Huracán Performante verwoest door lullige fout

Auteur: , 34 Reacties

Geen klassiek supercar-on-fire verhaal deze keer.

Dit weekend heeft er een naar ongeluk plaatsgevonden waarbij twee supercars betrokken waren. Het ging hier om twee deelnemers van de goldRush Rally. De autorally, die van Boston naar Las Vegas trekt, zat er inmiddels op. De eigenaar van een Lamborghini Huracán Performante en de eigenaar van een Lamborghini Gallardo Spyder Performante gingen samen tanken bij een tankstation in St. Louis voor de lange terugreis.

Na de tankbeurt gingen ze in het winkeltje afrekenen en nog wat flesjes water kopen voor onderweg. Op het moment dat beide personen zich in de winkel begeven, rijdt er een MPV weg na een tankbeurt. De bestuurder (m/v) van het busje was vergeten de slang los te koppelen en met het wegrijden schiet de slang van de tankdop los. Als gevolg van de loskoppeling vliegen brandstofdruppels door de lucht en de Huracán vat vlam.

In rap tempo ging de Lamborghini in vlammen op. Het bleek gelukkig beperkt tot deze auto en het vuur sloeg niet om zich heen. De Gallardo Spyder Performante, die voor de Huracán geparkeerd stond, vloog wonder boven wonder niet in de fik. De Lambo was enkel bedekt onder as van de Huracán. Van de Huracán Performante was na bluswerkzaamheden niet veel meer over.

Fotocredit: goldRush Rally op Instagram34 reacties

er zit toch een soort van cutoff op die dingen zodat de pomp stopt met werken zodra dit soort dingen gebeuren?
@gove: denk ook dat dat het geval was maar het is daar momenteel 44 graden. Paar druppels die nog in de slang zaten waren genoeg
@keesieboy2: die rondvliegende benzine druppels ontbranden echt niet spontaan van 44 graden buitentemperatuur, maar wel van een loeiheet motorblok of uitlaat van een sportauto.
@keesieboy2: Ja hoor, jij gelooft zeker ook dat benzinedamp ontbrand van een mobieltje haha. Nee die Amerikaanse pompen zijn niet zo goed beveiligd als hier. Daar kun je ook nog het vulpistool locken tijdens het vullen.
@venividivici: zouden ze hier ook moeten hebben onhandige dingen…
@henkhupelschoten: Ik snap het ook niet waarom ze het hebben verwijderd, in praktisch elk ander europees land kan je lekker rustig je raamschoonmaken terwijl je pomp rustig je wagen vult
@henkhupelschoten:

Tankdop onder de hendel werkt prima.
@radeox: bij de shell tussen Utrecht en Woerden is een medewerker die dit niet echt op prijs stelt, om het maar voorzichtig te omschrijven 😂
@radeox: inderdaad!
@gove: Er zal altijd nog wat in de slang zitten wat rondspettert zodra die met geweld losgerukt wordt.
@gove: Dat zou je verwachten maar dat is dus niet bij elke tankstation het geval. Volgens mij is het in de EU verplicht maar in sommige landen dus niet. Laatst op een russisch dashcam filmpje dus gezien dat gewoon het halve tankstation mee wordt gesleurd. Heel bijzonder.
M/V in MPV -> betalen pannekoek!
@harmengerritsen: Denk eerder de verzekeraar. Ik weet echter niet of die verplicht zijn om af te sluiten zoals hier. Blijft immers een land die niemand iets wil dwingen
@rammillius: Een autoverzekering is in vrijwel elke staat wel verplicht maar de gedekte (minimum)bedragen zijn echt lachwekkend. Als voorbeeld Missouri (waar dit plaatsvond):

All Missouri drivers are required to purchase and maintain the following minimum amounts of liability coverage:
$25,000 for bodily injury, per person.
$50,000 for total bodily injury (when multiple people are injured).
$10,000 for total property damage.

Dus als ze daadwerkelijk het minimum hebben gedekt dan staan ze alsnog voor $400k in het krijt ofzo.
Gelukkig hadden ze water :P
Daarom moet je nou gewoon elektrisch rijden, loop je minder risico. Overigens, snap niet dat auto’s hier geen beveiliging op hebben. Tankklepje open, niet weg kunnen rijden, of pas na het bevestigen van een melding.
@barchettadriver: Dit soort dingen zijn de reden dat wij in Nederland het vulpistool moeten vasthouden.
@robert110: helaas ja, zo heerlijk int buitenland dat je ze vast kan zetten, ik zet altijd de tankdop tussen het handvat, tankt ie door en kan ik het handvat lekker los laten
@spykerboy:
Ik heb er een special huubje voor gedraaid uut alumilerium op de draaibank wat aan mijn sleutelhanger zit.
@spykerboy: Kan de greep dan toch nog afslaan als de tank vol is?
@venividivici:
uiteraard.
@venividivici: tuurlijk
@robert110: Daar kun je vulpistool vastzetten omdat de meeste Amerikaanse auto’s een veel grotere brandstoftank hebben dan hier. 100 tot 120 liter ongeveer i.v.m. de grotere afstanden.
@venividivici:
En het enorme brandstofverbruik.
@sabrerator: Ook dat nog inderdaad haha
@barchettadriver: Niet eens zo’n slecht idee van dat antiwegrijklepje
@venividivici:
Omdat zelf nadenken wel, heel, heel moeilijk is, niet?
@desjonnies: Tja, je wil niet weten hoeveel figuren rondlopen op de wereld die beter doorgeslikt hadden moeten worden.
Nou, ik hoop voor die pannenkoek dat hij/zij goed verzekerd is. Het is in de VS niet gek om maar verzekerd te zijn tot een bepaald bedrag of helemaal niet.
Toch altijd weer die vrouwen in MPV’s….
Tja, als de Lamborghini van mijn maat staat te fokken bij een benzinepomp zou ik geloof ik toch de mijne even een stukkie naar voren rijden. Of zou het ze al te heet onder de voeten zijn geworden?
@dizono: Lijkt me beetje dommig, kans is vrij groot dat er iets boem zegt en je dood bent.
@barchettadriver: Hoe mooi wil je het hebben? Dood in een sportwagen door een explosie. Lijkt wel een scene uit een actiefilm. “He died a hero”
@ardonjr: Die sla ik even over. Ook als mijn barchetta in de fik zou dreigen te vliegen, zou ik er geen enkel risico mee nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).