Hyundai Intrado Concept: lichtgewicht minimalisme

Auteur: , 8 Reacties

In Genève presenteert Hyundai de Intrado, een concept die is vernoemd naar de onderkant van een vliegtuigvleugel (waar lift wordt gegenereerd). Centraal bij deze crossover staat het schrappen van al het overbodige gewicht, aldus de Koreanen.

Dit laatste mag je aardig serieus nemen, maar helaas wordt er geen gewicht vermeld. Is dit dan de Koreaanse evenknie van de Citroën C4 Cactus?

Het exterieur van de Intrado is fluidic sculpture, zoals we het kennen, en de panelen zijn van een nieuw soort superlichtgewicht staal uit eigen huis gemaakt. Onder dit lichte staal bevindt zich een koolstofvezel frame, waar de stoelen direct in klikken. In het ineteriuer zien we naast het blote koolstofvezel verder een lekker opvallend ‘Beaufort Orange’-tintje.

Hyundai Intrado interieur

De Intrado wordt aangedreven door een brandstofcel in combinatie met een 36 kWh Li-ion-accu. Hiermee kan de zero-emissions SUV tot 600 km rijden, en moeten lange herlaadtijden worden vermeden. Er wordt al volop getest met de ix35 Fuel Cell, dit concept borduurt op het initiatief voort.

Overigens is dit het eerste model dat onder Peter Schreyer is ontwikkeld. Hij kwam grotendeels in Hyundai’s Motor European R&D centre in Rüsselsheim tot stand, en krijgt daarom ook de codenaam HED-9 (Hyundai Europe Design).8 reacties

“Centraal bij deze crossover staat het schrappen van al het overbodige gewicht, aldus de Koreanen.”

Dat is wel een prima reden om je schoonmoeder uit de auto te zetten. Hyundai bedankt!
@Edge: Ze leest niet mee begrijp ik….
Een SUV is per definitie overbodig gewicht
Proberen ze het Picanto beeld soms weg te werken door 800 concepten p/j te showen?
@lekkaah: Sorry, Hyundai Picanto?? :´)
@4x4wheels: Volkswagen Continental, Bentley Pheaton, etc.. =’)
Aan de voorkant van de auto en de bovenzijde van het dashboard zijn toch duidelijk Audi-invloeden terug te vinden. Niet verkeerd!
Niet zulke dure woorden gebruiken smoke: “In het ineteriuer”

OT: Ziet er best goed uit. Maar komt toch niet in deze vorm in productie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).