Henk Kamp vrijuit in omstreden kortingszaak

Auteur: , 25 Reacties

Demissionair minister Kamp kan opgelucht adem halen.

TT

Spanning en sensatie, eerder dit jaar. De naam Henk Kamp viel in het grote omkoopschandaal van PON. De demissionair minister van Defensie zou korting hebben gekregen op onderhoud van zijn Audi TT. De zaak kwam aan het licht door een klacht van twee voormalige Defensie-medewerkers. Ze werden vervolgd vanwege een korting vanuit PON. In de klacht maakten ze duidelijk dat ook Kamp korting genoot van de importeur. Plots stond Kamp in de schijnwerpers. Corruptie in Nederland. Het zal toch niet?!1!

Defensie heeft in de afgelopen periode een extern adviseur onderzoek laten doen. De adviseur heeft geconcludeerd dat de korting die Kamp kreeg prima was en dat de klacht ongegrond is. Defensie is meegegaan in de conclusie van de adviseur en daarmee is de zaak afgedaan. Kamp zal niet worden vervolgd door het OM.

De adviseur stelt onder andere dat de twee voormalige medewerkers expliciet om kortingen hadden gevraagd bij PON. Bij Henk Kamp was dit niet het geval. Eerder maakte de demissionair minister al duidelijk dat het stom was om zijn privéauto via Defensie bij PON te brengen.25 reacties

Het bericht waarvan je wist dat het zou komen…
Wacht even, zijn jullie wakker AB:

quote: “De demissionair minister van Defensie” einde quote.
Henk Kamp is demissionair minister van economische zaken!! Hij was Minister van Defensie van 12 december 2002 tot 22 februari 2007.

Dan, Defensie laat een onderzoek doen door een extern bureau om te kijken hoe de vork in de steel zit en het OM stelt dan naar aanleiding van het onderzoek geen onderzoek/vervolging in?? Het is normaal toch zo dat de twee aangeklaagde medewerkers aangifte (of hun advocaat) doen tegen Kamp en dat dan het OM onderzoek doet naar strafbare feiten?

Toppunt van belangenverstrengeling dat Defensie hun eigen voormalige minister, wat al niet kan in mijn optiek, de gang van zaken controleert van hun voormalige ‘BAAS’!

Overigens, natuurlijk wordt er korting gegeven aan Kamp. Dat is van te voren al bedacht zodat de minister niet hoeft te vragen, toch? Zou hem anders in een moeilijk pakket kunnen brengen op een later moment.
@erik2907: Het ging toch om een navigatie CD-update a 249,- ? Nou, die heb ik ook 2x gratis gekregen bij m’n nieuwe auto; is zo ongeveer het allereerste wisselgeld… niet erg slim van meneer Kamp – beetje (boel) dom zullen maar zeggen – en zeker als minister niet het goede voorbeeld, maar van buitensporige omkooppraktijken is geen sprake.
@dawwg: het ‘addertje’ is dat je normaliter niet bij of via Pon onderhoud kunt laten uitvoeren als privé persoon (bron: NOS, het ging om zijn privé auto). Vreemd is dan ook volgens de gestrafte Defensie medewerkers dat hij dat wel kan. Dat riekt naar belangenverstrengeling zoals door deze mensen gesteld, zeker als Pon het al bij voorbaat aanbiedt zonder dat deze ‘privé’ persoon om korting vraagt. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een dealer al korting op de factuur zet zonder dat erom gevraagd is.
@erik2907: al krijg je korting op onderhoud bij Pon en een NAVi update…..je wordt nog steeds zwaar afgezet daar…
Laat die beste Kamp toch met rust , dit corruptie noemen is echt achterlijk
@slickrick: ?? Heb ik ergens gesproken over corruptie ??
@erik2907: Pon heeft een VW dealer bedrijf in Amersfoort met de uiterst creatieve naam “Pon dealer”. Daar kunnen Jan met de Polo, Henk met de TT en Ingrid met de Fox gewoon het onderhoud laten doen.
@erik2907: Ik zie het addertje niet zo. Kamp is een autoliefhebber die een Duitse import wilde laten aanpassen en graag een beetje vlug want de lente kwam eraan. Of iemand een adresje wist; volkomen normale vraag. Iemand met goede relaties met Pon regelde iets en Pon legde er een verse navigatie-update op toe. Ook dat is volkomen normaal; het zou pas verdacht zijn geweest als ze de beurt geheel gratis hadden aangeboden “vanwege de goede relaties met het ministerie”. Dat nu gestrafte en ontslagen medewerkers dit als corruptie aanmerken is kleinzielig; wat zij deden was misbruik maken van hun machtspositie voor persoonlijk gewin. Daar zit het verschil.
Ik snap niet wat er zo interessant is als kamp korting op onderhoud had gekregen. Op de auto Ok maar onderhoud ? Lekker belangrijk.
@rolov: inderdaad
@rolov: de Audi werd bij de importeur in onderhoud gegooid. Koop de allerduurste nieuwe Audi die jij kunt vinden en probeer dat trucje ook, wedden dat de deuren van de werkplaats voor jou dichtblijven?
@rufctr01: en wat wil je nu precies zeggen?
@rufctr01: hij kreeg korting. Ja ? Interesseert mij echt niks. Iedereen weet hoe corrupt pon is maar we maken ons druk over onderhoud van een tt. Te gek voor woorden. Pon komt er gewoon mee weg met de jarenlange corruptie. En vooral blijven kopen
Ik verwachtte ander nieuws toen ik deze grijze Audi TT zag
Ik zit in de brillenhandel en krijg jaarlijks een nieuwe ray-ban van de leverancier… ik stop er maar met accepteren, kan echt niet. Wat Henk deed is idd. Heel erg… Foei!

Laten we ons nou alsjeblieft bezig houden met zaken die echt tellen!
@4wheels: Wat een scheve vergelijking. Er is een heel verschil tussen een privé onderneming en iemand die werkt voor een overheidsinstelling met publiek geld.
@jollydodo: korting op onderhoud… who cares op zo’n budgetten? Die adviseur heeft veel meer gekost, laat staan het personeel rond het dossier; maar daar kijkt men niet naar, dan is er plots geen budget:-)
@unknown32: Ik heb het ook niet over dit specifieke geval, maar ik vind het wel goed dat er naar ‘cadeautjes’ wordt gekeken voor mensen met een belangrijke publieke functie.
De overheid en een extern adviseur…

Dat zal wel weer een leuke factuur worden die in geen verhouding staat tot de geleverde inspanning…

Maar zonder slag of stoot betaald wordt…. Óf omdat het een vriendje is van degene die externe adviseurs inhuurt… Óf omdat deze ambtenaar rijkelijk gefeteerd wordt door het externe adviesbureau…

Maar ze moeten er niet raar van opkijken dat ik volgende keer op Trump ga stemmen… En ik zal niet de enige zijn…
@moveyourmind: moet je eerst emigreren en Amerikaan worden…
@tenaci: Mooi is dat, wordt ik het land uitgezet en die parasieten bij de overheid kunnen gewoon op hun plek blijven zitten…
Teflon Henk!
Wat is die TT toch gaaf!
Een extern onderzoeksbureau inschakelen voor een gratis weggeven navigatie update!?!?
Laten we ook F16’s inzetten om fout geparkeerde auto’s op te sporen.

Waarom stuur je die man niet nog een factuurtje na en een brief dat dit niet de bedoeling is? Zelfde voor die ontslagen medewerkers.
Van het geld dag ze besteed hebben aan dat onderzoek hadden ze heel Kamp zijn ministerie wel een navigatie dvd’tje kunnen geven.

Wat een hoop gedoe om niks. Iedereen kan toch korting krijgen. Alle mensen hierboven die kritiek hebben op Kamp, zouden jullie korting weigeren dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).