Hoe de Lotus van een vlogger werd gejat en teruggevonden

Auteur: , 75 Reacties

Spectaculair verhaal over een Youtuber met een Lotus, die tijdens een gewapende overval werd gestolen.

weer in goede handen

Seb Delanney, sommigen zullen hem kennen. Meneer praat z’n leven aan elkaar voor de camera, zoals dat wel vaker gedaan wordt tegenwoordig. Het aantal mensen dat dit blijkbaar interessant vindt wordt steeds groter, aan het aantal volgers te zien. Dat dit naast de financiële voordelen ook zeer praktisch kan zijn, blijkt wel uit het volgende verhaal.

Seb woont namelijk in Monaco en rijdt een nogal dikke Lotus Elise. Kinderspel tussen al het geweld in Monaco natuurlijk, maar de Lotus komt vaak in beeld en heeft inmiddels aardig wat fans. Toen Seb samen met z’n vriend terugreed van het evenement Top Marques werd tijdens een gewapende overval zijn Lotus gestolen. Hij dacht deze auto voorgoed kwijt te zijn, maar dankzij zijn volgers en de politie werd de Lotus al zeer snel teruggevonden.

De auto werd namelijk niet veel verderop rustig gewassen. Zelfs een gestolen Lotus moet er piekfijn uitzien natuurlijk. Een oplettende volger maakte hier foto’s van, die al snel het hele internet overvlogen. Hoe alles precies afgelopen is bekijk je in de video hieronder, als je meneer 16 minuten uit kan staan.75 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hij praat wel kųt
Oh hij, waarbij hij zijn vader een cadeau (macan) gaf die hij zelf mocht betalen? Leuk cadeautje van zoonlief.
Wie jat in monaco nou een lotus pak dan een lambo ofzo
@martijn11: het gebeurde in Parijs. En ook daar is wel duurder spul te stelen, maar misschien was hier een makkelijke mogelijkheid voor de dieven
@martijn11: Het gebeurde in Parijs
@martijn11: zijn auto werd gejat in parijs
Ik vind dit zaakje toch stinken hoor. Hij postte dat de man met de gun achter hen aan kwam rennen (waarom zou je dat doen) en dat de auto dus werd gezien in een wasstraat vlak na de diefstal (waarom zou je dat doen). Enige reden die ik kan bedenken is dat het een makkelijke manier van aandacht is.
@dufornee: hij heeft de auto nog niet terug, is nog steeds bij de franse politie voor onderzoek.
@lambo4all: hij heeft hem al terug, hij heeft hem al naar london gebracht
@dufornee: Hij dacht dat de man achter hem aan kwam rennen, ik heb nergens gezien/gehoord dat het bevestigd werd. En die wasstraat vind ik dan wel weer een beetje vaag.
@carfreakjim: Ik bedoel maar! Als je het niet zeker weet, waarom vertel je het dan. Extra spanning?
@dufornee: Jij spreekt nooit vermoedens uit en spreekt alleen in feiten en garanties?
@moodyblues: Ik vind vermoedens wel een beetje vaag. Of er iemand echt achter je aan rent heb je heus wel door.
@dufornee: dat zegt ie ; omdat de dief niet wist hoe hij de lotus gestart kreeg en die dude hem dat moest uitleggen
@dnadave: vind je dat zelf niet de meest belachelijke reden? Heeft de dief ook nog gevraagd waar die het beste onderhoud kan laten doen?
Vloggers, aandachtsgeile jongetjes en meisjes die graag hun spulletjes aan de rest van de wereld showen. Om vervolgens na 2 uur rondrijden en 1 uur in de camera praten, bekaf zijn van hun “werkdag”. Verloren generatie.
@screamgt: heerlijk!
@screamgt: kijk gewoon niet en scroll verder..
@screamgt:
Is wat kort door de bocht..
Ben ook niet de grootste fan van vloggers, maar ik volg toch 1tje: Casey Neistat.
En die jongen steekt toch wel veel tijd in de productie van zijn filmpjes.
Zie je ook duidelijk aan hetgeen hij dagelijks online zet..
@Dimglor: Mensen die iedere dag naar die vlogs kijken zijn sociaal achterlijk. Zoals @screamgt zegt, een verloren generatie. Screenagers.

Casey Neistat is een uitzondering, hij is een filmmaker.
@racenderechter: is het gemiddelde tv programma dan beter?
@racenderechter:
Misschien daarom dat het ook de enige is die ik ietwat volg..
Zit gewoon echt goed in elkaar, mooi gefilmd, interessant vaak,…
Van de rest van de vloggers kom ik ook redelijk geïrriteerd..
Zo keek ik eens 5 sec naar Lilly Singh denk ik, iets van Superwoman, en ik dacht: mooi kind, enorm irritant om naar te kijken…
@screamgt: leuk wanneer ze niet meer “populair” zijn en ze ineens écht moeten werken voor hun geld, dáár wil ik graag een filmpje van zien dan.
@sanderm3: Hij heeft gewoon werk naast het vloggen hoor. Die Lotus betaal je niet met ‘maar’ 80.000 volgers.
@screamgt: kan jij niet gaan vloggen? een soort anti vlog ? ben ik je eerste volger
@screamgt: Groot gelijk.
@screamgt: Zoals wel vaker, moet je mensen niet over één kam scheren. Ja, er is een hele lading nutteloze en slechte vloggers te vinden, maar jouw opmerking doet geen recht aan mensen die er wel echt werk van maken en veel tijd én aandacht in steken. Voor mij springt bijv. Marques Brownlee er bovenuit (MKBHD), maar zo zijn er meer.

En natuurlijk zal het leven van een vlogger door de bocht genomen relaxter zijn, waarbij ze minder dan 40 uur écht werk verzetten en toch meer verdienen dan Jan Modaal, maar dat is toch juist mooi? Degenen die jij aanhaalt zijn eendagsvliegen die over een jaar weer een baan moeten zoeken omdat ze niet rond kunnen komen en vervolgens het hele vloggen maar opgeven. Prima ecosysteem lijkt mij.
Hij woont niet in Monaco maar net erbuiten in Frankrijk.
Seb is niet echt mijn favoriet van de auto vloggers, maar alles beter dan de Voice en al die andere ellende.
http://www.dumpert.nl/mediabase/6752975/00036d0a/ruud_maakt_kudt_vloggers_kapot.html

Dit is hoe ik denk over vloggers
@MAB: Haha die zogenaamde komediant, je ziet gewoon dat hij dit uit jaloezie doet
@Donstil: ik ken die zogenaamde komidiant niet. Heb alleen dat van hem gezien en deel zijn mening. Maakt mij geen zak uit waarom hij dat doet hij haalt wel de woorden uit mijn mond. Iedereen die kritiek uit op iets waar jij niet mee eens bent hoeft geen jaloezie tezijn.
@MAB: Dat hij dit doet op de radio zegt eigenlijk al voldoende, hij had zelf ook graag wat meer bekendheid genoten natuurlijk.

Als hij dit echt alleen voor zichzelf zou doen dan had hij het ook thuis voor de spiegel gekund i.p.v. op de radio. Oftewel hij is niet anders dan de personen waarop hij haat, alleen het platform is anders.

Iemand met dit bedroep is ook gewoon graag “beroemd”, dat is hij nu niet dus jaloezie is wel op zijn plaats.
@Donstil: Dit is pure entertainment. Hij kan het voor de spiegel doen maar hij is volgens mij artiest dus waarom zou hij?

Als artiest zou ik ook beroemd willen zijn want dat zou betekenen dat je wat goeds doet. Wil nog niet zegge dat hij jaloers is op iemand die beroemd is door dat die heel wat anders doet. Zou ook nooit beroemd willen zijn door heel mn leven bloot te stelle op het internet.

Het maakt ook niet uit, die gozer deelt mijn mening en daar draaide het mij om.
Ken het mannetje niet maar was na 20 seconden kijken al klaar met hem. Irritant mannetje.

Ik geef Paris Hilton en haar volgers de schuld voor deze ontwikkeling. Zij heeft laten zien dat je geen talent of kwaliteiten behoeft te hebben om bekend te worden. Door haar, maar vooral door die verachtelijke fans van haar, denkt iedereen het te kunnen en lukt het ze ook nog….

We kweken een generatie die substantie totaal niet interessant vindt. Alles moet uitgelegd kunnen worden in een oneliner of tweet anders ben je de aandacht al kwijt en dit soort lui kunnen bekend en rijk worden zonder ooit maar eens een dag er echt voor gewerkt te hebben…
@Rick-dos: je vergeet nog dat iedereen voor een duppie op de eerste rij wil zitten. We kopen het liefst bij Bol.com en soortgelijke, zolang de prijs maar laag is. Nadeel is dat bestaande winkels, denk aan V&D, waar service en klantgerichtheid voorop staan, omvallen bij bosjes. Gevolg is dat hele volksstammen zonder werk zitten en wij betalen daar weer voor.
@ghost: amen!! Het grote probleem van Nederland alles willen voor niks… Precies de reden waarom ik hier zsm weg wil na mijn studie
@spykerboy: Is dat niet gewoon een gewoonte van de mens?
@jasperhallo: nee, dat is echt iets van NL, ik heb jaren in midden oosten gekocht en daar hoor je nooit iemand vragen: heb je wel gekeken of je niet elders goedkoper uit was, of iets dergelijks, als ze iets willen kopen ze dat en gaan ze niet om een paar euro elders kopen… Ik overigens ook
@spykerboy:
Dus tegen de tijd dat er hier voor jou niets meer te halen valt ga je het ergens anders proberen.
Een mooi pot verwijt de ketel verhaal.
@talladega: nee hoor, want A) ik zit op prive school (IVA) dus ik krijg geen subsidie van overheid ofzo voor mn studie,
B) ik wil eigen bedrijf maar in nl is de kans om millionair te worden zo klein door de mentaliteit van zo goedkoop mogelijk kopen, (ze kopen ng een auto aan de andere kant van NL op 50 euro omdat ze daar goedkoper uitzijn, ondanks dat de benzine terug stukken meerkost magoed dan was de auto zelf wel goedkoper) dat ik hier in nl geen eigen bedrijf wil eigenlijk….
@spykerboy: Niet om flauw te doen of iets dergelijks, maar ik zou wel iets aan je taalkunde doen indien je wens een eigen zaak te hebben serieus is.
Magoed, dat moet je zelf weten natuurlijk.
@spykerboy: Rijke pappie, weinig verstand. Hoort em, millionair worden. alsoft niks is.
@bouwvakkert: dat heet ambitie, heeft niks te maken met het feit dat mijn vader boven modaal verdient… Maar rijk zijn we helaas niet (vind ik) ik neem geen genoegen met modaal zijn, ik wil topverdiener worden en de dikste van de dikste autos kunnen rijden etc
@spykerboy: IVA studenten krijgen op het HBO niveau ook gewoon studiefinanciering. En daarnaast heb je jarenlang op basis en middelbare scholen gezeten, van gratis zorg genoten enzovoort. Het is dus wel degelijk het systeem gebruiken zonder van plan te zijn er ooit aan mee te betalen.

Daarnaast is miljonair worden toch vooral afhankelijk van een goed idee, niet van het land waar je woont. Misschien eerst daaraan werken voordat je meteen weggaat.
@debunker: ik heb in nl nooit middelbare school gedaan als expat kind 😉 en als je de avond opleiding van de IVA doet krijg je geen studie financiering hoor… Zowel mag jij me laten zien hoe..

Plan heb ik ook al, waar denk je dat ik mee bezig ben om helemaal uit te schrijven 😉
@spykerboy: Avondschool op de IVA? Dat deden ze in mijn tijd nog niet, is dat nieuw?

Anyway, ik snap waar je vandaan komt, maar dat doet niet af aan het feit dat je nu in Nederland wel gebruik maakt van de faciliteiten die worden geboden.

Maar misschien als je straks multimiljardair bent, dat je af en toe nog geld uit komt geven in Nederland om een beetje te compenseren voor de investeringen die de staat in jou heeft gedaan ;).
@ghost: Mr. Ghost, your casket is ready. Would you like a vinegar before your final rest?
@ghost: juist. Service en klantgerichtheid. De laatste keer dat ik wat duurs bij een echte winkel kocht (tv bij saturn), mocht ik hem meteen betalen en vervolgens drie weken wachten om de tv 2 dagen voor kerst op te mogen halen en zelf naar huis mee te nemen. Had ik hem online besteld had ik hem de volgende dag aan huis bezorgd gekregen en 10 euro bespaard. Sindsdien koop ik alles wat kan online.
@siemi: maar je kocht hem bij Saturn omdat je een 10tje goedkoper uit was? Je verhaal sluit dus niet helemaal aan bij mijn punt.
@ghost: net andersom. Bij saturn was hij 10 euro duurder.
Wat mensen wel niet doen voor een beetje aandacht
@necrofiel: Jezelf necrofiel noemen bijvoorbeeld..
Wat een goor vies naar mannetje. Kan daar niet naaar kijken
Jezus ik kap met autoblog en met die vloggers volgen. Schaam me rot dat ik het leuk vind om die lulletjes “want dat zijn het wel” te zien genieten van hun autos’s “terecht want ze hebben smaak”. Dat er nu discussie is over wie de leukste is en wie zn stem waar ze wonen etc doet me echt denken aan Gordon, Onno Hoes en Rudolph van Veen die op opzoek gaan naar een grinder date in de bijstand en daar een grote roze taart gaan bakken voor alle autobloggers. Kap dus met discussies over vloggers want dat zijn geen belangrijke mensen.
Leuk verhaal, ik ga hem volgen. Grappig dat er zoveel oude mannetjes zijn die niet kunnen uitstaan dat mensen met de tijd meegaan en in een gat springen door te gaan bloggen.

Volgens mij ben je ook niet echt succesvol zonder aandacht te trekken, het werkt in ieder geval. Heet promotie volgens mij?
@mintbirdie: *vloggen
@mintbirdie: Als je wat ouder wordt kijk je door dit geneuzel heen…Dat heet volwassen worden..
@norge: hahaha volwassen azijndrinkers denk ik. Lijkt erop dat er een aantal tussen zitten die lastig door dit ‘geneuzel’ heen kijken.

@fmgarcia: JWW volg ik ook, is gewoon super leuk om te kijken. BaronvonGrumble (motovlogger) is de grootste baas ooit.
@mintbirdie: tnx voor de tip. Ga ik doen. Je kent supercarsoflondon dan ook met zn multiplahoofd!
@mintbirdie: als hij de grootste baas ooit is, zul jij altijd zijn ondergeschikte blijven ✌
@mintbirdie: Echt best prima items. Kijk naar JWW kanaal. Hij kan nog wel redelijk sturen en is een geestige vent. Oo en zijn muziek is best lekker soms.
@mintbirdie: iets zegt mij dat jij in de categorie “verloren generatie” valt waar @screamgt het over heeft. Maar ik kan het mis hebben en ook foutjes maken. Je moet het maar zo zien. De generatie waar ik toe behoor maakt ook wel eens foutjes en die foutjes noemen wij nu de “verloren generatie”.
@ablogjunk: Heet ‘nieuwe generatie’ de ‘verloren/verouderde generatie’ zit te klagen op een blog over de vlog… Ga eens met de tijd mee, zit niet zo te zaniken over andermans succes. Denk dat 99/100 reaguurders op autoblog het leven van een vlogger niet aan kunnen. Fijne zondag
@ablogjunk: Wat misschien ook wel in de categorie ‘foutjes’ valt, is volwassen mannen die op een blog dit soort discussies voeren..
Hij mag wel eens wat meer geld aan een fatsoenlijke maaltijd uitgeven
Geweldige gast ..
Echt een held ..
Standbeeld voor die jongen ..
@lincoln: manneke pis heeft ook een standbeeld… dus dit pisventje hoeft er ook niet 1
De wagen werd gestolen in centrum Parijs, waar hij aanwezig was voor de Formule E dit weekend.
Tja jongen is slim en speeld goed in op waar geld te verdienen is… Hij mag dat geld alleen wel aan fatsoenlijke kleding besteden, ziet er niet uit waar die in loopt zeg…
Dan praat je de hele dag in de camera, en dan is er eens actie en dan staat je camera uit. Jammer, gemiste kans.
Ik hoop altijd dat als het mijn zou overkomen, dat ze mijn auto stelen, dat hij nooit meer terug gevonden wordt.
Of in geval dat hij terug gevonden wordt, dat hij er zo slecht aan toe is dat hij gelijk naar de schroot kan.
Het stukje doet een beetje vermoeden dat de auto in Monaco is gestolen maar dat is niet zo. De overval vond plaats in Parijs en nog wel om 04:00 ook, niet echt een slimme tijd om als klein mannetje (Want hij is niet zo groot) in een “sport auto” door het donkere Parijs te rijden.
Een beetje overdreven dit. Ik heb vaker vlogs van hem gezien, dat je aan de titel denkt ‘leuk’… Maar dat het alleen maar die titel heeft om mensen te trekken.. Dat vind ik zelf erg ruk aan de meeste vloggers… Vaak een erg aantrekkelijk plaatje, met een mooi verhaal, maar uiteindelijk gaat het totaal ergens anders over.

Ik kan eerlijk gezegd ook niet geloven dat dit echt is gebeurt… Vloggers doen echt alles, alles om meer volgers te krijgen… Echte aandachts junks op het zieke na…
Ik vind het helemaal geen dikke Lotus. Ik vind hem echt lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).