Jeep geeft nieuwe Cherokee een verfrissende facelift

Auteur: , 15 Reacties

Weg met die rare smoel!

Jeep geeft ons alvast een voorproefje van de wagen die ze op de eerstvolgende grote autoshow zullen onthullen. Of nou ja, de meest belangrijke details van de nieuwe Jeep Cherokee zijn nagenoeg allemaal te zien. Hieruit kunnen we in ieder geval opmaken dat de ontwerpers van Jeep hun gedachten bijeen hebben weten te rapen, om ervoor te zorgen dat de volgende Cherokee een stuk makkelijker te verteren gaat zijn dan de vorige.

Waar de Cherokee er voor de facelift uitzag als Donatella Versace, lijkt Jeep het met hun nieuwe wagen iets minder strak te zoeken. De lampen zijn logischer en verder voorop de auto geplaatst, waardoor we ze nu ook daadwerkelijk kunnen aanduiden als koplampen. In simpele termen ziet de voorkant van de auto er een stuk ‘normaler’ uit, wat in dit geval alleen maar geprezen kan worden.

De term facelift wordt ditmaal overigens iets breder gepakt dan normaal, omdat de achterzijde ook een behoorlijke verandering te verduren krijgt. Hoewel er nog altijd sprake is van esthetisch onbevredigend lijnwerk, zien de achterlichten er een stuk beter uit dan voorheen. Daarnaast hangt de nummerplaat nu direct onder het logo, waarmee hij uit de achterbumper verdwijnt.

Tevens zal Jeep meer aandrijflijnen introduceren, die naar verluidt nog zuiniger in verbruik zijn. Wat dit precies inhoudt wil de fabrikant nog niet kwijt.

Jeep onthult de nieuwe Cherokee officieel op de NAIAS in Detroit, begin volgend jaar. Hierbij zullen we uiteraard meer beeldmateriaal van de bolide te zien krijgen.15 reacties

Vergeleken met de oude Cherokee oogt het nog steeds een beetje braaf, maar minder erg dan die gekke spleetoog wat het was. In die rode trim zelfs wel stoer.

Ik zou toch liever een Compass nemen, die is net even wat leuker om te zien.
@720s:
Grand Cherokee of Wrangler, de rest zijn handtasjes. Hoewel die eerste ook maar een schaduw is van wat hij ooit was kan je er nog steeds zware aanhangers aanhangen.
@shiva:
Al die hokken toch, RR, X5, Cayenne Mercedes hok, Touareg, Q8, allemaal.
RR spendeert een vermogen aan terreineigenschappen, zodat eigenaren erover kunnen bluffen, maar er toch maar niet het terrein mee in gaan.
Dan maar een Landcruiser.
Diesel!
Die met de zwarte bumpers is wel stoer. Het interieur daarentegen is echt matig.
Zet er een Kia grille en logo op…
via Android app
@ilpoto: de achterkant vooral! Vind de KIA’s wel wat mooier. Jeeps horen lomp te zijn, niet zo frivool vormgegeven als deze Cherokee!
Flink opgeknapt. Had ook niet echt het idee dat de vorige een verkoopknaller was. Ik zag ze in de US ook nauwelijks rijden. Deze is dan wat minder gewaagd maar wel een leuk ding om te zien.
Zo is die even lelijk geworden!
Dat clownsmasker in het dashboard. Vreselijk.
Mooie neus, lelijke kont. Een compromis die ik niet graag sluit.
Jammer, de pre-facelift mocht ik juist wel. Een dikke vinger naar al die andere Kia-klonen.
@jorrit: word. Het is bijna altijd jammer als een karakteristieke smoel verloren gaat door een facelift. Bij de 1 serie (f20) vind ik de eerste versies ook het meest hebben bijvoorbeeld.
Sinds die Italianen Jeep hebben ingelijfd is m.i. dat mooie merk naar de klote geholpen.
De kleur zelf vind ik geslaagd. Maar als ik eerlijk mag zijn: sinds 2012 is de Cherokee enorm lelijk geworden. Tussen 1984 en 2012 kon t telkens gewoon: de auto moderner maken, zonder dat de looks erop achteruit gingen.
Jammer, die angst voor een uitgesproken design…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).