Heldin gaat monstertocht maken in een Porsche

Auteur: , 16 Reacties

Met deze klassieker wordt in elk geval voldoende kilometers gemaakt.

Renee Brinkenbhof

Het is helaas wat we te vaak zien. Bijzondere, klassieke sportwagens die stof staan te verzamelen. De enige actie die dat soort auto’s zien is de plumeau van de eigenaar die het vergaarde stof wil verwijderen. Eens per jaar gaan ze naar een meeting (Cars & Fristi) om vervolgens de rest van het jaar weer in de garage te staan. Nu moet iedereen doen met zijn auto wat de persoon in kwestie wil doen, maar het is wel zonde.

Dat gaat niet op voor Renee Brinkerhoff. Ondanks haar Nederlands klinkende naam is ze een Amerikaanse van 57 jaar oud. Haar kinderen hebben het nest al verlaten, haar man is altijd druk aan het werk. Dus wat doe je dan? Nordic Walking? Een sherry-verslaving oplopen? Of toch maar Yoga? Voor Mevrouw Brinkerhoff liever niet. De beste dame wilde namelijk racen. In een Porsche. Now we’re talking.

Porsche 356

De auto in kwestie is een Porsche 356A uit 1956. De auto is niet helemaal standaard meer. De 1.600 motor is vervangen door een 2-liter groot exemplaar, die gevoed word door dubbele Weber carburateurs. De motor is gekoppeld aan een vijfversnellingsbak (de 356 had er standaard vier) en brengt de krachten via een sperdifferentieel over op de achterwielen. Om de grotere krachten aan te kunnen heeft deze 356 de achterwielophanging van een 911. Om de boel ook weer te kunnen vertragen is de auto voorzien van schijfremmen rondom. Mocht het dan toch fout gaan, kan de rolkooi zijn werk doen. In diverse rally’s heeft Renee overigens daar al ervaring mee, de 356 heeft al menig ongeluk overleefd. Verder heeft de 356 van Renee een 80-liter tank voor een grotere actieradius.

Porsche 356

Dat is wel zo handig, want er staat een monstertocht op komst voor Renee en haar 356. Het is namelijk de bedoeling om op alle continenten te gaan racen. Zeven continenten, dus jazeker, de 356 zal ook op Antarctica worden ingezet als raceauto! In totaal zal Renee zo’n 32.000 km afleggen. In totaal zal Renee zo’n 32.000 km afleggen. De kalender ziet er als volgt uit:

La Carrera Panamericana
13 โ€“ 19 oktober 2017
Targa Tasmania
16 โ€“ 21 april 2018
Grand Prix South America:
18 oktober tot 17 november 2018
Peking to Paris
2 juni – 7 juli 2019
East African Safari Classic
november – december 2019
Antarctica Ice 365
januari 2020

De vorderingen van Renee en haar Porsche kun je volgen op racevalkyrie.com en om een indruk te krijgen kun je dit filmpje bekijken.16 reacties

Was ik maar een aantrekkelijke blonde vrouw. Iedere maand het salaris van je man er doorheen jagen met leuke hobbies. En zelf nooit wat hoeven doen.
@smulders: Zeg nooit nooit.
@SimonMc: lol, als het Bruce het kan, dan kan hij het vast ook!
‘Met deze klassieker wordt in elk geval voldoende kilometers gemaakt.’
Bij het zien van de header foto dacht ik dat de vrouw bedoeld werd๐Ÿ™„
@rickie2811: die is net ingereden joh
Ah ze doet alles 2x !
@fiero: Keertje een en keertje terug denk ik :P Het is iig zo’n 32.000km enkele reis
I like.
Wat gaat ze op antartica doen? Een recht stuk ijs vinden en dan met spikes rijden?
Als ze ook maar enigzins land inwaarts gaat, met -40 vriest die hele Porsche naar de kl*te (dan heb ik het niet over motorische problemen, maar over metaal wat in 1 keer gaat breken e.d.)
Waarom ben je een heldin als je alleen maar luxe en leuke dingen mag doen?
Als je iets hebt betekend voor de wereld is die term meer op zijn plaats.
Leuke hobby voor als je alles al hebt gedaan, en tijd geld hebt als water.
Met zulke veranderingen is het bijna eerder een Silhouette Racer geworden.

-Edit: Dankjewel! Je hebt volkomen gelijk!-
@simonmc: die vrouw bedoel je?
@gregorius: Ha ;-)
Gave trip, lijkt mij ook wel wat
Nou nou wat een heldin, gewoon een juppie in een porsche die aandacht wil…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).