Dít is de splinternieuwe M2 Competition

Auteur: , 29 Reacties

En wij hebben de eerste foto's en info!

BMW M2 Competition

Er zijn weinig auto’s waar zo reikhalzend naar uit wordt gekeken als de M2 Competition. De M235i/M240i is geweldig, de M2 (rijtest) is briljant en de M2 Competition moet welhaast hemelse sensaties teweegbrengen. Er was al het een en ander bekend over de auto, maar nu hebben we meer zekerheid. De welbekende man met de eveneens bekende regenjas klopte op de achterdeur van onze hoofredactie.

BMW M2 Competition

Een overijverige stagiair had waarschijnlijk al het een en ander klaargezet en per ongeluk alles online gezet. Ok, waar kijken we naar? De M2 Coupé krijgt zijn eigen wielontwerp, die een stuk fraaier zijn dan die gekke wielen van de M4 CS. Verder is het wel lastig om de Competition te herkennen. Alle delen die normaal verchroomd zijn, zijn nu glossy-black. Ook de oranje kleur (Sunset Oranje) is een weggever dat je met een Competition te maken hebt, want de gewone M2 is er alleen in zwart, grijs, wit en blauw.

BMW M2 Comp

Onder de kap veranderde wel het een en ander! De M2 heeft niet meer één turbo, maar twee stuks…. En dat betekent zeer waarschijnlijk dat het N55 blok (uit de M135i, maar aangepast), het veld heeft mogen ruimen voor het S55 blok uit de M3/M4. Daarmee krijgt de M2 dus een “echt” M-blok en hebben de huidige M2 rijders een goede reden om toch te gaan upgraden. De zes-in-lijn, die maximaal 7600 toeren kan draaien, levert 410 pk en 550 Nm. Met de DCT-automaat kun je in 4.2 seconden de 100 km/u aantikken.

BMW M2 interieur

BMW pakt verder ook lekker door met ingrediënten uit andere M-modellen. Bekend uit M4 (en M5) zijn de guitige sportstoelen met een verlicht M2 logo op schouderhoogte. De spiegels zijn ook vervangen door de typische M-varianten met een enkel pootje. Als je van knopjes houdt zijn de rode startbutton en M1/M2 buttons op het stuur vast wel jouw ding.

BMW M2 Comp

Aan de achterzijde is er een zwarte uitlaat met schuine tipjes, maar het front is meer onder handen genomen. Er is een nieuwe design met nieuwe grille, grotere opening, drie kleine slats onderaan in het midden.

UPDATE: het is officieel, alle info HIER!29 reacties

Die stagiaires ook altijd🤔
En dat precies op zondagmiddag als er verder totaal geen nieuws is…
@rutger97: ja echt jammer voor Red Bull
Dat is geen rood, dat is Sunset Orange. Een kleur die ook op de 1/240 te krijgen is.
Tsja, wat zou het nou zijn? Kan me niet voorstellen dat er bij alle grote automerken zó consistent van die “slordige” stagiairs aan het werk zijn… Neem aan dat het lekken van dit soort info een alom toegepaste marketingstrategie is.
@jules713: hahah ja tuurlijk is dat een strategie. Waar worden autonieuwssites nou hebberig van? Van zogenaamde ‘gelekte’ informatie, iedereen wilt natuurlijk de eerste zijn die dit meld. Win win situatie ook.
@jules713: Joh zou je denken?
Ik denk dat ik de komende tien jaar geen auto liever wil bezitten dan deze.
@Jochempie: Nog fijner is een mooie vrouw bezitten op de achterbank van deze fraaie M uitvoering.
@barry355gtb: waarom op de achterbank?
@jochempie: net ff wat meer ruimte en ik heb dat graag
@barry355gtb: Maar ze mag toch wel naast je zitten hoop ik?
@barry355gtb: nou dan kies je wel een riante achterbank uit zeg! Hier passen alleen mensen zonder benen achterin..
@w0o0dy: Is vast ook officieel erkende fetisj. Ieder z’n ding zeg maar.
@w0o0dy: in onze 2-coupé hebben nochtans al meer mensen mét benen achterin gezeten dan zonder benen en dat gaat prima.
Een leuke auto nog beter gemaakt.. hebben willen..
Maar heeft ie ook een handbak?
@baklava: Flippers volstaan toch wel? Kan je als je in de file staat rustig aan rijden in automaatstand. Ik vind dat het beste van twee.
@335istage1: lijkt me niet dat deze auto bedoeld is om (vooral) file mee te rijden. En aangezien de standaard M2 ook gewoon leverbaar is met handbak lijkt het me dat het bij deze ook het geval zal zijn
Lekkende stagiaires, zit ik op Autoblog of ben ik elders aanbeland ?
Fantastisch. Alles wat de m2 eigenlijk miste dus.
Wat is er mis met de wielen van de M4 CS? Die zijn juist mooi! Mooier dat die van de M4 Competition Pack
Het is snel dus de welbekende pot zwarte verf moet er weer aan te pas komen, om alles wat een beetje luxe oogt te camoufleren. Wat een rare trend is dat. Motor is natuurlijk top in zo’n 2-serie. Wellicht gaat BMW inzien dat een M4 een soort surrogaat sport coupé geworden is.
Is dr nou ook een gewichtsreductie? Is dat blok bijv lichter of zwaarder met zn 2 turbos?
Met dezelfde stoelen als in de M4 en M5?!?! Dat moet dus M4 en M3 zijn want die van de M5 zijn toch echt anders
@e36m3gt: Lees nog eens goed.
Carvlogger had deze moeten kopen
Dikke pornobak! Kan geen concurrentie tegenop!
De headerfoto lijkt wel uit NFS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).