Zoveel gaat Jeremy Clarkson verdienen bij Amazon

Auteur: , 56 Reacties

Hint: het is meer dan de Balkenende-norm.

Up my bummy bum?

Dat moeten wij gewone stervelingen eens proberen. Jezelf misdragen op je werk, tot het slaan van een collega aan toe, en vervolgens doodleuk bij de concurrent een nog veel dikker salaris ontvangen dan je toch al niet matige paycheck bij je oorspronkelijke werkgever. En toch is dat precies wat Jeremy Clarkson doet.

Volgens de Britse Telegraaf-tegenhanger Mirror gaat Clarkson bij Amazon namelijk 10 miljoen pond per jaar verdienen. Tegen de huidige wisselkoers is dat 13,77 miljoen euro per jaar. En niet alleen Clarkson mag in zijn handjes wrijven, naar het schijnt krijgen May, Hammond en de van de BBC meegekomen producer Andy Wilman niet veel minder dan Jezza. Clarkson wordt hierdoor overigens de best betaalde Britse tv-presentator, dat je het even weet.

In totaal schijnt Amazon zo’n 225 miljoen euro opzij te hebben gelegd om de komende drie jaar in totaal 36 afleveringen te kunnen maken van de nieuwe show. Daarmee komt het budget uit op ruim 6 miljoen euro per show, tegenover de 1,4 miljoen die de BBC per afleveringen kwijt was. In beide gevallen zijn die bedragen overigens inclusief de ruime soldering van de presentatoren.56 reacties

Ik had me er niet prettig bij gevoeld als ik Clarkson heette en meer verdiende dan May en Hammond.
@viezefreddyw: Iemand zonder moraal besef maakt zich daar geen zorgen over. Sterker nog, staat er niet eens bij stil…
@Rick-dos: moreel
@Rick-dos: Ach onze moraalridder, wat weer leuk lief en aardig, maak jij je er ook druk over als je buurman meer verdiend als jij of andersom?? Gelukkig leven we niet een een communistisch land.
JC krijgt puur meer betaald om zijn kwaliteiten , hij is doorslaggevend geweest voor het succes van de afgelopen tien jaar TG.
@bofkont: Als mijn buurmannen mijn “beste vrienden” zijn, die pal achter mij hebben gestaan in de tijd dat ik de wind van voren kreeg, aan wie ik mede te danken heb dat ik zo bekend ben geworden, en de show zo groot is geworden waardoor ik 13 miljoen euro kan verdienen, dan zou ik mij daar inderdaad druk over maken.
James en Hammond zijn inmiddels de status van assistenten ver voorbij en dragen inmiddels ook de show. Dan verdienen ze het ook om hetzelfde te verdienen.

Ik noem dat loyaal zijn obv je vriendschap zoals zij dit de afgelopen maanden hebben laten zien, maar als jij dat “moraalridder” wil noemen… C’est ca…
@Rick-dos: Wat een onzin, uiteindelijk blijft het werk. Geld is geld. De show kan makkelijker zonder Hammond of May. Dus dit verschil is wel logisch.
@pielemuis:

befehl ist befehl, weet je, je hebt 100% gelijk !
@Rick-dos: Begrijp me niet verkeerd, vind je standpunt in moreel standpunt zeer wenselijk, maar als het om het grote geld gaat stap ik daar graag overheen, op dat punt is het toch ieder voor zich. En naar mijn mening verdiend JC het ook, hij is altijd het boegbeeld en de gangmaker geweest.
@bofkont: we leven in een niet-communistisch land???!! WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
@bofkont: Dat heeft niet zo zeer te maken met kwaliteiten. Ik vind May persoonlijk beter dan Clarkson. Bij hem is het vaak ”Hmm dit, hmm dat, minpunt en hoewel pluspunt, toch minpunt. Maar desalniettemin leuke auto, want: hee ik kan een auto laten driften. Einde”. Na twintig jaar ben je daar wel op uitgekeken. Begrijp mij goed, soms doet hij ook hele leuke/goede rijtests. Enfin, om op m’n punt terug te komen: JC is de voorman van Top Gear, het uithangbord. Kwaliteiten of niet, maar een boegbeeld verdient altijd meer. Dat is niet geheel eerlijk zoals @rick-dos zegt, maar het is nu eenmaal zo en Hammond en May vinden dat prima zolang hun salaris maar evenredig omhoog gaat.
@phaeton: Goed punt hoor, mijn lees mijn reactie aan Rick Dos.
@viezefreddyw: ik denk dat hij zelfs beledigd is als hij het zelfde verdiend….
@viezefreddyw: Voor de rest van het productieteam is het nog erger. In hun nieuwe contracten schijnt te staan dat het ondergaan van fysiek geweld deel uit maakt van hun werk…
@donvincenzo: Haha ik zie het al voor me staan op het contract. “Amazon is niet aansprakelijk te stellen als werknemer lichamelijke schade krijgt toebedeeld door middel van fysiek geweld op de werkvloer.”
@donvincenzo: schijnt?? Heb je daar een bron van? Van ‘schijnt’ komen de roddels in de wereld.
@donvincenzo: dat kan wel zo zijn, maar dat beding houdt natuurlijk nooit stand in een rechtszaal. Als dat in een zaak van mishandeling wordt opgeworpen als verdediging van de beklaagde, is dat beding al in strijd met de wet en kan het niet worden gebruikt.

On topic: idioot eigenlijk hoeveel een paar van die afleveringen mogen kosten.
@flatsbats: @nasty: Hallo jongens, leer eens een grapje herkennen.
@donvincenzo:
Amazon stond toch al bekend als een terror wergever, dus ws hoeft er niets veranderd te worden

http://www.salon.com/2014/02/23/worse_than_wal_mart_amazons_sick_brutality_and_secret_history_of_ruthlessly_intimidating_workers/
@viezefreddyw:
May en Hammond liften mee op het succes van Clarkson. Zo gek is het niet vind ik. Clarkson was er als eerste, de anderen zijn later toegevoegd. Nog steeds bepaalt Clarkson grotendeels de toon van de show. Zonder Hammond of May zou Top Gear kunnen bestaan, zonder Clarkson niet.
@PeugeotGTI: dat is dus gelul, want zowel May als Hammond maken soloprogramma’s voor de BBC en Discovery Channel.
@PeugeotGTI: top gear is alleen compleet met deze 3 heren wat mij betreft, met een of meerdere vervangers zou ik er niet naar kijken.
@viezefreddyw: jeremy is toch ook groter dan Hammond….
@viezefreddyw: Clarkson doet ook echt veel meer dan de andere twee. Hij is niet alleen presentator, verre van zelfs.
Ik moet nog maar zien of het wat wordt. De lat ligt gigantisch hoog, maar op dezelfde manier doorgaan als bij de BBC lijkt me ook niet verstandig, daar was de creativiteit de laatste tijd ver te zoeken.

Stiekem, heel stiekem, ben ik toch wat benieuwder naar wat Chris Evans bij de BBC gaat uitspoken.
@motoragent: daar ben ik ook heel nieuwsgierig naar.
En ik hoop dat clarkson met een heel fris concept komt
@motoragent:
Tis als een voetballer die aan t eind van zn carriere voor steeds matigere clubs gaat spelen.
Ja fijn. Amazon. Kijkt geen hond naar. Nu niet. straks niet. Is het überhaupt te “koop” in Nederland? Met m’n ziggo+netflix+Spotify+t-mobile abo’s zou ik wel gek zijn. Komt dan zeker ook nog Autoblog abo bij. En tweaker.net en een abonnement voor m’n auto en landzaat en en en en
@stamp: gewoon uit de nieuwsgroepen halen tegen die tijd dat het zover is.
@borrelnoot:

Maar voor een beetje newsserver moet je ook betalen😄😄
@rhellema: precies.

Iedereen en z’n moeder heeft tegenwoordig minimaal 10 abo’s lopen. Lekker handig. Een maandje rustiger aandoen omdat de wasmachine kapot ging is er niet meer bij. Dus die ook maar op afbetaling kopen. Want De Drie van TopGear missen is géén optie natuurlijk.

“Ik kijk t wel op Veronica” over vier jaar (ingekort met reclame tussendoor, maar ach)
@stamp: Amazon (Prime) de tegenhanger van Netflix is enorm populair in de USA. Daarnaast blijft voor Amazon natuurlijk gewoon de optie open om de TV-rechten voor het buitenland te verkopen aan partijen zoals Veronica en RTL zoals de BBC dat ook altijd deed.
@ruzzz: het is eigenlijk alleen voor mannen zonder relatie en vrienden echt te doen om al die abonnee-TV-zenders af te kijken. Een normaal mens heeft er èn geen geld voor over èn geen tijd voor over.
In ieder geval ga ik geen cent betalen om naar ze te kijken. Het was al jaren niets meer (ongeveer vergelijkbaar met Van Kooten en De Bie die ongeveer 10 jaar te lang zijn doorgegaan, omdat er een aantal blind en doof geworden diehard-fans vonden dat het nog steeds leuk was……..)
@stamp:
waarom mensen voor dingen op internet betalen zal ik nooit begrijpen.
Ik betaal zelf niet meer voor TV, als je alles toch via internet kan bekijken, gratis zonder reclame.
Begrijp mij niet verkeerd, al mijn favoriet muziek heb ik op vinyl gekocht. en films die ik echt wil zien bekijk ik nog steeds in de bioscoop. Maar betalen voor virtuele bestanden, nooit!
@stamp: Ziggo en T-Mobile zijn gewoon concurrenten van KPN voor tv, telefonie/internet thuis en telefonie/internet onderweg. Zo is de wereld gegroeid. Met Spotify en Netflix moet je alleen maar blij zijn, want muziekalbums en de videotheek waren ook niet gratis. En kwalitatief ook niet bepaald beter. Dus je kunt lopen zeuren, maar netto ben je hetzelfde of minder kwijt terwijl je meer krijgt. Dat de wasmachine na 20 jaar stuk gaat, daar kun je min of meer van uit gaan. Daar spaar je voor (in de meeste gevallen).
Ik hoop op meer “zelfbouwchallanges” zoals met de campers en de renault avantime raceauto.
@agera: Kun je beter Top Gear USA kijken, daar gebeurt dat elke aflevering. En ze hebben zelfs de grappen afgekeken van de Britten..
@lohran: is het hele progamma in usa niet afgekeken?
@clarkson: Jep! Maar ze testen daar bijna geen auto’s meer, alleen maar roadtrips. Wel leuk om te zien, maar hun humor vind ik ver te zoeken.
Wedden dat op AB elke uitzending verschijnt na de originele versie.
Das een flinke zak geld, maar ik ben niet bereid daaraan bij te dragen. Zit niet te wachten op nog zo’n abonnement… Hoe graag ik die show ook wil zien. Torrents dus.
Comfortabel als je je dat kan veroorloven, maar staar je er niet blind op, voordien was hij eigenaar, en nu is hij waarschijnlijk enkel loonslaaf.
Heel Top Gear boeit me niet genoeg om een abo te nemen. Het is maar dat Sport1 tegenwoordig een racekanaal heeft, anders was die ook al opgezegd. Alleen F1 is immers niet interessant genoeg om 15 euri te lappen.
@awesome: Dat abonnement van €15 op sport 1 wordt hier ook rap opgezegd als Ziggo en sport 1 samen dat sportkanaal op gaan zetten, waar niet extra voor betaald hoeft te worden. Ik vind het zowieso belachelijk dat we moeten betalen om naar een sport te kijken, die juist afhankelijk is van goede kijkcijfers in verband met sponsors die al genoeg geld betalen om met een sticker op de bolide rond te rijden. Daarnaast gaat al dat geld wat met de verkoop van tv rechten wordt opgehaald, rechts richting de bankrekening van ome Bernie.
Abonnement? Afleveringen staan ongetwijfeld na uitzending direct bij de lokale torrent-boer!
Ha, wat een budget! Ik zit al te wachten op de eerste Veyron die in een caravan geslingerd wordt!
@davelepeef: Dan mogen de heren zeer waarschijnlijk niet met de nieuwe Bugatti rijden wanneer die uit komt, ga daar maar van uit.
Doet ie lekker!
Zero Euros spent, zero fucks given, zero views..
Weten we dat ook weer.
Back to the studio.
@dizono

U bedoelt gaat geen soldering, nog saldering. ‘salariëring’, daar zocht u naar. 😇
@JvT: Solderen kan ook. Zal Dagobert Duck eens moeten doen in zijn pakhuis.
Ben ook benieuwd naar het concept het onderdeel “a star in a reasonable priced car” kunnen ze in ieder geval met dat budget per aflevering wel laten vervallen.
Hint : het is een volkomen bezopen bedrag dat werkelijk waar nergens op gebaseerd is.

Maar zo zit de wereld tegenwoordig in elkaar en zijn er mensen die dit neo-kapitalisme normaal vinden

Ik persoonlijk niet.
Iets met resultaten uit t verleden…..
Wist er hier iemand al dat 5th geat alweer 3 seizoenen bezig is na hun stop?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).