Herstel Schumacher en Bianchi verloopt slecht [updated]

Auteur: , 37 Reacties

Voormalig F1-coureurs Michael Schumacher en Jules Bianchi herstellen helemaal niet goed van hun ongevallen, zo meldt een ingewijde.

Bianchi en Schumi in betere tijden

In een interview op de Franse radiozender Europe 1 liet Philippe Streif, een ex-coureur die zelf verlamd in een rolstoel zit, zich ondubbelzinnig uit over Schumi: hij mag dan al enkele maanden bij kennis en weer thuis zijn, hij is volledig verlamd, heeft geheugenverlies, en communiceert alleen via zijn ogen.

Ook Jules Bianchi is er nog slecht aan toe: de Fransman ligt na zijn ongeluk begin oktober nog steeds in een coma in een Japans ziekenhuis, en zijn toestand is te instabiel om hem naar Frankrijk over te vliegen. Het is de vraag of de 25-jarige Fransman ooit nog bij kennis zal komen.

Natuurlijk weet niemand in hoeverre deze blik realstisch is, maar hij steewkt in ieder geval somber af bij eerdere berichten omtrent Schumacher.

Update 19-11: we zijn blij dat we de tekst moeten corrigeren, Jules Bianchi is vandaag namelijk uit zijn coma ontwaakt.

Foto: @InsideFerrari37 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een rotnieuws. :(
En hoe komt hij aan die informatie? Is hij bij ze langs geweest of is het gewoon een roeptoeter?
@sketcher:
Philippe Streif is een persoonlijke vriend van Schumi
@JamesBond007: Als ie zo een goede vriend is, kan ie beter z’n mond houden.Zolang men niets officieels naar buiten brengt,wat hun goed recht is is alles pure speculatie of op ten minste een voedingsbodem daarvan.
@sketcher: Het is vooral iemand die gewoon logisch nadenkt en niet in wonderen gelooft. Bij een niet-bekend persoon was de stekker er al 3 x uitgetrokken.
@mrcabdrivert: heeft denk ik meer te maken met het vermogen dan de bekendheid.
Als je genoeg betaald laten ze de stekker gewoon zitten…
Ik hoop voor beiden (en hun omgeving) dat het reuze meevalt.
Joh. Bianchi leeft alleen nog omdat ze de stekker er niet uit getrokken hebben. En schumi? Iedereen die dacht dat hij ooit nog eens op de been kwam leeft in fairytale land.
@rolov: Gadverdamme zeg kan iemand deze persoon van autoblog verwijderen? dit gaat mij iets te ver.
@clarkson: ’t is hard maar ik ben bang dat hij wel gelijk heeft. Ik weet niet hoe de klapper van Schumi er uit zag maar als die zo lang in coma werd gehouden en ook als je kijkt wat het kost om hem per week thuis te verzorgen dan denk ik dat hij er wel slecht aan toe is. Natuurlijk hoop ik dat die herstelt, we zullen zien. En wat Jules betreft, ik heb zijn klapper wel gezien en ik vind het een wonder dat die uberhaupt nog leeft. Hij heeft wel ff 92G opgevangen, dat doet een mens niet zomaar even. Echt zonde, veels te jong die gozer.
@arii: Nou, wat kost het per week om hem te verzorgen?
@bosnialove: Dus jij heeft die jongen even een prijskaartje?! word steeds gekker hier
@clarkson: wen er maar aan want de verzekering gaat ook aan jou een prijskaartje hangen als jou dat mocht gebeuren. Dat Is het nieuwe Nederland. Of je moet zo rijk dat je het zelf kan betalen?
@bosnialove:

Het kost de familie Schumacher rond de 120.000 euro per week om hem te monitoren en te voorzien van de nodige zorg.

Met een geschat vermogen van rond de 600.000.000 euro zal dat niet zo’n punt zijn.
@bosnialove: ik ga geen getallen noemen want ik ben het vergeten, was wel tegen een miljoen aan. ik weet alleen niet meer of dat nou per week/twee of maand was. Ik zal het zo ff opzoeken
@arii: hij kan best gelijk hebben maar het gaat om de manier hoe hij het zegt. Wat een pannenkoek!
@str8six: realiteit pik. Je wordt al genoeg voorgelogen in de media dus ik hou niet van sugarcoaten.
@rolov: Jammer joh ouwehoer! http://www.rtlnieuws.nl/sport/algemeen/formule-1-coureur-bianchi-uit-coma
@venividivici: lees ff, domme geit: wel uit coma, maar niet bij bewustzijn….. Dat is echt een enorme vooruitgang… NOT
@venividivici: blij toe crybaby. we zullen zien wat er terecht komt van hem. Uit zo’n klap kom je niet ongeschonden.
Ik vind het nog steeds moeilijk te bevatten dat deze icoon uit de F1 zijn verdere leven zal moeten slijten als een kasplantje, treurig.
Balen dit
Er zijn genoeg opportunisten die dit soort dingen schreeuwen en claimen bevriend te zijn met de familie Schumacher of Bianchi. Ik weiger dit soort berichten pas te geloven als het een statement is van de familie Schumacher/Bianchi, hun management of (in het geval van Bianchi) Marussia
@Edge: ja maar ik denk niet dat hun families 100% eerlijk zullen zijn en zeggen hoe het nou echt zit. Ik respecteer dat wel, het zijn hun prive zaken.
Ik vind t nogal frapant dat Schumacher, die tijdens t rijden verschrikkelijk had kunnen crashen, op zo’n manier zo zwaar moet verongelukken. Voor Bianchi is t ook gewoon klote natuurlijk
Het is wel bekend dat als iemand echt weken in coma ligt vanwege zwaar hersenletsel, gehele of bijna geheel herstel uit den boze is. Meer dan een kasplantje wordt het niet. Ik ben bang dat dat ook het lot is en blijft van Schumi en Bianchi.

Treurig maar waar. Geen nieuws is in dit soort gevallen slecht nieuws want er is blijkbaar geen sprankje verbetering te melden. Althans, zo denk ik erover.
@gearhead: Naar huis kunnen is ook vaker negatief dan positief volgens mij. Kunnen ze niks meer voor hem betekenen in het ziekenhuis..triest..
Het is hard om te zeggen, maar in dit soort zaken wordt minder naar statistiek gekeken en meer door gevoel geoordeeld. En dat maakt on ook mens, zeker omdat het over leven en dood gaat. Ook al is er maar 0.1% kans dat ie er boven op komt, we hebben het wel over 2 sportmannen en families die t kunnen betalen. Dan probeer je t toch gewoon!?
Volgens mij ziet het er echt slecht uit voor Bianchi; maar wieweet.
En als er al beter nieuws was over Schumi, hadden we dat waarschijnlijk wel gehoord: als er beter nieuws is, wil de familie dat natuurlijk ook zo graag mogelijk aan de wereld kwijt.
En, mochten er nou veel gevallen zijn van wat Schumi heeft meegemaakt waar het slachtoffer weer compleet zelfstandig functioneert en kan meedraaien in de samenleving: dan hadden we daar toch al lang verhalen van gelezen en gezien?
@gregorius: als je de juiste bladen leest (dus niet de Story, Weekend en de Passie) had je volop verhalen kunnen lezen van mensen die heel behoorlijk uit een langdurige coma zijn gekomen.
Leuk toch, hoe tegenstrijdig berichten kunnen zijn. SkySports (normaal gesproken een betrouwbare bron) meldt nu op hun Twitter dat Bianchi uit zijn kunstmatige coma is en naar Frankrijk verplaatst is.
Bianchi is al overgevlogen naar frankrijk en uit zn kunstmatige coma gehaald, hij is nog wel buiten bewustzijn.
BREEK: volgens f1.com is hij uit coma. Hij is nog steeds bewusteloos en in kritieke toestand maar hij ademt weer zelfstandig en ligt al ondertussen in frankrijk
Aha, de huisarts van de beide heren heeft zijn zwijgplicht verbroken?………Oh, nee..
Ik zou graag willen weten hoe het nu gaat met Schumacher
Autoracen is nu veel veiliger dan skieën, zo blijkt nu weer. Bij skieën krijg je al gauw een ongeluk met langdurige gevolgen, ik heb zelf dat ook ervaren, terwijl je bij autoracen meestal alleen materiële schade hebt en de rijder ongedeerd is. Ik ben daarom gestopt met skiëen. Of Schumacher blij is dat hij dankzij zijn vermogen kan leven als een vrijwel volkomen verlamde, ik betwijfel dat ten zeerste, ik denk dat hij niet zo zou willen leven. Jammer dat de beste coureur van zijn generatie (en misschien ook van de andere) zo moet eindigen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).