In 2013 meer snelheidsduivels op de bon

Auteur: , 15 Reacties

Laat je allemaal even checken op een zware rechtervoet. We harkten in 2013 met zijn allen namelijk 8,4 miljoen boetes voor te hard rijden bij elkaar.

Het regende bonnen in 2013

En dat zijn er beduidend meer dan het jaar ervoor. Toen overschreden we 7,6 miljoen keer de maximum toegestane snelheid. Het totaal aan verkeersovertredingen dat vorig jaar bekroond werd met een prent ligt trouwens op 10 miljoen, aldus het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Een kwart van de boetes werd uitgeschreven dankzij trajectcontroles. De absolute toppers zijn de A4 bij Leidschendam en -uiteraard- de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. Op het laatstgenoemde traject werden 1 miljoen bekeuringen uitgeschreven. De trajectcontrole tussen Utrecht en Amsterdam werd afgelopen zomer aangeknald en is in dat korte half jaartje ook al een goed melkkoetje gebleken: dik 374.000 boetes FTW.

De trajectcontrole is dus een schatkistsuccesje. Daarom wordt het ook ingevoerd op de A12 bij Den Haag en bij Utrecht, de A4 nabij Nieuw Vennep en de A58 bij Bergen op Zoom. Joepie.

Nog een laatste mededeling: bovenstaande cijfers zijn al behoorlijk aan de maat, maar dat had allemaal nog erger gekund. Langs snelwegen als de A10, de A20 en de A13 heeft de controle-apparatuur tijdelijk of geheel uitgestaan. Graaien wat je graaien kan.

Direct een goede reden om de discussie omtrent progressieve verkeersboetes weer eens aan te zwengelen. Of niet? Kijk ook even deze video. Ben je meteen genezen. Niet eens met je overtreding? Ga in beroep!(Via NU.nl)

Fotocredit: Autojunk.nl.15 reacties

Mooi, voor het 5de jaar op rij hebben ze mij geen duppie armer gemaakt.
@tupperware: Omdat jij zo een irritante 90 rijder bent op een 120 weg met je suzuki wagon r.
@amgg: of zinvol gebuik maken van bijvoorbeeld een cruise control…
@amgg:
Nope, omdat ik zo slim ben om het gas van de Lotus tot de bodem te trappen waar dat kan.
@amgg: haha een wagon r.. Wat een knullig ding is dat
Allememaggies, da’s toch een behoorlijk combotje op de A2!
@jaguarjunk: Droomrit voor het Leven 2013! Beste evement op de IVA, zo ontzettend gaaf om die kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Kippenvel ;).

(En ja, ik ben dr bij betrokken ;) )
Ke√Čen keer hadden die klootzakken me te te pakken.. 66 op een 50 weg (bobeldijk). Zo’n weg met wat boerderijen in een dorp waar een 50 limiet geldt. Stond de dag erna in de lokale krant dat bijna iedereen daar bekeurd was..
@lambo4all: Wel opmerkelijk dat zoiets ook gewoon de dag erna al in de krant staat.
Stuurt de politie flitsgegevens direct door naar de krant, of heeft de krant standaard iemand bij de flitspaal staan die de flitsen telt en het aantal passerende auto’s?
Tja, het zal wel aan mij liggen, maar heb nog nooit een bekeuring gehad doormiddel van een trajectcontrole. Misschien dat ik weet wat de geldende maximum snelheid is en ik wel dat grote vierkante bord lees waarop een tekeningetje staat met het gekke woord “trajectcontrole”. Ik zet dan mijn cruise controle aan en rij zonder stress lekker door. Misschien dat andere mensen dat niet doen of gewoon niet willen zien, maar vervolgens de overheid beschuldigen van “graaien”. Ik noem zulke lui gewoon domme inteelt volk. Immers moet er wel iets genetisch mis zijn met je als je niet de elementaire verkeersregels kent, vervolgens waarschuwingen over een trajectcontrole negeert en vervolgens een ander de schuld geeft voor die bekeuring….
@Rick-dos: inderdaad, dat je in het donker een goed gecamoufleerde losse flitser over het hoofd ziet kan ik begrijpen, maar als je die trajectcontrole mist dan let je gewoon niet goed op.
Mensen, litsmeister weet in 99% van de gevallen waar de traject controle camera’s hangen. Dit kan je dus ontzetten veeld geld besparen:).

Heeft mij al een aantal keren “gered” van een boete
flitsmeister, bedankt edit-knopje.
Als er op een traject in een jaar 1 miljoen bekeuringen worden geschreven dan denk ik dat de snelheids limiet daar gewoon te laag is
Eentje afgelopen jaar, op de snelweg. Onder de 100 euro, dus mwah, kan gebeuren.

In het hoge noorden wonen heeft zo z’n voordelen. Geen files, geen traject controles, lege snelwegen ’s avonds, weinig tot geen flitsers op kleinere wegen. Met Flitsmeister aan kan je prima doorrijden zonder al teveel risico op een dikke prent.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).