Hyundai HDC-2 Grandmaster is een beugelbekkie

Auteur: , 18 Reacties

Een interessante designkeuze.

Hyundai

Aan de andere kant van de wereld is momenteel de Busan International Motor Show gaande. Hyundai heeft voor het thuispubliek een nieuw concept voorgesteld. Het betreft een SUV (goh) onder de naam HDC-2 Grandmaster. De auto moet het toekomstige design van Hyundai voorstellen. Kijk er dus maar goed naar, want dit is de Hyundai van straks.

Wat direct opvalt is de spraakmakende grille. Haal de laatste letter weg en je moet opeens denken aan het sierstuk dat mensen in sommige culturen op de tanden plaatsen. En dan de naam Grandmaster. Het verhoogt het geitenwollen sokken imago enorm.

Naast de HDC-2 Grandmaster presenteerde het merk de nieuwe Veloster N voor de Zuid-Koreaanse markt. Hyundai bevestigde nog eens hoe belangrijk het nieuwe performance label is. Naast N-modellen, krijgt het merk een N-lijn (Het M- en AMG-pakketje van Hyundai) en komt er N Option. Her kunnen losse onderdelen voor op de auto besteld worden (Het M Performance-label van Hyundai).18 reacties

leuk ..
een 1957er Buick grilletje ..

doen ze bij MB ook (60 jaar na dato) ..
@lincoln: .. en er lijkt er geen een in de verste verte op, toch jammer van zo’n Amerikaan ‘kenner’ .. :3
@knapzuur:

klopt .. 1958 ..
@lincoln: in 1886 vond Benz een gemotoriseerd voertuigje uit, deden ze bij Buick ook (16 jaar na dato)
@lincoln: wel mooi, zo’n Roadmaster..
Mitsubishi anyone?
@breinstein: ken alleen de Charisma
Ik zit op dit moment in Gangnam, Seoul en vergaap me serieus aan de Luxe Hyundai en Kia merken die hier rond rijden. Die Genesis bakken en Equus bakken zijn echt geweldig om te zien. Ze maken echt mega stappen hier (sowieso een te gekke stad en een waanzinnig land)
@erce: helemaal mee eens, ik heb een tijdje in de buurt van Busan gezeten. En je ziet allerlei modellen die wij eigenlijk nooit te zien krijgen. Zelfs met Rolls-Royce achtige interieuren en dikke V8en.
@vondick: Dat! Ik begrijp ergens niet goed dat we die topmodellen hier niet krijgen, want zeker op dit moment doen ze qua kwaliteit en uiterlijk niet onder voor de Duitse top.
@erce: Lobby van de Europese merken. Ook weinig marktinteresse, want niemand kent ze
@vondick: @erce: Helemaal mee eens! Prachtige wagens daar in Korea. Ik heb in Geoje een paar maanden met een Kia Grand Carnival gereden. Erg groot, reed heerlijk en zag er ook nog stoer uit.
Wel gaaf dat dw koplamp dezelfde vorm heeft, loopt wel mooi over in de grill(e) dan.
Grandmaster Puba
Niet te klein zeg die grille. Ze moeten vast gedacht hebben, baas boven Lexus?
Noemde Bud in Married with Children zich niet Grandmaster B? En als dit zo is, is dit dan de auto ontworpen voor Peggy? Weinig klasse, opvallend front?
via Android app
Stukken mooier dan Audi.
Als je erin geflitst wordt, heb je dan Grandmaster Fl… nee ik maak die zin niet eens af :/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).