Jon Olsson heeft Lord Hans aangepakt

Auteur: , 32 Reacties

Die zin klinkt raar, maar hij klopt wel.

Mercedes-Benz G500 4X4 'Lord Hans' '19

Sommige atleten zijn bekender vanwege randzaken dan daadwerkelijk de sport die ze beoefenen. Neem Anna Kournikova. Blijkbaar speelt ze tennis, maar niemand die een wedstrijd van haar heeft gezien. Of wat te denken van Badr Hari? Deze ondeugende schavuit weet voornamelijk buiten de boksring de aandacht op zich te vestigen. Op een totaal andere manier past Jon Olsson ook in dat rijtje.

De 36-jarige Zweed is freestyle skiër en doet dat niet onverdienstelijk. Althans, deed: sinds 2011 heeft hij geen grote prijzen meer gewonnen. Tegenwoordig is hij vooral een bekend gezicht op social media. Olsson deelt zijn gehele leven op alle bekende kanalen. Hij heeft veel geld verdiend in zijn carrière en laat het nu breed hangen. Dus ook qua auto’s. Olsson staat bekend om zijn buitenissig getunede auto’s, zoals de niet vuurvaste Audi RS6 DTM en Rolls-Royce Wraith ‘George’.

Mercedes-Benz G500 4x4 '19

Een van zijn huidige auto’s is een Mercedes-Benz G500 4×4. Uiteraard is deze niet helemaal standaard. De auto, Lord Hans genaamd, is dakloos gemaakt en was ook zijn trouwauto. De G-Klasse blijft aan modificaties onderhevig. De auto is nu in het wit gespoten, in plaats van zwart. De voor Olsson kenmerkende camouflage-wrap (zoals bij zijn bruiloft) was toegepast, maar keert niet terug. Wellicht dat de beste man een daadwerkelijk smaak begint te ontwikkelen. Een beetje dan.

Jon Olsson Mercedes-Benz G500 4x4 'Lord Hans' '19

Zo is de auto nu voorzien van een stoffen kap. Dit zelfbouwwerkje doet ons ergens aan denken. Het is niet bevestigd, maar naar het schijnt heeft de Renault Espace Cabriolet van James May en Jeremy Clarkson als inspiratiebron gediend. Destijds haalde Olsson het dak eraf, zodat hij de auto kon parkeren in de lage garages van Monte Carlo. Jazeker, ook YouTube celebrities hebben te maken met échte problemen. Omdat het weer in Monaco ook niet altijd perfect is, heeft de auto dus een tentdakje gekregen. Ondanks de ongetwijfeld beroerde wegligging heeft de auto een 4.0 V8 biturbo die voor de gelegenheid is opgevoerd tot 850 pk.

Met dank aan Ben voor de tip!32 reacties

Smakeloos apparaat, 850pk is ook totaal geen meerwaarde in deze vrachtwagen.
@atrak: je kan nooit genoeg vermogen hebben !
@slickrick: daarom geen geld uitgeven aan onzinnige verbouwingen van je auto. Vermogen houdt je het beste op de bank.
@atrak: Grr gekke auto op ’t internet, ik ben boos! Allemaal stom dit grrr
@atrak:

Stomme auto ..
Stomme trui ..
Stomme velgen ..
Stomme capuchon ..
Ziet er niet uit.
Lord Hans Anders lijkt me beter..
Dit is echt zo’n gevalletje “zag er op de schetsen toch beter uit”…
Hoe vet 👍
Is toch tof dit, ipv het zoveelste eenheidsworst autootje. Dit is gewoon uniek en hij doet het gewoon.
Leuk als cabrio, met dakje geen porum..
Ik vind die auto nog wel cool maar vind de man zelf nogal irritant en onbetekend. Aandachtsgevalletje hopeloos uncool.
@gokartmozart: De opmerking zegt veel over jou en je kennis van deze man. Is een vent die heel hard werkt en voor hem een toffe manier heeft gevonden om geld te maken. Daarnaast is hij creatief en doet unieke projecten aan auto’s. Dit vind ik een minder geslaagde maar eerdere auto’s waren heel gaaf.
@daandebree: opmerking zegt niets over mij maar is mijn mening. Dat is hoe ik het zie. Nogmaals ik weet genoeg over hem en heb genoeg gezien om mijn mening te kunnen vormen. Vind het allemaal nogal gezocht en verveeld.
@gokartmozart:

Zeker wel ..
Jouw soort mensen zijn het verdienmodel voor die knul ..
Ik zag laatst op instagram dat hij weer een nieuw project wil starten. Volgens mij een Aston dit keer.
@graafke: ja klopt hoorde ik ook
@wrongusername: het enige probleem was dat die aston dbs die die wilde hebben al verkocht was.
Meh, zijn auto’s/projecten waren voorheen wel vermakelijk om te zien. Dit gevaarte totaal niet. Ben benieuwd naar de Aston en of die ook de “standaard” camo aanpak krijgt.
Wat een armoe is het toch om de constante behoefte te hebben je hele hebben en houden d.m.v. filmpjes en foto’s te moeten delen met iedereen…
@johnhert: nou hij is er niet armer door geworden :) Hij doet kennelijk dingen waar mensen graag naar kijken….. Het is gewoon een zakenman en een merk, slim aangepakt
@slickrick: Jij snapt het ook niet helaas…
@johnhert: lol de generatie kloof is wel te merken hier
Gadverdamme man wat een hok… de normale G-klasse staat hoog op mijn wishlist, zelfs de swb cabrio, maar dit hok is niet om aan te gluren.
De auto doet me denken aan de Espace van Top Gear waarbij ze het dak eraf zaagden.

Dat ding is nog mooier ook dan dit hok.
De auto is niet gespoten. Het is een ‘matte satin white’ wrap.
@jollydodo: oftewel zijdeglans wit, de meest standaard kleur voor op je woonkamer muur
@tombarry: Inderdaad. Zou hij voor Ral9010 gegaan zijn of 9001?
@jollydodo: Trouwens, al die ‘leuke teksten’ op deze witte auto doen nog meer denken aan de gemiddelde woonkamer. Het valt mee me mee dat er nog nog niet staat ‘Home is where the heart is’, je weet wel, van die cheesy action stickers.
Iemand opgevallen uit het filmpje dat er een Nederlands bedrijf achter deze nieuwe creatie zit?
@hondafiel: duidelijk dat de schaamte er voor zorgt dat het niet nadrukkelijk vermeld wordt.
Ik vind ‘m bijzonder dik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).