In het vizier: de nieuwe én oude Ford Mustang Bullit

Auteur: , 9 Reacties

Dit hete staal hoef je niet per se te ontwijken met je Matrix-moves.

Tenzij het op hoge snelheid recht op je af komt natuurlijk. Of als je in een Dodge Charger rijdt. Dan kan je je ook maar beter uit de voeten maken als je deze ‘Stang ziet. Grote kans namelijk dat de bestuurder erop uit is je in de kraag te vatten.

Ford onthulde het (volgende) eerbetoon aan de originele ‘Bullit’ Mustang al eerder voor de Amerikaanse markt, maar in Genève maakt de Blue Oval bekend dat het model ook naar Europa komt (video). Even die Europeanen wat cultuur bijleren, je kent het wel.

Onder de kap huist de bulderende V8 die voor de gelegenheid ook nog eens voorzien is van wat extra pk’s (464 stuks), met dank aan wat GT350 goodies. Helaas maakt de flinke motor met diens bijbehorende uitstoot de auto in Nederland praktisch onbetaalbaar. Kijk er dus nog maar eens goed naar in de gallery, want de kans is aanwezig dat je hem op de A50 nooit tegenkomt, tenzij er een verdwaalde Duitser of Belg op weg is van Eindhoven naar Zwolle in zijn groene kogel.9 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Doe mij de oude maar
Toch best wel bruut eigenlijk
Wow, supergaaf dit! :-)
Wat een heerlijk dik apparaat zeg! Ben alleen geen fan van zijn grille
Die lelijke bolle motorkappen ook tegenwoordig, het ziet er echt niet uit.
De nieuwe is wel leuk als je een (in België) relatief betaalbare 2 deurs coupe zoekt maar tegen de tijdloze schoonheid van het origineel model kan hij toch niet op. Ook al zal de nieuwe sneller zijn en beter sturen ik zou hem nooit boven de oude kiezen.
Leuk detail ook dat Ford de showcar van de nieuwe Bullitt JJZ 109 als kenteken geeft. Dat kenteken zat ook op de Bullitt in de film. Anderzijds vind ik het vrij slordig van Ford dat ze een replica van de originele wagen meenemen. Was het dan teveel gevraagd om de originele, beschadigde oude Mustang mee te nemen?
@Edge: en blijkbaar ook met een EU-vlaggetje erop. Ik zat me al af te vragen in welk land hij stond ingeschreven 😊
Ik wil een rijtje van de verschillende generaties Bullitt-uitvoeringen naast elkaar zien. Zijn er nu 4 toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).