Jaguar Land Rover viert 60 jaar Elizabeth II

Auteur: , 10 Reacties

Lekker op tijd, jongens.

De Britse koningin werd op 2 juni 1953 gekroond, ruim een jaar na het begin van haar regeerperiode. We zijn inmiddels in juli 2013 aanbeland, maar er is nog geen groot feest geweest voor de 60 jaar officiële jaren die Elizabeth II al op haar troon heeft doorgebracht. Het is een traditioneel land, maar uitstellen is voor mij een nieuwe. Desondanks vindt The Coronation Festival van 11 tot 14 juli plaats.

Jaguar Land Rover, officiële vervoerspartner van het hele gebeuren, kon niet meer wachten. Zij haalden hun koninklijke erfstukken van stal om er een rondje Londen mee te rijden. De wagens reden dezelfde route die de koningin in 1953 tijdens haar processie nam langs Horse Guards Parade, Westminster Abbey, Houses of Parliament en Marble Arch, om uiteindelijk op The Mall uit te komen.

Helaas werd het een bescheiden partijtje met (zo ik even snel heb kunnen tellen) hooguit 20 auto’s, maar ai! Wat rijdt hier een stuk geschiedenis over de openbare weg die wij niet zo snel nog eens zullen zien. Zo reed er onder andere de 1953 Land Rover Series 1 Royal Review mee, ofwel de eerste voor het koningshuis aangepaste Land Rover, en een 1955 Jaguar MARK VIIM Saloon die ooit in het bezit was van Elizabeth’s moeder, Elizabeth Bowes-Lyon.

Verder mochten niet ontbreken een 1974 Range Rover Royal review, 1955 Jaguar mark VIIM Saloon, 2002 Daimler X308 Super V8 Saloon, 1953 Land Rover series I Royal review, 1953 Land Rover series I Royal, F-Type en de C-X75 concept. Stuk voor stuk prachtige wagens.10 reacties

Altijd fijn om te weten dat de C-X75 geschikt is voor stadsgebruik….
Toch leuk dat de oude kolonie’s aan haar denken…
@norge: Vergane glorie heet dat, grappig detail: op foto 7 hangt de indiase vlag naast de engelse vlag.
Wauw echt mooi!
Leuke klassiekers, maar mijn ogen keerden toch steeds terug naar de C-X75 concept… wat een prachtig ding blijft dat toch!
Waarom zit bij die F type het stuur aan de goede kant?
Prachtig, prachtig. Maar die Series 1 Land Rover steelt the show wat een bijzonder wagentje. en dan die foto samen met de Jag concept beter kan het niet worden.
2013 JAGUAR F-TYPE SPECS
[…] Jaguar Land Rover viert 60 jaar Elizabeth II – Autoblog.nl […]
Die C-X75 is net prins Charles, die komt er ook niet. :-)
De viering was overigens vorig jaar al. Het hele VK had toen een feestdag, overal festiviteiten en een groot concert bij Buckingham Palace.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).