Hyundai i20 (2008-2014) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 37 Reacties

In 2014 werd de tweede generatie van de i20 geïntroduceerd, maar hoe doet de vorige het als occasion?

De i20 werd geïntroduceerd om op de Europese markt de competitie aan te gaan met gevestigde B-segment auto’s als de Ford Fiesta, Volkswagen Polo en Opel Corsa. Het was ook de vervanger voor de niet heel populaire Getz. De i20 deed het wat dat betreft een stuk beter. Een drie- en vijfdeurs waren beschikbaar.

In 2012 werd de i20 nog even strakgetrokken voor z’n laatste twee levensjaren, en is inmiddels vervangen door de tweede generatie i20. De facelift is het makkelijkst te herkennen aan z’n veel modernere neus, met smallere koplampen.

De kleine Koreaan was leverbaar met benzinetorretjes van 85 tot 126 pk. Diesels waren te krijgen van 75 tot 115 pk.

Aanbod op Marktplaats
Op Marktplaats.nl staan momenteel 200 i20’s te koop. Slechts één op de twintig auto’s is uitgerust met een dieselmotor en één op de tien auto’s is als driedeurs uitgevoerd. Bovendien zijn er maar twaalf automaten te vinden, allemaal in combinatie met een benzinemotor.

Prijzen beginnen rond de €4500 euro. De duurste i20’s van de vorige generatie op Marktplaats.nl kosten ongeveer €14.000 euro.

Pluspunten

  • 5 jaar garantie was standaard op een nieuwe, dus wellicht is een jong exemplaar daardoor interessanter dan je denkt.
  • Betrouwbaar
  • Relatief ruim ten opzichte van concurrentie.

Aandachtspunten

  • De i20 is best een populaire auto gebleken en daardoor niet per definitie heel goedkoop, dus het kan lonen om ook eens te kijken wat je voor hetzelfde geld bij de concurrentie kan krijgen.
  • Elke 12 maanden of 15.000 kilometer een beurt, dus niet de goedkoopste in het onderhoud.
  • De batterijen van de afstandsbediening gaan sneller leeg dan gemiddeld.
  • De radio verliest soms zonder aanleiding al z’n zenders.
  • De koppeling van de 1.2 gaat niet erg lang mee.
  • Automaten van na de facelift resoneren rond de 3250 toeren. Dit is op te lossen met een demper voor de langste aandrijfas.
  • Het belangrijkste aandachtspunt: de i20 werd net als de i10 geleverd met weinig koelvloeistof aan boord, check dus regelmatig het peil. Hij moet gevuld zijn tot het maximum peil als de motor warm is.

Zoek de i20 of een andere auto op Marktplaats.nl37 reacties

die aandachtspunten zijn twee keer niks in vergelijking met wat we hier soms voorgeschoteld krijgen, knappe prestatie van Hyundai!
@misterdrogba: er zit ook niks op zo’n auto dat stuk kan gaan, lekker makkelijk..
@parker: bullshit, rijk uitgeruste auto’s …
Degelijk autootje, ziet er wel heel gedateerd uit naast zijn opvolger en zijn zusje RIO.
Als de nieuwe i20 te kostbaar zou zijn zou ik de RIO kopen.
Dat is best een knap karretje, mits er een paar leuke wielen onder staan.
De facelift zou best een goede keus zijn, maar de pre-facelift is zo’n ontzettend suffe auto dat ik ‘m niet eens zou overwegen. Een wat minder betrouwbare, maar zo veel mooiere Grande Punto/Punto Evo/Punto zou ik kiezen.
@knipperlichtje: punto evo wat minder betrouwbaar. Klein understatement. 😂
@cadrez: ervaring?
@rossi46audi: Heb een paar mensen in mijn kennissenkring die er wel wat problemen mee gehad hebben ja. Zo is er eentje die na 4 jaar een nieuwe versnellingsbak mocht steken en de rest (andere 2) hadden vooral elektronische storingen.
Maar op vlak van design is dit volgens mij nog altijd een van de mooiste auto’s in dit segment, met zijn leuke maserati neusje.
@knipperlichtje: Ik ben zo ontzettend blij met mijn bella (zwarte grande punto 1.4tjet 167pk) en niets te klagen over betrouwbaarheid heur
@Mika_Hakkinen: Ik heb dan ook niet de bedoeling je auto af te breken he. De mensen die ik ken hebben nu jammer genoeg wel problemen (gehad) met dit model. En 167 pk in zo een karretje moet wel heel erg fijn zijn kan ik mijn inbeelden. Ik wens er je alvast nog veel succes mee toe! :)
Elke 15k een beurt? Ja dan houd je de boel ook wel heel…
@E34M5Touring:
beter dan die fabrikanten die elke miljard km een beurt vereisen maar waar je er wel allerlei problemen voor terugkrijgt. In zo’n stadsautotje ga je toch geen 20,000km per jaar doen mag ik hopen.
@E34M5Touring: beter dat dan elke 30k een beurt en tussenin veel miserie.
@nasty: @super: Ik heb liever een 60k interval en 0 gezeik er tussen in. En dat heb ik nu. En dit is formaat Polo, Fiesta. Daar rijden zat mensen aardige km’s mee per jaar. Dan is 15k gewoon karig.
@E34M5Touring: welke olie gaat 60k mee?
@xiran: Die van Alfa Romeo blijkbaar. En de Camaro had pas nwe nodig bij 70k. Cadillac’s Northstar V8 om de 100k miles. Sowieso is 30k een hele normale interval. Zelfs bij Citroen vinden ze dat meer dan genoeg. En volgens de meeste bloggers vallen die bij het minste of geringste in elkaar. Weet ook wel dat het populairder is om te zeggen wat hierboven gemeld wordt maar objectief gezien is het gewoon een interval van niks. En dan snap ik wel dat je de boel heel houdt. Bedoel, met mijn kilometrage zou dat 6-7x per jaar naar de dealer betekenen. Terwijl mijn Alfa maar 2x hoeft. Moet je kijken wat een kosten dat extra zijn. Helemaal over een looptijd van 3-4 jaar.
Oh, en mocht het koelvloeistofpeil niet in orde zijn met warme motor, draai dan niet de dop er zomaar af, maar wacht tot het weer is afgekoeld. Scheelt ons weer in de verzekeringspremie. :)
@caferacer: vroeger had je tenminste nog zo’n chromen dop met twee standen op je radiateur. Eerste slag los was om de druk er af te laten en de volgende slag om de dop eraf te halen. Zoiets noemt men technische vooruitgang…
ach ja, een heel erg prima auto. Maar wel zaaddodend. Dat dan weer wel.
@dutchdriftking:
met zo’n wagen kun je beter niet al te veel kinderen verwekken, dus prima.
Beter koop je een Mitsubishi Colt, betere afwerking, weggedrag en rijker uitgerust voor dezelfde prijs.
@db87: sorry hoor, maar de colt heeft een nog erger plastieken interieur dan de nieuwere spacestar. En dat wil wat zeggen. Alsof het zo uit een 1980 Nissan bluebird is gekomen. En in de spacestar kun je voor de 1.2 alleen de oerlelijke paarse bekleding krijgen in de intense variant. Heel fraai met een blauwe of rode buitenkant.
@eelco74: Een kale Seat Ibiza kan ook voor het zelfde bedrag maar daar komt het plastic je net zo hard tegemoet. Is normaal hoor bij dit soort occasions.

Een Corsa, Fiesta en Polo zijn een beter qua interieur maar daar zijn de occasion prijzen ook naar. Zonder appels en peren te gaan vergelijken is het afgeven op het interieur in dit geval dus niet fair.
@db87: mijn vrouw heeft een colt gehad dus we hebben ervaring genoeg met dit model. En zo lekker reed deze nou ook weer niet. Wel beter dan een i20, met zijn vaag afgestelde electrische stuurbekrachtiging.
In mijn ogen een deftig degelijk wagentje. Maar ik vind dat die Hyundai’s er zo snel gedateerd uitzien. Koop nu een nieuwe en binnen 2 jaar is hij zijn houdbaarheidsdatum al voorbij. #antitijdloosdesign
Hyundai i20 Ben ik op Autoweek of Autoblog?
Degelijk. Zeker. Maar toch liever een Alfa 159
Hier al 3 jaar probleemloos, 0,0 olie verbruik, laag in wegenbelasting, toch veel ruimte.

Spannend? Nee dat verhelpt zelfs het knappe setje 17″ niet.
@kickinhard: Ik vind het ook een knap autotje, fijn om te horen dat het ook nog goed in elkaar steekt. Maar 17 inchers onder zo’n klein gebakje? Ik heb het ook op mijn Fiesta en elke keer als ik naar dat ding toe loop denk ik weer ‘Misschien toch 16 inch…’. Je voelt ook iedere hobbeltje maar dat kan ook aan de vering liggen. Ben wel benieuwd hoe dat uitziet bij zo’n i20…
Hyundai Galema, dat is toch geen familie van die maffe presentator van gek op wielen?..
Wegwerpauto… dus wat is next?
De nieuwe i20 zou ik zo overwegen (alleen jammer dat ook daar geen potente blokjes ingeleverd worden) want die vind ik best mooi… Maar deze vind ik hierboven zeer goed omschreven: betrouwbaar anti-conceptiemiddel!
Min punt is dus elk jaar of twintig klik? Die andere merken moet je ook elk jaar naar binnen brengen voor onderhoud,ervaring met VW en Ford…Die dertignduizend is onzin…Blijft de batterij in de afstandbediening over…..PREMIUM! Heet dat
Geen verkeerde wagen. Zeker niet. Maar ik kies liever een Swift/2/Yaris e.d.
Wij hebben thuis zo’n i20, betrouwbaar ding, echter kleven er toch wat nadelen aan:
– op 60.000km rammelde de distributieketting. Een onderdeel dat anders niet dient vervangen te worden moest toch vervangen worden. Buiten garantie, kostelijke grap
– de 1.25 is te licht
– zeer lui in 2de versnelling
– niet zo zuinig (ik moet mijn best doen om rond de 6.2 liter/100km te zitten)

Voor de rest: betrouwbaar, praktisch, handig, redelijk goed uitgerust voor de prijs
De stoelen. dat is wat mij betreft echt een groot nadeel. met 4 jongens en wat bagage een week naar schotland geweest. Van mijn zitvlees was niet veel heel. Voor ging nog wel maar de achterbank daar wil je zelfs nog niet dood zitten.
@onnorolo: Deze wagens zijn ook niet echt gemaakt voor lange ritten. Het is eigenlijk ook onredelijk om Volvo-stoelen in een ‘normale’ B-segmenter te verwachten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).