Jan Modaal wint per toeval 570S Spider

Auteur: , 33 Reacties

Goed begin van het weekend.

Jan Modaal wint per toeval 570S Spider

We dromen er allemaal wel van om in de prijzen te vallen. Stel je toch eens voor dat je opeens een supercar zou winnen. Wel stevige afspraken maken omtrent onderhoud, want een supercar winnen is één. Het ding met je modaal inkomen onderhouden is twee.

Een expat in Dubai is wel heel lucky geweest. Hij won een blauwe McLaren 570S Spider. Hecht niet teveel waarde aan de exotische term expat. De man is namelijk timmerman in Dubai en is niet zo rijk als sommige inwoners in Dubai zijn. Toch kan de man nu met zijn McLaren meekomen met een deel van de bevolking.

Jan Modaal wint per toeval 570S Spider

Hij won de supercar met stom toeval. Telecommaatschappij Du (voorheen bekend als Emirates Integrated Telecommunications Company) organiseerde in de Verenigde Arabische Emiraten een ludieke actie. Naar aanleiding van de nieuwe UAE Registration Policy moesten klanten met een telefooncontract vòòr 31 januari een nieuw contract afsluiten om te voorkomen dat de klant afgesloten zou worden. Administratieve rompslomp natuurlijk en Du leek het een goed idee om er een win actie van te maken. Zo werden klanten gemotiveerd om het nieuwe contract af te sluiten. Onder de klanten die een nieuw contract aangingen werd een McLaren 570S Spider geloot. De Indiase arbeider was de gelukkige en kreeg uit handen van de lokale CEO de sleutel (die wel wat groot is voor in je broekzak) overhandigd van de supercar.

Een win-win situatie voor beide partijen. De timmerman rolt nu in een dikke McLaren door Dubai. En Du heeft wereldwijde aandacht met deze actie.

Met dank aan Maurice voor de tip!

Jan Modaal wint per toeval 570S Spider33 reacties

Heel erg leuk voor ‘m! Dat ‘ie er maar van mag genieten (verkopen en er je huis van afbetalen is ook genieten)!

Ik ben ook een expat, en het enige dat het betekent is dat je moeilijker met je collega’s communiceert en je familie nooit ziet :)
@jochempie: Zwitserland toch? Mooi land man, ik kom er graag. Fijn volk om mee samen te werken. Althans, dat is mijn ervaring.
@viezefreddyw: Om mee samen te werken best fijn. Ze zijn heel rustig van aard. Maar als klant is het wat minder fijn. Servicegerichtheid staat in Nederland op een veel hoger peil. De werknemer is heiliger dan de klant in Zwitserland, ook voor pietluttige dingen. Zo kun je in je eigen pauze amper naar een winkel (behalve een supermarkt), want die gaan ook dicht tijdens de middagpauze. Van 11:45 tot 13:15 heb je gewoon pech als je iets van non-food nodig hebt :)
@jochempie: Tja, zo zijn er wel meer landen die dat doen. In Spanje of Frankrijk hoef je tussen de middag ook niet even de winkels in… Is soms wel even lastig ja.

Ik werk veel met Zwitsers. Ik ervaar ze als zeer en zeer correct. Afspraak is altijd afspraak. In eerste instantie is het nog wel eens lastig om bij ze binnen te komen, maar eenmaal binnen dan heb je het ook goed bij ze. Fijn volk om zaken mee te doen. Het land is voor mijn gevoel ook heel erg schoon, je kan er bijna van de grond eten. Het is wel heel erg duur natuurlijk. Slapen doe ik steevast in Freiburg en tanken net voor de grens. Scheelt je bakken met geld.
@Jochempie: ik ben part-time expat en ik ken het gevoel. Zürich staat volgende week weer op het lijstje.
@jochempie: Woon je in het Duitstalige deel of het Franstalige deel?
@berlinetta: Precies op de taalgrens!
@jochempie: In zijn geval verkopen en terug naar India. Hoeft hij nooit meer te werken.
@jochempie: er is wel meer aan expat zijn. Ja, een sociaal leven in Nederland bijhouden is lastig als je daar niet woont en fiscaal vind ik het ook niet handig maar eerlijk gezegd verdien ik in Duitsland ook een flink stuk meer dan dat ik in Nederland zou werken.
@mashell: Ik verdien het dubbele in Zwitserland. Maar het gaat er ook hard uit. Huren zijn 1,5 keer zo hoog, prijzen voor voedsel 1,5 tot 2 keer. Daar heb je in Duitsland geen last van. Ik kan per saldo 1000 euro per maand meer sparen dan in Nederland, dus dat is mooi meegenomen. Maar het missen van je familie en vrienden is die 1000 euro niet voor altijd waard, mijns inziens. Zeker als je er niemand anders van hoeft te onderhouden zoals ik..
AutoWiki-blauw staat de McLaren wel heel goed!!
Beste vriendin die deze sleutel ‘kwijt’ maakt.
En bij de eerste onderhoudsbeurt moeten verkopen, omdat dat een heel jaarloon kost.
Wil je hier niet winnen.Moet je nog BPM aftikken etc.etc.
@alfarobert: Je kan hem toch weer verkopen voordat je de auto op kenteken zet?
@Alfarobert: hier willen we allemaal een volledig electrische auto winnen als hij maar niet meer dan 50000 kost.
Haha, mooi verhaal, is nog eens wat anders dan in een Toyotabusje voor komen rijden.
Nou kan ie toch mooi 1 hamer en 10 spijkers meenemen naar z’n werk.
@rutgerg: maar hij is er wel zeker 5 minuten eerder dan z’n collega’s!
Wel tof dat de arabische broer van ricciardo dit soort dingen doet
@gitaarknul: Dani El Ricciardo
Als het onderhoud, banden, verzekering etc niet is meegenomen in de prijs, zal het hem nog duur uitvallen. Best verkopen die handel. Een maat van me kocht een C63 AMG tweedehands voor wat leek op een prikje, tot hij door had dat de running costs wel nog op het niveau van een dure wagen stonden.
@hollow: intelligente vriend heb je.
@rolov: ik heb van alle soorten vrienden. Ben een echte working-class hero.
Mooi paar dagen in jagen en dan verkopen!
De kleur staat deze McLaren een stuk beter dan de nobele Brit uit het bericht hier boven…..
Nee hoor ..
Wij doen niet aan slavernij ..

Kijk maar ..
@lincoln: idd. Veel mensen verdienen er pakken geld maar ik ken een Nepalese barista die het zeker tienvoud beloofd werd en toen hij eindelijk zn vliegtuigticket kon betalen en ginder was, een schamele 300/maand verdient.
Zie ik daar de Arabische dubbelganger van Ricciardo
Verkopen, terug naar India, 10 jaar niet meer hoeven werken.
Nu maar hopen dat het bouwbedrijf zijn paspoort niet heeft ingenomen.
@stephane8200: Sterkte!
Winnen, en dan ook nog eens per toeval. Damn.
@rijnounsdoor: is ‘per toeval winnen’ niet de enige optie in een situatie als dit?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).