In stijl op vakantie met een caravan achter je Bentley

Auteur: , 35 Reacties

Je zou verwachten dat de gemiddelde Bentley-rijder genoeg geld heeft om in luxe van zijn vakantie te genieten, maar ook een caravan voldoet blijkbaar prima.

Bentley Arnage V8 met caravan

Geen volk dat zo verknocht is aan sleurhutten als wij Nederlanders. Hoewel ik er zelf niet aan moet denken om mijn vakantie in zo’n hok door te brengen, telt ons land ongeveer 500.000 caravans. Om die vervolgens allemaal in dezelfde week achter de auto te hangen, op weg naar een camping, ergens in een uithoek van Europa.

Hoewel je het niet direct achter ze zoekt, voelen ook Bentley-bezitters zich wel thuis op de camping. Sterker nog, we spotten al eens een Continental GT op een afgetrapt grasveldje en ook bovenstaande Arnage heeft een duidelijke eindbestemming. Teveel geld opgemaakt aan de auto soms?

Met dank aan rremme voor de spot!35 reacties

Waarom niet? Eigenlijk had hij er dan, geheel in kamperstijl, een Tabbert Baronesse van 8 meter achter moeten hangen.
@gash: of gewoon een Amerikaanse Streamliner.
@moondustfocus: Airstream
@mopar: Juist, dat zijn ze. Streamliners zijn hele andere grote apparaten.
@moondustfocus: ja, net als dreamliners…
Kampertje met zwart geld van de wietplantjes
via Android app
Of bekijk het anders, die Bentley is lekker zwaar en heeft bakken met koppel. Ideaal om met de sleurhut op pad te gaan. Leuke van een caravan is dat je ‘m op de mooiste plekjes neer kunt zetten en daar dan alles hebt, maar ik zie geen bentleyrijder in het douchgebouwtje staan.
Een beetje een caravan is ook niet voor iedereen weggelegd. Ze kosten nieuw gemiddeld 20 ruggen, komt er nog opslag en onderhoud bij er ervan uitgaan dat deze 10 mee gaat. Is dus niet voor iedereen weggelegd.
@moondustfocus: 10 jaar bedoel ik trouwens.
@moondustfocus: bedankt. Ik snapte het al niet.
@moondustfocus: Je hoeft geen nieuwe te kopen; exemplaar van een jaartje oud is stuk goedkoper….het zijn net autos wat dat betreft. :)
Maar je hebt gelijk, stalling etc komt er bij!
@moondustfocus:

Toch heeft kamperen iets met armoede. Het is zo ouderwets en burgerlijk tegelijk.
Ze zijn toch zo gewoon gebleven.
Ik snap niet wat hier volgens veel mensen zo raar aan is. Ja, die mensen hebben waarschijnlijk geld zat. Ja, die mensen rijden Bentley. Maar misschien houden die mensen er wel gewoon van om op een gewone camping te staan tussen mensen die “slechts” Volvo en Toyota rijden. Als ik geld genoeg zou hebben en zo’n Bentley zou rijden, dan zou ik ook gewoon lekker op de camping gaan staan.
@ej20g:

Hoe kan kamperen nu plezierig zijn?
Wie zat er achter het stuur, James of Jezza?
Een beetje als James May die de caravan trekt in zijn Corniche in “James and Oz drink to Britain”
De meeste mensen die met de camper weg gaan doen dit vrijwillig. Met stalling, staplek, onderhoud en aanschaf is het vaak niet eens goedkoper dan gewoon op vakantie gaan.

En ik denk dat er veel niet auto’s zijn die fijner zijn om een caravan te slepen dan een grote zware Bentley met oneindig koppel.
Vind het wel humor! Maar ieder zn ding! Zelf ga ik liever met een tentje.

Waarom in de tekst gerefereerd wordt naar Nederlander met caravan ontgaat me trouwens ;-)
Altijd mooi zo’n hoekige Bentley!
Kunnen we niet net als op oldtimers ook gewoon bpm en mrb heffen op caravans? Dan gaat hopelijk het gros van die paupercaravans in de shredder. Irritante k dingen.
Wel eens aan het rekenen geweest wat 2 weken caravan vakantie kost? Je kunt goedkoper een all inclusive Turkije boeken.. Waar komt het vandaan dat mensen te zuinig zijn om niet anders op vakantie te gaan, het is gewoon anders vakantie vieren.
@phevtreb: daar gaat het mij niet om eigenlijk.. het gaat mij erom dat als ik op vakantie ga, ik behandeld moet worden als een koning. Dus ik ga niet zelf koken, bedden verschonen. Want dat kan thuis ook, daarvoor hoef je niet weg. In een hotel word het allemaal voor je gedaan.
@st3fan:
Dat kan ik snappen, ik persoonlijk moet er niet aan denken om 14 dagen in een of ander “resort” door te moeten brengen, maar goed ieder z’n ding.

Waar het om gaat is dat in het verhaal hierboven gesuggereerd wordt dat de Bentley eigenaar geen geld heeft om een luxe vakantie te boeken, ik wil alleen maar duidelijk maken dat juist een caravan vakantie niet goedkoper is dan je 14 dagen lang in de zon te laten doorbakken en je vol te vreten en te zuipen.
@phevtreb: U heeft wel een punt. En het klopt; 14 dagen zitten in een resort houd ik ook niet vol. Maar daar verzin ik meestal iets op. :P
Grappig iedereen gaat er vanuit dat dit mensen met heel veel geld zijn. Die auto is ondanks zijn mooie verschijning toch al aan de leeftijd. Ze hebben gewoon gekozen voor een mooie 2de hansje ipv een A6 bijvoorbeeld.
Ik maak dat zelf ook mee ondanks dat mijn landy al bijna 14 jaar is. Mensen houden als een auto er nog netjes uitziet in eerste reactie weinig rekening met de leeftijd.
Net even gekeken hier in het VK heb je dit type al voor net boven de £20, prijs van een nette golf dus. En als je het hoger onderhoud er bijneemt rij je dus een stuk leuker dan je buurman met een kia.
@sketcher:

Toch ook alleen maar doenbaar als je een bescheiden aantal kilometers per jaar moet doen want anders loopt het verschil met een golfje of een kia wel heel snel op.
Ik snap deze foto niet om verschillende redenen.
1) waarom zou je op de eerste plaats met een caravan op reis willen gaan. Dat je op een camping wil staan voor een volkse sfeer blablabla… (alsof een hotel niet sociaal kan zijn) tot daar aan toe maar dat je dan niet gewoon in een tent slaapt, dat gaat er bij mij niet in.
Zo’n caravan moet toch vervelend zijn om te rijden, oncomfortabel zijn om in te slapen en qua hygiëne. Als het dan per se een camping moet zijn waarom dan geen tent?

2) Je gaat naar een camping omdat je ‘volks’ wil blijven of om sociaal te zijn, maar je komt daar dan wel af met een ‘ik ben beter dan jij’-asobak, die eruit ziet alsof die duurder was dan domein van de camping zelf.


Iedereen doet wat hij niet laten kan, maar dit kan ik echt niet begrijpen.
@Hupke: Caravan is toch net iets comfortabeler dan een tent…bovendien als je rond wilt trekken raak je het opzetten van die tent ook beu. Heb het zelf beide ervaren. :)
Dat die man daarbij in een mooie, luxe automobiel wil rijden staat er toch los van? Als er één blog is waar we dat zouden moeten begrijpen dan is het hier!!
@Hupke: ’t Is wel in de UK hè, en die Engelsen zijn nou eenmaal gek op caravans (behalve die drie van de BBC dan…). Daarnaast, kamperen in een tent in mei is best fris – ik zeg niet dat het niet te doen is maar in mei zie je op Nederlandse campings ook maar hoogst zelden een tent.

En voor wat betreft je puntje twee: zie het comment van @sketcher voor je. Je ziet zat mensen met een Audi, BMW of MB op campings – en dan niet van het type A3, 1 of C.
@potver7:
Juist, een oom van mij (CEO) is jaren met de directie BMW met een vouwwagen erachter naar Frankrijk op vakantie gegaan. Dat heeft hij tot zijn dood volgehouden.
Op campings kom je alle lagen van de bevolking tegen, behalve de echte pauper, die zit “gezellig” tussen de vodka zuipende Russen, All-inclusive in Turkije..
Ik dacht dat moderne Bentleys niet gehomologeerd waren voor met een trekhaak te rijden? Bentley van in Brussel beweerde dat toch…
Ok, maar waarom denkt iedereen dat die mensen gelijk genoeg geld hebben?

Door de bentley? Volgens mij is dat type bentley al voor 15k te krijgen.
Ziet er uit als een kamp bewoner voor mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).