Hongaarse Audi mijlpaal is Viper Green

Auteur: , 22 Reacties

Niet iedere mijlpaal is er een om te vieren, maar deze konden ze met geen mogelijkheid overslaan.

Hongaarse Audi mijlpaal is TTS in Viper Green

Wanneer je een auto aanschaft denk je er waarschijnlijk niet bij na dat het wel eens een heel speciale zou kunnen zijn. In het geval van deze uiterst brute Audi TTS, die vanuit Engeland werd besteld, is het een typisch scenario van goede timing en een boel geluk. Laten we eerlijk zijn, bestaat er een betere manier om te vieren dat je fabriek 500.000 auto’s heeft geproduceerd, dan het moment te bekronen met een Audi TTS gelakt in een exclusief kleurtje?

De fabriek, gelegen in Győr, Hongarije, werd eind jaren ’90 geïnstalleerd en neemt sindsdien een groot deel van de productie in Hongarije voor haar rekening. Deze in het oog springende TTS mag dan een manifestatie zijn van hun harde werk, heel veel andere afwijkende karakteristieken heeft de wagen niet. Onder de kap vinden we hetzelfde blok als in de S3, die goed is voor liefst 310 pk en 380 Nm koppel, en op de kleur na is alles vrijwel standaard.

Het bericht over deze mijlpaal-markerende TTS is echter een lokmiddel om te lezen over belangrijker nieuws. De fabriek in Győr zal namelijk eveneens de locatie zijn waar in 2018 en 2019 respectievelijk de nieuwe Audi Q3 en Q4 in elkaar gezet zullen worden. Beide wagens zullen zich voegen bij het rijtje auto’s dat er momenteel al wordt geproduceerd, zoals de A3 (Sedan en Cabriolet) en verschillende RS-modellen.22 reacties

Is dat nou een strategische marketing keuze of echt de 500.000e? Ik denk (oprecht) de eerste van de twee! Desalniettemin, een mooie mijlpaal voor Audi!
@4wheels: nee de klant bepaald zelf de kleur.
@4wheels: eigenlijk is het al de 501.258e, maar ja al die tussen 500.000 en deze waren in de bekende asfaltkleuren grijs of zwart.
@4wheels: Het is wel heel toevallig dat precies deze fraaie bak de 500.000ste is, dat ben ik met je eens!
Mooi kleurtje!
Premium duitse meuk, gebouwd in Hongarije, wat een oplichterij.
@johnwaters: Jean, ook hier! Even innemend als altijd zie ik.
Leuke manier om te vieren dat er al 500.000 auto’s in elkaar geschroefd zijn door mensen die werken aan hongerloon, en de auto’s alsnog aan premiumprijs verkocht worden
@breakingpoint: niet alles buiten NL en DLD is pertinent 3e wereld..
Trouwens, hoeveel spul in jouw huis wordt hier gemaakt dan??
@lekkaah: 550euro gemiddeld nettoloon is nket om over naar huis te schrijven. En dat weet ik, er wordt niet veel meer geproduceerd, dat probeer ik net te zeggen. Maar wat meer protectionisme zou geen kwaad kunnen. Anders kunnen we gelijk de broek laten zakken en vooroberbukken voor Oost-Europa
@breakingpoint: protectionisme? Als er iets schadelijk is voor je economie dan is het dat wel. Bijzonder die voor Nederland. Want wat doen wij nou? Wij produceren bijna niks. Wij slepen zaken van de haven in Rotterdam en van Schiphol naar Duitsland en andere zaken weer terug. En we leveren accountants diensten die er voor zorgen dat je maar weinig belasting hoeft te betalen. Nederland is heel, heel, heel erg gebaat bij een vrije markt zonder protectionisme.
@mashell: ik ben Belg dank je. Wij hádden Ford Genk, wij hádden Opel Antwerpen, hádden Renault Vilvoorde, Volkswagen Vorst is veranderd in Audi, maar enkel dankzij een staatsgift van 100miljoen euro kunnen ze mogelijks het elektrisch model tussen Q5 en Q7 nog produceren. Hoelang zal Volvo Gent nog staande blijven in handen van Geely? Akkoord, met protectionisme gingen die bedrijven zich niet in ons kleine landje genesteld hebben, maar waar men vroeger bouwkwaliteit verkoos, gaat men nu op zoek naar winstbejag. Belgische uurloonkost voor een werkgever bedraagt €39.10, in Hongarije, ik verzin het niet, €7.30. Als wij zelf onze markten niet stimuleren en beschermen (zie die 100miljoen die we aan Audi schenken) loopt iedereen weg.
@breakingpoint: misschien had wat protectionisme tegen vakbonden beter geholpen in belgie
@breakingpoint:
EMG – Eet Meer Goulash !
Boedapest is één van de mooiste steden van de wereld.
Arme Hongaren
https://www.rd.nl/image/policy:1.486027:1467325544/image/Prestige.Item.1.9617756.jpg?q=0.85&$p$q=b02cb51
@desjonnies: ik heb mooiere steden gezien!
@rufctr01:
Mokum?
Parijs?
Stoke on Trent?
Birmingham
Rotterdam?
@desjonnies: Ben er vorig jaar zomer toevallig geweest. Fantastische stad!
@desjonnies: Niet bepaald het mooiste uitzicht wat de stad te bieden heeft, maar ik sluit me volledig aan bij je mening! Altijd een genot om er weer een weekend door te mogen brengen.
“Wanneer je een auto aanschaft denk je er waarschijnlijk niet bij na dat het wel eens een heel speciale zou kunnen zijn. In het geval van deze uiterst brute Audi TTS, die vanuit Engeland werd besteld, is het een typisch scenario van goede timing en een boel geluk. Laten we eerlijk zijn, bestaat er een betere manier om te vieren dat je fabriek 500.000 auto’s heeft geproduceerd, dan het moment te bekronen met een Audi TTS gelakt in een exclusief kleurtje?”

Toen de DAF destijds een mijlpaal sloeg (weet het aantal niet meer) zou deze eigenlijk bestemd zijn voor Rendac in Son. Dat is een bedrijf die kadavers ophaalt bij de boeren en aangezien dit niet echt een prachtwagen was werd de mijlpaalwagen geleverd aan De Rooy Transport. Dus dat dit nu een TTS is lijkt mij niet bepaald toevallig.
@ikschrijfookoverautos: Heyyyy, een nieuwe! Stellen we ons niet meer netjes voor tegenwoordig? ;)
@svenska_aeroplan_ab: Nope, meteen aan de bak en knallen! :)
Een groene TT, wereld nieuws!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).