Hoofddesigner FCA geroemd om heldhaftige daad

Auteur: , 12 Reacties

Schouderklopjes voor Ralph Gilles.

Hoofddesigner FCA geroemd om heldhaftige daad

De hoofddesigner van FCA (voormalig Dodge) was recent betrokken bij een heftig ongeluk. Gilles was in zijn Jeep onderweg toen hij stuitte op een verkeersincident. Een zwaarbeschadigde Ford Edge stond in brand en twee andere betrokken auto’s, een Ford Fiesta en een Buick LeSabre, stonden pal naast de brandende Edge. De Edge was op de Fiesta geklapt en de LeSabre was op een later moment tegen de Fiesta gereden. Het was donker en de bestuurder van de LeSabre zag de twee auto’s op de weg over het hoofd.

Gilles was de eerste buitenstaande die ter plekke was. De Ege en LeSabre-bestuurders konden op eigen kracht uit de auto’s komen, maar twee inzittenden van de Fiesta zaten vast. Door de aanrijding konden de deuren niet meer open. Naast de Fiesta stond nog altijd de fikkende Edge. Gilles besloot in zijn Jeep te stappen en duwde zo de brandende Edge van de Fiesta en de LeSabre vandaan.

De brandweer arriveerde en wist de twee inzittenden uit de Fiesta te halen. Eén van de twee, een 57-jarige vrouw, overleed later die dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Er bleek alcohol in het spel te zijn. De Edge-bestuurder was dronken en kan de nodige aanklachten tegemoet zien. Gilles wordt gezien als held in dit verhaal, omdat hij op dat moment twee levens wist te redden van een vuurhaard. Helaas is dit dus later uitgelopen op één leven. Zelf is de hoofddesigner van FCA er nuchter over. “I am NOT a hero, I think most people would have tried to help somehow. “, aldus Gilles op zijn Instagram. (via Oxfordleader)12 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ontkennen. Dat kenmerkt de échte held.
@porker: gewoon doen, dat kenmerkt de echte realist. Heeft niets met held zijn te maken.
@porker:
Een held is niet iemand die geen angst kent. Een held is iemand die zelf ook (doods)bang is maar toch probeert te volbrengen wat er nodig is.

Ik heb zelf eens zoiets (moeten) doen (schip zonk bijna) en heb het weten te redden. De schouderklopjes en andere eer ervoer ik als beledigend.
@Original_Arnoud: je krijgt van mij geen plusje…wil je namelijk niet beledigen. 😁
@rhellema: sorry van mij ook nie…..
@original_arnoud: Een beetje onzin wat je hier stelt. Onderbouw het eens? Waarom is iemand die niet bang is geen held en iemand die hetzelfde doet, maar wel angst voelt, wèl? Iemand kan zonder angst zich nog steeds zich bewust zijn van het gevaar en hetzelfde altruïstische motief hebben immers? Ik heb vooral het gevoel dat je deze quote van Cus D’Amato verkeerd gebruikt: “There is no difference between a hero and a coward in what they feel. It’s what they do that makes them different. The hero and the coward feel exactly the same, but you have to have the discipline to do what a hero does and to keep yourself from doing what the coward does.”

Jij gebruikt een variant die ik ooit toegeschreven heb zien worden aan Don King. Een typische verhaspeling, omdat het prima gebruikt kan worden om iemand iets te laten doen wat jij wel wil, en de ander niet. Zoals een gevecht aangaan waar veel geld aan verdiend kan worden door de promotors.
@kenju:
Ik bedoelde dat helden in films altijd als zeer heldhaftig, koel en dapper worden afgeschilderd. Maar in werkelijkheid schijten ze vaak net zo goed in hun broek als ‘gewone’ burgers.
@original_arnoud: militaire testpiloten zijn de uitzondering ;-)
Hij was een held en hij had veel geld, en een redder was hij ook in hart en ziel…
via Android app
@cossiekiller: haha mooi gevonden! Plusje voor deze muzikale verwijzing.
Ik denk niet dat veel mensen dat doen. Voordat je het weet heb je zelf een rechtzaak aan je broek in Amerika.
@gregorius: Redelijkheid en billijkheid wordt ook in Amerika een steeds belangrijker goed binnen de rechtspraak. En terecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).