Jawohl: het Opel GSi-label keert terug [updated]

Auteur: , 46 Reacties

Tijd om die snor te laten groeien!

Jawohl: het Opel GSi-label keert terug

In vroeger tijden kregen hetere Opels de toevoeging GSi, die staat voor Grand Sport Injection. De term stamt alweer uit 1983 en was bedoeld om het de eerste Volkswagen Golf GTI lastig te maken. GSi is inderdaad een tegenhanger van het GTI-label van VW. Onze vette special met daarin alle generaties Golf GTI check je HIER.

Snellere Opels krijgen sinds een poosje de toevoeging OPC en het GSi-label is al niet meer in gebruik sinds de Corsa D. Bij dat model was de OPC de topper in het gamma en de GSi was vooral bedoeld om het gat tussen de twee snelste types op te vullen.

Opel, dat sinds kort onder PSA valt, broedt echter op een terugkeer van de vermaarde GSi’s! Onderstaande werd onlangs op Instagram gepost door Mark Adams, een hoge designbaas van Opel/Vauxhall. Heel scheutig is Adams niet met het geven van informatie, maar hij gebruikt wel de hashtag #7in17. We verwachten op de IAA later dit jaar in Frankfurt meer nieuws.

UPDATE: De eerste nieuwe Opel GSi heeft niet lang op zich laten wachten. HIER lees je alles over de nieuwe Opel Insignia GSi.

Insta46 reacties

Leuk! Ik ben benieuwd of ze deze dan wederom tussen de normale versies en OPC in de markt zetten of dat de GSi-modellen ditmaal de rangetoppers worden.
Gelijk goeie beslissingen van die Fransozen!
Oh wat een herinneringen! Met exact zo’n Kadett met opa en oma op vakantie geweest naar Spanje. Ik was klein en uit verveling draaide ik shagjes voor oma. Mooie tijd man.

Als je nu eens kijkt naar de verschillen van de auto’s van nu. De Astra OPC is een gigantisch ding in vergelijking met zo’n leuke Kadett.
http://img.diablomotor.com/wp-content/uploads/2013/02/Astra-OPC-vs-Kadett-GSI.jpg
@viezefreddyw: Dan moet dat geweldige digitale dashboard uit de kadett ook nog op je netvlies staan :)
@bartteeuwen: Die was bijna niet meer te zien door al het rook maar inderdaad, ik herinner me dat nog. Vond ik altijd cool.
@viezefreddyw: mn neef had destijds een kadett gsi, zwart en in de spoilers maar wel mooi!
@viezefreddyw: klopt, ik heb nog in zowel de tammere 8 klepper gereden alsin de zenuwachtige 16 klepper. Alleen die kadetten roesten onder je hol weg.
Krijg je er dan voor het echte GSi-gevoel ook zo’n snor bij?
@stradale888: Lees de aanhef nog eens.
@stradale888: laat maar, eerste regel gemist. Beetje jammer…
@stradale888: laat dat “beetje” maar weg…
@stradale888: jammer joh.
@stradale888: Het zou wel een geniale marketing zijn als Opel daar iets mee zou doen. U komt een Opel Corsa GSi proefrijden? Wel eerst even deze plaksnor opdoen voor de ultieme beleving.
Het zou een prima optie zijn om gewoon hetzelfde te doen als jaren terug: GSI als tegenhanger van de GTI. OPC vervolgens ‘upgraden’ naar Volkswagen R niveau, de echt snelle sprinters dus, en GSI in de markt zetten als snel maar vooral sportief en goed sturend.
Brrrr, Opel Kadett GSI, de tokkiewagen bij uitstek (in mijn jeugd dan). Ben normaal een vrij rationeel persoon maar Opel en GSI zijn voor mij besmette termen. Benieuwd wat hun huwelijk met PSA gaat voortbrengen, dat dan weer wel.
@musje83: Ik heb dezelfde associatie, maar ik betrapte me laatst erop dat ik een Calibra 4×4 turbo mooi vond…. En hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de Kadett GSi.
@musje83: facelift astra GSI zonder spoilers is eigenlijk een mooie sleeper.
@homer55: Deze moest het na de facelift helaas met minder vermogen doen…
@musje83: inde buurt ook zo’n Tokkie, tot ie zich om een paal heen vouwde. Uiteraard kreeg de auto de schuld. Elk jaar staat er nog een bosje bloemen bij de bewuste paal.
Er zal wel een markt voor een karl GSI of Astra GSI zijn. Dus laat maar komen.
@schaap: er schijnt sowieso een Insignia GSi te komen met 260 PK’s en wat sportieve frutsels
Mooie concurrent voor de Golf GTI. En de OPC voor de R.
Kadett gsi, goede herinneringen
Of gewoon een actiemodelletje voor de Britse markt. Ik denk niet dat een merk als Opel of Vauxhal twee sportieve labels nodig heeft, het is immers helemaal geen sportief merk.
En hoewel OPC me nog altijd meer aan OPA dan aan snel en vlot doet denken is het OPC imago beter dan dazt wat de GSI ooit gehad heeft.
Nu de naam Kadeddilac terug in het straatbeeld i.p.v. Astra!
@jack_abarth: Eigenlijk is Astra de naam waaronder de Kadett al jaren in de GB (en andere markten) al sinds 1979 verkocht word/werd.
Slecht nieuws voor de vos. Die is straks z’n staart weer kwijt. Goed nieuws voor de dokter. Die heeft weer lui met een ontstoken linkerelleboog!
@e34m5touring: Toen ik m’n autotechniek opleiding ging doen had ik een jongen in de klas die helemaal gek was van dit type Kadett GSi. Keihard werken bij z’n pa in de zaak en toen een superspeciale uitv. uit Duitsland gehaald. Schijnt echt zeldzaam te zijn en vooral het interieur was heel speciaal. Geen idee hoe dat ding heette maar het liep echt snoeihard, echt zot hard. 2 weken, toen werd ie gejat. Politie belt em op, ja we hebben wat gevonden… Alleen de schulp teruggevonden… Heb nog nooit een beer van een vent zo hard zien huilen.
Van Mossel zal wel bezwaar hebben (gehad) tegen het OPC label want zijn hebben zelf Van Mossel OPC Opel als dealers ;-)
ja de Kadett GSI was een begrip. Had je de centen niet of ze er niet voor over dan kocht je een eenvoudigere versie met die GSI bumpers….mooie tijden.
Kadett GSI geweldige auto rete snel
Veel plezier van gehad
In 2008 werd er aan dealers in NL een Corsa GSI getoond om te kijken of er interesse zou zijn voor een model onder de OPC. Dit is er helaas nooit van gekomen.
Mijn 2e auto, een Corsa A gsi. Later met 2L blok in. Nog steeds de meest ‘voelbare’ auto die ik ooit had.
Weet iemand waarom je nooit meer een Kadett (of in mindere mate de Calibra) ziet rijden? Opeens zijn die dingen compleet uit het straatbeeld verdwenen.
@berlinetta: Sloopregeling, roest, export.
@berlinetta: golfjes II zie je ook niet veel meer, maar af en toe komen die nog wel voor in het straatbeeld. Kadettjes zijn blijkbaar minder duurzaam.
@berlinetta:
Roest, roest, roest.
De Fransen hadden de naam, maar de Opeltjes deden het.
Ik denk dat het wel slim is. In 1985, heb ik voor het eerst in mijn leven een Kadett GSI gezien. En wat vond ik het instrumentenpaneel gaaf om te zien!
10 minuten geleden heeft Opel op FB bekend gemaakt dat er een Insignia GSI komt
Van de vorige Corsa was nog een GSi met 150pk uit een 1.6. Die was om het gat tussen de 90pk 1.4 en de OPC op te vullen.
Ik zou em lanceren in..movember
Mijn oom had een GTE. Hoe verhoudt die zich tot de GSi dan?
@depsycholoog: de GTE was een D-Kadett. De GSi was de opvolger hiervan, de E-Kadett.
@thomas20vt: Thanks! Dan zijn ze bij Opel niet echt consequent qua typeaanduiding..
Manta gsi mooi man.
Volgende stap: rechtzaakje met die andere Duitse firma en dan GT/E ook weer van Opel. Waar hij hoort.
Wanneer krijgen we de eerste Insignia met 3.0 24V zes-in-lijn met Dual Ram?
http://i.auto-bild.de/ir_img/6/5/5/0/2/7/Opel-Omega-3000-24V-560×373-8c90004cb9f91665.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).