John F. Kennedy’s Lincoln Continental wordt geveild

Auteur: , 17 Reacties

De "Limo One" waar John F. Kennedy in reed op de dag dat hij werd vermoord wordt deze maand geveild.

Deze witte Lincoln Continental Convertible uit 1963 werd op 22 november 1963 gebruikt om toenmalig President van de Verenigde Staten John F. Kennedy en zijn vrouw Marilyn Monroe Jacqueline Kennedy alsmede gouverneur John Connally te vervoeren van een ontbijt en speech naar Carswell Air Force Base waar ze per vliegtuig richting Dallas vertrokken, de stad waar hij later die dag in een zwarte Lincoln Continental convertible werd doodgeschoten.

De witte Continental die nu geveild wordt werd die dag beschikbaar gesteld door Bill Golightly van Golightly Auto Sales in Fort Worth, Texas. De auto is ondertussen bijna volledig gerestaureerd, de body en het lakwerk zijn gedaan en de motor is vervangen. Wel is het rood lederen interieur nog vrijwel volledig origineel.

Lincoln Continental Convertible van John F. Kennedy
Golightly heeft de auto verkocht aan ene David Pelham uit Dallas, die de auto vervolgens voor $10 dollar verkocht aan L.H. Hough, eigenaar van het Museum of American Tragedy in 1967. Nadat dat museum sloot in 1998 is de auto op een veiling verkocht en nu staat hij dus weer te koop als “the last automobile to safely carry Kennedy” voordat hij in Dallas vermoord werd.

Het startbod? Men wil minstens $50.000 dollar hebben voor deze auto, of ze dan ook het logo op de motorkap voor je rechtzetten is niet bekend.17 reacties

Hoewel ik absoluut geen idee heb van hoeveel een ‘suicide-door’ cabriolet versie van een Lincoln Continental doet, zou ik er echt wel eentje hebben. Maakt niet uit of het specifiek deze is of niet. Zo ongelovelijk mooi, zulke Conti’s. Wow.
@toyotafortuner: Mister big shot vergeet gewoon welke auto’s die wel en niet heeft!
@toyotafortuner: Voor een ‘normaal’ exemplaar in goede conditie is $50k al geen exorbitant hoge prijs, dus ik vermoed dat deze toch minimaal iets met 6 cijfers op gaat brengen.
@SJ: Ah dank. T mag ook wel: een hoge prijskaart voor zo’n prachtige, luxe cabriolet.
domme grap over marilyn monroe, beetje geenstijl (gebrek aan) niveau maar is ws. in het kader van autoblog.pvv
Links laten ligg… staan! Ooit getrouwd in deze (een quasi identieke uiteraard), en dat is ook verkeerd afgelopen ;)
Mijn ouweheer heeft er één gehad, heerlijke wagen was dat!, suicide doors, cabrio, en je kan er met zn 6’en in zitten. Damn, wat mis k die auto!
Sla de veiling nog even over, valt nu nog buiten budget..
Zou graag net zo’n zwarte willen hebben als in ‘Entourage’. Schitterende bak!
Ik zou met zo’n Continental toch even de plaatselijke bibliotheek mijden.
Misschien de ideale auto om ene V. v.d. G. mee rond te rijden na z’n vrijlating?
En wie heeft de auto waarin Kennedy kapot is geschoten?
@kogando:
Last van beperkte woordenschat?
Als ik een rijke stinkert was zou ik zeker een paar ton neer willen tellen voor een icoon als dit. Naast dat het een prachtige auto is, is het wel een auto die een grote rol speelde in een gebeurtenis die de complete wereld een halt toe riep.
@MrSkyline: klopt! Het is een stuk wereldhistorie. Na de moord op Kennedy in DEZE auto is Bob Dylan gestopt met protestliedjes schrijven en heeft hij de complete pophistorie veranderd (ok, vergezocht, maar DIT is wel in de enige automobiel die daar mee te maken heeft).
Voor de $50k mogen ze hem hier zo voor mijn deur zetten.
Als die niet zo’n hoge historische waarde zou hebben ….zwart spuiten en dikke chrome (spaak) velgen eronder KLAAR ! :)
P.S. Maar er zullen vanuit de hele wereld biedingen komen en hij zal vast wel snel naar de half miljoen oplopen …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).