Huracán Performante Ringtaxi is een über-Lambo

Auteur: , 24 Reacties

Slechte grap is slecht.

Lambo Perfo Ringtaxi

Nee, de Ringtaxi zelf is geen grap. Je kunt vanaf nu daadwerkelijk op de Nürburgring gechauffeurd worden door een Lamborghini Huracán Performante. De rode Italiaan is deel van het uitgebreide gamma in Ringtaxi’s. Dit betekent dat je mag instappen bij een pro om de ‘Ring te rijden zonder dat je zelf wil sturen. Je zou verwachten dat een Mercedes-AMG E 63 daar perfect voor is, maar er werd in de laatste jaren voor diens aartsrivaal BMW M5 gekozen. De F10-generatie volgde een M3 E90 op, die op zijn beurt de heerlijke V10-powered M5 E60 opvolgde. Perfecte auto’s die snelheid én plaats voor vier bieden. De F10 wordt helaas ook uit het aanbod gehaald.

Het nieuwe assortiment is echter niet mis. Als je een rondje met de Ringtaxi wilt heb je nu de keuze uit negen auto’s. De enige auto die ook echt als taxi, tevens een opvolger van de M5 F10, beschouwd kan worden is de vierdeurs BMW M3 Competition: de rest bestaat uit auto’s als de McLaren 540C, Porsche 911 GT3 en RS, Audi R8 V10 Plus, Ferrari 488 GTB en nu dus als crème-de-la-crème een 640 pk sterke Performante (rijtest). Ze kosten allemaal € 299 per rondje, behalve de Bimmer, die kost ‘slechts’ € 269.

Misschien is een Huracán niet je ding, maar er is een reden om voor de Lambo te kiezen: het is één van de drie keuzes die naast de Nürburgring track-days ook tijdens de Touristenfahrten gebruikt wordt. De Porsche Turbo RS (ze zullen de Turbo S bedoelen?) en de BMW M3 zijn de alternatieven voor tijdens de vrije sessie.

Imagecredit: Ringmoments op Facebook.24 reacties

Heel cool!
Dat kenteken… wie dat verzonnen heeft verdiend 100 stokslagen!
@dutchdriftking: Waarom dan? AW staat voor Kreis Ahrweiler, waar Nürburg ook toe behoort. Ringtaxi is tegenwoordig van Rent Racecar en alle huurauto’s daar hebben RR op het kenteken. Het getal 640 zal op het aantal pk slaan. Nogal logisch kenteken dus.
@stradale888: hij zal vast bedoelen de plek waar het gemonteerd is.
Van ringtaxi zelf zijn dit de opties idd.. maar dale lomas van feestboek BTG rijd je voort in een jaguar en Misha ( hier actief ) en vriendenbups rijd je rond in een BMW schirmer M3 of McLaren 720S indien gewenst. Met hen nog vele
Ben wel benieuwd naar de onderhoudsboekjes van de afgeschreven ringtaxi’s. Zij moeten toch de perfecte referentie zijn om zwakke en sterke punten van zo’n auto aan het licht te brengen
@jorden: dat is precies de reden dat BMW er destijds met de E28 M5 mee is begonnen.
Ik ben klant van de ringtaxi, en ringtaxi verzorgd hun auto’s goed. Voordat je instapt checked ringtaxi eerst het oliepijl.
De prijs per ronde is niets voor niets 3 ruggen, want de auto’s worden gebruikt waarvoor ze bestemd zijn. Daarom zou ik nooit een Porsche 911 GT3 RS willen hebben om ermee 120 km/h over Nederlandse snelwegen te rijden. Dat is martelen. Dat kan je zo’n beauty niet aan doen, dus als ik mijn eerste 911 ophaal bij de verkoper dan is dat een Carrera.

Zelf ga ik dit jaar mee met de Ferrari 488 gtb. Eigenlijk wilde ik eerst gaan voor een Audi R8, maar ik heb nog nooit in een Ferrari gezeten. De Lambo, zal eens een keer zijn, maar dan wil ik er €230 per ronde voor betalen.
@tarquesh: een rug is 1000, een meier 100 😏
@tarquesh: voor 230 mag je een kilometer eerder uitstappen
@tarquesh: poeh.. Drie ruggen.. Dan zal het voor jou, als vaste ringtaxi klant, nog wel even duren voor je die Carrera ophaalt.
@rikus: kun je in zijn portemonnee kijken?
@bmwfreak038: je snapt eigenlijk niet wat ik bedoel hé?
@rikus: nee niet echt
Je zou van de auteur verwachten dat hij de 720s Taxi van Apex ook even zou noemen ;)
@dwersbongel: *heavy breathing* tsja, dat zijn derden die een soortgelijke service aanbieden, niet de OG ‘Ringtaxi’ service. Doet niks af aan de mogelijkheden verder.
De €269 voor de M3 kan je wel verdelen onder 3 passagiers als je vrienden meeneemt.
De “turbo rs” is een turbo s met de rs spoiler.
Jullie vergeten de Mercedes AMG GTR die ook rondjes doet als Taxi.
@deora: en RSR Nurburg met Godzilla. Ze hebben allemaal een taxi voor de deur staan tegenwoordig daar in Nurburg.
Wat is die Huracán toch mooi in rood.
Apex nurburg hebben een 720s en een bmw f80 m3
Er rijdt toch ook nog een f type svr rond als ringtaxi?
Ben nu nog op de terugweg van aldaar. Het was een genot voor het gehoor het gebulder van verschillende R8en en de vele taxi’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).