“Hoog tijd dat Hulkenbergs F1-carrière eindigt”

Auteur: , 16 Reacties

Wie oh wie zou toch getekend hebben voor deze uitspraak?

Brazil

Nee, het is niet staatssecretaris Menno Snel, maar een andere raaskaller eerste klas. Jazeker, Jacques Villeneuve heeft weer toegeslagen! De Canadees staat erom bekend dat hij met boude uitspraken af en toe wat publiciteit zoekt en dit keer doet hij dat over de rug van Nico Hulkenberg. De sympathieke Duitser zit voor volgend jaar zonder F1 stoeltje en velen onder ons vinden dat best jammer. Niet alleen omdat Nico vrij goed Nederlands spreekt, maar ook omdat er zeker mindere coureurs op de grid te vinden zijn. De wereldkampioen van 1997 vindt het echter wel oké dat de Hulk uit de F1 verdwijnt, zo laat hij weten aan Canal+:

Nico zit al een hele poos in de F1. Hij heeft het record voor de meeste GP-deelnames zonder podium. Dus het moet hem ook wel duidelijk zijn dat zijn carrière wat langer duurt dan had gemoeten. In principe kan hij zichzelf gelukkig prijzen, want hij is altijd betaald om te rijden. Maar hij weet nu ook wel dat zijn carrière voorbij is.

De zoon van Gilles denkt dan ook niet dat Hulkenberg na een jaar uit de sport eventueel nog terug kan keren, zoals Ocon volgend jaar zal doen:

De situatie met Ocon is heel anders. Die is nog jong. Nico heeft alle tijd van de wereld gehad om te laten zien wat hij kan. Ik kan me maar één situatie voorstellen waarin hij nog een kans heeft, namelijk als er volgend jaar een coureur uitvalt en een team een ervaren coureur nodig heeft als vervanger.

De harde woorden van Jacques vallen in eerste instantie wellicht in het verkeerde keelgat. Zeker ook omdat de Canadees na zijn titel met de dominante Williams van 1997 zelf niet per se geweldige resultaten meer behaalde (twee keer derde in 1998 en 2001), maar desalniettemin tot 2006 in de sport bleef hangen. In dat seizoen werd hij tot zijn eigen ongenoegen halverwege het seizoen aan de kant geschoven door BMW Sauber. Aan de andere kant zou je kunnen zeggend dat Villeneuve daarom ook weet dat het op een gegeven moment wel ‘voorbij is’. Wat vind jij, heeft Jacques gelijk of is het maar een rare koekwous?16 reacties

Sjaak zoekt aandacht, Autoblog geeft hem aandacht.
@harrie: is ook echt waar Vil op wacht…… aandacht op een NL blogje 😅
@spideriv: je onder schat Autoblog. Ik heb gehoord dat AB nu zelfs tot in Amerika bereikbaar is! 👍🏻
Ben het eens met Jaak. Kijk, ik vind Hulk een sympathieke gozer en hij kan zeker een potje sturen, maar hij heeft tijd genoeg gehad. 3 seizoenen langs Perez gezeten bij Force India, die in die tijd 4 podiums heeft behaalt. Natuurlijk heeft Hulk ook veel pech gehad, maar op de momenten dat het team hem nodig had en hij zich kon laten gelden was hij er niet (Hockenheim 2019 bv).

Vind het echt kut hoe Renault hem vervangt, maarja hoeveel tijd moeten we een rijder geven? Dit is F1, tijd is een schaarste.
Villeneuve… Het is een rare koekwaus.

Hulkenberg heeft in elke klasse waarin hij tot nu toe gereden heeft, podiums gepakt, races gewonnen en kampioenschappen gepakt. Alleen in de Formule 1 is hem dat niet gelukt. Waarom? Simpele verklaring: hij heeft nooit in de beste auto van het veld gereden. Daarom.
@rrrobert: Perez heeft nochtans 4 podiums met dezelfde wagen waar Hulk inzat…
@FB_100001036415374: Perez is de meest onderschatte coureur op de grid momenteel. Als ferrari slim is zetten ze hem op de stoel van Vettel als de tijd rijp is.
@fmgarcia: mwah, bij McLaren zakte hij door het ijs. Dus de kwalificatie “meest onderschatte coureur” zou ik hem niet toedichten.
@RRRobert: zelfs Pastor Maldonado heeft een overwinning achter zijn naam… ik vindt Hulkenberg een sympathieke gast. Hij heeft ook zeker de snelheid om in de F1 te rijden. Soms heeft hij kansen niet gekregen. Maar soms heeft hij ze zelf ook laten liggen. Op een gegeven moment houdt het gewoon op. Hulken berg is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn.
Wrong place wrong time. Of gewoon toch wrong driver
Ben het lang niet altijd met de beste man eens maar moet hem hier toch gelijk geven. Sympathieke gast, goede coureur, maar niet iemand die een team daadwerkelijk beter maakt. Is in de meeste seizoenen de mindere geweest ten opzichte van zijn teammaat. Is inmiddels ook wat ouder en gaat niet meer beter worden.
Het is mooi geweest inderdaad…
Je kunt als coureur er altijd zo’n beetje bij of tussen hangen. Wel goed, maar geen competitive auto, waardoor het op den duur een self-fulfilling prophecy wordt dat het wel niks zal zijn. Andersom geldt ook: geen top coureur maar wel een erg competitieve auto. Rosberg zal daar denk ik onder vallen. Momenteel is ONinteressant dat er zo’n groot verschil is tussen de Top 3 teams en de rest.
Hulk is een goeie gozer en een vaardige coureur. Maar hij mist “killerinstinct” waar je net dat ultieme resultaat ermee uit weet te slepen en wat je nodig hebt om de onbetwiste eerste rijder van een team te zijn.
Aan de andere kant, een Bottas heeft dat ook niet, maar is daarom gekozen als perfecte tweede rijder bij Merc.
Hulk heeft de pech dat Red Bull alleen de eigen talenten naast VER wil zetten. Eigenlijk zou hij perfect zijn in die rol.
Er is zeker een plaats voor Hulk in de F1: Naast Hamilton (Duitser in de Merc nu Vettel op zn retour is).
Of in een Haas; die kunnen wel een snelle ervaren coureur gebruiken die die auto beter kan maken.
Maar goed, Bottas mag blijven, want die gaan Hamilton echt niet verslaan en pakt wel de punten.
En waarom Grosjean en Magnussen mogen blijven zitten, is ook een raadsel.
Tja, hij is beter dan beide coureurs van Haas en Stroll.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).