Is deze oude Mustang ($1,1 miljoen) zwaar overpriced?

Auteur: , 29 Reacties

Een GT40 die voor een bedrag in de 7 (of 8) cijfers verkoopt, dat snappen we nog. Maar is er ook iemand die zo veel geld stukslaat op een 50 jaar oude Mustang?

Wellicht kwam hij je al bekend voor, deze bevlagde 1964 Ford Mustang Convertible. Hij figureerde nameljk al eens in een overzichtje van pace cars van ondergetekende. De eigenaar van de one-off besloot dat het tijd was de auto te verkopen, en hij vraagt er 1,1 miljoen USD voor. Yikes.

Hoe de verkoper tot een dergelijke prijs komt voor een van de eerste Mustangs, die met een experimentele 450 pk sterke V8 door tuner Holman Moody werd geprepareerd, dat lees je in zijn begeleidend schrijven.

Met dank aan iedereen voor de tips!29 reacties

Ligt er aan hoe graag je iets wilt, zolang er mensen zijn die dat bedrag neertellen is het niet overpriced. Gewoon gokken en mikken op die ene persoon die het wel ervoor over heeft.
Sec genomen is alles met een “wat de gek ervoor geeft” prijs overprijst….
@tupperware:
Onzin, elke prijs van wat dan ook is namelijk wat de gek ervoor geeft.
Ja
@thijs_b: Was op deze reactie aan het wachten. Niet teleurgesteld :)
Ja!!
@bofkont: nee die kapperswagen van jouw, die is pas overpriced ;)
@mopar: zou best kunnen ;)
Wat ik wel is dat een 300c dat niet is , zeg maar gerust spot goedkoop.
@bofkont: Als je 55k goedkoop vind dan heb je helemaal gelijk. En idd, geweldige value for money, kan dat merk van jouw nog een puntje aan zuigen :)
@mopar: Tja doet die SLK van mij beter dan met zijn 67k ;)
@bofkont: Overpriced dus, zoals bijna elke Mercedes.

haha bofkontje toch, ik wil best mijn 4 maanden oude 300C naast die oude bak van jouw zetten hoor :) kijken welke er dan meer waard is. Maar gelukkig voor jouw ben ik geen proleet die per se moet opscheppen dat zijn wagen meer waard is dan die van een ander.

Gelukkig kan ik het me permitteren om zulke wagens ook daadwerkelijk nieuw aan te schaffen, en niet andermans ellende over te nemen ;)
@mopar: ach jochie toch je blijft maar happen.
Wacht maar een paar jaartjes die Chrysler is dan werkelijk geen drol meer waard. Afschrijving is gigantisch en met reden. Ach nieuw kopen kan elke flapdrol dat jij een lening afsluit moet jezelf weten ;)
@bofkont: Haha jij replied een week na dato, wie zit er nu te happen sukkel ;) En nogal logisch dat een wagen na een paar jaartjes minder waard is, blijkbaar heb je van economie ook geen besef ;) Dat jij uberhaubt al van die oude pauperbakken bezit zegt al genoeg. Lening afsluiten? Joh als jij dat denkt dan is dat fijn toch, ik hoef mn financiele situatie niet te verantwoorden, zeker niet tegen iemand die een 18 jaar oude wagen heeft en met de fiets naar werk moet alleen maar om die wagen te kunnen veroorloven :P Weet je wat Rene, ga jij eens een fatsoenlijke wagen rijden en kom dan maar met een reply ;) Fijne dag ouwe!
@mopar: Een week? kijk eens naar de datum :)
Mijn wagen 18 jaar oud ?? lol, toen was de SLK 320 nog niet eens op de markt slimmerd.
Ik fiets idd naar mijn werk, 3 km beetje debiel om dan met de auto te gaan of niet dan?
En dan kan ik me idd een lekkere benzine slurper veroorloven.
Maar ach een 300C zou ook wel kunnen hoor, maar ik heb niets te compenseren.
Verder veel succes.
@bofkont: Nee jij hebt met een SLK helemaal niets te compenseren Hehe ;)
@mopar: Nee niet echt, SLK is een kapperswagen weet je nog ;)
Maar waar is het mis gegaan tussen ons? heb eerlijk gezegd niet constant de behoefte om te bekvechten, we hebben nu eenmaal verschillende meningen en autosmaak, zullen we het daar maar verder bij laten en ieder zijn eigen weg gaan :)
@bofkont: Dit was niet bekvechten hoor, en ik bedoelde het ook meer plagend dan persoonlijk. Ik heb er gewoon een probleem mee als mensen ongefundeerde dingen lopen te zeggen over bepaalde zaken. Maar je hebt gelijk, dit is not the place om zo een discussie te voeren. Dus wat mij betreft is hierbij de kous af ;)
@mopar: ja toegeven ik ben af en toe wat bevooroordeeld, ik zal 2015 proberen te beteren.
Daarbij is het soms ook gewoon wat dom trollen van mij.
Lijkt net een kleuterfiets met die vlaggetjes achterop
Witte Mustangs zijn per definitie cool. En met die 450pk kun je het de hedendaagse sportwagens het leven nog aardig zuur maken.

Maar of die dat ooit nog gaat doen…. Het is een museumstuk, een verzamelobject. Met een bijbehorend prijskaartje..
@Rob: 450 amerikaanse pony’s in een stokoude eveneens Amerikaanse wagen een moderne sportwagen het leven zuur maken, lijkt mij zeer sterk.
@bofkont: hoho! De lat komt steeds hoger te liggen maar onder sportwagens vallen nog altijd óók de MX5jes en GT86jes. Er wordt nergens supersportwagen gezegd…
@davelepeef: Haha ja dat is ook weer waar :)
Je kan vragen wat je wilt, nu nog de gek die de centen ervoor wilt uitgeven
Toch wel grappig. Een standaard Mustang heeft nauwelijks remmen, fietspompen voor dempers, nauwelijk stuurgevoel, carroseriestijfheid van een panna cotta en balabberde bouwkwaliteit. Alleen de motor is aardig. Dus voeren ze die op… Aaaand that’s it. Gotta love the yanks. Ja, deze auto is 1,1 waard!
Teveel naar Gas Monkey gekeken denk..
@schellekens006: gas monkey is wel vermakelijk!
Beetje veelste duur
Een beetje wel ja

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).