“Kubica wil miljoen per race betalen voor stoeltje”

Auteur: , 15 Reacties

De Pool wil nog niets van opgeven weten.

Als we de woorden van Nico Rosberg tegenover de Finse televisiezender MTV mogen geloven gaat het erom spannen voor de Pool. De gepensioneerde ex-wereldkampioen en manager van Robert Kubica heeft laten weten een laatste poging te hebben gedaan om zijn ‘pupil’ een stoeltje te bezorgen. Om de deal rond te krijgen moet er echter in de buidel worden gegraaid, wat nu dankzij sponsoren blijkbaar toch weer mogelijk is.

De woorden sluiten mooi aan bij Williams’ beslissing om de bekendmaking van hun uiteindelijke line-up voor volgend jaar uit te stellen. Volgens de berichten wordt de Britse equipe een som beloofd van één miljoen euro per race, voor de eerste zeven races van het seizoen. Williams ziet hier wel wat in, zeker omdat het eigenlijk niet fout kan eindigen. In het ergste geval presteert Kubica ondermaats en wijzen ze hem na een aantal races de deur, zonder dat ze daarbij het geld terug hoeven te geven.

Voor de fans van Williams wordt de vinger echter op een zere, etterende plek gelegd. Hiermee wordt namelijk duidelijker dan ooit dat het team geld verkiest boven waardevol talent. Momenteel lijkt de strijd om het tweede stoeltje voornamelijk te gaan tussen Kubica en Sergey Sirotkin, die zelf ook een klap geld meeneemt. Dat terwijl coureurs als Kvyat en Wehrlein wellicht nog wel betere kandidaten zijn.

Persoonlijk zou ik het ontzettend zonde vinden om Kubica als paydriver te zien falen. Exact, veel meer dan dat zie ik niet gebeuren. Natuurlijk moet je zijn dromen en wensen respecteren, maar wat eens gepresenteerd werd als een sprookje, lijkt zich nu via verschillende omwegen te kunnen ontvouwen in een smerige realiteit, waar eigenlijk niemand blij van gaat worden.15 reacties

Waar haalt hij het geld vandaan? Er was toch een issue met het moeten terugbetalen van verzekeringsgeld mits hij weer een stoeltje zou krijgen? Heeft hij dan zoveel gehad van de verzekering dat hij dit kan doen?
@kilum: die miljoenen worden betaald door de sponsoren van de heer kubica
@kilum: sponsoren, geldschieters, hoe je het ook wilt noemen, er zijn blijkbaar enkele mensen bereid om te dokken.
@ikschrijfookoverautos: net als iedereen die geld omwisselt in een bitcoin
@kilum: Het geld komt vermoedelijk van supermarktketen Zabka en energiebedrijf PKP Energetyka. Beide bedrijven zijn eigendom van CVC Capital Partners, de voormalig eigenaar van F1. Het zou mij dus niks verbazen als Bernie Ecclestone er iets mee te maken heeft.
@edge: dat is nog eens info!
Je hebt dus een mega bedrijf, dat al een vinger in de pap heeft in de F1 dat graag Kubica terug wil zien.
Dan gaat t toch gewoon gebeuren!
Ik hoop dat ze voor Kvyat gaan. Ik gun het Kubica wel, maar niet als hij een stoeltje koopt.
@berlinetta:

Buiten de fabrieksteams om moet je je eigenlijk altijd inkopen. Kubica had daar dus sowieso niet omheen gekund, tenzij Renault trek in hem had gehad.
Alsof ze Maldonado niet om het geld hadden. Net als Stroll.
@poes: klopt maar normaal hadden ze bij Williams toch 1 goeie en 1 betalende coureur? Met Stroll en mogelijk Sirotkin komen ze op twee betalende…2012 was hierop ook een uitzondering met Bruno Senna en Pastor Maldonado.
@ahs1979:1 goede en 1 betalende coureur…denk dat 2017 dan ook een uitzondering was want kan met de beste wil van de wereld massa geen hoogvlieger noemen. Na zijn tragische ongeval in Hongarije 2009 geloof ik (waar hij een veer van Barrichello tegen de helm kreeg) heeft hij nooit meer zijn niveau van voorheen behaald. En dit jaar vond ik echt het jaar teveel. Denk dat hij met het halve deelnemersveld wel een aanvaring heeft gehad dit jaar, waarbij hij dikwijls echt domme fouten maakte bv in Singapore komt Vandoorne onder Safety car net voor hem de baan op na een pitstop en toch haalt hij stoffel nog in onder sc, wanneer Vandoorne zijn rechtmatige plaats terug inneemt reed hij tegen het wiel van de Belg.
Toch waanzin om die kerel voor zoveel geld in die auto te stoppen… zeker nu er snellere jongere coureurs blijken te zijn…
@trustmeiamanengineer: maar die nemen geen geld mee. En de schoorsteen moet toch echt blijven roken om überhaupt te kunnen racen.
Laat Wehrlein maar zien wat hij in het middenveld kan ipv een Sauber met b-keuze onderdelen. Kvyat heeft genoeg kansen gehad, en een tweede pay-driver zit niemand op te wachten.
Sympathieke kerel Kubica, maar als hij nog voldoende snelheid had gehad, had hij allang een stoeltje gekregen.
@harrie: helemaal eens met je!

Wehrlein heeft voor zowel manor als Sauber punten gepakt. Prestatie op zich.

De torpedo heeft zijn bijnaam niet voor niets. Exit dus.

Kubica terug zou wel ultiem zijn. Op basis van snelheid. Als paydriver heel ander verhaal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).