Justice! De Audi A8-piraat uit dit filmpje is gepakt

Auteur: , 110 Reacties

De persoon die een Renault Mégane van de weg drukte bij Eindhoven is door de politie in de kraag gevat.

Justice! De Audi A8-piraat uit dit filmpje is gepakt

Een filmpje dat onlangs verscheen veroorzaakte behoorlijk wat consternatie. Op de N2 bij Eindhoven drukt een Audi A8 een Renault Mégane van het asfalt. De bestuurder van de Renault reageert in the heat of the moment helaas niet door even op de rem te gaan staan, maar door de sloot in te sturen. Slachtoffer en bijrijder komen er gelukkig levend vanaf, maar hebben de schrik goed te pakken, evenals enkele verwondingen.

Dinsdagmiddag is de bestuurder van de bewuste Audi A8 gelukkig in de kraag gevat door de politie. Een en ander geschiedde na een uitzending van Bureau Brabant waarin aandacht werd besteed aan het filmpje, dat hard rondging op internet. Gelukkig leverde dat diverse tips op waarmee de politie een 41-jarige man uit Valkenswaard kon aanhouden.

Verdachte zit momenteel vast voor verhoor, het van de weg drukken van de Mégane wordt beschouwd als een poging tot doodslag. Het filmpje kijk je hieronder terug. (via: Omroep Brabant)

Filmpje

Dank voor alle tips!110 reacties

Mooi, gerechtigheid. Ik ben wel benieuwd naar de andere kant van dit verhaal.

Het slachtoffer gaf zelf aan naar links gegaan zijn vlak voor de audi, en een of andere stare-down gehad te hebben in de ogen van de 40/50 jarige man, en agressief het grootlicht erop gezet te hebben.

Natuurlijk is de actie van de a8-piraat nooit goed te praten, en hoop ik wel dat hij voor poging tot doodslag moet brommen, en zijn rijbewijs wordt afgepakt.
via Android app
@fiestacruizer: Ik denk dat een goede advocaat doodslag wel weer te verlichten. Als ie nou de Megane had geramd zou het een ander verhaal zijn. Denk dat ie in de heat of the moment zich teveel liet gaan. Het is een randdebiel maar denk dat die ander ook niet allerheilig was. Praat daarmee niks goed, maar denk dat het doodslag niet wordt. Wel graag rijbewijs afpakken en schadevergoeding aan het slachtoffer.
@stfu: Wat het is met dit soort dingen je hebt altijd twee mensen nodig voor een gevecht. Ik heb ook weinig medelij met lui die ruziezoeken in een café om erachter te komen in de eerste hulp dat een ander toch sterker is.

Je hebt niet percé twee ruziemakende heethoofden nodig, om op dit soort geweld uit te komen. Maar het vergroot de kans wel aanzienlijk.
@stfu: ik zie na nogmaals bestuderen dat het naar rechts gaan van de audi in etappes gebeurt. Daarnaast zijn de auto’s op gelijke hoogte op het moment dat de audi begint met naar rechts gaan.

Lijkt mij goed aan te tonen voor een OvJ dat het hier niet ging om rijbaan verwisselen, maar om iemand van de rijbaan drukken.

Daarnaast lieve mensen, moeten wij niet vergeten dat deze meneer een jong kind aan boord had dat hij ook gevaar bracht! We hebben niet lang geleden gezien dat een kleine auto achterop een suv reed en dat die suv over de kop sloeg (filmpje met auto pilot Tesla). Natuurlijk heeft een suv een ander zwaartepunt en ligt dat lager bij een limousine van meer dan twee ton, maar hij bracht zichzelf ook zeker in gevaar. Als de megane met het linkervoorwiel de audi op het rechterachterwiel zou raken en de megane dan nog wat gas bij zou geven, heeft ook die audi (en dus ook dat jonge kind) een probleem!
via Android app
@fiestacruizer: mijn reactie van mobiel kwam weer eens niet door. Poging 2: ik denk dat een goede advocaat doodslag wel weet te verlichten. Als de A8 de Renault nou had geraakt… Ja, hij sneedt hem af maar ook weer niet op een ‘doodslag’ manier. Rijbewijs voor een tijdje kwijt zijn, net als zijn auto en slachtoffer geld geven lijkt me eigenlijk wel voldoende. De Renault rijder deed namelijk ook mee (al snap ik dat dan ook wel als zo’n idioot zit te drukken).
@stfu: rijbewijs kwijt, een cursus normaal rijden van 1000+ euro, en een boete zo hoog dat hij er van gaat janken
@stfu: Vooral het feit dat ze elkaar niet raken gaat hierin nog belangrijk worden. Ik denk dat de A8 rijder zal aandragen dat hij de Megane niet gezien heeft en gewoon terug naar rechts wilde om zich keurig aan de regels te houden. Het is aan de aanklager om aan te tonen dat dit opzet was en geen vergissing van een auto missen in je dode hoek.
@airc: dat lijkt mij ook de meest voor de hand liggende gang van zaken. En we weten het ook niet, de andere kant van het verhaal. Wat heeft heethoofd-Megane uitgespookt? Welke rijstrook- of afsnij-beweging heeft A8 moeten ontwijken?
Dat de Megane de sloot instuurt is stom en had voorkomen kunnen worden.
En daarmee vraag ik me af of je automatisch strafbaarder dan de tegenpartij bent, wanneer de ander een slechtere rijvaardigheid heeft. Ik heb het ook weleens meegemaakt dat de persoon op de rechter rijbaan ineens ging versnellen terwijl ik weer naar rechts ging. Een gevolg als dit had kunnen gebeuren. Het spannende verhaal van het slachtoffer erbij en je wordt in de spreekwoordelijke Nederlandse social media boom opgehangen.
@fiestacruizer: Hij is naar links gegaan omdat een of andere oude persoon met 50 invoegde, dat is legitiem. Dat hij dan niet meteen weer naar rechts gaat als een of andere hufter er achterop duikt maar eerst zijn eigen inhaal actie afmaakt is ook normaal.
Ik ga als ik links rij , en dat doe ik regelmatig omdat ik vaak iets te snel rijd, altijd aan de kant voor iemand die nog sneller wil, maar niet stante pede. Ik prop me niet in een of ander minimaal gaatje rechts, maar wacht gewoon tot er fatsoenlijk ruimte is. Als iemand mij wil dwingen om aan de kant te gaan, dan ga ik zeker ook niet sneller opzij.. Vaak is dat als er ook voor mij verkeer is en iemand er sowieso niet langs kan tenzij hij/zij 20 lui aan de kant drukt.. dat heeft geen zin..

Maar goed, ik dwaal of.. dus terug naar het onderwerp:

Ik vind naast hetgeen hierboven ook dat wij als reageerders niet over de minimale bijdrage van een slachtoffer aan een probleem moeten praten als de reactie zo ver over de streep was. Al zeg je erbij dat je de daad niet goedpraat, toch doe e dat eigenlijk dus wel.
@dracae:
Ik praat niets goed.

Ik benadruk enkel en alleen dat het er op lijkt dat we hier waarschijnlijk niet met één opgefokt mannetje, maar met twee van dat soort types te maken hadden.
Los van de compleet dwaze actie van meneer A8, blijf ik de ‘uitwijkbeweging’ van de Megane bijzonder vinden. Gewoon zonder enige correctie rechtsaf de berm in jassen met 100km/u. Ja, bijzonder.
@forza: Ik wil jou reactie aan het stuur wel eens zien als zo’n container ineens voor je invliegt. Hij trok weg van de Audi en trapte vol op de rem. Denk dat 99% van de chauffeurs die dit meemaken ook zo zouden reageren.
@osmo: ook wel eens afgesneden door dergelijke idioten, maar nooit zo gereageerd. Uitwijkactie was, zoals hierboven al gezegd, gewoon bijzonder.
@osmo: rustâââgh. Ik zeg dat ik het bijzonder vind. Tegensturen na uitwijken lijkt mij namelijk een meer logische reactie. Maar blijkbaar kan het ook anders.
@forza: zou zeggen probeer eens met 100 weg te sturen en met een oudere auto een hard te remmen. Deze kan zomaar onverwachts heftiger afslaan dan de bedoeling is als de onderstel/remafstelling niet optimaal gecentreerd is. (Je rijd niet voor niets een oudere ‘goedkopere’ auto dus misschien is het onderhoud ook niet 100% tiptop)
@jpoers: dus wil je nou zeggen dat de Renault bestuurder schuldig is wegens slecht onderhoud? Goed als de politie de Renault even nakijkt. Kan me niet voorstellen dat iemand dit iemand anders aan wilt doen. Je zou zeggen dat je met 41 jaar wel je wilde haren bent verloren…. actie reactie(erg extreem Maarja t is nu eenmaal gebeurt.)
@3246cm252kw: Volgens mij zegt hij nergens dat hij schuldig is aan het ongeluk. Het kunnen echter allemaal feiten zijn waarmee de rechter rekening kan houden bij veroordeling en strafmaat. Persoonlijk denk ik echter dat de A8 vrijgesproken gaat worden voor doodslag. Bij doodslag moet je bewust het risico aanvaarden dat het slachtoffer komt te overlijden door jou gedraging. Mijn inziens is dat niet op te maken uit de beelden.
@wijsneus: Editen kan niet dus dan maar een reactie op mij zelf.
Hij kan natuurlijk wel nog veroordeeld worden voor andere feiten. Zoals art. 308 Sr. Het veroorzaken van ernstig letsel door schuld. En het doorrijden na een ongeval.
@wijsneus: precies. Ik vind de discussie over aanleiding en de reactie van de A8 bestuurder zorgwekkend.

Iemand anders doet iets wat jou niet bevalt en dan moet/mag die persoon gestraft worden. Wraak. Gerechtigheid. Mijn turf.

Heel erg primair fight or flight gedrag. Ik dacht dat we met zijn allen al iets verder zijn dan dit korte termijn gedrag en wat verder kunnen kijken.

Als die meneer in de A8 gewoon lekker door gereden was, was hij het waarschijnlijk 2 uur later weer vergeten. Maar door zijn primitieve reactie heeft hij er zijn leven lang last van. Eén seconde langer nadenken zou helpen. Of gewoon tot 10 tellen.
@wijsneus: Naja hij heeft het wel over onderhoud vandaar… maar dacht haal het toch even aan :-)
@3246cm252kw: zeg niet dat het onderhoud slecht is, maar een hoop auto’s hebben oa een slechte uitlijning/goedkopere banden, afwijking in de rembalans. Vaak voldoende voor een apk maar elk mens weet dat de apk geen staafmaat is voor een veilige auto. Zeg niet dat de schuld bij de renault bestuurder ligt maar kan wel een verklaring zijn voor de grootte van de uitwijkactie.
@jpoers: slaat toch nergens op dat je gaat beginnen over onderhoud van een auto, je ziet die audi een bewuste stuurbeweging maken terwijl hij naast de megane rijdt. Ik zou jouw dan wel eens snel willen zien reageren, is toch logisch dat je ervan wegstuurd en dan gaat remmen ipv gelijk op de rem drukken. In mijn ogen is dit poging tot moord aangezien je een auto kan beschouwen als een moordwapen en hoop ik dat die vent heel lang achter het tralies verdwijnt….
@sanderz28: rustâââgh heb het nergens over een schuldvraag. Wat de audi doet kan ik ook helemaal niet goed praten. Ik reageer op een reactie van forza dat die de “overdreven” reactie van de megane bestuurder niet begrijpt. Ik geef alleen een verklaarbare reden dat de leeftijd van de auto hiervan invloed op kan hebben. Ik ben geen forensisch detective ik kaart het slechts aan. Heb zelf wel eens een oudere starlet gehad waarbij de rembalans niet optimaal was, ondanks geldige apk bij steviger aanremmen neigde die ook licht naar rechts, wat later verholpen werd door het opnieuw laten uitlijnen.
@osmo: *jouW. Jeezes man.
@osmo: heb ik een dashcam voor. Vind mn verzekering vast leuk als ik mn barrel in de achterkant zet als iemand me gaat brakechecken. Zeker als ze het zo dicht voor mn neus doen is het een maneuvre die niet kan, waardoor de ander zeer waarschijnlijk schuld zal krijgen.
@forza:

Zo moeilijk is dit niet lijkt mij, als de chauffeur van de Renault naar de Audi kijkt en mogelijk allerlei (bekende) handgebaren maakt waarna de chauffeur van de Audi besluit om af te snijden door zijn auto naar rechts te sturen, dan kan ik mij zo voorstellen dat de chauffeur van de Renault zijn stuur naar rechts trekt maar de chauffeur van de Audi aan blijft kijken en met de linkerhand van allerlei gebaren blijft maken. Dan ben je als chauffeur van de Renault, bij om en nabij 80 km/u, te laat om de berm/sloot te missen.
@forza:
alsof hij met opzet de sloot inreed.
@forza: Bijzondere move inderdaad, maar desalniettemin is de intentie van de Audi rijder geheel helder!
@venividivici: we gaan het zien, we hebben immers een verdachte.
@forza: Gelukkig wel. Dit gedrag van de Audi rijder moet keihard afgestraft worden eveneens met een psychologische test! Dit is nog erger dan een brake check…
@forza: Naar rechts sturen (uitwijken) en remmen is niet gek. En z’n remmen werken zo te zien wel goed.
En zo’n oudere auto zonder ABS en ESP etc, gaat na zo’n beweging gewoon slippen.

Daarna had hij natuurlijk tegen moeten sturen met remmen weer los. Maarja, beste bestuurders staan aan wel. Het is gewoon een schrik reactie, en vervolgens krijgt hij misschien voor het eerst van z’n leven te maken met overstuur, waarop hij niet goed reageert. (deed ik de eerste keer ook niet)
@forza: correctie op mezelf: als je goed naar de beelden kijkt zie je de megane heel even naar links sturen. Het lijkt dat ie schrikt dat de a8 toch dichterbij komt en dan pas het stuur omgooit. Mazzel trouwens dat ie m niet vol in die lantaarnpaal plant..
@forza: mee eens. Ik had in dat geval de auto lekker laten staan, dan rijdt ie zn A8 er maar tegenaan, misschien was de A8 dan wel rechtsaf gedoken..

Maarja, iedereen reageert anders. Ik zou nooit uitwijken, dan zit je vaak zelf in de shit. Megane bestuurder mag blij zijn dat er dashcams/getuigen waren.
oplossing: beide rijbewijs inleveren

A8 rijder is een idioot, Mégane rijder stuurt zelf de sloot in. Geen beste schrikreactie
@Bender: wat een onzin renault rijder zijn rijbewijs in nemen. Schrik reactie heeft niks met rij vaardigheden te me maken. Zou me. Iks verbazen als jij in deze situatie het zelfde zou doen. Als je zo onverwachte actie mee maakt.
@raym: ondertussen genoeg kilometers gemaakt en genoeg rare dingen meegemaakt om te kunnen stellen dat ik niet zo zou hebben gereageerd.

Licht remmen, licht sturen en als dat niet voldoende is liever blikschade dan de berm in.

Ongeveer vergelijkbare situatie meegemaakt met een vrachtwagen die mij niet zag en ineens op mij af kwam. Rustig blijven, rustig reageren en hopen dat het goed komt. Een ruk aan het stuur met 100km/h is (bijna) nooit de oplossing.
@bender: inderdaad. Dan had je die schuimbek in de A8 wel ff gestopt, ff blauwe papiertje invullen en gas er weer op.
Daarvoor ben je verzekerd, ook bij zulke ongein.

Kan me slecht voorstellen dat die Megane rijder allrisk verzekerd zou zijn met die dagwaarde/leeftijd, dus meer bang voor reparatie voor eigen rekening. Daarom zo’n rare frats uit te halen en met je vrouwlief de Eindhovense schaatsstrook opgevlogen.

Wat ik vooral niet terughoor ik alle relaas van iedere stuurman hier, wat er gebeurt zou zijn als die dashcam en opkomende auto er zouden zijn geweest. Juist ja, eigen risico van de zorgverzekeraar, boete voor eenzijdig ongeval en Megane naar de tyfus.

Zoals Bender al opperde; allebei rijbewijs kwijt.
@raym: “Schrik reactie heeft niks met rij vaardigheden te me maken.”

Daar ben ik het niet mee eens. Rijvaardigheid is volgens mij juist dat je in een plotselinge (nood) situatie juist handelt.

Hele andere discussie, maar ik ben van mening dat het halen van een rijbewijs in Nederland veel moeilijker mag worden. Niet in 3 weken een papiertje halen, maar over langer tijd testen of iemand verkeersinzicht heeft, zich kan beheersen (A8 rijder) en juist kan handelen onder druk (Mégane rijder). Dan pas een rijbewijs.

Zou een hoop problemen op de weg oplossen.
Prestige project van de politie !!
Yep .. allemaal comedy ..
@lincoln: normaal zie ik nog wel wat in je opmerkingen maar deze dwaalt nogal af… Slechte nacht gehad?
@davelepeef:

Die Audi bleef gewoon tussen de strepen (zo ik het in kan schatten) ..
Megane is een angsthaas die volstrekt ongeschikt is om aan het verkeer deel te nemen ..

Verdict .. Audi moet 3000 aan de belastingsdienst betalen van de rechter ..
@lincoln:
ja, binnen de strepen aan de rechterkant van de rechter rijbaan ja.

anyway, wat er ook aan vooraf is gegaan; het ergste is dat je vlucht nadat je bij zoiets betrokken bent, dan ben je geen vent.
@super:

Daar heb je gelijk in ..
Maar dat is ook geen “poging tot doodslag” ..
@lincoln: personen, waarvan je weet dat ze hulp nodig hebben, aan hun lot overlaten is in mijn ogen nog vele malen erger dan poging tot doodslag.
@rhellema:

Zo knul ..
Heb je dan zoveel hulp nodig jongen ..
@lincoln: nee hoor, anders had ik je wel een nummer gegeven van een goede psychiater
@davelepeef: slechte jeugd denk ik
@lincoln: Een Audi A8 is lastig om te vinden. Iedere zilveren A4 en A6 sedan is verdacht.
@lincoln: Een Audi A8 is lastig om te vinden. Iedere zilveren A4 en A6 sedan is verdacht.
Vind het ook een beetje dubbel. Ja je kan niet zomaar je medeweggebruiker zo brutaal afsnijden, maar om nou meteen de sloot in te sturen is ook nogal incapabel.
Het ergste aan dit hele gebeuren is dat de A8-rijder volgas doorrijdt, hij heeft zeker gezien wat er met zijn aartsrivaal gebeurde.
Hoop dat hij een flinke straf krijgt maar dat zal wel weer niet
Ik wil wel weten wat er vooraf is gegaan. Audi rijdt lange tijd naast elkaar. Ik mag het niet goed praten, maar ik heb weleens gehad dat een malloot 3 express vol op de remmen ging op de snelweg waar ik een kind naast me had. Daarnaast reed ik naast hem en hij wilde gaan afsnijden… ik had hem dan ook bijna van de weg geduwd met mij volvo. (Wilde liefst stoppen en hem laten gaan). eigen veiligheid en kind gaan voor
Rustig mensen, rustig. Meneer is nu al gestraft door zijn media aandacht. Die loopt vandaag weer rond.
Wie is er niet eens flink afgesneden? Het hoort niet en de audi rijder is asociaal bezig, maar de reactie van de renault rijder is absurd. Dat kun je de audi rijder ook niet aanrekenen. Hij had kunnen remmen of hij had rechtdoor kunnen rijden, de kans acht ik vrij klein dat de audi-rijder met zijn a8 tegen de megane aan was gereden.
De renault rijder moeten ze zijn rijbewijs afpakken en de audi rijder moet een dikke boete krijgen.
@kempenaer: sorry, maar dit was meer dan afsnijden. Eerst kwam de A8 drukken en dat is misschien wat meerdere al meegemaakt hebben qua afsnijden en op dat moment was de Megane al in een minder stabiele gewichtsverplaatsing.
Maar dan kwam er nog een extra zwieper van de A8 die dan wel heel dichtbij kwam (op video ziet men de zijdelingse verplaatsing niet zo goed) en dat is iets wat ieder normaal mens niet verwacht en van schrikt. Dat je op dat moment de controle verliest is heel doorsnee. Ik sta dan ook in enorme bewondering van de fantastische rallystuurkunsten die alle beter wetende reaguurders hier tentoonstellen. Allemaal ver bovengemiddelde coureurs, jullie rijden ook vast overal naartoe met het esp af want jullie doen het veel beter aan 80, ja zelfs 180km/h dwars over een smalle bosweg als het moet, zo goed zijn jullie.
Ofwel heeft het esp jullie nekvel al ontelbare keren gered zonder dat je dat door had, en ja, niet iedereen heeft dat systeem.
@onehp: Misschien week de audi wel uit voor een konijntje op de weg? Ik wacht wel tot de rechter heeft geoordeeld.
@kempenaer: hier snap ik werkelijk niets van. Het klinkt zo alsof de Audi-meneer er niets aan kan doen.

Ongeacht de reactie van de bestuurder in de Megane, die gefrustreerde Audi-meneer moet zich gewoon koest houden. Het directe gevaar begint namelijk bij zijn debiele uitwijken. Als hij dat niet deed, was er niets aan de hand. Afsnijden met een auto is gewoon te triest voor woorden. Ongeacht de situatie. Dat is hier het probleem in mijn ogen. De Audi-rijder zou wat mij betreft voorlopig niet meer mogen rijden tot hij eens manieren leert.
@kempenaer: serieus??? denk even na, wat heeft volgens jou de schrikreactie/stuuractie van de bestuurder van de Renault veroorzaakt dan? Natuurlijk kan je het de A8 rijder aanrekenen. Hij is de idioot die zijn dikke sloep plotseling en bewust hard naar rechts stuurt. Hoe de Megane rijder hierop reageert is dan ook niet eens zo relevant. De wet is er nou eenmaal om te beschermen tegen idioten zoals diegene in de A8. Hoe erg de Megane-rijder hem ook zou hebben uitgedaagd, de reactie is niet goed te praten.
Ik vind het opmerkelijk en zorgwekkend hoeveel mensen hier zich toch enigszins kunnen vinden in de A8-rijder en/of vinden dat het allemaal maar aan de Renault-rijder ligt.. Ik kom jullie liever niet tegen op de weg!
Dat gezegd hebbende, beste is natuurlijk altijd om idioten in het verkeer te negeren, maar dat lukt nou eenmaal niet altijd
leven en laten leven mensen. Elkaar wat ruimte gunnen zo nu en dan maakt de rit een stuk draaglijker. Maar goed ik weet dat dat nogal een utopie is.
@dwersbongel: Ik zie ook wel wat positieve ontwikkelingen. Even toeteren als de 1e in de rij voor een stoplicht staat te slapen levert, heden ten dage, meestal een opgestoken handje op. Een soort “sorry, ik was aan het suffen, bedankt dat je me er op wijst dat het licht groen is” gebaar. En ja, een enkele keer ontvang je een opgestoken middenvinger. Waarom zou ik mij om die laatste persoon druk maken? Omdat hij mij niet respecteert? Hij kent mij niet dus is zijn reactie per definitie bizar. En dus laat de persoon die zich niet kan beheersen, zoals ook de A8 rijder uit het filmpje, eigenlijk alleen maar zien dat ie een betreurenswaardig persoon is die zijn emoties niet in de hand heeft. Gewoon om lachen en laten gaan.
@pomoek: Dat is gelukkig ook zo bij een stoplicht. Eigenlijk moet je jezelf ook gewoon in een ‘nergens druk om maken’ modus zetten. Wel zo relaxed.
@dwersbongel: Toch vind ik dat moeilijk als je duidelijk ziet dat die persoon druk bezig is met zijn telefoon om even zijn Feestboek bij te werken of te Watsappen terwijl er 5 auto’s staan te wachten tot meneer/mevrouw voor zich kijkt om te zien dat het groen is.
Ik ga toch toeteren voor het weer rood is.
Nu is de vraag of er wel iemand veroordeeld wordt. Rapper Boef ging nog niet zo lang geleden vrijuit terwijl de bewijzen tegen hem (zelf verstrekt) toch eenduidiger waren dan in deze case. Audi in de schredder (in het bijzijn van de hork zelf) en 10 jaar ontzegging lijken me een passende straf die zeer genoeg doet voor deze ongelofelijk ranzige actie.
@gezondverstand:
Wat heeft die Audi gedaan dan dat ie in de shredder moet ? De bestuurder heeft binnen een dag weer een nieuwe staan van de lease-maatschappij…
@captainknowit: het is een oud model. Komt echt niet uit de lease. Meestal aso’s die zo’n overjarige grote auto rijden om te “pronken” in de (achter)buurt.
Dat de Audi-bestuurder de Megane-bestuurder van de weg drukt tot daar aan toe. Dat de Megane-bestuurder vervolgens de controle over het stuurt verliest en de sloot in rijdt tot daar aan toe. Maar wat ik het ergste vond aan dit hele verhaal is dat de Audi-bestuurder er als een haas vandoor ging. Het is onmogelijk dat hij niets gezien heeft. Wat dat betreft is het een totale lul.
@viezefreddyw: Ik ben het bij de eerste zin niet met je eens. Iemand van de weg drukken doe je gewoon niet.
@berlinetta: Daar heb jij weer gelijk in. Hoor je ook gewoon niet te doen, in welke situatie dan ook. Maar je bent wel een ongelofelijke stumper als je een ongeluk veroorzaakt en vervolgens gewoon weg rijdt.
@viezefreddyw: Dat sowieso. Goed dat deze idioot gepakt is.
@viezefreddyw: Is ook erg. Maar wel te ‘begrijpen’. Vluchtreactie en wetende dat je iets ongelooflijks stoms hebt gedaan en daar niet voor gestraft wil worden.
Misschien eens het rijgedrag van de Audi besturen even lekker bespreken ipv de reactie van de Renault bestuurder. De Audi meneer maakt namelijk een bewuste keuze, en de Renault meneer handelt uit paniek, een schrikreactie. En dan handelt elk persoon anders. Ook de mensen die hierboven verkondigen dat het maar een “bijzondere” of “incapabele” actie was.
@rikus: als u mijn post nu nog eens goed leest weet u wat ik van de actie van de audirijder vind.
@forza: Een compleet dwaze actie. Heb het gelezen. Uw mening over de Renault rijder heb ik ook gelezen. Bijzonder.
Gozer in megane kan zelf niet rijden is overduidelijk, daarbij “flinched” de a8 bestuurder en wisselt hij niet een hele baan, al bij al de megane rijder doet het 100% zelf in mijn ogen, geen enkele medeleiden mee
@spykerboy: de beelden nog een tweede keer bekeken, maar hij gaat toch echt 1,5 baan naar rechts (en daarna weer een halve terug). Dat is wel ietsje heftiger als dat jij beschrijft. Bij wat jij beschrijft kom je niet buiten je baan. Laat staan niet 1, maar zelfs meer dan dat naar rechts.
@spykerboy:
De A8-rijder wisselt meer dan een hele baan. Zo’n agressiviteit is niet te tolereren.
Er zal ongetwijfeld iets aan vooraf gegaan zijn. Het slachtoffer beschrijft een inhaalactie van hem, rechts inhalen door de A8, seinen met grootlicht door hem en brake checken door de A8 Beide partijen hadden zich beter kunnen beheersen. In het verkeer moet je immuun zijn voor dat soort flauwekul.
Daarbij komt dat de maximumsnelheid op de N2 80km/u is en door de uiteindelijke handeling van de A8-rijder kan er sterk getwijfeld worden aan zijn geschiktheid voor deelname aan het verkeer.
@spykerboy:
Je kan een groepje mede leiden, je kan mede naar Leiden gaan, maar je kunt, zoals je het zegt, geen medeleiden hebben met iemand. Medelijden hebben met iemand kan wel. Verder is je reactie flauwekul. Punt.
Valkenswaard. Hmm ik verdacht eigenlijk helmond maar ach.
Ik doe niet aan bashing, maar als het verhaal kloopt gewoon bij de ballen hangen.

Hoe iiritant je de aandere kunt ervaren ligt de irritatie meestal deels aan jezelf en niks kan zo een gedraag excuseren. Ik rijd rustig (binnen legal snelheid) en heb vaak agresieve gedragen mee gemaakt (meestaal preniums uit duitsland). daarna ben ik een dike Volvo gaan rijden (op de zelfde manier), niemand valt mij nu lasting, opvalend toch?

Dat sort mens die met de regels spelen omdat ze een grote (auto) hebben zijn een gevaar, ik hoop dat de justitie dat heel goed gaat onderzoeken en de bij passende straf geven. Ik wens het best voor de berijder van de Renault.
Best erg dat mensen hier nog veel sympathie hebben voor de (doodslag) Audi rijder. Maar ja dat is Nederland 2017.
@thomasthomas: tja, je kan het een kat ook niet kwalijk nemen als hij een muis opeet he.
@SimonMc: leg eens uit want die snap ik niet. Heb wel het gevoel dat ik jou bedoel maar misschien heb ik het fout.
@thomasthomas: Het is het oerinstinct van een Audi rijder om als een hufter te rijden.
@thomasthomas: ik snap wel dat men graag het hele verhaal wil horen alvorens te oordelen, ook al heeft de Audi rijder de schijn sterk tegen.

We kennen allemaal de situatie wel dat iemand het bloed onder je nagels vandaan haalt, of uit een misplaatst gevoel van hoffelijkheid geheel onnodig de baan vrijmaakt voor een invoeger die nog 300 meter over had.

Maar ongeacht wat er aan vooraf is gegaan, dit valt niet goed te praten. Trap gewoon die 4.2 op z’n staart en rij weg van de idioot die je in de weg reed. De Audi rijder ging het risico bewust aan en mag nu dus terecht op de blaren zitten.
Ik kan me voorstellen dat de gedachte tot afsnijden door je hoofd speelt op zo’n moment als er een vervelend persoon voor je zit. Maar om het dan daadwerkelijk zo te doen…. Al was de actie van de Renault rijder ook niet echt intelligent…
Ik vind het ronduit verbazingwekkend dat mensen hier de schuld in de schoenen schuiven van de Megane-rijder; ‘Hij lokt het zelf uit, ‘Meneer kan niet rijden’.

Er zal ongetwijfeld iets aan vooraf zijn gegaan. Maar als jij met je anderhalve ton aan staal bewust op iemand instuurt om hem van de weg te rammen, ook al heb je niet de intentie om hem daadwerkelijk te raken, ben je in mijn ogen compleet van het padje en ongeschikt om ooit nog in het bezit te zijn van een rijbewijs.
@motoragent:
verbaast mij ook hogelijk, een dunne huid behoort geen enkel excuus te zijn voor wangedrag.
@motoragent: 1758kg aluminium, geen staal
@draadloos: Een fiets noem je ook een stalen ros, terwijl er genoeg in aluminium of carbon zijn ook. Daarom zeg je ook niet ineens een aluminium ros. Het is een zegswijze.
Goed dat ze die volidioot te pakken hebben. Al word je nog zo hard uitgedaagd door een andere automobilist, dat rechtvaardigt zo’n actie natuurlijk nooit. Toch vind ook ik de manoeuvre van de Renault-rijder bijzonder. Mijn eerste reactie zou zijn ‘keihard’ op de rem trappen (en dan pas kijken in je achteruitkijkspiegel…), en dan vooral recht proberen te rijden. Niet een ruk aan het stuur geven. Maar goed, aan de zijlijn is makkelijk praten.
@lalancia: dat is het, vanaf de zijlijn zie je niet hoe heftig de zijdelingse verplaatsing is, niet één maal, maar met een tweede scherpe slinger 1,5 baan opschuiven, dan geef ik het op een blaadje dat je dan eerst aan je stuur draait voordat je enige remwerking bewerkstelligt. Op een oude auto zonder esp is dan de wagen gegarandeerd onstabiel en je moet een getraind rallypiloot zijn of heel veel geluk hebben om de controle te behouden. 80 lijkt traag tot je een uitwijkmaneuver moet doen, en tegenwoordig worden vele gelijkaardige ongevallen vermeden danzij ESP, vaak zonder dat de chauffeur zich daarvan bewust is. ESP wat deze wagen duidelijk niet had.

Dat zeg ik als (nog een zelfverklaarde) ervaren chauffeur aan de zijlijn, en het feit dat velen hier denken zonder twijfel de betere chauffeur te zijn boezemt me paradoxaal weinig vertrouwen in hun rijkunsten…
Benieuwd hoe de rechter dit zal beoordelen/straffen.

Verder kunnen we natuurlijk uren discussiëren over hoe en wat maar de feiten staan er.

Toch hoop ik dat we het verhaal van de Audi-bestuurder ook kunnen lezen. Wat er allemaal is gebeurd om hem zo’n debiele actie te doen uitvoeren. Want ik vermoed dat de Megane-rijder ook niet helemaal zo onschuldig is als het lijkt.

Ik zou heel graag de andere kant van het verhaal horen. Iets voor de AB journo’s om er in te duiken en te vragen of meneer zijn verhaal te doen? Overigens is het voorgoed afnemen van het rijbewijs wel het minste dat de Audi-chauffeur voor zijn kiezen mag krijgen.
En dan de discussie over remmen of uitwijken: ik weet in ieder geval dat mijn instinct mij een paar keer naar uitwijken heeft geleid. En dan komt het kijken of dat wel had gekund echt op een later moment en is het hopen dat je ermee wegkomt.
Liever ertegenaan dan in de sloot.
Vind het ronduit bizar dat hier mensen reageren die het gedrag van de audi bestuurder nog een soort van goed proberen te praten door de bestuurder van de megane uit te maken voor incapabel enzo. Wat mij betreft zijn jullie net zo zot als die audi bestuurder. Schijnbaar weten jullie ook precies hoe jullie reageren in zulke situaties, knap. Ik zou het namelijk niet weten hoe ik zou reageren en ik heb inmiddels 20 jaar mijn rijbewijs. Maar goed het zal het stikken van de toetsenbordridders die het allemaal wel beter weten. Ik hoop dat de mensen van de megane er snel weer bovenop komen en dat de audi bestuurder een flinke douw krijgt van justitie maar ja dit is Nederland dus het zal wel tegenvallen…
Ik zie het levendig voor me wat er in de Renault heeft afgespeeld…
Man is met gebarentaal aan het vertellen wat hij van de Audi-rijder vindt.
Vriendin begint tegen hem uit te vallen dat hij zich moet gedragen omdat er alleen maar problemen van komen.
Man kijkt naar vriendin vol ongeloof.
Vriendin schrikt van de Audi die dichterbij komt en begint te schreeuwen.
Man schrikt van alles, overstuurt en rijdt zo de plomp in.

Conclusie : laat je niet afleiden door je vriendin als je rijdt…

Wie heeft er een beter verhaal ?
@captainknowit:

Audi-bestuurder rijdt alleen met zijn dochtertje op 1 januari.

Hij heeft zijn dochter net opgehaald bij zijn ex-vrouw, waar zij oud en nieuw heeft gevierd. Bij het ophalen van zijn dochter ziet hij ook de nieuwe man van zijn ex-vrouw. Al met al geen positieve dingen, zeker niet op de 1e dag van het nieuwe jaar met vermoedelijk een kleine kater en weinig slaap.

Dat je in die situatie bij het minste of geringste stomme dingen uithaalt uit boosheid is dan te verklaren.
@esprit84: creatief … plausibel ook wel … hopelijk spreek je (behalve de kater) niet uit ervaring
Gewoon doorrijden..
Wtf.
Gooi hem maar gewoon een tijdje in het gevang
TBS…! Nooit meer vrij laten
Het wordt steeds hufteriger op de weg. Maar wat de andere partij ook zegt, dit gedrag slaat nergens op. Een idioot, een hufter. Ook nog eens doorrijden. Asociaal gewoon. Straks komt de advocaat nog met “mijn cliënt heeft een moeilijke tijd of jeugd achter de rug”. En hoppaaaa strafvermindering. Maar poging tot doodslag….daar hoort een zware straf bij en een andere auto voor de slachtoffers die de dader mag betalen
De Audi rijder is een totale randdebiel die niet op openbare weg thuis hoort. Period.
Treurig dat nog menigeen hier kennelijk sympathie of enige mate van begrip voor zo’n sukkel kan opbrengen.
Het is bovendien geen snijden wat de man doet, dat zou tot op zekere hoogte nog gewoon onachtzaamheid ( “sorry, niet gezien”) of slordigheid hebben kunnen zijn.
Nee, als je filmpje goed bekijkt zie je dat hij overduidelijk de Renault eerst naar rechts drukt TERWIJL HIJ ER NOG NAAST RIJDT en vervolgens een scherp insturende beweging maakt terwijl hij NOG NIET/nauwelijks voorbij de auto is. Maw: hij wil bewust de indruk geven hem te gaan rammen.
Snijden is heeeel wat anders : da’s gewoon onachtzaam , standaard hufterig gedrag van mensen die te snel naar rechts invoegen, maar wel de auto die ze inhalen volledig gepasseerd zijn. Dat geeft irritatie als reactie, geen heftige schrik zoals hier begrijpelijk is bij de Renaultbestuurder.
Wagenbeheersing (of gebrek daaraan) van de Renaultrijder is volledig irrelevant voor de beoordeling van het handelen van de Audirijder en de uiteindelijke gevolgen ervan.
Ongeacht wat zich (non-) verbaal tevoren tussen de bestuurders heeft afgespeeld zijn de gevolgen van dit incident de Audirijder volledig verwijtbaar. Dat hij daarna ook nog doorrijdt terwijl de gevolgen duidelijk voor hem kenbaar waren, maakt het alleen maar erger. Iemand bewust in levensgevaar brengen ( “gevaarzetting” voor de juristen onder ons) en geen hulp bieden indien iemand hulpeloos is zijn zaken die strafbaar zijn en door de Rechter zeker meegenomen zullen worden. Dit wordt op zijn minst een voorwaardelijke straf , maar ik zet in op opsluiting voor enige tijd met aftrek voorarrest. (en ja, Tinus is jurist……)
Eerst maar eens een quote van m’n wijlen Oma: “Waar twee vechten, hebben twee schuld”. Daarbij is het selectieve van dit soort filmpjes me een doorn in het oog: wat gebeurde er in de 5 minuten hiervoor? Hoe vaak heeft de Mégane bestuurder de Audi al van de weg geprobeerd te drukken? (om maar een balletje op te gooien). Mijns inziens mogen beide heren een tijdje opgesloten worden ivm poging tot doodslag. De Audi rijder, da’s duidelijk te zien in het filmpje, maar wat ook te zien is, is dat de Mégane maar blijft versnellen. Hij móét en zál erlangs. Beide hebben gespeeld met overige weggebruikers, hun vriendin en kind. En dat allemaal om een stukje asfalt waar ze hoogstens een seconde op hebben gereden. Ik heb menig akkefietje gehad in het verleden, met uitstappen en zelfs matten op de openbare weg. Totdat je beseft dat die ene seconde sneller, de fysieke dood of psychische dood van jezelf of één van je naasten kan zijn. Veel plezier met je A8, S-Klasse, 7-Serie, etc. Ik heb een grotere piemel.
Beide heren mogen wat mij betreft voor poging tot doodslag even opgeborgen worden. Ze hebben gespeeld met het leven van mede-weggebruikers, hun vriendin en kind om een stukje asfalt waar ze hooguit 1 seconde overheen gereden hebben. Gefeliciteerd mannen: de 1 eerder al langzamer thuis, de ander nu langzamer thuis.

Heb zelf menig akkefietje uitgevochten op de weg, tot aan uitstappen en fysiek worden op de weg, totdat je beseft dat je achterblijvers maakt of achterblijver wordt. Sindsdien denk ik veel plezier met je A8, S-Klasse, 7-serie! Ik heb een grotere piemel.
Wat hier ook vooraf is gegaan, actie van Audi rijder is volledig van de pot gerukt, in geen enkel geval reageer je zo. Ik ben geen rechter en kan ook niet in een glazen bol kijken, maar mensen die zulk gedrag vertonen, zijn meestal al eerder in de fout gegaan. Van mij hoeft zo iemand nooit meer een roze pasje te krijgen, ga maar fijn de rest van je leven fietsen. Zonder extreme reactie van de Renault hadden ze elkaar gewoon hard geraakt. En alle superpiloten die dit wel even met een rustige rem- en stuuractie in goede banen hadden geleid, moeten misschien maar eens met een barrel het circuit op. Is simpelweg onmogelijk te oordelen of je het op dat specifieke moment beter zou doen.
Waanzinnig en verbazingwekkend, de persoonlijke (ver)oordel(ing)en en meningen in de geplaatste reacties. Op het filmpje ontbreekt helaas de bus waar de meeste van jullie schijnbaar inzaten om het volledige spektakel met eigen ogen te hebben kunnen aanschouwen en ervaren. Volgens mij zijn er maar twee partijen (kanten) die het op hun eigen manier hebben beleeft, gevoelt en ervaren. Ik weet het niet!
Op basis van het filmpje zijn er een paar feiten die mij persoonlijk opvallen. Hierbij een paar observaties:
1. De betreffende auto’s rijden met ongeveer dezelfde snelheid naast elkaar. 2. Op de driebaansweg plus afslagbaan en vluchtstrook (zie eerste overhangend verkeersboord en google maps) rijd de Audi helemaal links en Renault daarnaast terwijl er niemand op de rechter rijstrook rijdt (behalve de met hogere snelheid van achter aankomende Audi A5 (?)) 3. Het filmpje is van de linkerkant opgenomen, wat (voor zover ik uit ervaring en als leek weet) betekent dat optisch gezien de ruimte tussen betreffende auto’s daadwerkelijk meer is geweest dan zichtbaar op filmpje.
Hoezo doodslag? Dus elke keer als iemand zijn knipperlicht niet gebruikt en iemand bijna eraf rijd als die niet remt of uitwijkt is het doodslag? Of als iemand een ander over het hoofd ziet en gewoon afslaat is het ook doodslag? Dit gebeurt ook allemaal bewust, gewoon lekker lui bewust. Overigens de renault rijder heeft niet zo een beste auto/banden om zo een dwaal aktie mee uit te halen. Als hij gewoon zijn voet van het gas af had gehaald bij de eerste keer en lichtjes was gaan remmen dan was hij er ook vanaf en op een voor hem betere snelheid beland. Overigens doet niemand zoiets zonder een eerder voorval, lijkt me bijna dat de renault bestuurder niet helemaal bewust is van zijn rijgedrag. Dit zie ik trouwens erg vaak op de weg, onbewuste auto rijders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).