Hoe vaak was jij je auto eigenlijk?

Auteur: , 204 Reacties

Zeker in de winter een vraag die menig autobezitter bezig zal houden.

M6 in de carwash

Net als veel autoliefhebbers zie ik mijn auto er graag goedgewassen bij staan. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik hem niet elke week door de wasstraat trek, maar de auto (en motor) worden met enige regelmaat gewassen. Het grootste gedeelte van het jaar tenminste, want in de winter ben ik wat lakser.

Dit weekend stapte ik echter in de auto en besefte ik dat het zo écht niet langer kon. Vanmiddag dus maar even de wasstraat opgezocht en de auto gelijk even drooggereden. Wel over de verkeerde weg, want 10 kilometer en evenzoveel minuten later bleek op de parkeerplaats weinig meer over van mijn maagdelijk schone auto. Zelfs op een droge en redelijk zonnige dag als vandaag is het wassen van je auto eigenlijk zinloos.

En dat riep bij mij direct de vraag op hoe jullie dat doen. Wassen jullie je auto doorgaans elke week en houden jullie dat zelfs in de winter vol? Of ben jij van het type dat de leaseauto twee keer per jaar naar de dealer brengt voor een beurtje met als voornaamste doel dat ze de auto dan gelijk ook even wassen? En natuurlijk wil ik dan ook gelijk weten hoe je de auto precies wast. Met de hand op zondagochtend, gewoon door de wasstraat, met de hogedrukspuit in de wasbox of netjes door je personal detailer?

Foto: @bobroog77 op Autojunk.nl204 reacties

Om de week met de hand. Ook wel nodig met n zwarte auto en de km’s die ik maak. Altijd weer n heel ander gezicht als de velgjes ook weer mooi schoon zijn.
@volvoturbo: Exact hetzelfde!
@volvoturbo: Ik sluit me volledig aan bij jou! Met 45k per jaar is de auto (helaas) altijd snel vies. Met name in dit seizoen.

Tevens wax ik de auto eens in de (circa) 3 maand. Om het half jaar klei ik de boel en clean ik de lak voor ik de auto weer in een laagje wax zit. Een auto in mijn bezit laat ik 1x polijsten en daarna hou ik het netjes bij zodat ie netjes (evt. onder het vuil) netjes blijft. Daarom ook geen wasstraat voor mij! Zo blijft de boel mooi glimmen en gezond uitzien ondanks dat ik een auto minimaal 3 jaar hou.

Daarnaast werkt het als een stukje therapie voor mij haha.
Als de vogelpoep te erg wordt. Of als ik niet meer naar buiten kan kijken. Dit terwijl de binnenkant altijd op orde is.
1 keer per jaar vlak voor de jaarlijkse APK keuring. In my defence; het is een oude, gare grijze Ford Focus uit het jaar kruik. Ruim zes keer de wereld rond geweest en als de tank leeg is economisch totall los. Dat ding blijft in elkaar zitten door het vuil.
@larini: Ik dacht ook dat ik een grijze auto had. Tot ik ‘m een keer ging wassen…
@larini: wat een geniale beschrijving hahaha!
Oh ja, ik heb ook een zwarte Volvo.
Aangezien ik geen eigen auto heb beschouw ik de vrachtwagens van de zaak maar als auto. In dat geval was ik ze elke week en krijg ik er nog voor betaald ook!
@gt500eleanor: kijk eens aan, ik doe zelf ook dat beroep uitoefenen!
@gt500eleanor: word ff sparen dan voor een eleanor
@carseen: Ik heb nog even ;).
Iedere 2 weken,, bijhouden wat je lief is?
Hier in Nederland de wasstraat, zelf wassen is illegaal. 1 x in de maand, als ik er tijd voor heb.

In Indonesië, 1x in het half jaar of iets dergelijks met de hand. Stof zit er binnen no time toch weer op.
@baklava: zelf wassen is niet illegaal ;-)
@skinnybmw: Hangt er vanaf. Als je alleen water gebruikt niet nee. Gebruik je een sopje is het strafbaar ivm bodem verontreiniging. EU regelgeving.
@baklava: Kunt u dit voor mij opzoeken? Heb namelijk laatst alles hierover opgezocht en niks gevonden wat een huishoudelijk sopje (dat is een autowassopje ook) strafbaar maakt voor bodemverontreiniging. Het is op verschillende fora een ellenlang discussie maar een duidelijk antwoord is er niet. Dus maar contact opgenomen met de Gemeente zelf en die vertelden me dat het geen probleem is de auto met een sopje op de oprit te wassen. Het reinigen van een met olie doordrenkt blok is natuurlijk wat anders. Hoe wast u uw terras in de tuin eigenlijk? Of gebruikt u voor alles buitenhuis alleen water?
@skinnybmw: of t is toegestaan of niet wisselt per gemeente… Heeft zover ik weet te maken met gescheiden riolering voor hemelwater en normaal riool.
@volvoturbo: Eigenlijk moet je dan bij een goede regenbui met een paraplu boven je bolide gaan hangen om te voorkomen dat het vuil de straat op regent. Dit soort regelgeving slaat echt helemaal nergens op.
@skinnybmw: bij sommige gemeenten is het via de APV geregeld.
@skinnybmw: Ik kan je de regelgeving niet geven, maar heb er ooit zelf een boete voor gehad. Was iets van 400 euro als ik het goed heb. Werd als milieudelict behandeld.
@baklava: milieudelicten worden inderdaad hoog beboet. Maar gewoon wassen met zeep is geen milieudelict. Hier in de Gemeente Leeuwarden was het i.i.g. geen probleem. M’n terras maak ik ook schoon met speciale terras reiniger en reken maar dat dat milieu onvriendelijker dan auto-wash…en legaal.
Als ik er zin in heb, variërend van eens per week in de zomer tot eens in de 4 maanden in de winter.
@rw1994: De winter duurt maar 3 maanden ;)
@Dizono: nederlandse herfst en winter… als het verschil groter is dan een datum dan hebben we een elfstedentocht. In andere landen hebben ze winter, wij hebben 8 maand herfst.
@Dizono: Excuses, mijn baas stopt ook altijd 4 maanden werk in 3 maanden.
Mijn winterauto aan het begin en aan het einde van de winter, mijn hobbyauto 1x per week en mijn motor wanneer ik er zin in heb. Die trek je niet zo makkelijk door de wasstraat…
1 keer in de 2 weken. Met de hand (wash mitt). 2 keer per jaar goed in de was zetten.
Wasstraat soms in de winter.
@snorrie: oh ja, vogelpoep haal ik er altijd meteen af.
In de winter spoel ik regelmatig mijn wielkassen schoon puur ff de pekel eruit wassen de overige seizoenen regelmatig met de hand wassen en soms een turtle ice wax er over
Wij mogen in onze Vinex-wijk onze auto niet voor de deur wassen, ivm grondwater en de plas die hier om de hoek ligt. Daar heeft de lokale benzineboer goed op ingespeeld door een was-halla aan wasboxen en -straten aan te leggen. Ik weiger om 2 euro te betalen voor een emmer warm water met schuim en bij het tanken krijg ik waszegels, dus ik moet bekennen dat ik hem alleen door de automaat laat wassen. En dat wissel ik idd af met het door de dealer laten doen (dit jaar binnen een half jaar al zijn eerste 30k beurt dus dat duurde niet zo lang).
Hangt helemaal van het type auto af. Mijn Citroen DS3 heeft al heel lang geen spons gezien. Maar de Ferrari word altijd gewassen na een ritje. Voor de rest gemiddeld 1 keer per week dat ik de auto’s was. En soms ook wat minder, net of ik er wel of geen zin in heb.
@viezefreddyw: hoeveel heb je naast je ds3 en je Ferrari nog staan dan?
@rickieev: Nog een E60 525D en een Maserati Ghibli.
@viezefreddyw: Wat een wagenpark! Zo’n ghibli is ook wel erg leuk.
@viezefreddyw: oud of nieuw??
@jpoers: De Ghibli is van begin 2015 en de BMW is bijna 9 jaar oud. Draait nog als een zonnetje en ziet er nog als nieuw uit ondanks bijna 4 ton aan kilometers.
@viezefreddyw: 525D is nauwelijks kapot te krijgen. Men oudste broer heeft er 1 uit 2005 met 5 ton op de klok. Loopt als een zonnetje en afschrijven doet t toch niet meer.
@dieselkameel: Het is niet te slopen. De mijne staat bijna op 4 ton en loopt nog als nieuw. Wat me nog het meest verbaast is dat de versnellingsbak nog steeds boterzacht schakelt. Heerlijke auto en ik zie geen reden hem weg te doen.
@viezefreddyw: dat heb ik hetzelfde met mijn e91 330d. Rijdt nog als nieuw en de bak schakelt nog perfect. En aangezien ik er nauwelijks 4,5 duizend voor terugkrijg, hou ik hem gewoon.

De 12 cilinder benzine en die andere 6 in lijn benzine compenseren het geluid dan weer…
@nicolasr: En waarom zou je hem weg doen voor dat bedrag? Nog verder afschrijven doet hij toch niet en een nieuwere vergelijkbare auto hoeft niet eens perse beter te zijn. Voor het geluid hoeven we het niet te doen. Daarvoor hebben we allebei leuk spul staan wat lekker klinkt.
@viezefreddyw: Toch niet met een spons mag ik hopen die ferrari !
Washandschoen en 2 emmer methode is de manier.
@bofkont: Haha nee de Ferrari krijgt altijd een andere behandeling. De liefdebehandeling.
@viezefreddyw: Oef gelukkig, kan ik toch nog slapen vannacht ;)
@bofkont: hoe erg kun je in iemands “kont” kruipen omdat ie een Ferarri heeft! Je doet je naam wel eer aan…
@vagtroep: jij ook een fijn 2017 lieverd ;)
2 a 3 keer per jaar misschien eens een keertje 5 maar she’s still shining na 18jr:)
In de zomer 1xper maand met de hand en in de winter 1x in de 6 weken door de krasstraat.
Om de twee weken in de wasstraat met zachte borstels.
@st220: zelfs de wasstraat met zachte borstels zijn geen zachte borstels…
@thearchitect: je krijgt iig niet van die ronde krasjes. Ben eigenlijk best tevreden!
Elke week, soms lukt dat qua drukte niet en valt er soms dus een gat. De auto gaat niet door de wasstraat met wordt met de hand gewassen en het interieur wordt ook elke keer geregeld. Een nette auto is hetzelfde als een mooi paar schoenen: het valt op en het staat beter dan afgetrapte Vans!
Iedere week, met het handje maar wel in de wasbox. Nu in de winter met strooien, rijdt ik niet dus nu wat minder. Maar doorgaans iedere week.
Vogelpoep wel altijd meteen er af
Toen ik me auto nog had ging die elke 6 weken naar de detailer. En elke 3-4 maanden liet ik hem waxen ( is nodig in Australië vanwege de zon, wil je je lak in goede conditie houden )
Ik was mijn fiets nooit
Mijn modelauto’s komen ongeveer 2 keer per jaar onder het stof vandaan. Meestal maak ik ze srofvrij met handige jemako-doekjes
Heb al twee jaar een abonnement op de wasstraat. Elke zondag geef ik hem een maagdelijke krasbeurt. Onder het motto: Don’t be gentle it’s a rental.
Het liefst elke twee weken maar dat lukt niet altijd. Meestal wel met de hand. Emmer sop mee naar de wasbox en soppen maar. Mooi werk blijft het ook al heb heel wat auto’s gewassen en gepoetst jaren terug.
Normaal eens in de 3 weken. Wonend in een klein dorp, aan een grindweg heeft zn nadelen (en voordelen, al zijn dat er weinig voor een auto.) Winters dan mag hij blij zijn als het eens in de 5 weken is. Met pekel haal ik wel eens in de week de tuinslang (of hogedrukreiniger) erover.
In de lente zomer en herfst elke zondag voor de deur. In de winter het liefst 1x per week door de wasstraat en de bodem mee laten nemen.

Stofzuigen wanneer nodig, en met een kleuter op de achterbank is dat best vaak.
ik word gek als het een rommel in de auto is.
@awesome: ik zie het ook als een stukje ontspanning.

Radio aan, bij voorkeur op Veronica. Beetje mee blèren met de muziek en je ziet nog resultaat ook, mooi man!
Gemiddeld 1 keer per 1.5 week zo ongeveer. Soms elke week en soms sla ik een week over. En dan elke 3 weken super grondig en de overige voornamelijk stofzuigen en de buitenkant.
Elke week met de hand, niets mooier dan een schone audi a4 voor de deur.
@audifanaat1: Je moet het zelf wel zeggen ;)
Hangt er heel sterk van af.

In de winter maanden regelmatig (1x per 2-3 weken, wegens strooizout) terwijl ik in de zomermaanden er weinig aan doe.

Standaard zie je mijn nummerplaat redelijk slecht enkel als het te gortig wordt was ik hem, dan ben ik meestal een uurtje bezig.
Het is wel een goed gevoel eigenlijk om een blinkende auto te hebben, maar ik heb er geen tijd voor.

Mijn interieur daarentegen is meestal wel netjes gestofzuigd en stofvrij, vind ik ook belangrijker dan mijn exterieur.
Echt wassen doe ik twee keer per jaar: na de mais oogst en na de winter, maar dan is het ook echt nodig. Dan spuit ik hem met de hoge drukspuit onder de tractor was, zuig ik de binnenkant even uit en spuit ik het motorblok schoon.
Uiteraard doe ik tussendoor regelmatig de ruitjes, mest ik regelmatig de binnenkant uit en als het erg is spuit ik de vogelpoep en modder even weg.
1 keer per 4 weken, afspuiten bij de Shell en verder op het “handje” en 2 keer per jaar in de was.
1x per 3 weken in de wasbox ongeveer. Kost me maar 5euro en vind hem dan schoon genoeg. Krasje meer of minder lig ik niet wakker van.
Bij beter weer was ik ‘m eens per één á twee weken. Bij weersomstandigheden zoals nu was ik ‘m ongeveer eens per maand, schoonhouden is onmogelijk dus vaak wassen heeft ook geen nut wat mij betreft.
Mijn wagens staan gelukkig binnen, dus normaal gezien eens in de 2 a 3 maanden
Elke week! Serieus
Herkenbaar, veel minder vaak in de wintermaanden omdat je er amper plezier van hebt. Gemiddeld twee of drie keer omdat ik het echt niet langer kan aanzien! In de zomer denk ik iedere twee weken in een wasbox of thuis op de oprit.
De laatste keer buitenkant is minimaal 5 jaar geleden. Ben blij dat het vaak regent ;-)
Leaseauto, dus wasstraat. Hem ‘m afgelopen jaar 5x gewassen (heb afgelopen week m’n declaraties ingediend ;)

Viel me overigens tegen, had gedacht dat ik ‘m vaker had gewassen. Hardnekkige vogelschijt haal ik wel gelijk weg met een spons en een doekje.
Elke zaterdag, met de hand. Tussen de singles van 45 die het als een uitje bezien. (Owja de 330d eerst dan de Twingo.
Niet…. een vieze Toyota Prius met deuken heeft karakter!
@josvanrey: keep on dreaming.
@toniominestrone: Hey, maar het zijn karaktervolle deuken!
Toen ik thuis woonde elke week. Nu moet ik nog steeds een tuinslang installeren dus 1x per maand naar de wasbox. En dat is toch jammer. Snel fixen dus maar!
In de winter giet ik altijd rode wijn over mijn auto. Ideaal tegen die zoutplekken!
Van binnen minimaal 1x per maand, de buitenkant boeit mij weinig dus duurt net zo lang totdat me vader het doet uit zijn ergernis…. De beste man loopt ook altijd met een kruimeldief door huis, het is dat het mijn vader is maar anders had ik getwijfeld
Elke week met de hand van binnen en buiten
Mijn daily driver wordt gewassen als het regent. Eigenlijk was ik hem dus nooit zelf. P.S., ik heb het natuurlijk over mijn fantastische fiets.
Wasstraat. Zou het graag met de hand doen, maar neem er nooit de tijd voor.
Ik vraag me overigens af of de meeste mensen hierboven wel echt de auto zo vaak met hand wassen als ze zeggen.
Ik zie dat namelijk nooit iemand doen, waar ik ook kom (op de wasboxen na dan).
Of de auto relatief schoon of vies is, elke week wordt de vierwieler gewassen door een krasvrije wasstraat. En voordat men zegt dat die niet bestaan, die bestaat toch echt. Ook krijgt de auto 2 keer in het jaar een detail-beurt door een autopoetsbedrijf. Ziet er toch altijd weer super uit ;)
@opjebumpert: Die bestaan echt niet, swirls krijg je absoluut, zet hem maar eens onder een tl verlichting.
Niet dat het een ramp is je kunt ze vrij makkelijk eruit polijsten.
@bofkont: Dat is ook zo inderdaad. Irriteer me altijd aan mensen die die swirls zo’n drama vinden. Als het echt erg wordt, dan laat je de auto toch gewoon een keer polijsten? Het is niet zo dat je ‘m moet spuiten ofzo…
@granlusso: Idd helemaal niet erg verder, ik ben zelf vrij precies dus polijst ze eruit met mijn DAP900.
Maar daar moet je maar zin en tijd voor hebben.
Ongeveer elke 9 weken (5000km) door de superluxe wasstraat met manuele voorwas.
Minimaal 1 x per week, maar 2-3 x per week komt ook voor. Niet door de krasstraat.
Elke zaterdag bij de wasbox met microvezel washandschoen, emmer en daarna nog even in de quickwax. Stofzuiger erdoor en klaar!
Eigenlijk altijd te weinig..
Als het weer het toelaat elke week. Minstens. Ding mot glimmm.
Als het aan mijn auto ligt moet ik hem elke week wassen, dankzij zijn maagdelijk witte kleur, in de realiteit om de 1 á 2 maand/maanden.

Soms met de hand, soms door de wasstraat.
Mijn auto is behandeld met een lakbescherming. Als de wegen vuil zijn: om de 2 dagen afspuiten in de wasbox (ik passeer toch dagelijks een wasbox), zeker vogelpoep en pekel! 1x per week naar de wasstraat vanbuiten én vanbinnen stofzuigen. En als ik zin heb, laat ik hem wassen door de firma die de lakbehandeling gedaan heeft en dan blinkt die pas écht. Dat is Protech als ik reclame mag maken… verder 1x per jaar grondige professionele reiniging incl. interieur.

Mijn vrouw haar auto: ik probeer haar te overtuigen dat het belangrijk is om een auto te poetsen en vooral de auto te respecteren. Tenslotte: “als de kinderen thuis niet in de zetel mogen springen met schoenen aan, waarom dan wel in de auto?!”
Ik hoop nog steeds dat het ooit tot haar doordringt, tot dan om de 2 weken naar de wasstraat en interieur stofzuigen en 1x per jaar grondige professionele reiniging incl. interieur.
@zwannes: Zonde van je geld die protech, voor een fractie van de prijs kun je zelf een veel betere coating aanbrengen.
https://www.carclean.nl/product/Gyeon/Q%C2%B2_CanCoat_Non_Aeroseol_200ml_Q2_CanCoat_N_A_200ml_103517?gclid=CjwKEAiAkajDBRCRq8Czmdj-yFgSJADikZggpf2p0AmOIpqD0UVUeBcxI6YHuXaEdQDO0ARCeGpX9RoCTxXw_wcB
@bofkont: snap ik maar ik heb daar de tijd en goesting niet voor en eerlijkheidshalve ook 2 linker handen… Ik zie ook dat jouw product wel maar 6 tot 12 maand blijft en die Protech meerdere jaren, ik ga uit van 3 jaar.
@zwannes: Protech gaat echt niet 3 jaar zitten geloof me, dat is al vaker aangetoond, is een veel te dure matige sealant.
Een keer per 3 weken met de hand in de wasbox. In de winter veel minder
In het voorjaar/zomer: 1x per maand… in de winter: alleen als een kolonie vogels mijn rode bolide als “eind”station gebruikt heeft…
Bijna nooit , dan vallen de krassen van mijn lieve buurt kinderen niet zo op
Zo vaak als nodig is, en altijd met de hand, ook in de winter.

Meestal is dat tussen de twee en drie keer per week, en de 21-spaaks velgen die er vanaf het voorjaar tot de winter onder liggen worden minimaal om de dag spaak voor spaak schoongemaakt. Je bent liefhebber of je bent het niet.
@moveyourmind: zit er nog wel lak op de auto?
Een oldtimer was je niet. Levenservaring mag gezien worden.
@guusboum: Mooi excuus om je luiheid te verbergen.
@bofkont: haha, neu dat valt mee. Elk vrij moment aan het sleutelen eraan, dus hij krijgt genoeg aandacht. Poetsen/wassen is een principe kwestie. En het scheelt als principes ook toevallig werk schelen ;)
@guusboum: Haha gelijk heb je hoor , moet een ieder ook zelf weten.was een flauw grapje.
De week nadat ik hem kocht 2x daarna pas na een jaar weer een keer.

Mn vorige auto werdt 2x per maand gewassen en elke 2 maanden gepoetst. Maar ja daar was ik zuinig op en die ik nu rij is alleen omdat ik vervoer moet hebben…
1 a 2 keer per week, als ik weinig tijd heb spuit ik hem iig even af, meestal neem ik de tijd: in de wasbox met een emmer en mijn eigen spons, de borstel van de wasbox gebruik ik nooit

Omdat ik zo lang een plekje bezet hou probeer ik doordeweeks overdag of in het weekend na 21:00 te gaan wassen, heb ik de rust en lekker de tijd?
@milie33: Die eigen spons krast helaas ook, probeer eens een goede washandschoen zou ik zeggen.
1 keer in de 2 maanden door de wasstraat en elk half jaar door de dealer tijdens zn beurt.

Met de afstanden die ik maak heeft het eigenlijk toch geen zin dus zorg ik dat hij in ieder geval netjes is als ik naar kantoor ga.
De Picanto van mijn vrouw ongeveer 1 keer per maand en mijn X-trail 1 keer per 2 weken. Ik rij wat meer en dus eerder vies en zwart helpt ook niet
Eens in de 2 weken, dan ga ik naar zon wasbox in de buurt om hem met de hoge druk af te spuiten eb vervolgens goed met de hand te doen. Vind het trouwens geen straf, bij de juiste auto wordt het een hobby ?
letterlijk elke zaterdag.
Ik heb 2 meiden hiervoor op de wereld laten zetten door mijn vriendin :) dat zijn mijn minderjarige poetsmeiden die in ruil voor zakgeld de auto trouw poetsen
@Soulmaster: met een schuursponsje met jif voor de hardnekkige vogelpoep? ;)
@crosscabouter: scotchbrite..
1x per maand
De mijne gaat elke week door de wasstraat met zachte borstels (al heb je nog altijd krasjes…) (Carwash kaart van het werk) morgen wordt mijn donkerblauwe a klasse geleverd. Twijfelde nog tussen zilver of blauw. Heb nu blauw en ik vrees dat ik het me zal beklagen…
Mijn hobby auto na elke rit, onze dagelijkse auto was ik voor de winter en zet hem in een goede wax.
Water en vorst zijn een slechte combinatie.
Wassen uiteraard met de washandschoen en 2 emmer methode, wasstraat is altijd krasstraat hoe goed ze ook mogen zijn volgens sommigen.

Goed je wagen in de wax houden hecht het vuil minimaal, nog beter is deze coating.
https://www.carclean.nl/product/Gyeon/Q%C2%B2_CanCoat_Non_Aeroseol_200ml_Q2_CanCoat_N_A_200ml_103517?gclid=CjwKEAiAkajDBRCRq8Czmdj-yFgSJADikZggpf2p0AmOIpqD0UVUeBcxI6YHuXaEdQDO0ARCeGpX9RoCTxXw_wcB
Ééns in de twee weken in de wasstraat.
Om de 3/4 maanden laat ik hem poetsen door professioneel poetsbedrijf.
het verschilt,

onze moderne auto die het meest gebruikt wordt, die was ik normaal gesproken elke 2 weken, of na een grote rit. Maar als het vriest kan het wat langer duren.
Mijn twee klassiekers verschillen. De 2CV 2-4x per jaar, de Saab 900 als hij smerig is.

Mijn pekelbakje die heb ik nu 2x gewassen, waarvan 1x om hem schoon te maken zodat striping geplakt kon worden, verder gaat hij geen wasstraat zien
Iedere week met de 2 emmer methode
Hooguit 1 keer per jaar. Hij is toch groen, dus het mos valt niet op :-)
Hier wordt alleen gewassen als ze echt vies zijn, wel vaker afgespoten met HD reiniger met warm water,
dan zien ze er meteen een stuk schooner bij.
We wonen landelijk, met veel binnendoor wegen waar landbouwers nogal eens modder ed op de weg achterlaten,
ik moet er dan iedere keer twee auto’s wassen, wat ik niet altijd trek.
In keer in de twee weken. Met twee emmer methode! En zeker niet door de krasstraat.

@gtveej: in = een
Elke week. Twee auto’s. Met de hand, goede spullen en twee emmer methode.
3 tot 5x per jaar door de wasstraat, meer dan genoeg.
In de winter helemaal niet, compleet zinloos, hij is al weer vuil voor ik thuis ben.
Donkergrijze auto, wordt nooit vies, glimt alleen wat minder. En een allroad motor die alleen maar mooier wordt met het vuil.

Met beide ga ik drie a vier keer per jaar naar mijn ouders waar ik op de oprit kan wassen. Ben dan één a twee uurtjes bezig.

Als er vogelpoep op zit ga ik dezelfde dag naar een wasbox en spuit ik voor een euro een rondje met de hogedruk + zeep + vlekvrij naspoelen. Van de borstels blijf ik af.
Elke week van binnen en buiten. In de wasbox met een emmerke en spons. De binnenkant doe ik voor de deur, de ramen, dashboard en met het stofzuigertje er doorheen. Lekker muziekse aan en ontspannen.
Hangt ervan af: sowieso elke keer nadat het geregend heeft en als het langere tijd niet regent = elke week
Elke maand mag die ff door de wasstraat doen ze hem van buiten en van binnen voor €25 ga ik zelf niet voor poetsen ;-)
@bmw1m: Zelf wassen waxen op de juiste methode krijg je de mooiste resultaten, kan geen krasstraat tegenop.
Ongeveer tien keer per jaar. Wel door de wasstraat maar niet droogrijden. Gewoon de hele auto met de hand drogen (vooral binnenkant portieren en alle naadjes), velgen poetsen, ramen binnen en buiten, stofzuigen, interieur afnemen etc. En vogelpoep altijd meteen weghalen.
Ik investeer mijn tijd en geld liever in het technisch in topstaat houden van mijn auto…
De 159 spuit ik iedere 2 weken af inclusief wielkasten en bodem, vooral in de winter. Af en toe ook wel eens dr wasstraat. Dat afspuiten doe ik al sinds mijn 1e dagelijkse auto, een Alfa 75TS die na 1 winter vol gaten zat op de plekken waar modder blijft plakken. Mijn 2e 75 heb ik wekelijks van onderen afgespoten en die was na 3 winters nog steeds perfect.
De Giulia was ik met goed weer wat vaker, maar niet té vaak. Ga liever een blokje gassen. Los van zijn jaarlijkse waxbeurt krijgt die auto maar om 2 redenen een poetsbeurt: als ik er mee door de modder of regen heb gereden, of wanneer ik er met mijn vettige handen vol olie weer eens aan gezeten heb.
@veloce: Met een Alfa is dat idd een dagtaak, ik begrijp het ;)
Jongens hoe hebben jullie hier allemaal tijd voor? Ik vind eens in de drie weken door de wasstraat rijden al een hele opgave. Alleen de DS wordt natuurlijk met de hand gewassen, maar die staat in een garage dus wordt niet snel vies.
@frederik: dit vraag ik me dus ook af met een fulltime job en sociaal leven.
@heat59: Een wagen die goed in de wax staat wast veel sneller schoon, binnen het uur ben ik klaar, dus valt best mee.
Ieder weekend als Pietje Paulusma goed nieuws heeft
Was hem helemaal niet in de winter, staat mooi in de garage onder een kleedje
Daily driver 1x per week door de wasstraat, tussendoor om de dag wasbox voor alleen velgen en ramen (BMW produceert nogal rijkelijk remstof). Funmobiel alleen handwas
De lease polo 1x per half jaar ofzo. De prive v70 ieder kwartaal. Zou vaker moeten aangezien hij wit is… Goede voornemens dan maar….?
In de winter spuit ik de auto regelmatig goed schoon en was ik hem eens in de twee maanden, met de hand en twee emmer principe, in de zomer eens in de maand goed wassen en velgen neem ik dan ook goed onderhanden. Ik ben ook een keer naar Audi Forum poetsmeeting geweest: erg leerzaam en leuk om te zien. Maar dat kleien en met poetsmachines aan de gang gaan, vind ik iets te veel van het goede voor mijn leasebak.
Elk weekend, met de hand uiteraard.
Een keer per week door de wasstraat om de pekel weg te spoelen. Het is voor mijn kinderen ook altijd een leuk uitje. Daarna mogen ze helpen met de stoelen en matten stofzuigen. Ze vinden het geweldig!
Bwassen is in mijn ogen onzin
@cthijs: Niet wassen is mijn ogen onzin ;)
3-4x per jaar. Als je door de zijruiten slecht zicht krijgt is het tijd voor de wasstraat. Is een hok van 12 jaar oud met 250.00km, dus een krasje meer of minder is niet zo erg.
3-10x per week… ja inderdaad, soms 2-3x op een dag.
Elke week met de hand. In de winter idd wat minder. 1x per jaar polieren.
Mijn moderne blik laat ik altijd wassen door mijn matrozen. Toch meestal wel twee keer in de tijd dat die aan boord staat. De andere weken was ik de auto alleen als die erg smerig is, zelden dus.

Mijn oudjes zijn altijd schoon. Soms dus na elke rit wassen, soms een paar weken niet.
@lekbak: owja en altijd met de hand gewassen. Aan boord zelfs met speciaal sop en een speciale washandschoen. Wasstraten zijn krasstraten, dan liever helemaal niet wassen.
25 jaar geleden iedere week nu nog 1x in de 2-3 maanden maar altijd met de hand en dus nooit door een wasstraat.
1x per week laat ik haar wassen voor omgerekend nog geen €1,50.
Zo vaak als nodig, vergeet ook niet de binnenkant schoon te houden
Ik heb ceramic pro op Mn auto…. wassen brengt een hele andere dimensie…..
Ik was mijn auto elke maand. Rij 80k per jaar, het heeft niet veel zin om m’n auto elke week te wassen.
Ik heb mijn wagen (Passat) na aankoop laten behandelen door een gespecialiseerde firma met een soort van waxlaag. Daarnaast probeer ik toch 2x per maand met de hand te reinigen. Koetswerk ziet er na 5 jaar nog nieuw uit. Dikke druppels tonen het waterafstotend effekt aan en vuil gaat er zo af.
1x per week de daily Bmw 123d. Uiteraard met de hand met een goede washmitt. De Boxster heeft de kans niet om vies te worden op dit moment ;-)
@gloudertje: Kijk goed bezig! lekker wagenpark ook.
In de winter? Met 110K per jaar?
Ik was dagelijks de koplampen, achterlichtunits en de kentekenplaten.
Ook de spiegels en vooruit zijn meerdere malen per week aan de beurt.
Wassen doen we weer als de pekel van de weg is…. En dan weer netjes om de twee weken….
Taxi, elke dag, na elke dienst
De oude alleen als het blauw wat paarsig grauw begint te ogen. Toch altijd een hele metamorfose als het dan weer blauw metallic is.

Overigens valt door het vuil de steenslag niet zo snel op. En ik heb ergens gelezen dat je in de winter je auto beter wat minder vaak kunt wassen omdat het vuil een barrière vormt voor pekel.
Tot nu toe 1x per 2 jaar. Bleek de auto wit te zijn ipv mat grijs.
Goh, ons familiehok is denk ik ergens in de zomer van 2015 nog eens door de car wash geweest denk ik. Misschien ook nog eens in 2016, maar dat weet ik eigenlijk niet heel zeker.
De binnenkant die is een maand of 4 geleden nog wel eens gestofzuigd, dacht ik, maar dat weet ik ook niet zo zeker meer.

Voila het is wel duidelijk dat ik weinig hol geef om auto poetsen…. :)
Ik was de metro nooit.
Hangt er vanaf. Als het mooi weer is was ik hem soms iedere week, heerlijk in het zonnetje. In de winter2 à 3 keer in de carwash.
Alleen als die vies is
M’n buurvrouw wast m’n auto in de zomer…
Meestal bij warm weer met de 2 hoogtepunten en natuurlijk schaars gekleed. De motorkap perfect gepolijst met een volle bus dreft.

En toen werd ik wakker.

Meestal de wasstraat dus, maar wel die versie met hand voorwas en dat type krasvrije borstels. Sponningen en stofzuigen ff thuis. Iedere maand, wassen sowieso iedere 2 weken.
Bijhouden die handel, het is tenslotte m’n rijdende kantoor.
@v60germany: Type krasvrij bestaat niet helaas, al zijn ze wel beter geworden de laatste jaren.
1x per 2 week. Soms sla ik wel eens over. Kameraad werkt bij een autobedrijf en die wast alle leen autos en autos die worden afgeleverd. En als hij aan het stofzuigen is ga ik snel in de wasbox, en dan nat spuiten, wielkasten uit spuiten, velgen in de velgen reiniger spuiten + het front van de auto, want dat maakt alle vliegen mooi los. Dan met zeep wassen rondom. Dan afspuiten. Dan stofzuigen en met de zeem alles droog maken. En 1 x in de maand met Chrome poets de grill en de ster poetsen. Binnenkort word die helemaal gepoetst van de buitenkant, aan de binnenkort met een tornado er door heen en alle roest wegwerken. En dan ga ik het wekelijks wassen.
Mijn 930 krijgt alleen de zonnige dagen te zien. De 911 GTS wordt bij voorkeur 2 x per maand gewassen, nooit in de wasstraat. Het familiehok (Espace) mag in de wasstraat.
De firmawagen ongeveer eens in de 3 weken. (1400 km per week).
De prive auto ongeveer eens in de 5 weken. (250 km per week.)

Vroeger als jochie stond ik de auto elke week met de hand te wassen. Maar, tegenwoordig gewoon echt geen tijd. Daarom gewoon lekker door de wasstraat er mee. Wel eentje waar permanent personeel aanwezig is. (washin7 in Eindhoven is een aanrader)
Ik was mijn auto zeker 1x per week grondig… heb zelfs net mijn leen auto gewassen die ik maar 20 minuten zal gebruiken morgen.. maar hij zag eruit !
Elke week op vrijdagavond na in totaal 960km autobahn.
Wassen met de hand en Goldclass shampoo in de wasbox. Daarna de binnenkant afstoffen,
stofzuigen en dan nog met een natte doek er doorheen.
Zo gaat dit elke week.
Binnenkort een winterkuurtje in de lokale beautysalon voor een goede bescherming tegen de zout.
@anilv26: Goed bezig!
@bobroog77 dik! Jouw foto
2 keer per week standaard met de hand?
De vrachtwagen meestal 2X in de week. Trailer moet elke dag (bulk levensmiddelen grondstoffenvervoer ) Binnenkant van de vrachtwagen ook 2X in de week.

Mijn beide auto’s ook elke week met 3 emmers. (spoel/was/velgen) Binnenkant ook. RS2 rijdt in de winter niet, de 330Ci alleen voor de boodschappen of een keertje weg. Dus heel erg smerig worden ze niet. Kleien + waxen 2 a 3 keer per jaar met Dodo Juice producten. De vrachtwagen staat in een Nanolex lakcoating.
Regelmatig. Maar schiet me wel een anekdote te binnen. Mijn zoon is 2,5. Kent van bijna al zijn speelgoedauto’s het merk al en maakt verschillende geluiden als hij met andere auto’s speelt. Mijn dagelijkse auto is wit, dus met dit weer helemaal snel vies. Dan is het best wel grappig om je zoontje die net begint te praten en zinnetjes begint te zeggen te horen zeggen: “Papa auto vies. Papa auto wassen.” Dus dat doen we dan uiteraard ;)
Laat ik het er op houden dat ik blij ben dat mijn auto grijs is. Dan valt het niet zo op zeg maar… de lakkwaliteit van mijn auto is daarbij dusdanig bedroevend dat het niet eens leuk is dd auto te wassen. Mooi van ver, verre van mooi (en dichtbij) zeg maar.
Ik mag al blij zijn als onze auto 1 keerin het jaar van binnen helemaal opgeruimd wordt. Mijn vader maakt het echt helemaal niks uit. Ondertussen heeft mijn zusje een compleet jaargang donald ducks bij haar voeteneinde liggen en ligt de achterbank onder het zand van onze hond. Verder liggen er nog allemaal ditjes en datjes op en om de achterbank waardoor ik de auto eerst moet ontmesten voordat ik instap.
@realracing3: we kunnen je wel adopteren.
@stephane8200: hoeft niet hoor ;-) ik ben meer bij mijn moeder dan bij mijn vader.
Heb t geluk dat ik elke zaterdag bij een dealer werk, dus elke zaterdag in de wasstraat.
@robbode: Die krasstraat noem ik pech ;)
@bofkont: Met nieuwe borstels die goed onderhouden worden is het vrij oké
Een keer per week met de hand. Hij is na 27 jaar nog heel netjes en dat wil ik graag zo houden! Lijkt nog altijd als nieuw na een wasbeurt.
Elke 10 duizend kilometer. Altijd het goedkoopste programma in de wasstraat. Nooit wax want die zut wil ik niet op mijn ruiten. Die ruiten zijn een ander verhaal, die was ik vaak wel 2x per week. Goed zicht is me belangrijk, een schone auto niet.
@mashell: Ach Je hebt autoliefhebbers en liefhebbers van vieze auto’s ;)
Verder ook niet erg.
Ik snap niet waar alle reaguurders “elke week” hier de tijd vinden om dat te doen. Ik heb dan zelfs nog geen kinders rondlopen, maar ik vind nu al amper de tijd om dat te doen in het weekend. Proper huis is veel belangrijker imo, en dan nog langs de winkel, wedstrijdje ijshockey, en ga zo maar door. En de rest? Die gebruik ik om te fucking ontspannen na de werkweek. Anyway, de weekendauto staat meestal onder zeil en binnenkort in een dichte garage, en die was ik enkel als ik naar een staande meet ga of zo. Ik was hem vaker in de zomer (in de winter rijd ik er amper mee) als het insectenkerkhof wat te gortig wordt. De daily was ik een keer om de twee maand of zo, en in de winter zelfs nog minder, want dat heeft gewoon geen zin. Ik snap het allemaal wel hoor, het proper houden, of zelfs detailen van auto’s, maar ik kan er gewoon mijn tijd niet aan verdoen. Rijden moet dat ding.
@vinox: ik vind op zondagmorgen de auto wassen juist ontspanning. Ben ik zo een uur mee bezig. Heerlijk ;-)
@vinox: Tja dat moet een ieder zelf weten, voor mij is het pure ontspanning juist, en een wagen die goed in de wax staat wast veel makkelijker schoon. Mijn hobby auto was ik na elke rit, staat nu in de winterslaap droog/binnen.
In de zomer regelmatig in een wasbox. In de winter was ik hem bijna niet. Er is me eens verteld dat een laagje vuil de auto beschermd tegen pekel.
@ekidey: Zit op zich wel wat in, nooit je auto wassen is in dat opzicht ook een manier, de vuillaag beschermt dan de wagen, ooit een wagen gedaan van 10 jaar oud die nog nooit was gewassen, goed foamen/wassen/kleien, dus kwam als nieuw tevoorschijn geen enkel krasje.
In de winter 1 keer in de maand, in de zomer in principe elke week. Altijd met de hand! En 1 keer in het jaar poets ik hem van top tot teen, soms zelfs een beetje polijsten, interieur helemaal op en top, ramen van binnen en van buiten, bandjes mooi zwart en een Waxoyl bescherm laag.
Elke week 1x. Hogedrukreiniger erbij om de wielkasten en onderkant af te spuiten en om hem helemaal in te schuimen. Zeker nu er weer zout op de weg ligt. Maar ook in de zomer nuttig; ik woon aan het strand en zand moet er toch wel afgespoeld zijn voordat ik verder ga. Daarna met de washandschoen en 2 emmers. Iedere 2 maanden in de was van Mother’s zetten en hij blijft netjes zo.

Binnenkant iedere 6 maanden met leather conditioner van hetzelfde merk. Eigenlijk het enige spul dat dun genoeg is om te gebruiken op geperforeerd leer met stoelventilatie…
M’n Fiësta en m’n Evo 7 zijn van binnen altijd schoon, alleen de matten zijn wat vies van zand ed. De buitenkant van de Fiësta was ik alleen als het nodig is en een echte rijdersauto als een Evo hoort van buiten gewoon vies te zijn…
@evo4g63t: Nee hoor is onzin, die moet schoon zijn ;)
Is gewoon een excuus om je er makkelijk van af te maken.
Sommige wagens kunnen het trouwens wel hebben om vies en vuil door het verkeer te gaan. Denk aan de Range- en Land Rovers, maar een vieze M3 of M4 heeft ook wel iets stoers vind ik.
Beide auto’s elke week in de wasbox. Ongeveer im de 4 weken met de hand, in de zomer meer dan in de winter. Dat met nog geen 20k km samen per jaar.
Lekker ff relaxen tijdens wassen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).