisis
Ik meen dat dat de importeursdemo is. Die proefrit ging even mis.
@el-loco: klopt dit is ‘m.
Heb hier een tijdje terug een week mee mogen rijden. In de regen was hij bijna niet te besturen, zelfs op gebruikelijke snelheden binnen de bebouwde kom voelde je hem glijden.
@ghostnl: was het echt zo erg ja? Zou het aan de banden gelegen hebben, gevalletje zoals Wouter met de bmw m4 had. Of is de quadrifoglio gewoon echt nimmer nooit te rijden met nat weer?
@ghostnl: Wat een onzin. Je kan er best prima mee rijden, ook met nat weer. Je moet gewoon opletten.
Met geen enkele auto met 500+ pk kun je op het gas gaan staan met nat weer, zo ook met de Q niet. Maar op standje Allwheater of Neutral valt er prima mee te rijden. Op standje Race (de leukste) is het wel even wat anders ja, dan moet je gewoon constant opletten.
A12 bij Utrecht, even wat gas bij leverde op nat wegdek een kwispelende achterkant op. Het is gewoon een ontzettend leuke en speelse auto, maar je moet opletten.
@adinsx: Hoeft geen onzin te zijn, als de banden niet meer helemaal lekker zijn gebeurt dat nogal snel bij wat frissere temperaturen en nattigheid. Mijn vorige auto, Z4 Coupé, was ook echt een draak om te besturen als de banden richting slijtnok gingen. Sterker nog, toen ik ‘m kocht lagen er redelijk ouwe sloffen onder die al enigszins wat harder waren geworden, zelfs in wat scherpere opritten met 100 in de 6 wilde de achterkant naarbuiten. Hartstikke leuk als je er bedacht op bent, maar met nieuwe banden was het een stuk prettiger rijden.

Verder heb je gelijk, een auto als deze is inderdaad lekker speels en natuurlijk wil de achterkant je voorbij als je wat harder op het gas trapt. Part of the deal. Laatst nog in een 600pk sterke M4 gereden, die gedroeg zich best beschaafd (tot je flink ging gummen natuurlijk). Nu een paar dagen een Ghibli S Q4 met 500pk te leen, AWD is echt geen reet aan (maar de Ghibli is een fantastische auto)…
@racerx: Ik heb het probleem in mijn c350e met de winterbanden en zodra het een beetje vochtig is op de weg. Bocht een beetje sportief optrekken.. breekt gigantisch uit ook met de esp die massaal ingrijpt.. zelf op rechte stukken 30-40kph en dan volggas heb je de kans dat die uitbreekt. Met de zomerbanden 0 last hiervan
@audirijder: Koppel van die elektromotor helpt ook niet mee natuurlijk ;)
@el-loco: was het kenteken daarvan niet; KK-185-D?
@joostgrn: KK-185-D is de oude PR-demo van FCA. Staat inmiddels te koop bij de Alfa-dealer in Doetinchem.
Deze gesneuvelde is de marketing-auto van FCA, en heb deze onlangs nog een weekje mee gehad.
https://www.autojunk.nl/2017/11/in-de-categorie-lekker-wakker-worden-giulia-q

Net ook wat meer foto’s van de auto geüpload bij Autojunk.
Met de huidige weersomstandigheden is het beter om zulke RWD monsters warm weg te stallen. Zelfs op droge wegdek is het een verdomd moeilijk dingetje om netjes op de weg te houden.
@misterdrogba: serieus een drift cursus met eigen auto doet wonderen.
@misterdrogba: begrijpelijk, maar het zal ook niet makkelijk zijn om hetzelfde weggedrag te vertonen als iemand met een Auris met 100 pk. Lijkt me sterk dat je dan zou crashen.
Godzijdank geen gewonden. Ontzettend jammer van die Peugeot Partner, zij had nog zoveel huurders blij kunnen maken met haar ruimte…..RIP
Donkerrood? Zelfs op deze foto is het niet donkerrood.
OT: doodzonde!!!
Aiii, doodzonde. Met deze specifieke auto heb ik nog een leuke rit mogen maken. Hiervan staan ook auto’s op Autojunk samen met een Alfa 4C. Was een geweldige auto!

Hier de auto tijdens betere dagen; https://www.autojunk.nl/2017/07/just-some-italians-on-the-road
Als ik die auto zo zie weet ik zeker dat er geen god of zo iets is.
@kennone: dit is het werk van goden van Germaanse of Scandinavische origine :)
@kennone: ik begrijp dat je verdrietig bent, maar ik denk dat er betere voorbeelden te vinden zijn van dat er in ieder geval geen lieve god bestaat. Zieke kinderen bijvoorbeeld, slechte oogsten, warlords.. dan lijkt zo’n kapotte Giulia met handbak toch niet zo belangrijk..
@jochempie: ja helemaal gelijk. Maar ik zit nu op autoblog dus laat mij voor deze ene keer
@kennone: Doe ik. Ik treur met je mee.
Houdt de tractiecontrole bij legale snelheden de boel niet op de weg? DNA knop in Race stand en iets te enthousiast rijden?
Och lieverd, de Cassino fabriek spuugt er per dag meer uit dan jij total loss kunt rijden.
Hopelijk is iedereen er zonder letsel van afgekomen.

En zoals we vroeger zeiden toen ik nog autoverkoper was: Total loss is ook verkocht.
Shit happens… Zonde… Hopelijk vergaat het de inzittenden goed
Een heroïsche auto?laat me niet lachen ,gewoon een stuk blik uit de Italiaanse massaproductie.
Mn ex met Badr Hari lijkt me best grappig eigenlijk… Dieper kun je immers niet zinken :)
Zoals wel vaker kwam de kogel van links.
@kobus1967: ga ergens anders je frustratie botvieren
It’s a long way to the top if you wanna rock and roll.
Alfa kwam van rechts, maar kreeg geen voorrang.. op de snelweg. Wss rondje gemaakt waar het niet kon
(Ex)demo AlfaRomeo NL…..
En bedankt, nu zie ik de hele avond mijn oudtante in de zomercollectie van Marlies Dekkers voor me…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).