Laatste G650 Landaulet ontzettend prijzig na biedoorlog

Auteur: , 24 Reacties

De über-SUV van Mercedes-Maybach levert flink wat knaken op.

Laatste G650 Landaulet afgehamerd op €1,2 miljoen

Als we iets weten over autoveilingen is het dat zowel exclusieve sportwagens als zeldzame klassiekers aardig in de smaak vallen. Normaal gesproken dan, want afgelopen weekend is er bij de Zoute Grand Prix in Knokke iets opvallends gebeurd. Gedurende het evenement werden er een aantal behoorlijk knappe wagens geveild, die gezamenlijk €5,514,777 opleverden; een nieuw record! De Grand Prix mag de Maybach monstertruck echter een bedankje doen, want met een opbrengst van €1,2 miljoen is ‘ie goed voor meer dan een vijfde van het totaalbedrag. Oh, en de Landaulet zelf is hiermee ongeveer 2,5 keer duurder dan zijn aanschafprijs.

Ergens hadden we het al aan zien komen, en niet in het minst omdat er slechts 99 exemplaren van zijn gemaakt. Nadat de eerste 98 wereldwijd hun eigenaar mochten opzoeken, bleef #99 nog even plakken bij de fabriek. Denk nu niet dat dit een stiekeme tactiek was om extra geld te vangen door in te spelen op de grote vraag, want alle opbrengst ging naar het goede doel Laureus Sport for Good. Zo kan de gelukkige koper de inzittenden uitgebreid vertellen over zijn filantropische acties, terwijl de Biturbo V12 de ganse buurt bij elkaar brult.

Of je het bedrag kunt rechtvaardigen, ondanks dat de opbrengst naar het goede doel vertrekt, is daarom een heel ander verhaal. Maar dat maakt niet uit, want net als de auto zelf is het bedrag ronduit belachelijk. Aan de andere kant, mensen hebben nog wel gekkere bedragen uitgeven voor “de laatste”.24 reacties

Zo zie je maar, geld koopt geen smaak. Is net een Suzuki jimny cabrio. Leg dat maar eens uit op de golfclub.
@jerudo: het verschil is dat in de G650 Landaulet heel je harem bestaande uit 7 vrouwen mee kan. In een Jimny cabrio kan ook heel je harem mee maar dat bestaat dan wel uit 0 vrouwen.
@mashell:
Lekker rustig dus. In zo’n Jimmy.
10 keer beter dan 7 wijven die constant zitten te telefoneren …………….over niets !
@mashell: de G650 is slechts een 4-zitter dus meer kans dat er meer in een jimny passen!
@mashell: een harem van 7 dames is geen probleem harem, dat is een avondje stappen
@mashell: heerlijke reactie :’)
@jerudo: ik ben helaas te lang voor een Jimny..
@jerudo: de eigenaar is een Porsche traktor verzamelaar met daarnaast een verzameling Maybach, he doesn’t care.
@oranje123456789: Dat is veel te kort door de bocht hoor.
Ik ken persoonlijk niemand die zo een ENORME verzameling heeft dan deze man.
Zelf niet via youtube ed.
@viertakt: ik wel, belgie barst er van, 100 wagens zijn geen uitzondering hier in Vlaanderen.
@viertakt: alsook de omvang, doet er niet toe, wat men heeft doet er toe, aantallen of niet. Maar idd groot blijft idd groot en een dure of goedkope oldtimer hebben idd, soms bizar, soms niet, dezelfde running costs enfin, we kunnen hierover verder gaan maar dit is niet de topic hiervoor. Noch de tijd, plaats.
Stiekem vind ik dit echt een geweldige auto. Heb hem gisteren gezien in Knokke, en is echt een geweldige bruut. Credits voor Mercedes om zo’n totaal overbodige, nutteloze, groteske, protserige (voeg zelf nog adjectieven toe) wagen te bouwen, toont echt dat Mercedes nog heel gek kan doen als ze willen!
Zou je in België donaties aan goede doelen ook kunnen aftrekken van de belasting? Dan snap ik die dikke meerprijs wel.
@Gulli: Jep!
@Gulli: Maar die grap zal alleen werken als het bedrag direct aan het goede doel overgemaakt wordt. Als het via Mercedes of het veilinghuis gaat zal het al een stuk lastiger worden om dat bij de belastingdienst uit te leggen vermoed ik.
Dit is mijn onderbuikgevoel als jurist zijnde, als het niet zo is word ik graag verbeterd door één of andere wijsneus.
@wijsneus: ik heb werkelijk geen idee hoe dat werkt maar, zou je daar de officiële vanaf prijs niet van af moeten trekken? Anders zou je de auto van de belastingdienst krijgen toch?
@gulli: Dat zou wel het een en ander verklaren.. goede opmerking!
Doe mij maar een g63 6×6.
Blijkbaar verveelde iemand zich op de R&D afdeling. Hierna volgt de Mercedes-Brabus G65 AMG Maybach Landaulet Pullman Edition 900 Rocket, met opblaaschauffeur, een persoonlijk filharmonisch orkest en een open haard die alleen gestookt kan worden op originele Rembrandts.
Das beste oder nichts (?).
Vreselijk hok bestemd voor slechte rappers en sjeikzoons.
Ik vind dit echt een lelijk hok. Mensen die achter een bal aan rennen of snel lullen op een beat vinden dit waarschijnlijk helemaal geweldig.
grappig dat @mbspoting precies deze auto spotte van de headerfoto

Voor de rest is het een leuke bak met ” I DONT GIVE A F**K” mentaliteit
@kimhung: @mbspotting met dubbel T in plaats van enkel
Volkomen belachelijk auto. Heerlijk dat ze dat bij Mercedes gewoon bouwen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).