Iemand heeft $700.000 betaald voor deze BMW M5

Auteur: , 33 Reacties

Kampt men in de VS soms met M-schaarste?

Wel bij deze uitvoering. Het bedrag van $700.000 -tegen de huidige wisselkoers ruim zes euroton- werd op de Barrett Jacksons Scottsdale-veiling neergelegd voor een BMW M5 30 Jahre Edition. Niet zomaar een, maar de allerlaatste versie die naar de VS wordt geëxporteerd. Het verschil ten opzichte van een reguliere M5 is het surplus aan vermogen: 600 pk en 700 Newtonmeter aan koppel, 40 paarden en 20 Newtonmeter meer dan de standaard M5. En hij wordt maar in één kleur geleverd: grijs.

Het winnende bod was voor NASCAR-teameigenaar Rick Hendrick, die absoluut geen plannen heeft om het glorieuze pk-geweld uit zijn sedankanon los te laten op de weg. Hij is namelijk voornemens om hem in zijn museum neer te zetten, waar hij naast een BMW i8 in dezelfde kleur wordt geparkeerd. “We were fortunate enough to get the i8 in this color. This baby’s going to go right beside the i8 in the museum. The only miles it’s going to get are in the truck,” aldus Rick, die nog niet zo lang geleden een miljoen dollar betaalde voor de eerste Corvette C7 Cabrio.

Kunnen we stom vinden, maar er zijn gelukkig nog 299 andere 30 Jahre Editions, waarvan er ongetwijfeld genoeg op de weg komen. Bovendien ging het veilingbedrag naar een goed doel: de BMW Car Club of America Foundation.

Hoe zo’n M5 30 Jahre Edition rijdt, glijdt & klinkt? Wouter ging er laatst mee op stap en laat het HIER zien.33 reacties

kwam er 3 dagen terug 1 tegen op de A10, toch maar even extra gas gegeven om van dichtbij te bekijken…erg nice!
Mooie auto!
@g00f81, de bekeuring valt vast vanzelf op de mat hahaha
@rd1991: ;) welkom in de wondere wereld van FlitsMeister
Dat je een M5 wil, daar kan ik nog inkomen maar $7ton neerleggen voor een leasegrijze is voer voor psychiaters….
@jrk68: Simpelweg teveel geld hebben sommigen om handen ;)
@jrk68: Geld gaat naar een liefdadigheidsinstelling. Gewoon grof gegeven om een ander te helpen. Hij krijgt er alleen een auto voor terug. Overigens heel gewoon om de eerste of laatste van een productierun te veilen voor een goed doel. Chevrolet doet het al jaren.
@E34M5Touring: Kijk jij begrijpt het.
Persoonlijk vind ik een gewone M5 mooier, maar dat neemt niet weg dat ik in het museum zetten zonde vind. Rij er gewoon lekker een jaartje mee, en daarna naar het museum.
@dutchdriftking: En wat vind je dan precies mooier aan een normale M5? Behalve de kleur is er niks anders, want die velgen krijg je ook op een normale M5 met Competition Pack.
@berlinetta: en juist die blauwe kleur en M velgen van de normale M5 maken die auto zoveel mooier.
@dutchdriftking: Estoril Blau is inderdaad prachtig. Zou ook de kleur zijn die ik zou kiezen. Maar deze Competition-velgen vind ik niet verkeerd hoor.
Wat? 7 ton voor een M5? Ok, het is een speciaal model, maar dit slaat toch nergens op. Hadden ze daar bij BMW ook niet een wat leuker kleurtje uit kunnen zoeken voor deze feestversie, leasegrijs is nou niet echt een kleur waarvan je de slingers op gaat hangen. Het is maar wat de gek er voor geeft blijkt maar weer.
@corrado16v: Het is voor het goede doel, die vent snapt ook wel dat hij die 700K kwijt is.
@corrado16v: gaat om een goed doel. Koper had ook paar ton op de rekening kunnen overmaken van het goede doel maar zo kan het ook en hij heeft er een M5 bij.
@schellekens006: Ah, dat deel van het verhaal was me ontgaan.
@Corrado16v: doordat het een goed doel betreft kan hij waarschijnlijk ook nog wat belasting terugvorderen.
@Corrado16v: Ik wil dit geen lease grijs noemen. Ik vind dit een zeer dikke kleur en alles behalve een grijze lease muis. En 7 ton zou normaal ook veel te veel zijn. Maar het gaat hier om een goed doel. Dus de meneer met veel te veel centen ziet een kans om een goed doel te sponsoren en een auto voor zijn museum erbij te krijgen vooral door het goede doel komen er dan hoge bedragen uit. Doen andere merken trouwens ook, is niks mis mee. Andere worden hier toch mee geholpen?
Hij krijgt wel waarde voor zijn geld
Nice! Die Amerikanen met poen geven altijd enorm veel weg!
Als je dat betaald voor een m5 heb je of heel veel geld of geen verstand. Zal wel het eerste zijn in dit geval
7 ton voor een miele M5? Whutt
Dit is wel een van de saaiste jubileum versies van een auto ooit. Gelukkig gaat ie wel naar een “echte liefhebber”. Rijd er toch eerst ff in man!
Ach, als het naar een goed doel gaat is het een kwestie van hoe hoger, hoe beter.
1 van de mooist 5 serie ooit
Het is vooral 7 ton voor liefdadigheid. De laatste M5 30 jahre is een vorm van compensatie. Misschien dat ie ooit nog veel geld waard wordt, maar 300 stuks op basis van een auto (M5) die niet wezenlijk anders is, zie ik niet snel 7 ton opbrengen.
Jammer van de kleur, verder wel een dikke wagen hoor.
In een museum zetten samen met een i8?! Zijn leuke auto’s, maar absoluut niet museum waardig. Bovendien zou het strafbaar moeten zijn om lekkere rijijzers zonder een kilometer op de klok weg te zetten.
Gelukkig de oceaan over de opsmuk, alleen een Amerikaan snapt dit. En dan nog grijs, wat origineel, alle lease bakken zijn grijs. Had dan $700.000 gestort op het WNF
@right: want?
Had wel een echt heel topic van de Barrett Jackson verwacht.
Wat een berg mooie auto’s werden daar verkocht.
Hij kocht ook voor het goede doel een nieuwe C7 Z06 voor een miljoen geloof ik en een GM bus voor 4 MILJOEN er nog ff bij dus deze bmw was nog wat klein geld wat die in z’n broekzak had zitten.
Volgende veiling in april in Palmbeach daar ga ik heen.
USA beste autoland ter wereld, fact !
Die is gek!!
Hahaha 7 euroton voor een M5. Hah hahahh hahahhhahahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).