Jeremy Clarkson praat over zijn emoties in nieuw interview

Auteur: , 27 Reacties

Jezza laat z'n tong rollen en gooit zijn emoties op tafel.

Jeremy Clarkson?

Het is een schreeuwlelijk op televisie, maar diep van binnen heeft ook Jeremy Clarkson een kloppend hartje met gevoelens. In een interview met The Times of London Magazine doet de Brit een boekje open over het afgelopen jaar.

2015 was namelijk niet het meest fantastische jaar voor de 55-jarige presentator. De paparazzi smulde van de beroerde situatie waarin Clarkson zich het afgelopen jaar bevond. Ondanks de miljoenendeal met Amazon en een mooi nieuw autoprogramma in het verschiet, wil Jezza 2015 heel snel vergeten. In het interview praat hij over zijn onlangs overleden moeder, de BBC en geeft hij een bijzonder feitje toe:

“The whole thing is an act, of course,” he says at one point. What? “My job, my TV persona. ‘Jeremy Clarkson.’ It’s a mask. We all wear masks. It’s not the real me.” Is he suggesting that the man who’s made £30 million from “being himself” is a con? “Yup.” Then who is the real you? “I’m not telling you,” he laughs.

De Britse omroep toonde geen sympathie toen zijn moeder kwam te overlijden, aldus Clarkson. Hij deed rond die tijd Top Gear, de live-shows en schreef drie columns per week. De afgelopen maanden was het een tijdje stil rondom Jezza. Hij heeft zijn excuses aangeboden aan de geslagen producer en is ‘tot zichzelf gekomen’. Hoe Jeremy het afgelopen jaar zelf omschrijft?

“In one year I lost my mother, my house, my job. How do you think I f***ing felt?”27 reacties

Ik vind hem geniaal op televisie, maar een beetje jammer om de dood van zijn moeder te gebruiken. Dat is het enige waar hij niks aan kon doen.
@robinvand: zo’n situatie heeft impact op hoe je je gedraagt natuurlijk. En slaan hoort niet, maar laten we nou niet gaan doen alsof god iemand heeft gemept. Clarkson is ook maar een mens.
Overwerkt, gestrest, en ook nog eens zo’n tragedie.
Je kan zo’n tik natuurlijk nooit goedkeuren, maar elk mensenleven kent wel zijn mindere periodes. Normaal helpt een gezonde omgeving met steun je daardoor heen. Je hoort niet te slaan. Deed hij wel, misschien ook wel goed voor JC himself dat hij daardoor ontslagen is. Want dat zal hem ongetwijfeld wat meer rust en tijd om tot zichzelf te komen hebben gegeven.

Ik ga er vanuit dat hij d’r gewoon weer staat als Jezza met zijn nieuwe amazon show.
@martinus: My thoughts exactly. Diep vanbinnen zijn we allemaal mens.
@martinus: Ahjoh we slaan allemaal wel eens iemand, in de kroeg of club bijvoorbeeld.. Maar omdat jazz bekend is, is het natuurlijk een schande..
Jeremy = Top Gear
@edjehaze: toch echt niet meer
Alles behalve een verrassing natuurlijk dat ze op televisie een masker dragen. Dat doet toch werkelijk iedereen. Mensen zijn tot rare dingen in staat als je een slechte tijd doorgaat, zo ook Jezza. Uiteindelijk valt het gedoe bij de BBC allemaal wel mee denk ik. Storm in een glas water geweest en de media maakte het groter dan het is.
Iedereen heeft ups en downs..
“In one year I lost my mother, my house, my job.”

Welke van z’n huizen is ie kwijt dan?
@madmarky: Ik denk dat hij doelt op het huis waar zijn ex-vrouw in woont.
Natuurlijk is het een act. Ooit beklaagde hij zich er over dat als hij daar wel eens last van had. Dat mensen hem alleen maar zagen als die schreeuwlelijk van Top Gear. Dat je een act opvoert is geen probleem. Dat deed, goed voorbeeld, Stephen Colbert ook. Alleen, hoe lang hou je die act fris en vrolijk? Bij Clarkson is het een beetje voorbij vrees ik.
Hij is van de ene job waar hij miljoenen verdiende geswitched naar een andere job waar hij miljoenen verdient, hij heeft blijkbaar een huis verkocht, en is zijn moeder kwijtgeraakt terwijl hij zelf 55 jaar oud is. Wat een ellende allemaal zeg. Nou mijn sympathie hebt u hoor, mijnheer Clarkson!
@riddertevoet: Ik hoop dat je ooit aan deze opmerking terug denkt ….
@norge: Het gaat mij erom dat hij doet alsof hij getroffen is door een ongekende hoeveelheid rampspoed met zijn “ik ben mijn baan, huis en moeder verloren” terwijl hij gewoon geswitcht is van job, een huis verkocht heeft en zijn moeder waarschijnlijk ergens in de 80 was.
@riddertevoet: als je alleen deze quote ziet in dit artikel lijkt het misschien alsof hij het zo wil rechtvaardigen wat hij gedaan heeft. Maar de letterlijke quote is dat hij gewoon antwoord geeft op hoe hij zich het afgelopen jaar gevoeld heeft. Ik denk niet dat Jeremy echt op zoek is naar sympathie maar gewoon rustig en open wil laten weten dat zijn 2015 baggerslecht ging. En dat is volledig begrijpelijk. En natuurlijk is wat sympathie dan ook fijn voor een man zoals hij en verdient hij het ook
@riddertevoet:

Want die milioenen zijn op een of andere manier relevant?
Als jij naar een begrafenis gaat ga jij op zoek naar diegene met een rolex en de sleutels van een R8 in z’n zak om die ff goed uit te schijten dat hij niet zo droevig moet zijn?
@riddertevoet: Ondanks dat Clarckson zijn moeder heeft verloren, heb ik toch meer medelijden met jou!
@rhellema: Clarkson……tijd voor een edit button
@riddertevoet:
Kleine aanvulling waar niemand in deze discussie hier kennelijk oog voor- / weet van heeft….
JC is medio 2014 gescheiden en de afterburners daarvan kwamen keihard in 2015 binnen, oa het GEDWONGEN verlaten van de echtelijke woning tbv Mrs Clarkson.
En ja, dat lijkt me er behoorlijk in hakken…..
zie hier:

http://www.telegraph.co.uk/motoring/top-gear/10809441/Jeremy-Clarkson-divorce-Mrs-Clarkson-deserves-every-penny.html

Het was dus èn z’n baan èn z’n moeder èn z’n huwelijk èn z’n huis……los nog van wat perikelen met z’n gezondheid die ongetwijfeld verband houden met z’n levensstijl, maar daar wil ik verder niet over oordelen. Laat ik graag aan anderen hier over.

Voor mij heeft de man gewoon altijd mooie en vermakelijke TV gemaakt en dat blijft-ie hopelijk nog lang doen.
Clarkson is niet zichzelf maar een act, die zichzelf niet was omdat moeder, huis en baan. Ik ben mezelf nog nooit geweest, zingen we dan.
Als jij je moeder verliest na een gevecht van 5 jaar tegen borstkanker is dat ook erg triest, maar zegt de baas na de condoleances ook dat je na de begrafenis weer aan het werk moet. Als jij je huis kwijt raakt sta je op straat, terwijl Clarkson kan kiezen uit zijn vele datsja’s. Als jij je baan verliest heb je geen duur betaalde columns en andere bijbaantjes meer waarmee je de Balkenendenorm nog altijd vele malen overschrijdt.
Clarkson is gewoon een huilie van 55 (en nee, het is geen familie).
@stephanotis:

Dus omdat ie meer geld heeft dan een ander in eenzelfde situatie is ie een huilie?

De beste man mag dan wel financieel niets te klagen hebben, maar dat betekent niet dat ie dan geen persoonlijke problemen mag/kan hebben. Je huwelijk, je huis, je baan en je moeder kwijtraken is even zuur, ongeacht je banksaldo.
Ach ja, het is heel lullig, maar ik denk dat hij er weer heeel snel overheen is….
@dutchdriftking:
‘lullig’

Niveautje wel weer, chapeau hoor……….
@Rob: ik doel uiteraard op z`n baan en huis. Z`n moeder is voor de familie natuurlijk een groot verlies, maar dat mag hij denk ik niet als excuus gebruiken..
@dutchdriftking:
Zijn ‘baan’ (meer dan 25 jaar was ie bezig met dat ‘baantje’….)
Zijn ‘huis’ (er bestaat ook nog zoiets als een ‘thuis’….)

Je denkt er wel lekker simpel over. Zo simpel schat ik Clarkson eigenlijk niet in. Ook al heb je geld als drek, dit soort toestanden laten maar weinig mensen al schouderophalend en al ‘lullig’ zeggend aan zich voorbij gaan….
Indd wat een klote jaar voor Jezza. Ik hoop dat hij er snel weer van bijkomt zodat we weer van hem kunnen gaan genieten dit jaar.

Mensen die zeggen dat het wel mee zou moeten vallen omdat hij wat veel knaken heeft snappen het niet zo goed. Liefde kan je niet kopen en verdriet en pijn niet verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).