Jeremy Clarkson: ‘BBC ontzegde mij toegang tot studio’

Auteur: , 36 Reacties

Rondom het rijden van zijn laatste rondje op het Top Gear-circuit heeft de BBC Jeremy Clarksons bewegingsvrijheid flink ingeperkt, om te voorkomen dat hij 'een souvenir' mee zou nemen. Tevens weten we in welke van de 3 supercars hij vorige week reed.

Jeremy Clarksons serious face

Om met het laatste te beginnen, JC gaf het antwoord hierop al impliciet in zijn tweet (‘Right. About to do my last ever lap of the Top Gear test track. What car should I use?‘). Het werd dus de 488 GTB – vers overgevlogen uit Italië – voor zijn laatste (liefdadigheids-)rondje, samen met Pink Floyd-drummert Nick Mason.

Veel verder dan het kleine circuit kwam Jezza echter niet, zoals the guy everybody loves to hate vandaag optekent in de Sunday Times: “The Top Gear portable office was locked to stop me taking even a small souvenir. The hangar was empty.”

Noord-Koreaanse praktijken? Fanboys zullen luidkeels ‘ja’ roepen, tegenstanders vinden het terecht dat Kim-Jong-Beeb de kantoren angstvallig voor hem gesloten hield (‘eigenlijk ook best kinderachtig, je slaat eens een producer op zijn bek, en je bent meteen een paria in je eigen gelederen’) hij is immers geen werknemer meer, en als je ergens niet meer werkt moet je je toegangspas inleveren.

Komend seizoen wordt Clarkson vervangen door een skinny radioginger met een grote voorliefde voor Ferrari’s. Tot nu toe zijn weinig mensen van mening dat dit concept de oude Top Gear-formule gaat overtreffen, qua succes. Behalve een paar mensen in Maranello dan.

Foto credit: Marino Franchitti36 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dus je mag niet zomaar binnenlopen bij je voormalige werkgever, waar je eruit geknikkerd bent omdat je je misdroeg. En dat is nieuws omdat…?
Bijna schandalig, die man heeft de BBC heel wat rijker gemaakt met een van de best bekeken shows ooit, en als ie dan ontslagen wordt is dit hun bedankje? Vind dit een beetje te ver gaan.
@jobberns: Wat denk je, zou jouw werkgever je vriendelijk bedanken als je een collega op z’n bek sloeg? En zouden ze deur voor je open laten, zodat je nog iets mee kunt jatten?
@donvincenzo: Ja hoor geen enkel probleem in het bedrijfsleven, als je maar genoeg oplevert.
@bofkont:

Nope .. Zelfs betonvlechters kunnen dat zich niet permitteren ..
Als je niet boven andermans vergissing kan staan dan kan je gewoon oprotten ..

NL ambtenaren / semi-ambtenaren is een ander verhaal ..
Die mogen legitiem totaal onbeholpen zijn ..
Kunnen ook niet anders ..
@donvincenzo: Sterker nog ze zouden je niet eens ontslaan.
@jobberns: Welkom in de grote mensen wereld. Er zijn genoeg mensen die ergens een succes van maken maar aan het einde van de rit toch de deur gewezen word.
Clarkson kan niet stoppen met janken daarover, en dat maakt hem eigenlijk een beetje zielig.

Jarenlang denken dat je een vrijbrief hebt om alles maar te kunnen maken, want er hangen toch geen consequenties aan. Nu krijgt hij na al die jaren van ellende voor de BBC directie een keer het deksel op de neus, en terecht.

Laten we eerlijk zijn: TG was al over zijn hoogtepunt heen. Er heeft gewoon iemand uitgerekend hoe lang het nog succesvol zou zijn, en dat heeft meegespeeld in dit resultaat.
@awesome:
Verwend kind moet huilen, tragisch dat hij fysiek alleen geen kind meer is
@awesome: jouw laatste zin klopt helemaal.

Clarkson lag al onder vuur, hij had daarvoor zichzelf al behoorlijk belachelijk gemaakt met racistische ‘grapjes’ en het debacle van Argentinië (dat kenteken was net een grap te ver). Daarbij hebben ze ook ingezien dat de sleur erin kwam. Dus hebben ze inderdaad een kosten-baten analyse gemaakt en hun conclusies getrokken. Clarkson heeft het hen wel erg makkelijk gemaakt door die producer te slaan.
@gtwillem: dat kenteken op zich bleek inderdaad een grap te ver te zijn maar waar ik vervolgens op afknapte was dat hij nog even net ging doen alsof het niet bewust was en nog even leuk ging doen in een uitzending over dat hij dus geen mea culpa ging doen. Even geschrokken van de gevolgen en dan inderdaad als een klein kind maar proberen te ontkennen wat je gedaan hebt.

Uiteindelijk heeft ‘ie alsnog schoorvoetend toegegeven dat het een ‘bewussie’ was maar dan vooral in een aanklacht tegen de Argentijnen die zijn vrijheid van meningsuiting wilden aanvallen met geweld.

Beetje sneu allemaal. En nu maar afwachten of er linksom of rechtsom nog een nieuwe serie uitrolt die het aankijken waard is. Ik keek in ieder geval het meest uit naar een TopGear met nieuw bloed maar helaas heeft de BBC die Evans daarvan het speerpunt gemaakt wat ik niet echt zie zitten (respect voor wat de man bereikt heeft hoor maar ik vind ‘m te gemaakt en niet nieuw genoeg).
@awesome: met je laatste paragraaf ben ik het helemaal eens. Ben daarom meer nieuwsgierig naar nieuwe TG format dan hoe de inmiddels ‘oude’ top gear het doet een minder populair kanaal.
Neeuh, jeremy kennende zou hij niks jatten, zo is hij niet..
Ik snap het niet helemaal. Toen hij daar zijn rondjes reed was de beep daar toen? Zo niet dan vind ik het niet echt raar dat de keet gesloten is. Opnames van TG zijn afgelopen dus dat die ‘studio’ leeg is.
Kan niet wachten op het nieuwe programma wat ze gaan maken, gaat een giga succes worden is nu al verzekerd, hopelijk gaan ze gewoon door op de oude voet :):)
@bofkont: grapje zeker?
@clarkson: Nee hoor :)
Zoveel mogelijk behouden wat goed was aan de serie, uiteraard zullen die jankers van de BBC er boven op zitten met plagiaat etc etc etc

Maar een succes gaat het zeker worden.
Het nieuwe TG zal floppen!
@clarkson: not sure maar volgens mij heeft ie het over het nieuwe programma van clarkson, Hammond en may
@ziekegeest:

Die andere twee oma’s zijn toch druk bezig met Hans Kraaij jr imiteren ??
Bij het volgende jersey clarckson stuk krijgt de gehele redactie van mij een clarkson-tattoo aangeboden…. ;)
@grrrrommmmm: Lezen/klikken is een keuze :)
@bofkont: reageren ook, en toch doen we het…. ;))
@grrrrommmmm: ja mooi hey :)
Ferrari rijdende Ambtenaren fittie ..
Met Clarkson als grootste sneuneus ..

Een echte vent wordt niet ontslagen ..
Die stapt op zonder om te kijken ..
@lincoln:

Echte venten eten geen honing die kouwen op bijen …
Wat had Jezza eigenlijk mee willen nemen? Het motorblok-salontafel? Of de afgeragde Toyota pick-up? De magneetplaatjes van de sub-zero cool wall?

Wat een zielig gedoe. Zowel van de BBC als van JC trouwens.
@RRRobert: the elephant in the room van de laatste aflevering zou ik hebben meegenomen als ik hem was.
@RRRobert: De kijkers ;)
Ja, zo werkt dat in de grote mensen wereld, Clarkson kan dit ook niet weten want hij is altijd een kind gebleven, en nu huilie,huilie erg he’!
Ik durf zelfs de stelling aan te nemen dat, wanneer Clarkson niet beroemd zou zijn, hii één van de grootste tokkies uit je wijk zou kunnen zijn. Een chav…
@awesome: Nou en? wel een lollige tokkie dan.
Ik mag hem sterker nog, hij is een legendarische held, deze man heeft ons zoveel moois gebracht ;)
@bofkont: Tja, er zijn drie JC’s op deze Aardbol (geweest). En alle drie zijn ze keihard van hun voetstuk gevallen. De eerste zou later terugkeren. We wachten nog steeds. De tweede kraamt inmiddels zoveel onzin uit dat zelfs Jack van Gelder ‘m niet meer begrijpt en de derde had vijf jaar geleden moeten stoppen om zich volledig te kunnen richten op de verdere uitbuiting van Winnie the Poo.
@roppp: Je praat wartaal ;)
@roppp:
Hij mocht willen dat hij Pooh mocht uitbaten.

Hij heeft alleen de rechten op de Paddington knuffels, dat is wat zijn ouders rijk maakte. Met beertje Paddington zelf, animaties boeken, film, hadden zijn ouders ook niets te maken.

Zo, dat stukje van je reactie is ontkracht.
Voor de rest, als niet 100% achter Jezza staat is je vrijheid van meningsuiting ineens ernstig beperkt. Ik word daar ook niet vrolijk van maar het is niet anders. Alsof je baby’s hun speen af pakt.
Waarom zit Nick Mason achterin? De drummer van de beste band ooit?
@swaffelaer:
Omdat hij zo lekker gewoon gebleven is?
Waarom vertel je dit? Meer aandacht?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).