Hoera! Chevrolet’s ultieme avonturiersauto is hier

Auteur: , 12 Reacties

Hij is niet voor Nederland, maar dat mag in dit geval niet deren.

Het is lastig te geloven, maar het is ondertussen alweer vijf maanden geleden dat we jullie vertelden over de verschrikkelijk brute Chevrolet Colorado ZR2 Bison. Aanvankelijk wist een Amerikaanse dealer te vertellen dat de auto op een zeker moment in productie moest gaan. Op de officiële aankondiging hebben we uiteindelijk niet lang hoeven wachten, want vandaag hebben Chevrolet en American Expedition Vehicles (AEV) de doeken van de auto getrokken.

Het moge duidelijk zijn dat pick-up specialist AEV de midsize truck van Chevrolet bij de lurven heeft gepakt. De auto is geprepareerd voor het meest wrede off-road werk dat je je kunt voorstellen. Voor de onderkant van de pick-up heeft AEV vijf verschillende beschermingsplaten gemaakt die stuk voor stuk essentiële onderdelen van de wagen bewaken. Naast de onderkant van het motorblok worden o.a. de brandstoftank en het voorste en achterste sperdifferentieel beschermd door een flinke laag ‘Boronstaal’. Uiteraard kunnen ook de voor- en achterbumper rekenen op het nodige aangepaste plaatwerk. Speciale Multimatic DSSVTM-dempers en 31″ banden van Goodyear moeten de auto gemakkelijk over en door allerlei terreinen manoeuvreren.

De Colorado kan in ZR2 Bison-trim uitgerust worden met een tweetal motoren. Standaard vinden we in de auto een 3,6-liter V6 op benzine. Deze is dan gekoppeld aan een achttraps automaat. Optioneel stelt Chevrolet nog een 2,8-liter turbodiesel beschikbaar, die op zijn beurt weer verbonden is aan een zestraps automaat. De auto is aan het begin van 2019 te bestellen in de Verenigde Staten en valt in zijn volledigheid onder de garantie. Wel zo fijn voor een off-roader van dit kaliber.12 reacties

Kijk, da’s tenminste een echte auto. Alhoewel het niets voor mij is kan ik dit wel waarderen.
Je moet wel aardig van de kaart zijn om een bizon te herkennen in het logo rechts achter op de klep.
@dirkv: Datvis het logo van American Expedition Vehicles.
@potver7:
Daarom wist ik ook dat het logo een bizon moet voorstellen;)
@dirkv: nou, dat lijkt me wel duidelijk hoor. En ik ben niet van de kaart. Let wel op dat je de bizon van voren ziet. Hij oogt best wel dreigend. Ik vind het cool.
Ik mis de V8?
@de63amg: Voor de V8 moet je een Silverado nemen….
Marketing noemen ze dat
@slowland: Dat heeft niks met marketing te maken. Een V8 is voor dit type auto totaal ongeschikt. Te groot, te zwaar, te dorstig en te duur.
1 ding is zeker, als je hier als voetganger of fietser door geraakt wordt ben je zeker dood
@chriscross: ook met 10 km/h?
Beetje inspiratieloos vormgegeven. De voorbumper lijkt ontworpen voor een heel andere auto, sluit totaal niet aan bij de rest van het front.
@potver7: bumper is vastgezet met Bison kit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).