Jos Verstappen: “Hamilton nerveus door prestaties Max”

Auteur: , 31 Reacties

En terecht.

Sinds zijn ongelukkige weekend in Monaco vorig jaar is Max Verstappen bezig aan een titanenreeks, waarin hij – op een tweetal uitvalbeurten na – 25 wedstrijden op rij geen enkele keer buiten de top 5 is geëindigd. Zelfs de nieuwe samenwerking tussen Red Bull en Honda werpt in het eerste seizoen al zijn vruchten af: Verstappen heeft in de afgelopen vier wedstrijden tweemaal op de hoogste trede van het podium mogen staan.

Hamilton mag dan op koers liggen om dit jaar zijn zesde wereldtitel binnen te halen, volgens Max’ vader Jos Verstappen begint het langzaam maar zeker te knagen bij Lewis. De oud-Formule 1-coureur denkt dat de Britse kwalificatiekoning zich zorgen begint te maken over zijn rivaal en nerveus is over de manier waarop Verstappen en zijn team momenteel aan het groeien zijn.

In een gesprek met de Britse krant Express legt Jos uit waarom hij zo denkt. Volgens Verstappen Sr. heeft het te maken met de manier waarop Hamilton in de media praat over zijn concurrenten.

“You can tell by the things Hamilton has been saying. Why would he respond to rumours? He says that the Honda engine is better than Mercedes now, but I don’t think that’s the case on the straights. When you see what kind of races Max has been driving, I don’t think you can be surprised.”

Het is terecht dat Hamilton zich zorgen maakt. Verstappen is zoals gezegd steengoed bezig en wringt keer op keer iedere laatste druppel uit zijn RB15. Als hij in staat is dit momentum vast te houden en Red Bull zich zo blijft ontwikkelen, dan kan Max wellicht dit jaar al om de titel strijden.31 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
BAM! Daar komt onze Jos weer even om de hoek.
@str8six: Bam is een veelgehoord geluid als Jos in de buurt is.
Ik denk dat onze Jos hier wel een punt heeft. De HAM begint altijd met die kleine mindgames zodra hij iemand serieus neemt, daarom speelt er ook niks tussen Bottas en Lewis. Nu al zin in volgend seizoen.
@samasama: Zin in volgend seizoen? Ik al in het 2de deel van het huidige seizoen! :-)
Juist.
Hamilton zijn ‘mindgames’ zijn inmiddels verschrikkelijk voorspelbaar, en laat daarmee vooral zijn eigen zwakte en angsten zien.
@harrie: na de botsing tussen Ocon en Verstappen zei Hamilton tegen Verstappen dat hij het gevecht beter uit de weg had kunnen gaan. Dat werd door veel mensen als een “mindgame” gezien. Ik denk dat het een slip of the tongue was van Hamilton. Hij kon zich niet meer beheersen en gaf Verstappen per ongeluk heel goed advies. Iets dat Verstappen misschien wel in zijn oren heeft geknoopt gezien de manier waarop hij nu rijdt.
“Als hij in staat is dit momentum vast te houden en Red Bull zich zo blijft ontwikkelen, dan kan Max wellicht dit jaar al om de titel strijden.”

Niet overdrijven hoor, dan moet Lewis wel heel slecht gaan rijden de nog resterende races.
Bottas zou hij wel moeten kunnen pakken dit jaar dus nr 2 is denk ik het hoogst haalbare.
@evdw: ik las ‘volgend jaar’ in het artikel, maar er staat idd ‘dit jaar’.. dat lijkt mij wel wat te optimistisch
@evdw: theoretisch gezien zou het kunnen maar we weten allemaal dat het in de praktijk anders gaat zijn. Wil hij dit jaar de titel nog binnen halen moet hij alles winnen en Hamilton een paar keer uitvallen
@rob5nismo:
Neuh neuh Hamilton hoeft niet uit te vallen.

250-181=69 (huehuehue).
Verschil 1e en 2e is 7 pnt
9 races te gaan dus is 63 verschil voor VER.

Dus Verstappen moet alles winnen en voor de zekerheid alle races de snelste rondes rijden. Dan kan Hamilton overal 2e worden en is Verstappen kampioen.

Eitje.
@okdoei: Doe die snelste rondes er maar gewoon bij en niet “voor de zekerheid” anders komt hij toch echt punten te kort als HAM overal 2e wordt.
Albon gaat vanaf nu ook elke race 2e worden. Dus het wordt een eitje voor ons Max.
Hamilton vindt Verstappen gewoon niet zo’n leuke jongen als Leclerc. Wat ook te zien is als er een vraag over Verstappen wordt gesteld. Hij antwoordt dan altijd met iets als, ja Red Bull had het goed voor elkaar.
@pomoek: Dat is onderdeel van de mind games.

Als jij je tegenstander structureel niet bij naam noemt, zijn prestaties continue toeschrijft aan iets anders, en alle fouten persoonlijk aan hem, dan ben je dus bezig met psychologische oorlogvoering.

Dit gaat langzaam maar zeker aan je vreten. Dat kost energie, concentratie, werkt op je zenuwen en kost je op cruciale momenten punten, posities, en WK’s.

De druk komt van veel kanten. Direct en indirect.
Je teamgenoot wel benoemen, zijn prestaties als uitmuntend bestempelen, bij pech benadrukken dat het zo jammer is dan zijn eerste overwinning door technisch malheur door zijn vingers glipte en je het hém toch echt gunt zorgt weer voor extra druk bij je tegenstander.

En zo zijn Vettel, Bottas, Rosberg, en Alonso wél (heel) gevoelig voor dit soort mind games en Raikonnen en Verstappen niet.
@verplicht: overschat het nou niet. Het zijn mindgames, maar niet naar de coureurs, die zaten allemaal al als kleuter op de karts, die zijn er wel immuun voor. Het zijn mindgames naar mensen die er niet immuun voor zijn, ons de fans. Door Max als serieuze tegenstander te projecteren en die ook een handjevol races te laten winnen legitimeert Hamilton zijn zesde wereldtitel, niemand kan straks claimen dat Hamilton de titel in zijn schoot geworpen heeft gekregen door een superieure Mercedes. Daarmee doe ik niks af aan de prestaties van Max, die haalt op dit moment meer uit de auto dan er eigenlijk in zit zoals alleen de allerbesten dat kunnen. Zijn auto, motor en team zijn nu nog niet op Mercedes niveau. Maar ze lopen in en dat maakt het leuk om naar te kijken.
Er was in Hongarije niet heel veel van te merken anders…
@brammetjedeb: Starten vanuit de pole, ook de snelste ronde pakken in de GP en een HAM die verse bandjes nodig heeft om Max uiteindelijk in te kunnen halen aan het einde van de wedstrijd. Lijkt me niet slecht en ben het dus niet met je eens.
@evdw: het was een mooi gevecht, Max kon er lang voorblijven, maar Hamilton (en/of Mercedes) waren dat weekend sneller! De punten worden op zondag verdeeld! Die snelste ronde had Gasly nog wel kunnen rijden…
@brammetjedeb: dat laatste neem ik terug…
@brammetjedeb: Mercedes was niet zozeer sneller, maar wonnen de race op strategisch gebied.
Jos is net als Max zelf bezig met mindgames. De laatste tijd praten beide geregeld in de internationale media over Hamilton. Kleine steekjes onder water waarmee ze hopen Mercedes/ Hamilton nerveus te maken.
Mercedes en Hamilton brengen zichzelf steeds in de underdog positie, zoals altijd. Toto heeft al vaker uitgelegd doen ze dit om henzelf scherp te houden.
Ik vermoed dat ze soms bewust steken laten vallen in de wedstrijden om de winst zoeter te laten smaken en vanuit marketing oogpunt beter minder opvallend willen domineren….
Jos en Max moeten zich gewoon met hun eigen ding bezig gaan houden en niet meegaan met die Marko-achtige spelletjes…
@v10m5: michel bleekemolen, is it you ?!
Max is inderdaad lekker bezig. Nog 2 weken!
Snap het nut niet zo van dit soort artikelen die al dagen geleden op de wat serieuzere F1 sites te lezen waren… zo loop je alleen maar achter de feiten aan.
@rollingstoned: niet iedereen heeft de tijd om alle F1/auto sites af te gaan.;)
@qvdweide: maar wel om hier rond te hangen…
@rollingstoned: je moet ook niet verschillende sites over hetzelfde gaan lezen, dan lees je telkens hetzelfde. Net als in de supermarkt is het motto “choose a line and stick with it”. Maar dan een site in plaats van een rij voor de klassa,
@mashell: wat F1 betreft krijg je hier vrijwel alleen Max gerelateerd nieuws voorgeschoteld, dus als de F1 écht wil volgen moet je wel elders kijken. Hallo AMuS en Motorsport.com. Voor regulier autonieuws volg ik alleen Autoblog. ;-)
Ja Jos grindbak expert heeft wel een punt, Maxi staat echt vlak onder Lewis qua punten/overwinningen, oh wacht.
Waarom gaat Hamilton niet in de stoel van Gasly zitten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).