Is dit de nieuwe kleine SUV van DS?

Auteur: , 19 Reacties

Spyshot-raadplaat op je beeldscherm!

DS-SUV

Autocar bericht dat PSA-Opel/PSOpel-A/OpelSA binnenkort op de proppen komt met het nieuwe speerpunt van het DS merk. Het moet een klein premium SUV-je gaan worden dat de strijd aan moet gaan met de Audi Q2. Stéphane Le Guével, honcho van de Britse afdeling van PSA heeft dit bevestigd.

Volgens Le Guével gaat het DS merk uiteindelijk zes modellen voeren, waarvan vier SUV’s. Misschien ben je het alweer vergeten maar eerder stelde DS ook al de DS7 aan ons voor. De kleinere DS-en komen volgens Le Guével beschikbaar als volledige EV’s, terwijl er bij de grotere modellen ingezet zal worden op hybride-techniek.

rear

We weten verder nog niks over het nieuwe model, behalve dat ‘ie in 2019 op de markt moet komen. Wel plaatste @autootjes laatst enkele foto’s op autojunk waarvan we vermoeden dat het wel een een PSA-product zou kunnen zijn en qua formaat in het hierboven geschetste plaatje past. Is het mysterie van dit nondescripte B-segment SUVje hiermee dan opgelost?

Image-Credit: @autootjes via autojunk19 reacties

Ik hoop t niet voor de dealers. Ziet er niet uit. Aan de andere kant, maakt niets uit. Als er gezegd wordt dat ze hip zijn worden ze toch wel gekocht. Verschrikkelijke rukfrikandellenspeciaal.
Van achter lijkt hij veel op een Jeep.
@viezefreddyw: en op een Audi, en Peugeot.
Dit lijkt me eerder een Borgward.. vooral door de achterkant..
Moet dit echt?
@dutchdriftking: Zoals Wouter ooit zei je kunt er nooit genoeg hebben.. (Qua PK’s weliswaar.. :))
Ik vind de reclames van dit soort merken altijd zo grappig. Jong, hip, dynamisch. In real life zie je er alleen maar 90 plussers in rijden. Niet verwonderlijk…
Is nu niet echte de design taal van DS, inderdaad eerder een kleine Borgward
@doublechevron65: Hebben geen designtaal en ook geen identiteit. Citroen doet t nu weer beter met hun bassie Adriaan auto’s dan DS. Wordt helemaal niks en zal over 10 jaar weer verdwenen zijn.
@doublechevron65: lijkt mij meer een Opel dan een DS, alleen die hoekige grille.
@doublechevron65: Je zit er dichtbij. Het lijkt mij de WEY 02 SUV, een andere Chinese SUV
Blijft belachelijk, DS als merknaam.
@pallas: Hoe noemen ze dat ook weer: nestbevuiling?
@pallas: ach, na een tijdje ga je daar niet meer over nadenken. Zo heb je ook een bospoes, een ik rol, een citrusvrücht, een woefa, een dominante loverboy, een bloem, een toestemming, en ga zo maar door..
@pallas: waarom zie je het niet als grootste compliment dat ze de DS konden geven. Ze haddden het merk ook CX of BX of André kunnen noemen maar dat had geen recht gedaan aan de DS.
Dat nieuwe front ziet er echt niet uit. Rijdt momenteel tijdelijk een DS5. Ik ben heel eerlijk, wat een hok. De gerobotiseerde bak, ik snap niet dat men dit ooit bedacht heeft. Hij schakelt zo raar en traag het is gewoon gevaarlijk. Wil je iemand snel inhalen, gaat die bak er nog 5 seconden over nadenken… daarnaast, het stuur zit in een rare positie, etc.etc. kan wel ff doorgaan. Als dit staat voor DS, dan moet je wel echt heel veel liefde voor het merk hebben om zoiets te gaan rijden…
@freezzr: Een Déesse bejegend men met respect, niet van toepassing voor een ds, te veel PSA.
Zelfs het Camouflage-materiaal is van Frans kwaliteit…
Dit is een ‘WEY 02 SUV’ Een “premium” Chinese SUV wat onderdeel is van Great Wall. Great Wall verkoopt al auto’s in Oost Europa en Italië dus het lijkt er op dat er getest wordt om dit luxere sub-merk ook naar Europa te halen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).