Is dit de nieuwe Peugeot 308?

Auteur: , 20 Reacties

De foto's zijn nogal blurry, maar zo gaat dat eenmaal vaak met lekmateriaal. Volgens de poster ervan kijken we hier naar de nieuwe Peugeot 308.

Weer een nieuwe 308 zou wel erg rap zijn, de vijfdeurs 308 werd in 2011 ge-facelift, tegelijkertijd met de SW en CC, terwijl de 3-deurs 308 stilletjes van het toneel verdween in 2010.

Krijgen we na ruim 2 jaar alweer een nieuwe versie? Een Facebooker die onder de naam Instacar69 opereert zegt van wel. Volgens hem/haar staat de onthulling voor a.s. maandag (13 mei) gepland, waarna we het productiemodel 4 maanden later in Frankfurt te zien krijgen. Dat zijn welhaast Koreaanse levenscycli. Aan de andere kant: het zit er dik in dat het ding niet voor 2014 op de markt komt.

Het kan kloppen, want we zagen in 2011 al een testmodel van de nieuwe 308 (die dus niet 301 gaat heten, want die is er inmiddels al. Hier meer over de nieuwe naamstrategie)

Qua uiterlijk komt het afgebeelde model wel goed overeen met de designtaal van de 208 en 2008, dus we kijken er niet raar van op als er maandag inderdaad een PSA-persbericht op de mat ploft.

Naar verwachting wordt de nieuwe 308, evenals de 208, een stukje kleiner en lichter dan zijn voorganger, en natuurlijk een pak zuiniger. Credits voor Carscoop voor het vinden van de flyer van Automobile Magazine (1e afbeelding gallery, een opgeblazen versie hiervan is gebruikt als kopfoto).20 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
nee
Ziet er prima uit. Hopen dat ie van binnen net zo goed eruit komt de zien als de 208 en 508.
Vind de voorkant wel wat weg hebben van een kia..
Van voren had het net een nieuwe kia kunnen zijn..
Ziet er goed uit, dat is ook het probleem niet bij PSA de laatste paar jaar.
Ze maken mooie auto’s maar de verkopen blijven helaas achter. Het wordt zo langzamerhand een onderschat merk.
niet slecht zo`n kia.
Wie zou daar nu van wakker liggen?
Hij is naar mijn gevoel, samen met de CLA, overdesigned. Zoveel details, hoeken, kantjes en vooral veel ledjes… Dat ze na Audi’s oefenigen niet hebben begrepen dat het maar één dag per jaar Kerst is?
Leuke auto maar de huidige 308 is in 5 deurs een typische senioren auto en in SW een ideale vinex gezinsauto, jagen ze deze klanten hiermee niet al te hard naar VW en Skoda?
Nietszeggende auto, kunnen ze bij Citroen beter.
@norge: Helemaal mee eens! Ik zie hier allemaal reacties van “mooi, leuk…” maar ik zie een combi tussen een hatchback en een wannabe SUV, alleen dan 2 lelijke!
Lijkt meer de 3008, zo hoog staat hij op z’n pootjes.
Ja, het gaat de goede richting uit met het design.
Nee, ik word er nog steeds niet warm van.
man man..dit gaat ‘m niet worden, de reddende engel voor Peugeot..
@onlyfagsdrivebenzes: de reddende engel zit altijd in de 200 serie: 205, 206 en misschien de 208 of straks de 209 weer.
@mashell: de opvolger van de 208 heet weer 208, ze gaan de nummers niet meer verhogen.
motorproblemen zorgen ook voor vertrekkende klanten bij Peugeot
No way dat er een peugeot in de showroom zal staan met die wielen eronder.
@Search: mischien die grote niet maar wil even zeggen dat de Peugeot 208 op sportieve wieltjes geleverd kan worden. en die staat ook in de showroom. dus waarom de 308 niet? ik zie regelmatige ook 508en rijden met ‘dikke’ wielen in vergelijking tot de standaard wielen.
Het lijkt wel een SUV met die hoge neus. Moet nog even wachten op betere foto’s voor een definitief oordeel.

Hoezo trouwens “Koreaanse levenscycli”? De 308 werd in 2007 geïntroduceerd en is dan dus ruim 6 jaar op de markt. Bij voorganger 307 ging dat net zo: 2001-2005 phase 1 en 2005-2007 phase 2.
Waarom stoppen ze die stomme tellers zo hoog boven het stuurwiel?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).