Dit is het resultaat van 100 jaar trucks bouwen

Auteur: , 27 Reacties

Marktkooplui opgelet!

Chevrolet heeft tijdens een feestje de nieuwe Silverado onthuld. De geschiedenis van de Chevy truck begon in 1918 met de One-Ton. Deze werd in fabrieken ingezet om spullen te vervoeren en was eigenlijk niet meer dan een rollend chassis met een open koets erop. Geinig eigenlijk als je bedenkt dat de Volkswagen Transporter op dezelfde manier is ontstaan. Zelfde idee, andere uitwerking. En tot op de dag van vandaag rollen ze in ‘Murica nog met pickups rond en doen wij het hier met witte busjes.

Enfin, de vorige generaties van Chevy’s pickup, die vanaf 1999 door het leven met de naam Silverado, waren vrij succesvol: in totaal werden er 85 miljoen van verkocht. No pressure.

pickup-70s
Chevy pickup uit de tijd van de A-Beam

De laatste Chevrolet Silverado was pas sinds 2013 op de markt, maar kennelijk vond Chevy het ter ere van de honderdste verjaardag van de truck alweer tijd voor een volledig nieuw model. Qua verkoopcijfers moet de Silverado het dan ook duidelijk afleggen tegen de eeuwige concurrent. Voor elke Silverado werd er vorig jaar ongeveer anderhalve F-150 verkocht. Let wel, ook van de Chevy worden er dan nog altijd bijna 600.000 weggezet. Trucks zijn nog steeds big business in de States.

Chevy-pickup-88
Chevy Pickup uit ’88

Nu we het toch hebben over de F-150: Chevrolet komt ook op de proppen met een rivaal voor de F-150 Raptor die Ford al een tijdje aanbiedt. Veel Amerikanen plaatsen achteraf een lift-kit op hun truck, zoals bezongen in dit liedje.

Well baby you a song
You make me wanna roll my windows down and cruise
Down a back road blowin’ stop signs through the middle
Every little farm town with you
In this brand new Chevy with a lift kit
It’d look a hell lot better with you up in it
So baby you a song
You make me wanna roll my windows down and cruise

Maar waarom de tuners werk verschaffen als je ook zelf geld kan verdienen aan dit fenomeen? De Chevrolet Silverado LT Trailboss krijgt daarom het Z71-pakket en wordt af fabriek twee inch hoger op de poten gezet. Truck yeah! Check hieronder een sfeerimpressie van de festiviteiten rond de nieuwe Silverado op Texas Motor Speedway.

10027 reacties

Pick-ups doen mij doorgaans helemaal niets. Te groot voor de Nederlandse parkeervakken, te zwaar voor ons belastingsysteem en te weinig nut voor ons meer dan stedelijk land. Pick-ups zijn handig voor boeren met een enorm grondgebied, zoals in de fly-over-states en Canada, waarvoor trekkers te traag zijn voor ieder klusje.

Maar.. Een F150 Raptor is niet te versmaden.
Trucks is in de USA het grootste marktsegment. Ook Jeep komt weer met een Truck-versie op basis van de nieuwe 2018 Wrangler (JL).
Een pick-up. Mja ik weet niet. Ik kan me voorstellen dat het leuk is voor de mensen die het nodig hebben. Maar voor mij is het de minst interessante carrosserievorm. Maar een El Camino vind ik dan wel weer geinig.
@viezefreddyw:
Of een Ranchero.
@Original_Arnoud: Ja, die heb je ook nog inderdaad. Maar toch minder mooi dan een El Camino:
https://goo.gl/images/uq3GUr
Afgelopen zomer rondgereisd door California, de pickup past daar gewoon uitstekend. Maar minder voor hier, in ons koude regenachtige belastingstaatje.
Elf jaar geleden een tijdje in Colorado verbleven. Als je die wegen daar ziet (met dank aan extreme winters afgewisseld door verzengende zomers) dan snap je direct waarom de majority daar rondrijdt in een 4WD pick-up. Totaal niet te vergelijken met de omstandigheden in de grootste delen van Europa.
@RRRobert: Atlanta was vorig jaar net zo. Bedroevende infrastructuur met net zo bedroevende chauffeurs. Ik zou zelf niet graag in een gewone auto tussen de meute rijden.
@dunhozzie: Och, ik vond het verkeer daar ter plaatse (Boulder/Longmont area) een stuk hoffelijker rijden dan in Nederland. Ik kreeg ook van alle kanten het advies niet onvoorbereid weg te rijden: altijd zorgen dat je drinkwater en een deken in de auto hebt.. Begin maart fluctueerde de temperatuur daar tussen -10 en +20°C binnen 24 uur.

Ik reed daar zelf trouwens in een gehuurde Saturn Ion (een gerebadgde Opel Astra) met een Amerikaanse 2,4l 4-cilinder onder de kap. Bepaald geen droomauto dus ;)
@RRRobert: hoffelijker kan ik me iets bij voorstellen. Maareh, niet bepaald kundiger
Een stuk mooier dan het huidige model. En mooier dan de huidige F-150 en Super Duty’s.
@robert110: maar ondanks al die complimenten nog steeds niet mooi. Er wordt wel geld gestoken in design, maar als de neus klaar is dat geld ook op.
@robert110: het huidige model is echt een grille met wielen. Volgens mij zit er meer hekwerk in de voorkant van die auto dan op een gemiddelde Nederlandse varkensstal.
Pick-ups een heel mooi segment, zeker hier in de US of A.
Maar is ook niet zo heel lastig kiezen een pick-up of een Vito/VW busje toch ?
Standaard te koop bij Ford een ecoboost met 450 pk of een V8 met 395 pk … een interieur om van te water tanden ( zeker vergeleken met een busje ) kijk maar ff naar de King Ranch/Platinum/Harley Davidson .. je kan er alles achter hangen .. boten/trailers en huizen achter de Super Duty versies en ook nog eens alles achterin gooien ..V8 sound is bij de meeste inbegrepen…. mooier word het leven niet.
Mijn 2e auto zou moeten worden een verlaagde super duty met dubbel lucht ( 4 banden achter) platinum uitvoering met 450pk …sweeeet..maar idd die past niet door de meeste oude stadscentra van NL lol.
@robusa:

Hier worden belachelijk veel van die dingen verkocht ..
Vooral Dodge Ram ..

Bij jullie is het werkmateriaal zoals een schep of hamer ..

Hier is het een lifestyle handtasje voor onzekere kneuzen ..
Vooral producers rijden graag in zo een ding ..
Wel met LPG natuurlijk ..
@lincoln: Schrijf de mensen die het als gereedschap gebruiken niet af. Ik ken een aantal podiumbouwers en hoveniers die dodges rijden met dubbele cabine. Collega’s mee, gereedschap en losse rotzooi in de bak en een dikke tandemasser er achter. Natuurlijk op LPG.
@rrvliet:

No worries mate ..
sloopjonges constructieboeren en wegwerkers zat met zo een ding ..

Schat echter 70% toch echt in als handtasje ..
Stonden er laatst bij een cluster geluids studio’s een stuk of 10 ..
Als die mensen 500 Cd,s moeten meenemen is het veel ..
Bijna treurig om te zien ..
@lincoln: Nutteloos. Ik hoop dat ik ooit een excuus kan vinden om in zoiets of in een 90’s Landcruiser te rijden. Autohandel? M’n vriendin wordt veearts, misschien komt die er nog mee weg. Mooi spul.
@rrvliet:

Doen ..
hoop ik niet dat je in de randstad woont ..
Want dan is het heeeeeel snel hebben van de zaak einde vermaak ..
@lincoln: Hier zie je de F150 vooral op de markten staan. De rest heeft een busje.
@lincoln: Klopt maar wel te begrijpen ook met minder BPM genoeg power en alles erop en eraan, hoog SUV like rijden en dat alles voor weinig en meer pk’s als meeste auto’s die 2x meer kosten.
@robusa: JA hoor. Hoe moet ik als timmerman in vredesnaam al mijn stellingen in een pick-up kwijt? Al mijn gereedschap maar los achterin dan? En waar komt dan mijn glasresteel?

Come on, voor veerweg de meest professionele gebruikers zijn ze verre van praktisch. Ook in de states.
@piebepost: Aanhanger anyone ?? Grote toolbox anyone ?? Iedere timmerman hier heeft zo’n ding, in het weekend jetski’s/quads/boot erachter en gaan en natuurlijk ook gewoon prive goed mee voor de dag komen. Uit eten in in Vito of in een F150 Platinum met dikke leren stoelen,ruimte en top geluidsinstallatie ik weet wel in welke ik zou willen gaan en terloops ook nog de meeste bmwtjes lastig maken bij een stoplicht sprintje/inhaal actie.
Ik sprak laatst een boer uit Texas die mer zijn pickup in 3 dagen rond zijn land kon rijden!
Zo’n trage auto heb ik ook eens gehad zei ik hem.
Toch wel gaaf om zo je nieuwe auto te laten zien aan je publiek, kan ook alleen maar in USA zo trots als een pauw op je land en je auto’s mooi.
Never gonna not pick you up
Never gonna let you down
Never gonna drive around the dessert without you
Never gonna make you cry
Never gonna say goodbye
Never gonna break down and hurt you
“Qua verkoopcijfers moet de Silverado het dan ook duidelijk afleggen tegen de eeuwige concurrent van Ford”

Wie is dat dan, Dodge?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).