Jaguar komt met gigantische crossover

Auteur: , 18 Reacties

En ook een hele kleine.

Land Rover Range Rover SVAutobiography '19

Jaguar is altijd een merk geweest waar waanzinnig veel potentie zit, maar het kwam er niet altijd uit. Onder regie van Ford ging de kwaliteit er met sprongen (pun intended) op vooruit.

Ook de verkoopcijfers gingen omhoog. Alleen niet voldoende om alle investeringen te rechtvaardigen. Met name de X-Type bracht Jaguar niet het succes waarop gehoopt werd. Echter, tegenwoordig gaat het beter dan ooit. Met de nieuwe generatie crossovers lijkt het dan toch de goede kant op te gaan voor de Britten.

Jaguar X-Type - XJ - XK - S-Type '03

De F-Pace en E-Pace zijn voor het Engelse merk een groot succes. Neem de F-Pace. Afgelopen jaar werden er 23.520 exemplaren van de F-Pace in Europa verkocht en nog eens 14.752 in de Verenigde Staten. Dat zet tenminste zoden aan de dijk. Volgens Carscoops komen er nog meer cross-overs bij.

Jaguar F-Type - XE

Jaguar heeft in het geniep aan wat mensen al laten weten wat er namelijk op de planning staat voor de middellange termijn. Zo staan er een opvolger voor de F-Type en XE (die net gefacelift is) klaar, alsmede een volledig elektrische Jaguar XJ. Ook is er ‘verklapt’ dat er een mega crossover komt met een Jaguar logo.

Deze auto gaat naar alle waarschijnlijkheid ‘J-Pace’ heten. De auto moet concurreren met de BMW X7 en Mercedes-Benz GLS. Er wordt met geen woord gerept over een gigantische olifant in de kamer in de vorm van de Range Rover. De auto gaat gebouwd worden op het nieuwe ‘MLA’-platform. Hoogstwaarschijnlijk zal de nieuwe Range Rover ook op dat platform staan. De ‘MLA’-architectuur is geschikt voor conventionele motoren als geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Jaguar I-Pace - E-Pace - F-Pace

Naast een gigantische crossover komt er ook een hele kleine Jaguar crossover. Mocht je denken dat de E-Pace al klein is, het kan nog kleiner. Het is de bedoeling dat het nieuwe model (de namen ‘A-Pace’ en ‘B-Pace’ lijken aannemelijk) een stuk goedkoper wordt dan de E-Pace. De goedkoopste E-Pace kost 54.950 euro.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
nu alleen nog even een italiaan opde design afdeling en een duitser op de technische afdeling, dan kan het best wel wat worden
@gove: eigenlijk gewoon al die lompe Engelsen weg dus. Eens!
@gove: huh? Vind zowel jaguar als land rover er zeer behoorlijk uitzien! En is de kwaliteit van bouwen zo slecht? Toevallig gisteren met een eigenaar van een jaguar xf station (zeg ik het goed) zitten praten, die was zeer tevreden over zijn (eerste) jaguar!
@brammetjedeb: waar reed hij daarvoor in een lada?
@gove: s6, phaeton, touareg, discovery. Volgorde kan anders zijn…
@gove: had al gereageerd, maar krijg hem niet te zien. Nog een keer dan: phaeton, touareg, discovery, S6.
@gove: Behalve de disco en disco sport geen lelijk design imo. En die Duitser komt uit het BMW-huis.
@gove: Ik moet zeggen dat ik de laatste designs vd LR/Jag erg geslaagd vindt. Kunnen de Italianen niet aan tippen. Helaas is het techniek nog niet op Duits niveau, maar niet zo slecht als vroeger.
Tja, ik hoop vooral op een XE station. Welke ik over een jaar of 7 van de occasionmarkt kan pikken….
Is toch gewoon een SUV dan? Of noemen we een X7 of Range Rover tegenwoordig cross-overs?
Lijkt me alleen maar logisch dat ze een SUV a-la Range Rover gaan doen. En dan eigenlijk ook nog eentje a la de Range Rover sport (die toch echt nog een maat groter is dan de F-pace).
Sommige mensen vinden het Jag uiterlijk nou eenmaal mooier dan het Range Rover uiterlijk; prima toch?
Ford heeft destijds een kat in de zak gekocht (pun intended).
Hopelijk komt er ook nog een nieuwe designer die een mooie achterkant kan ontwerpen
Ik kan de opmerking ‘tegenwoordig gaat het beter dan ooit’ niet echt plaatsen. Zo oud zijn de berichten over de financiële ellende bij Tata/JLR nog niet??
@pignon: om het maar Engels te houden:

“Always look on the bright side of life, tudum, tudum, tudum, tie tudum”
Word tijd voor een super snelle SUV: de Race-Pace.
Ik opteer voor de naam Backs-Pace.
Jaguar Land Rover maakt gewoon de mooiste auto’s!
2017 F-Pace world Car design award, 2018 Range Rover velar World Car design award. 2019 Jaguar I-Pace World Car design.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).